درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    با سلام
    از چند سال پیش مشکل کند آمدن جریان ادرار و دو شاخه بودن ادرار را داشتم.چندین بار هم سونوگرافی انجام دادم که مشخص میشد مثانه کامل تخلیه میشود و کلیه ها و پروستات طبیعی هستند. تا اینکه عکس ریتروگرید گرفتم و مشخص شد تنگی مجرا دارم.ده روز پیش تحت عمل با سیستوسکوپ مشخص شده بود که طول تنگی مجرا حدود 6 تا 7 میلیمتر بوده است. ده روز هم سوند 18 استفاده کردم.
    آیا احتمال برگشت تنگی وجود دارد؟ و برای پیشگیری از بازگشت راهی وجود دارد؟
    چه مراقبتها و توصیه هایی بعد از عمل میفرمایید؟ در صورت برگشت تنگی مجرا بهترین روش درمان چیست؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      کار چندانی از دست شما بر نمیاد بجز مصرف مایعات زیاد و سوند زدن هر از چندگاهی

      در صورت عود جراحی باز توصیه می شود

  • تصویر کاربر احسان جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام واردات به محضرآقای دکترعزیزبنده یه خواهر دارم 33سال ش هست شب ادراری داره به نظرشمابایدازچه قرص ودارویی استفاده کنه خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      ایمی پرامین 25 شاید کمک کننده باشد 

  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    با سلام.برای دومین بار ست که دچار عفونت ادرار شدم .دفعه اول با مصرف دارو درمان شد.اینبار شدیدتر ست و تمام علائم رو دارم.حتی زمانی که در حال تخلیه ادرار نیستم هم درد دارم.البته اینبار همزمان شد با عفونت واژن.که برای عفونت ادرار نتونستم دارو مصرف کنم.بسیار اذیت میشم.راهکار چیه.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ایمان یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 936 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۳۷ ساله هستم و متاهل .تقریبا در دوره ۲۰ سالگی دچار عفونت مجرای ادرار شدم که با قرص برطرف شد ولی چند سال بعد دچار تکرر ادرار شدم(شدت ادرار هم ضعیف و چند شاخه بود به پزشک مراجعه کردم و قرص افلوکساسین تجویز کرد البته آزمایش داده بودم و پزشک مربوطه تشخیص عفونت داد تکرر ادرار تقریبا خوب شد ولی با پایان قرصها بعد از چند ماه بیماری برگشت این دفعه اهمیت ندادم تا چند سال که خیلی اذیت شدم.پزشک سونوگرافی نوشت که پروستات سالم بود و سیستوسکوپی انجام داد که تشخیص داد یک تنگی کوچیک و برجستگی شدید گردن مثانه تشخیص داد.تنگی کوچیک رو برطرف کرد ولی برای برجستگی هیچ کاری نتونست انجام بده در واقع گفت اگر برجستگی رو برداریم دیگه نمیتونی بچه دار بشی من هم از ترس موندم چکار کنم هم اذیت میشم به دلیل خالی نشدن مثانه و تکرر ادرار و هم شدت کم ادرار البته در چند مورد قرص تامسولوسین هم مصرف کردم ولی درد در ناحیه ساق پا اذیتم میکرد و نمی تونستم ادامه بدم
    یعنی هیچ راهی نیست که این برجستگی برداشته بشه و مشکلی برای بچه دار شدن نباشه ؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      نه راهی نیست
  • تصویر کاربر کریمی یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با سلام، من به مدت چهار سال دچار utiمکرر میشم اخیرا با انجام سیستوسکوپی مثانه تنگی مجرا ادراری تشخیص داده شده، چند روز بعد عمل نرمال بودم اما الان احتباس ادراری دارم و سوزش و کلیه چپم با اینکه مشکل از بابت کلیه ندارم اما درد میکنه شرایط نگران کننده ایه یا نرماله مرتفع میشه؟چکار باید بکنم با سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط