درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر es جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام حدود شیش ماهی میشه که این برامدگی ها همرا با مقداری خارش روی بیضه و الت ایجاد شدن می خواستم بدونم چی هستن ؟
    مجردم و رابطه نداشتم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام این ضایعات لیکن پلان هست . لیکن پلان یک بیماری التهابی نسبتاً شایع پوستی است و منشا آن خودایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن در طی این بیماری علیه بخش‌های طبیعی پوست خود فرد فعال می‌شوند.علت اصلی آن تاکنون ناشناخته باقی‌مانده است. این بیماری مسری نیست، یعنی از شخصی به شخص دیگر انتقال نمی‌یابد ولی استرس می‌تواند این بیماری را بدتر کند. لیکن پلان یک بیماری مزمن است اما در بسیاری از موارد طی دو سال کاملاً از بین می‌رود. در درمان این بیماری معمولاً از پمادهای موضعی کورتونی مثل کرم فلوئوسینولون استفاده می‌شود. هر شب به مدت یک ماه کرم را فقط روی نواحی مبتلا بزنید و اگر کامل برطرف نشد ماه دوم بصورت یک شب درمیان از کرم استفاده کنید. در حد امکان سعی کنید کرم به پوست سالم اطراف ضایعات برخورد نکند.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1414 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    درسونوگرافی هفته ۱۹ بارداری نوشته شده کلیه های جنین مختصر پرومیننت و اکوژن مشاهده میگردند
    ایا این ب معنی کلیه پلی کیستیک است یا ممکن است دلایل دیگر داشته باشد؟ممکن است این مشکل برطرف شود؟یا اشتباه در تشخیص باشد؟
    متن سونوگرافی:کلیه ها مختصری هایپراکو و پرومیننت مشاهده میگردند ک با توجه ب مشاهده لگنچه داخل کلیه ها ونرمال بودن مثانه و میزان مایع آمنیوتک احتمال adpkdمیتواند مطرح باشد.در حال حاضر کلیه های پدر ومادر مورد بررسی قرار گرفت و نمای نرمال داشتند ک احتمال adpkdرا کاهش داده و نامحتمل میسازد.
    سونوگرافی یک هفته بعد:در تشخیص افتراقی بجز adpkdسه سندروم‌ شایع دیگر نیز با کلیه های اکوژن همراهی دارند ک در حد رویت شواهدی ب نفع این سندروم ها مشاهده نمیگردد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      غالبا بیماری های کیستیک یک همچین نمایی را در سونوگرافی ایجاد می کند بعیده اشتباهی صورت گرفته باشد.

  • تصویر کاربر hhhhhhh شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من چند وقته زیر کلاهک التم پوست پوست میدهد این دفعه که پوست را کنم زخم شد
    نه درد دارم نه خارش
    متاهل هستم و در روابط جنسی از کاندوم استفاده میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

    2. تصویر کاربر hhhhhhh شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)
      با عرض معذرت
    3. تصویر کاربر hhhhhhh شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)
      با عرض معذرت
    4. تصویر کاربر hhhhhhh شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)
      با عرض معذرت
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      اگزما و آلرژی پوستی است. شب ها بمدت ۲ هفته پماد هیدروکورتیزون بزنید و صبح ها به مدت 6 ماه از کرم اوسرین 5 درصد ثمین و بعد از استحمام به آلت تناسلی بزنید و از صابون گلیسرین برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید.

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر تقی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    باسلام شرمنده دوروز مقدار کمی از سر کلاهک آلتم حالت بنفش و مانند دلمه وبرجستگی کم و زبری دارد هیچ گونه درد وخارش هم ندارم علتش چیست؟علت اینکه خیلی زود ارضاع میشم چیست؟و علت محکم نبودن در موقع نزدیکی چیست؟من ۴۹سال سن دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      از لکه ها عکس بفرست ببینم. کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    باعرض سلام شرمنده دکتر یکی از بیضه های پسر ۴ساله من گاهی یکم بزرگتر میشه میخواستم ببینم علتش چی ؟وخدای ناکرده نیاز به عمل داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      احتمالا فتق یا هیدروسل ارتباطی است. برای تشخیص نیاز به سونوگرافی است و اگر این هایی که گفتم باشد نیاز به جراحی دارد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط