درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر افضل شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    من یه کیه دارم که عفونت کرده چکار کنم بعدروش مراقبت صحیح چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام و تبریک سال نو و آرزوی سلامتی
      قدم اول مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم و دریافت درمان مناسب است. چک آپ دورهای و مصرف حداقل 2 لیتر آب در روز و پرهیز از مصرف مواد پروتئینی و نمک در حد امکان را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ضمن عرض تبریک سال نو
    لطفا نظرتون رو در مورد سونوگرافی بنده بفرمایید
    پیشاپیش متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      این سونو طبیعی است
  • تصویر کاربر رنگین سه شنبه ۲۵ اسفند ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام ببخشین من ازتون سوال پرسیدم در رابطه با کیست کلیه اگه لطف کنید جوابشو بدین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ اسفند ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      کیست های کلیه اگر ساده باشند و خیلی بزرگ نبوده و فشاری ه کلیه وارد نکرده و باعث درد و خونریزی نشوند نیاز به درمان نداشته و فقط توصیه می کنم سالیانه سونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر كسرى یکشنبه ۲۳ اسفند ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    با سلام
    من ٣٢ سالمه آقا هستم حدو ٣ ماه پيش به علت درد در كليه چپ با آزمايش سونوگرافى مشخص شد ى سنگ ٦ ميل دارم بعد دچار خونريزى و سوزش ادرار شدم واكنون هفته پيش نزد دكتر رفتم مشخص شد سنگ در مستانه رفته با خوردن دارو مسير ادرار باز شد و سوزش قطع گرديد و لى متاسفانه با گذشت يك هفته مسير ادرار بسته شد كه با مراجعه اورژانسى به بيمارستان هاشمىنژاد ازطريق سونداژ مسير ادرار باز شد . اما پزشك اورژانس ميگه اين سونداژ ى هفته در محل ادراربايد قرار بگيره ولى پزشك خودم ميگه نيازى نيست من اين وسط گيج شدم آيا اصن با توجه به فعاليت نداشتن بر اثر سونداژ سنگ دفع ميشه يا خير، آيا احتياجى به بودن سونداژ هست يا اقدام به برداشتن كنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ اسفند ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظر من هم نیازی به نگهداری سوند نیست
  • تصویر کاربر نیلوفر شنبه ۲۲ اسفند ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلااام.ببخشید طولانی شد ولی خیلی نگرانم....
    آقای دکتر من تقریبا اوایل آذر ادرارم خونی واضح شد و بعدش خوب شد و کلیه راستم درد گرفت و یه بار ادرارم خونی بود یه بار نه ، سونو که رفتم کلیه ام هیدرونفروز داشت و گفتن سنگ داری و بعدش خوب شد. الان یه هفته ای میشه تو ادرارم خون شدید می بینم جوری که ادرارم قرمزه قرمزه بعد رفتم سونو و آزمایش ادرار سونو که خوب بود سنگم نداشتم آزمایشم فقط خون تو ادرار و نشون می داد. دوباره سونو رفتم خدا رو شکر چیزی نبود...با توجه به اینکه گلو درد داشتم گفتن شاید گلومرو نفریت باشه ولی تو ادرارم پروتئین نبود. تشخیص شما چیه دکتر خیلی نگرانم..........
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۲ اسفند ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اطلاعت ناقص است گلومرولونفریت هم می تواند از علل خون در ادرار باشند ولی بایستی از نظر دیگر علل هم بررسی شوید لذا سیتولوژی ادرار و سیستوسکپی را هم مد نظر داشته باشید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط