درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر خسته نباشید سوالی از خدمتتون داشتم من آلتم به شدت پوستش خشکی زده و خارش بسیار شدید دارم همینطور بغل کشاله هایی رونم خارش داره ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام احتمالا اگزما و آلرژی پوستی است. شب ها بمدت ۲ هفته پماد هیدروکورتیزون بزنید و صبح ها به مدت 6 ماه از کرم اوسرین 5 درصد ثمین و بعد از استحمام به آلت تناسلی بزنید و از صابون گلیسرین برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید.

  • تصویر کاربر پوریا دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 755 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، پسر ۲۷ ساله هستم، دو روزه که توی مجاری ادرارم احساس خارش هست، و اینکه خارش خیلی شدید نیست، هر از چند گاهی یه سوزش خیلی کم حس میشه، دلیلش چی میتونه باشه ؟ از آخرین باری که رابطه جنسی داشتم ۶ ماهی میگذره فک نمیکنم از اونموقع تاثیری مونده باشه، امکان داره به خاطر ورود باکتری یا آلودگی به هر شکل دیگه ای باشه ؟ برای درمانش چکار باید بکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      علیرغم اینکه رابطه جدید نداشتی با اینحال به نظر میاد علائم عفونت باشه لذابهتره یه دور 10 روزه سیپروفلوکساسین 500 و داکسی سیکلین 100 میلی هر 12 ساعت بخورید داکسی سیکلین را با یک لیوان پر آب بخور و تا نیم ساعت بعدش هم دراز نکشید

  • تصویر کاربر مازیار دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    مدتیه متوجه شدم که سر آلت تناسلیم رو دونه های گوشتی ریز احاطه کردن تعدادشان خیلی زیاده میخواستم بدونم راه درمان داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام این ها پاپول های مرواریدی هستند. پاپول های مرواریدی برجستگی های کوچک سفیید، گنبدی شکل یا رشته ای هستند که در تاج کلاهک آلت بصورت تجمعی در کنار هم قرار دارند. این پاپول ها شایع بوده و در ۱۴ تا ۴۸ درصد جوانان در دوره ی بعد از بلوغ دیده می شود. این ضایعات خوش خیم بوده و معمولا نیازی به درمان ندارد و ماهیت آن آنژیوفیبروما می باشد. اگر فردی تمایل به درمان داشته باشد یکی از روش های موثر درمانی لیزر CO2 است.

  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 878 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب من49 سالمه
    از اسفند سال 92 دچار مشکل تخلیه مثانه شدم با تشخیص کمی بزرگی پروستات به اندازه (28)متعاقبا با تجویز پزشک مربوطه در این سالها از اکثر داروها استفاده کرده ام تامسلوسین باکلوفن بتانیکل پروستاتان ودر اخر هم فیناسیتراید که 5 ماهه استفاده میکنم و تاثیری هم نداشته در ضمن از چند سال قبل که متوجه وجود تومور در نخاع (مهره t12و L1) شدم سال 97 با عمل جراحی که این توده برداشته شد باز هم تاثیری در این مشکل تخلیه مثانه بوجود نیامد لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمایید سپاس از وقتی که میگذارید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      توصیه می کنم نوار مثانه یا همان تست یورودینامیک انجام دهید

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    دکتر جان یه سوال داشتم از شما آیا کسی که هیچ زیگل تناسلی نداشته تا الان و هنوزم هم نداره میتونه واکسن تزریق کنه یا نه این که این واکسن فقط برای کسایی که قبلا به زیگل تناسلی مبتلا بودن میتونن این واکس بزنن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      اتفاقا برای کسی که زگیل نداره زدنش واجب‌تر هست

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط