درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر j1400 چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    ابتدا به راست کجی داشت رفته رفته به طرف بالا هم خم مشه این مشکل نزدیک2 سال مشه ضمنا سنگ کلیه به قطر 4.5 داشتم که امده بود جلو مثانه را گرفته بود با استفاده از دارو سنگ از مثانه خارج شد (کلیه راست) اقایدکتر لطفا راهنمای نمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱( 4 سال پیش)

      سلام

      در صورت صلاحدید عکس واضح  از حالات کجی بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۹ فروردین ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام دکترمن یک ماه میشه که زیر کلاهک پوسته کمی زده وکمی قرمز هست ودرد داره مثل تصویر مولسکوم دیده میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ فروردین ۱( 4 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر Ali شنبه ۲۷ فروردین ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 760 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.دکتر بارچندمه دارم سوالمومیزارم ولی متاسفانه جوابشو نمیبینم.من پارسال برج۴متوجه شدم دونه های ریزی روی التم زده ولی خارشوسوزشی نداشت دکتراورولوژیست هم رفتم معاینه کردگفت زگیل نیست ولی الان میبینم تعدادش بیشترشده بصورت پراکنده میشه خواهش کنم بگید ممکنه زگیل باشه یاچیزدیگری هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ فروردین ۱( 4 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر HADi چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر قبل از عید اومدم مطبتون مجرای ادراریم سوزش داشت و ادرارم کامل تخلیه نمیشد شما دارو قرص اوپاس همراه دوتا آنتی‌بیوتیک دادید بعد ازمصرف قرصا دروباره سوزش ادرار گرفتم این سری شدیدتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱( 4 سال پیش)

      سلام

      چند سال دارید؟

  • تصویر کاربر دنیا چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عکس هایی که براتون فرستادم مطرح کننده وستبیولار هستند یا زگیل ؟ ۳۱ ساله هستم و در دوران عقد ، با توحه به سن و اینکه رابطه تماسی داشتم میتونم واکسن گارداسیل بزنم؟ یا دیر شده!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱( 4 سال پیش)

      سلام

      وستیبولار پاپیلوماتوز هستند و واکسن هم می توانید بزنید.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط