درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر ترنم چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 1 بار رابطه تماسی و خارج از دخول داشتم دچار زگیل نوع 11 شدم اونم 1 دونه تو کشاله رانم که با یک محلول گیاهی حاوی اسید درخت چای و یه چنتا چیز دیگه تو 4 روز رفع شد و الان چندین ماهه خبری نیست. خواستم بپرسم امکانش هست که ازدواج کنم به همسرم سرایت کنه البته الان نه 2 سال دیگه ازدواج میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Aaa چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    هیدرونفروز کلیه و کلابه شدن حالب هم زمان با هم نگران کننده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ۱۳۶۲ چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من ی خانم ۳۶ ساله هستم،تو ماه آخر بارداری هستم ،متاسفانه همسرم چند سال پیش سوزاک شدید گرفتن تا جایی که گلو و دهانشان و همچنین آلت ایشون آف های بزرگ شدید زد ،بعد متوجه زگیل شدن ،بدون اطلاع از من فریز کردن،الان من بد از دوسال از این ماجرا که باردار شدم متوجه شدم اطراف مقعدم و روی شانه ام زگیل زده، عیر از اینکه به شدت از نطر روحی بهم ریختم همش نگران این هستم جنین هم مبتلا شده باشه، لطفا راهنمایی کنید چکاری باید انجام بدم
    قبل از بارداری هم پاپ اسمیر سالانه انجام می دادم ولی دکترم چیزی نگفتن و اینکه چه مدت بعد از سرایت این بیماری خودش و نشون میده
    با تشکر از وقتی که میزارید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    با سلام.من ۲۶سال سن دارم و اندازه الت تناسلی من در حالت نغوض ۱۲ سانتی متر هست میخوام بدونم برای ازداوج به مشکل برمیخورم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر کامران سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام دکتر... خواستم ببینم جواب این آزمایش چطوره ... ممنونم از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط