درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام . وقت بخیر
    آقای دکتر 30 ساله هستم .طبق عکسی که براتون فرستادم در تنه ی آلتم استوانه ی چربی کوچکی (مانند جوش) بصورت دو سر باز هست که با فشار یا به مرور زمان چربی بیرون زده و سر آن سیاه میشود. با برداشتن سر سیاه بعد از حدود یکماه دوباره به حالت اولیه بر می گردد. میخاستم ببینم که آیا درمان نیاز دارد و واگیر دار هست؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      واگیر ندارد درمانش از بابت بهداشتی بهتر است

    2. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      خیلی ممنون
      متوجه منظورتون از جمله " درمانش از بابت بهداشتی بهتر است" نشدم. لطف می کنید بیشتر توضیح بفرمایید
      و اینکه درمانش چیست؟
      من تا جایی که یادم میاد ( حدودا 10 سال) دوتا ازین زايده ها داشتم منتها جدیدا احساس می کنم که یکی دیگر در حال تشکیل است. ازین بابت نگران شدم که در حال زیاد شدن نباشد و جلوگیری کنم.
      و اینکه در هنگام نزدیکی جهت بچه دار شدن بیماری یا عفونتی به بچه منتقل نمی شود؟ ممنون می شم راهنمایی بفرمایید
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 752 مشاهده پرسش
    مجاری ادرار با سلام و عرض ادب مجدد. و ضمن تشکر فراوان از پاسخ گویی شما. استاد گرامی بنده سوالی تحت عنوان امکان پذیر بودن عمل بهبود تنگی مجرا برای پدرم ارسال کرده بودم که ظاهرا عکس رتروگرید پیوست به دست شما نرسیده. مجدد ارسال میکنم خدمتتون. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      سابقه جراحی پروستات داشته اند؟ اگر پاسخ خیر هست علت تنگی چه بوده است؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سن و وضعیت جسمانی و سابقه ی دیگر بیماری ها و سابقه ی دارویی را هم بفرمایید
    3. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      با سپاس فراوان از استاد محترم. سابقه جراحی پروستات ندارند.علت تنگی مشخص نیست. سن: 52 سال. وضعیت جسمانی مشکلی ندارند فقط در دفع ادرار از حدود یک سال پیش مشکل دارند که سیر پسشرونده داشته است.
      pmh: سنگ کلیه 3mm. /
      سابقه ی UTI نداشتند.‌
      Drug history: ندارند
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    5. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      آقای دکتر زبانم قاصره برای سپاسگزاری از پاسخ گویی سریع و کامل شما. فقط یک سوال داشتم. جراحی باز که فرمودین ممکنه نیاز باشه باید به روش نوینی که از بوکال پیوند میزنید باشه یا فقط قسمت تنگی بریده شده و آناستوموز داده میشه؟
      استاد بزرگوار بنده دانشجوی پزشکی دانشگاه گرگان هستم. مطالب پیج شما رو مرتب دنبال میکنم.و بسیار استفاده میکنم .امیدوارم در اینده بتوانم پزشک مردمدار و با درایتی همچون شما باشم.
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر پویا چهارشنبه ۲۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 29716 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید،حدود چندماهه پوست اطراف مقعدم خارش داشت که گاهی خیلی شدید میشد و بخاطر خاراندن زیاد پوست خراش برمیداشت و سوزش داشت بعد گذشت چند وقت دیدم پوست اطرافش لکه های سفید حدود یکی دو سانتی زده ( یه عکس مشابه از نت پیدا کردم براتون فرستادن ) چیکار باید بکنم خجالت میکشم برم دکتر نشون بدم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      با متخصص پوست مشورت کنید. عکسی که فرستادید بیماری ویتیلیگو یا برص می باشد که در ان بدلیل نامعلومی رنگدانه های پوست از بین می رود و پوست سفید می شود 

  • تصویر کاربر mohamad یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشیدچنتا سوال فنی داشتم من خودم 6 ماه میشه که از رابطه جنسی مشکوکی که داشتم میگذره ولی تا الان زگیل تناسلی مشاهده نکردم.
    1_معمولا چند وقت بعد از آلوده شدن به ویروس زگیل ها نمایان میشن؟
    2_من تا چه زمانی در وضعیت قرمز قرار دارم آیا اگر بعد از دوسال من زگیل نزدم میشه قطعا گفت که مبتلا نیستم یا خیر؟
    3_آیا احتمال انتقال زگیل تناسلی از طریق دهان به دهان(لب گرفتن)وجود داره ؟اگر هست چند درصد احتمال داره؟
    4_آیا من میتونم آزمایش پی سی ار برایHPV انجام بدم که حداقل بدونم بدنم با ویروس برخورد داشته یا نه؟
    5_من از پزشکی شنیدم که ویروس در بدن یا فعال هست یا غیر فعال،شما میگید پاک میشه یعنی کلا از بین میرود یا همون غیر فعال میشه؟
    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر mohamad یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسخگوییتون دکتر جان و اینکه آیا ویروس از طریق دهان به دهان (لب گرفتن) منتقل میشه و اگر هست چقدر احتمال داره؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زینب سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام
    من سنگ کلیه دارم و دکترم بهم گفت که آب زیاد بخور. از یه دکتر دیگه شنیدم که آب زیاد برای کبد مضر است.
    حالا نمیدونم چه کار کنم.
    اگه می شه جواب را از طریق پیامک ارسال کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط