درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    من بیضم هرچند هفته یک بار درد میگیره از کنار پهلوم راستم میاد و به بیضه راستم میرسه و فقط هنگام راه رفتن درد میگیره و اگر چند ساعت دراز بکشم یا بشینم خوب میشه و
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر فاط سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام اقای دمتر خسته نباشید
    زگیل مقعدی دارم و پاورفیت مصرف میکنم
    میخواستم بدونم اگه قرص تیروئید کم کار مصرف کنم مشکلی پیش نمیاد
    اخه قرص تروئید هم قبل صبحانس
    1. تصویر کاربر فاط شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر یک هفتس لطفا جواب بدین
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      خیر مشکلی پیش نمیاد

    3. تصویر کاربر فاط دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      مرسی اقای دکتر

      ببخشید سوال دیگه ای داشتم اینا زگیل هستن؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      خیر زگیل نیستند

    5. تصویر کاربر فاط سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      خیلی ممنونم اقای دکتر
      واقعا خیالمو راحت کردین فکر کردم زگیل هستند خداخیرتون بده
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      🌷
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم فاتحی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام ؛وقتتون بخیر.
    جناب دکتر من هیچگونه زگیلی ندارم ولی آزمایش پاپ و hpvرو انجام دادم و متاسفانه جواب hpvاز نوع 45 بود.
    شدیدا از لحاظ روحی حالم بد هست.نمیدونم باید چیکار کنم دکتر برای من پاورفیت رو تجویز کردن و گفتن که ممکنه هیچ وقت هم زگیل نزنم.باید رابطه جنسی رو قطع کنم،؟
    و آیا واکسن بزنم به روند بهبودی کمکی میکنه؟
    در کل خیلی نگرانم لطفا من رو راهنمایی کنید.سپاسگزارم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      بله واکسن بزنید از سیگار و استرس پرهیز کنید احتمال بهبودی هست

  • تصویر کاربر سپيده دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام اقاى دكتر وقتتون به خير
    من با همسرم تا چندماه ديگه داريم ميريم كانادا ، از بستگانمون كه اونجا هستن به خاطر استفاده از سرويسهاى بهداشتى اونجا خيلي تاكيد كردن كه واكسن گارداسيل ( HPV) رو بزنيم ، از سوالهاى مطرح شده از شما به عوارض اين واكسن مثل ام اس اشاره كردن ، نگران و مردد شدم براى تزريق ، ميشه راهنمايى بفرماييد كه ايا واكسن عوارض شديدى داره يا خير ؟ مثل ام اس ؟!
    ممنونم از لطفتون 🌹🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      خیر چنین عوارضی نداره و بهتره واکسن را بزنید

  • تصویر کاربر رسول دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    با عرض سلام من دچار زگیل تناسلی شدم خواستم بدونم لیزر یا کرایو کدام در درمانم موثرتراند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      قطعا لیزر بهتر و مناسب تر و سریعتر و با عود کمتر می باشد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط