درمان سرطان بیضه

در این مقاله مطالعه می کنید:

روش های درمان سرطان بیضه، به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل نوع تومور، مرحله تومور، وضعیت کلی سلامت جسمانی شما، و ترجیح شما برای انتخاب روش درمان می باشد. در قسمت های قبل علائم و علل سرطان بیضه ، تشخیص سرطان بیضه آمده است. در ادامه با راه های درمان سرطان بیضه آشنا شوید.

جراحی سرطان بیضه

روش های جراحی که برای سرطان بیضه به کار می رود شامل:

  • جراحی برای برداشتن بیضه (رادیکال اینگوئینال ارکیکتومی) درمان اولیه و اصلی همه انواع سرطان بیضه در هر مرحله ای است. برای برداشتن بیضه، جراح یک برش در ناحیه کشاله ران ( که به آن ناحیه اینگوئینال می گویند ) ایجاد کرده و بیضه را از طریق شکاف بوجود آمده خارج می کند و در صورت تمایل شما می تواند یک بیضه مصنوعی جایگزین آن کند.
  • جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی ( برداشتن غدد لنفاوی خلف صفاق یا RPLND ) از طریق ایجاد برشی بر روی شکم انجام می شود. در این روش جراحی، جراح مراقب است تا از آسیب به عصب های اطراف غدد لنفاوی پرهیز کند، اما در برخی موارد آسیب به اعصاب اجتناب ناپذیر است. آسیب عصبی می تواند باعث بروز اشکال در انزال شود، اما در ایجاد نعوظ مشکلی رخ نمی دهد.

جراحی پروستات

در مواردی که تومور در مرحله ی ابتدایی است، جراحی ممکن است تنها درمان مورد نیاز با شد. اگر جراحی تنها درمان سرطان بیضه برای شما در نظر گرفته شود، یک برنامه زمان بندی شده برای پیگیری بیماری از طرف پزشک به شما ارائه خواهد شد. این برنامه پیگیری زمانبندی شده، درچند سال اول هر چند ماه انجام می شود و در سال های بعد فواصل آن بیشتر خواهد شد و شامل آزمایش خون، سی تی اسکن و دیگر روش های تشخیصی برای پایش علائم عود احتمالی سرطان می باشد.

پرتو درمانی

در پرتودرمانی از پرتوهای با انرژی بالا مانند اشعه ایکس استفاده می شود تا سلول های سرطانی را بکشد. در طول پرتودرمانی، شما بر روی یک تخت خوابیده و یک ماشین بزرگ اطراف بدن شما حرکت می کند، و اشعه پرانرژی به طور دقیق به سمت بافت مورد نظر هدف گذاری می شود. پرتو درمانی روشی است که در برخی بیماران با سرطان بیضه از نوع سمینوما انتخاب می شود. پرتو درمانی ممکن است بعد از برداشتن بیضه برای شما توصیه شود.

عوارض جانبی پرتو درمانی شامل خستگی، و قرمزی و التهاب پوست در ناحیه شکم یا کشاله ران باشد. پرتو درمانی همچنین ممکن است باعث ناباروری شود. با پزشک خود در مورد روش های ذخیره اسپرم قبل از شروع پرتو درمانی صحبت کنید.

شیمی درمانی

در شیمی درمانی از داروها برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود. داروهای شیمی درمانی در تمام بدن منتشر شده تا سلول های سرطانی را که ممکن است از تومور اصلی به دیگر نقاط بدن مهاجرت کرده باشند از بین ببرد. شیمی درمانی ممکن است تنها درمان انتخابی شما باشد یا اینکه ممکن است قبل یا بعد از جراحی برداشتن غدد لنفاوی ناحیه شکمی برای شما توصیه شود.

عوارض شیمی درمانی به نوع و مدت داروهایی که تجویز شده است بستگی دارد. آنچه را از پزشک خود انتظار دارید از او بپرسید. عوارض جانبی شایع شامل خستگی، تهوع، از دست دادن مو و افزایش خطر عفونت می باشد. داروها و درمان هایی برای کاهش عوارض شیمی درمانی دردسترس می باشد. شیمی درمانی نیز احتمالا باعث ناباروری می شود، که می تواند دائمی باشد. با پزشک خود در باره ی ذخیره اسپرم قبل از شروع شیمی درمانی صحبت کنید.

درمان واریکوسل

مقابله با استرس و پشتیبانی

هر انسانی که با سرطان بیضه مواجه می شود به روش خود احساساتی را متعاقب آن تجربه خواهد کرد. بعد از تشخیص سرطان، ممکن است دچار احساس ترس و عدم اطمینان از آینده خود شوید.

در حالی که ممکن است احساس اضطراب هرگز از بین نرود، شما می توانید برای کمک به مدیریت احساسات خود برنامه ریزی کنید. لذا سعی کنید تا :

  • به میزان کافی در مورد سرطان بیضه بیاموزید تا احساس راحتی برای تصمیم گیری درباره مراقبت از خود داشته باشید. سوالات خود را بنویسید تا در جلسه ی بعدی ملاقات با پزشک بپرسید. از پزشک خود یا دیگر اعضای تیم مراقبت های بهداشتی بخواهید تا منابع معتبری برای دست یابی به اطلاعات بیشتر به شما معرفی کند. از منابع خوب انجمن های علمی مرتبط با بیماری مثل انجمن علمی سرطان ایران و انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.
  • از خودتان مراقبت کنید. انتخابات سالمی در زندگی روزمره خود داشته باشید تا برای درمان سرطان آماده باشید. یک رژیم غذایی سالم با انواع میوه ها و سبزیجات بخورید. مقدار کافی استراحت کنید طوری که وقتی هر روز صبح از خواب بیدار می شوید احساس نشاط و تازگی کنید. استرس های غیر ضروری را از بین ببرید به طوری که بتوانید بخوبی تمرکز کنید. سعی کنید تا بیشتر روزهای هفته را ورزش کنید. اگر سیگار می کشید ، متوقف شود. با دکتر خود در مورد داروها و استراتژی های دیگری که به شما برای متوقف کردن مصرف سیگار کمک می کند صحبت کنید .
  • با دیگر افرادی که سرطان بیضه دارند ارتباط داشته باشید. دیگر افراد مبتلا به سرطان را در جامعه خود بیابید یا بصور آنلاین با آن ها ارتباط برقرار کنید. با انجمن علمی سرطان ایران و انجمن علمی ارولوژی ایران برای ارتباط با گروه های حمایتی در منطقه ی محل سکونت تماس بگیرید.
  • ارتباط با عزیزان خود را ادامه دهید. خانواد و دوستان شما به همان اندازه ی شما برای سلامتی تان نگران هستند. آن ها می خواهند به شما کمک کنند، لذا پیشنهاد آن ها برای کمک به شما در رفت و آمد به قرارهای ملاقات و دیگر ماموریت ها را رد نکنید. دوستان نزدیک و خانواده شنوای صحبت های شما هستند وقتی که نیاز به حرف زدن با کسی را دارید یا زمانی که احساس خوبی ندارید و کسی را می خواهید تا حواس شما را از شرایط کنونی دور نماید.

پیشگیری از سرطان بیضه

راهی برای پیشگیری از بروز سرطان بیضه وجود ندارد. برخی پزشکان معاینه منظم بیضه ها توسط خود فرد را توصیه می کنند تا سرطان بیضه در زودهنگام ترین مرحله اش تشخیص داده شود. زمان مناسب برای معاینه بیضه توسط خود فرد بعد از یک حمام یا دوش آب گرم می باشد. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه بیضه شده و لمس بیضه و یافتن هر چیز غیر عادی در بیضه را آسان تر می کند.

معاینه بیضه

برای معاینه بیضه مراحل زیر را دنبال کنید:

سرطان بیضه

☑️ جلوی آینه بایستید. به دنبال هر گونه تورم بر روی پوست کیسه بیضه خود باشید.

☑️ هر بیضه را با دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی خود را زیر بیضه و انگشت شست خود را روی بیضه قرار دهید.

☑️ به آرامی بیضه را بین انگشتان و شست های خود بچرخانید. به یاد داشته باشید که بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. این که یکی از بیضه ها به میزان جزیی از بیضه دیگر بزرگ تر باشد و یا یکی کمی پائین تر از دیگری باشد یافته ای طبیعی است. همچنین، طنابی که از بالای بیضه ( اپیدیدیم ) به سمت بالا می رود بخش نرمالی از محتویات کیسه بیضه است. با انجام منظم این معاینه، با بافت و ساختار طبیعی بیضه بیشتر آشنا خواهید شد و تغییراتی که می تواند موجب نگرانی شود را بهتر متوجه خواهید شد.

اگر متوجه توده یا برجستگی را در معاینه بیضه شدید حتما برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

تعداد جلسات شیمی درمانی سرطان بیضه

سرطان بیضه بسته به مرحله سرطان، ممکن است با ۱ تا ۴ سیکل شیمی درمانی درمان شود. در طول درمان، بیمار ممکن است ۱ دارو را در یک زمان دریافت کند یا ترکیبی از داروهای مختلف را به طور همزمان دریافت کند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.2/5 - (28 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ممنون از وقتی که برای پاسخ به سوالات می‌گذارید من در مشهد ساکن هستم وامکان شرفیابی نیست شما فرمودید شرح حال کامل معاینه نیاز هست .من میتونم تلفنی با شما صحبت کنم؟ اگر نه لطفا پزشک موردتایید شما در مشهد معرفی کنید.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      نه متاسفانه امکان تماس تلفنی نیست و شخص خاصی را در مشهد نمی شناسم
  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱۶ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 2001 مشاهده پرسش
    با سلام،بنده پسری بیست ساله هستم که حدود چهار سال است که تقریبا هفته ای دوبار دچار احتلام یا جنب شدن در خواب می شوم و از این امر خسته و بیزارم شده ام و این موضوع برایم ناراحت کننده است.
    به پیشنهاد یکی از دوستان اخیرا با دارویی به نام سیپروترون(۵۰ گرمی به صورت قرص) آشنا شده ام می خواهم نظر شما را راجع به این دارو جویا شوم اگر مناسب است طریقه ی مصرف آن را بفرمایید و اگر داروی دیگری را مناسب میدانید لطفا پیشنهاد دهید.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      من اصلا این دارو را توصیه نمی کنم چون این دارو می تواند تعادل هورمونی شما را بر هم بزند و در آیند در زندگی زناشویی مشکلاتی بیارتیتان فراهم کند احتلام 2 بار در هفته برای سن شما امری طبیعی است و نباید با طبیعت بدن خودت مبارزه کنید لذا بهتره از دارو استفاده نکنید
  • تصویر کاربر سالار جمعه ۱۳ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام.ببخشید من دوهفته ی پیش بر اثر دعوای ضربه ایی به بیضه هام وارد شده و فردای ان روز درد کمی در بیضه های و کجی بیضه هام شدم یعنی بیضه ی سمت چپ پایین و بیضه سمت راست بالاتر مانده . بیضه ی سمت راست به نظر م بالا مانده و حرکت و تغییر زیادی ندارد .قبلا مشکلی نداشتم.سنم 14است. ولطفا هر چه زود تر پاسخ دهید لطفا خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم از بیضه ها سونوگرافی انجام دهید
    2. تصویر کاربر سالار چهارشنبه ۱۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      یعنی نمی تونه تفاوت تقارن بین بیضه ها باشه چون تا 1 سانت عادیه؟!
      یعنی راه حل دیگری وجود ندارد برای اینکه بفهمم مشکلی وجود نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۳ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      عدم تقارن میتونه طبیعی باشد اما سونوگرافی بخاطر ضربه ای که خورده توصیه می شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر yegane شنبه ۳۱ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین آقای دکتر.من با مشکل بی اختیاری ادرار در اثر فشار مثلا راه رفتن و خندیدن و دویدن و... مواجه هستم میشه خواهش کنم من رو راهنمایی کنین؟ اصن باید پیش چه پزشکی برم اسم تخصصشون چیه؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۱ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بایستی به متخص ارولوژی یا همان متخصص کلیه و مجاری ادراری تنسلی مراجعه نمائید تا علت آن بررسی و درمان ناسب برایتان ارائه شود
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۱۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشد
    من تعداد سه گره کوچک در انتهای کیسه بیضه که قطری حدود 4 میلیمتر دارن در کیسه بیضه ام قابل لمس است . و این گره ها مربوط به بیضه ها تیستند و بیضه ها هیچ برجستگس ندارند .
    خواستم بدانم این گره ها چه هستند. ممنون میشم اگر به ایمیلم پاسخ را ارسال بفرمایید
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظر تشخیصی را مطرح کنم
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر