درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر شیرین چهارشنبه ۲۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    همسرم وقتی کوچیک بوده دوبار بیضه هاش عمل شده بیضه هاش میرفتن داخل شکمش و دکترها بیشتر میگن به ای خاطره شاید لوله هاش قطع یا پیچ خوردن الان هم اسپرمش بیرون نمیاد و ما بعد 8 سال ازدواج و 4 با ای وی اف بچه دار نشدیم حالا میخوام بدونم میشه براش کاری کرد مشکل پیچ خوردگیش رو برطرف کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      چیزی بنام پیچ خوردگی وجود ندارد با اینحال برای اینکه بیشتر بتوانم خدمت تان راهنمایی کنم نیاز هست تا از آخرین آزمایش اسپرم و هورمونی و احیانا اگر نمونه برداری و سونوگرافی شده اند اطلاع داشته باشم لذا در صورت امکان از همین طریق عکس موارد فوق را ارسال کنید.
    2. تصویر کاربر شیرین دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      دارم عکس آزمایش و سونو میفرستم نمیشه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      همانطور که خدمت تان عرض کردم چیزی بنام پیچ خوردگی که بشه با جراحی برطرفش کرد وجود ندارد و احتمالا مشکل ایشان مادرزادی و عدم نزول بیضه هست و اگر در نمونه برداری انجام شده از بیضه ها، اسپرم در بیضه ها هست راهی بجز تکرار IVF وجود ندارد.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر خمسه دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    وقت بخیر، صلاح میدونین ایشون هم آرمایش pcr بدن؟ خودشم میگه همه ی اینا رو از خییلی وقت پیش داشته فقط همون که توو عکس اول هستش طی دو سال اخیر ظاهر شده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام وقت بخیر
      عکس ۲ که قطعا زگیل نیست ولی در مورد بقیه موافق آزمایش هستم
    2. تصویر کاربر خمسه دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سپاس از راهنمایی استاد بزرگوار ??
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر، عرض خسته نباشید خدمت استاد گرامی، من از شاگرادان کوچک شما، پزشک عمومی هستم، سه ماهه که ازدواج کردم و اخیرا متوجه زگیل تناسی همسرم شدم، طی مراجعه به متحصص پوست گفتن که باید لیزر بشن، آیا مرحله اول درمانی لیزر رو صلاح میدونین(3-4 تا ضایعه ی در حد 1-2 mm) و اینکه من شحصا برای خودم چه اقداماتی باید انجام بدم؟ الان میتونم واکسن hpv هم دریافت کنم یا نه؟
    این قضیه بسیار برای من نگران کننده و از جهت روحی مخرب هستش
    ممنون میشم راهنمایی های لازم رو بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      ابتدا اگر می توانید عکس از ضایعات بفرستید.
      لیزر در کل روش مناسبی است ولی برای ضایعات کوچک از کرایوتراپی یا کرم آلدرا ۵ درصد هم می توانند استفاده کنند.
      شما تست پاپ اسمیر و نیز HPV PCR انجام دهید.
      واکسن نقش پیشگیری دارد و در شرایط شما که ارتباط داشته اید و متاهل شاید خیلی اندیکاسیون نداشته باشد.
      نبایستی نگران باشید چون این بیماری غالبا خطرناک نیست و مشکلی برایتان ایجاد نمی کند.
    2. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سپاس
      عکس ها رو ارسال کردم خدمتتون
    3. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      2
    4. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      3
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      تصور من این است که بجز عکس شماره ی یک بقیه ضایعات در عکس های شماره ۲ و ۳ زگیل نیستند.
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عارف دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 935 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من پسری ٢5 ساله هستم، تقریبا از سن بلوغ تا یک سال پیش عادت به خودارضایی داشتم و مدتی هست که دچار زود انزالی شدید و سوزش ادرار شدم، و اینکه بعد از انزال سر آلتم به شدت حساس میشه جوری که اگه کسی لمسش کنه اذیت میشم. آزمایشهام نشون میده میزان تستسترونم خیلی بالاست و خون هم در ادرارم وجود داره. به دوتا متخصص اورولوژی مراجعه کردم هردو گفتن بزرگی پروستات داری و درمان خاصی جز ازدواج نداره. اما متأسفانه عوارض این مشکل خیلی برام آزاردهنده هست مخصوصا زود انزالی چون نمیتونم شریک جنسی داشته باشم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      بزرگی پروستات در سن شما رخ نمی دهد لذا نگران این قضیه نباشید.
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
  • تصویر کاربر کمال دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    کلیه راست تصویریک سنگ 3م. م دریکی ازکالیسهای تحتانی روئت شده .هیدرونفروزدران مشاهده نمی شود./ کلیه چپ: سیستم جمع کننده fullness خفیف دارد سنگی درانتهای حالبها روئیت نمی شود وحالا هم احساس دردو سنگینی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      بابت سنگ کلیه سمت راست نیاز به اقدام درمانی نیست. ورزش و ۸ تا ۱۲ لیوان اب در روز و کاهش مصرف نمک توصیه های لازم برای پیشگیری از افزایش احتمالی سایز و تعداد سنگ می باشد.
      برای کلیه سمت چپ ۳ ماه دیگر سونوگرافی را تکرار کنید ولی اگر درد و سنگینی آزار دهنده یا نگران کننده هست عکس رنگی از کلیه ها بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط