درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر گمنام شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    باسلام
    من ۴۰سالمه ومتاهلم ،چندوقت که احساس میکنم بیضی هام کوچک شده اند ،وهنگام نزدیکی بیضیه سمت چپم به سمت بالا (شکم)حرکت می کند و این موضوع فکرم رو درگیر کرده،لطفا راهنمائی بفرمائید
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر میترا شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. پرسیده بودم که مادرم دچار ضایعات زگیل مانند در کشاله ران شده و ناتوان از حمام کردن است. شما فرمودید بعید است زگیل باشد.
    نتیجه ازمایش hpv ایشون هم اومد برای ویروس های پر خطر و کم خطر همگی منفی بود. سوالم اینه که پزشک زنان خودشون در مطب نمونه گرفتن تا ببریم ازمایشگاه. این نمونه گیری با خطا مواجه نیست؟ و نیاز به نمونه برداری در ازمایشگاه نمیباشد؟ جواب قطعی است؟ این ضایعات چی هست واقعا پزشک زنان خودش برای پاپ اسمیر و و کشت hpv نمونه میگیره؟ درسته
    من به نمونه پزشک مطمعن باشم؟ روز عید بود و پزشک ها اکثرا تعطیل بودن البته ایشونم متخصص زنان بودند
    1. تصویر کاربر میترا سه شنبه ۱۳ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      دکتر جواب ازمایشات hpv کلا منفی بود و شمار زیادی ویروس کم و پر خطر رو سنجیده بودن. ایا نیاز هست تصویر ازمایش رو هم ارسال کنم یا خیر؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مریض شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام تبریک سال نو من سه ماه درد دارم شبهاخوبه فقط زمان نشستن وایستادن دردخفیفی دارم و رم هم نداره یکسال قبل درد گرفت سه روزه خوب شد وقتی ایستادم ران راست من درد داره دردبیصه راستم گاهی چپم میگیره. لطفاراهنمای کنید. سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 760 مشاهده پرسش
    لمس کردن بیضه ی چپ به صورت دوتایی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر میلی شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام دکتر با عرض خسته نباشید
    والله دکتر من ۲ِ۶سالمه تازه ختنه کردم الان هشت روزه به روش جراحی
    دکتر وقتی اݪتم راست میشه پدرم درمیاد خودشم چون ورم داره خیلی اذیتم میکنه اونجوری ک میش
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط