علت و درمان دیر انزالی در مردان با دارو

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

دیر انزالی می تواند به دلیل بیماری های مزمن، جراحی ها و و عوارض ناخواسته داروها باشد. همچنین ممکن است به دلیل سوء استفاده از مواد، یا بیماری های روانی مثل افسردگی، اظطراب یا استرس باشد. علت، هرچه که باشد، درمان دیر انزالی در آقایان امکان پذیر است.

علت دیر ارضا شدن مرد چیست؟

در خیلی از موارد، دیر انزالی به دلیل ترکیبی از بیماری های جسمی و روانی ایجاد می شود.

علت جسمانی دیر انزالی مردان

  •  ▪️برخی نقایص بدو تولد که دستگاه باروری مردان را تحت تاثیر قرار می دهد.
  •  ▪️آسیب به عصب های لگنی که ارگاسم و لذت جنسی را کنترل می کنند.
  •  ▪️برخی عفونت های خاص، مثل عفونت دستگاه ادراری
  •  ▪️جراحی پروستات
  •  ▪️بیماری های سیستم عصبی، مثل نوروپاتی دیابتی، سکته مغزی یا آسیب به طناب نخاعی
  •  ▪️اختلالات هورمونی، مثل کم کاری تیروئید یا پائین بودن سطح تستوسترون
  • انزال رو به عقب، حالتی که در آن منی به جای خروج از آلت تناسلی ، به سمت عقب و به داخل مثانه می ریزد.

ناتوانی جنسی در مردان

علت روانی دیر انزالی

افسردگی، اضطراب یا برخی دیگر بیماری های روانی

✔ اختلال در روابط زناشویی ناشی از استرس، ارتباطات ضعیف یا دیگر مشکلاتی که در روابط زناشویی رخ می دهد

✔ اضطراب درباره ی عملکرد و کارایی خود شخص

✔ داشتن تصویر ذهنی نامناسب از خود

✔ تابوهای فرهنگی و مذهبی

✔ تفاوت بین واقعیت رابطه جنسی با یک شریک و توهمات جنسی

دلایل دارویی دیر انزالی

داروها و دیگر موادی که می توانند باعث دیر انزالی شوند عبارتند از:

  • ▪️بعضی از داروهای ضدافسردگی
  • ▪️برخی داروهای کنترل کننده فشار خون
  • ▪️برخی داروهای ادرار آور
  • ▪️بعضی داروهای اختلالات روانی
  • ▪️برخی داروهای کنترل کننده تشنج
  • ▪️الکل – بویژه مصرف خیلی زیاد آن ( سوء مصرف الکل یا الکلیسم ها)

برای برخی از مردان ، یک مشکل جسمی جزئی که موجب تاخیر در انزال می شود می تواند منجر به اضطراب در باره ی انزال در طول یک رابطه جنسی شود. در نتیجه همین اضطراب ممکن است تاخیر در انزال را بدتر کند.

درمان ناتوانی جنسی

درمان دیر انزالی به علت زمینه ای ایجاد کننده ی آن بستگی دارد، ممکن است نیاز به تجویز دارو یا تغییر دارویی باشد که در حال حاضر استفاده می کنید، گاه نیاز به مشاوره با روانپزشک دارید، یا اینکه بایستی سوء استفاده از الکل یا مواد غیر مخدر را ترک نمائید.

درمان روانی دیر انزالی

روان درمانی می تواند به درمان مشکلات روانی مثل افسردگی و اضطراب که باعث بروز دیرانزالي می شود کمک می کند. روان درمانی همچنین برای درمان مشکلات روانی که مستقیما روی توانایی انزال اثر می گذارند توصیه می شود.

قرص برای درمان دیر انزالی مردان

اگر دارویی مصرف می کنید که ممکن است باعث دیرانزالی شود، کاهش میزان مصرف یا تغییر دارو ممکن است مشکل را برطرف کند. گاهی اوقات تجویز دارو ممکن است به درمان دیر انزالی مردان کمک کند. هیچ دارویی نیست که بطور اختصاصی برای درمان دیرانزالی تائید شده باشد. داروهایی که برای درمان دیرانزالي بکار می رود اصولا برای درمان دیگر بیماری ها استفاده می شوند.

داروهایی که گاهی اوقات برای درمان دیرنزالی بکار می رود عبارتند از:

آمانتادین (که در درمان بیماری پارکینسون بکار می رود)

بوسپیرون ( که برای درمان اضطراب استفاده می شود)

سیپروهپتادین ( برای درمان آلرژی استفاده می شود)

درمان خانگی دیر انزالی مردان

از آنجایی که دیرانزالی اغلب ریشه در عوامل روانی، ارتباطی، یا مصرف داروها دارد، درمان‌های خانگی و غیردارویی که بر تغییر سبک زندگی و بهبود رابطه متمرکز هستند، نقش بسیار مهمی در مدیریت و بهبود آن دارند.

توجه: اگر دیر انزالی به تازگی و به صورت ناگهانی رخ داده، یا با علائم جسمی (مانند تغییر در میل جنسی، درد، یا ناتوانی در نعوظ) همراه است، ابتدا باید برای رد کردن علل پزشکی و دارویی (مانند دیابت، مشکلات هورمونی یا مصرف داروهای ضد افسردگی) به متخصص اورولوژی یا سکس‌تراپیست مراجعه کنید.

استفاده از لوسیون‌ها و روغن‌ها:

استفاده از ژل‌ها یا لوسیون‌های محرک و گرم‌کننده (غیر بی‌حس‌کننده) می‌تواند حساسیت را افزایش داده و به کوتاه‌تر شدن زمان انزال کمک کند. (برخلاف زودانزالی که در آن از مواد بی‌حس‌کننده استفاده می‌شود.)

کاهش اضطراب و فشار عملکرد:

اضطراب در مورد زمان انزال می‌تواند یک چرخه معیوب ایجاد کند که مشکل را بدتر می‌کند.

تکنیک حواس‌پرتی کنترل‌شده:

گاهی اوقات، تمرکز شدید بر روی تلاش برای انزال می‌تواند مانع شود. صحبت کردن درباره مسائل غیرجنسی در حین رابطه یا تمرکز نکردن بر روی انزال می‌تواند به کاهش فشار عصبی کمک کند.

تغییر محیط:

ایجاد فضایی راحت‌تر، استفاده از لباس‌های تحریک‌کننده یا موسیقی می‌تواند جو جنسی را تغییر داده و از یکنواختی روانی جلوگیری کند.

مدیریت استرس و خواب کافی:

استرس مزمن و کم‌خوابی باعث اختلال در تعادل هورمونی و عملکرد سیستم عصبی می‌شوند که هر دو می‌توانند دیر انزالی را تشدید کنند.

مدیتیشن (ذهن‌آگاهی):

تمرین روزانه ذهن‌آگاهی و تنفس عمیق، به کاهش اضطراب عمومی و اضطراب عملکرد جنسی کمک می‌کند.

ورزش منظم:

فعالیت بدنی، به ویژه ورزش‌های هوازی، به بهبود جریان خون در ناحیه تناسلی کمک کرده و سلامت روانی را ارتقا می‌دهد.

ترک الکل و مواد مخدر:

مصرف بیش از حد الکل یا مواد مخدر می‌تواند سیستم عصبی را تضعیف کرده و در فرآیند طبیعی انزال تداخل ایجاد کند. قطع مصرف یا کاهش شدید آن، اغلب به طور چشمگیری عملکرد جنسی را بهبود می‌بخشد.

تغییرات تغذیه‌ای و مکمل‌های طبیعی (طب سنتی):

در طب سنتی و تغییرات رژیم غذایی، تمرکز بر افزایش میل جنسی، انرژی و بهبود جریان خون است که می‌تواند به طور غیرمستقیم به انزال کمک کند.

اگرچه این مواد برای زودانزالی هم توصیه می‌شوند، اما هدف در دیر انزالی، افزایش انرژی و میل جنسی است که انزال را تسهیل می‌کند.

  • شکلات تلخ: سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد شیمیایی است که سطح سروتونین و دوپامین را تعدیل کرده و به کاهش استرس و افزایش برانگیختگی کمک می‌کند.

  • موز و غذاهای حاوی ویتامین B6: موز حاوی آنزیم بروملین و ویتامین B6 است که برای تنظیم هورمون تستوسترون مهم هستند.

  • زنجبیل و عسل: این ترکیب گرم‌کننده به افزایش گردش خون در ناحیه تناسلی و تقویت قوای جسمی کمک می‌کند. (می‌توانید هر شب قبل از خواب یک قاشق مرباخوری از ترکیب پودر زنجبیل و عسل میل کنید).

  • غذاهای دریایی و مغزها (زینک و منیزیم): این مواد معدنی برای تولید تستوسترون و عملکرد عصبی-عضلانی حیاتی هستند و کمبود آن‌ها می‌تواند قوای جنسی را تضعیف کند.

تمرینات کگل (Kegel Exercises)

تمرینات کگل که بیشتر برای درمان زودانزالی شناخته می‌شوند، می‌توانند به صورت کلی به تقویت عضلات کف لگن کمک کنند.

  • مکانیزم در انزال تأخیری: تقویت این عضلات به فرد کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر ارگاسم داشته باشد و احساسات جنسی را بهتر مدیریت و هدایت کند. (این تمرینات بیشتر بر کنترل تمرکز دارند، نه لزوماً تأخیر یا تسریع.)

  • روش انجام: عضلاتی را که برای قطع جریان ادرار استفاده می‌کنید، شناسایی کنید. آن‌ها را به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه منقبض کرده، سپس رها کنید. این کار را در ۳ نوبت ۱۰ تایی در طول روز تکرار کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.3/5 - (236 امتیاز)
  • تصویر کاربر سکینه شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با سلام من تند به تند به توالت میروم پیش دکتر متخصص رفتم اروفلومتری هم انجام دادم دکتر گفت مقداری گرفتگی مجرا ی ادراری دارم باید با آندوسکوپی بازش کنه در ضمن التهاب و ورم مثانه هم دارم میخواستم بدونم آیا آندوسکوپی عوارضی دارد؟ میشه با دارو فقط حلش کرد؟ دکتر مقداری دارو نوشته و گفته غیر اینها باید آندوسکوپی هم انجام دهم در ضمن پهلوهایم مقداری درد میکنه چطور میتونم مطمئن بشم کلیه هایم مشکلی نداره ؟ممنون که به این سوال قبلی من جواب دادید ؟ سوال جدیدم اینه که ایشان گفت درد پهلو به خاطر سنگریزه کوچکی است که از کلیه رد شده؟ قرص باکلوفن 10 داده من متوجه شدم این قرص خیلی عوارض داره مصرفش درست است؟ ایشان افلوکساسین200 ، نیتروفورانتویین و rowatinex داده من نگران مصرف دارو هستم لطفا راهنمایی کنید؟ من بازم از شما خیلی ممنونم که جواب منو دادید سوال آخرم اینه که اگه عفونت ادراری داشته باشم ؟ چون آزمایش خون و ادرار دادم در کشت ادرار رشد E.coli بوده در باکتریولوژی ادرار WBC 5-6 وRBC0-1,Bacteriafew , colonycount30000 آیا خوردن افلوکساسین200 ، نیتروفورانتویین که انتی بیوتیک هستند ضرورت داره؟ عوارض این دو آنتی بیوتیک زیاد نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر. من هم نیازی به مصرف این داروها نیست
  • تصویر کاربر سکینه شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    با سلام من تند به تند به توالت میروم پیش دکتر متخصص رفتم اروفلومتری هم انجام دادم دکتر گفت مقداری گرفتگی مجرا ی ادراری دارم باید با آندوسکوپی بازش کنه در ضمن التهاب و ورم مثانه هم دارم میخواستم بدونم آیا آندوسکوپی عوارضی دارد؟ میشه با دارو فقط حلش کرد؟ دکتر مقداری دارو نوشته و گفته غیر اینها باید آندوسکوپی هم انجام دهم در ضمن پهلوهایم مقداری درد میکنه چطور میتونم مطمئن بشم کلیه هایم مشکلی نداره ؟ممنون که به این سوال قبلی من جواب دادید ؟ سوال جدیدم اینه که ایشان گفت درد پهلو به خاطر سنگریزه کوچکی است که از کلیه رد شده؟ قرص باکلوفن 10 داده من متوجه شدم این قرص خیلی عوارض داره مصرفش درست است؟ ایشان افلوکساسین200 ، نیتروفورانتویین و rowatinex داده من نگران مصرف دارو هستم لطفا راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظر من نیازی به مصرف دارو نیست
  • تصویر کاربر سکینه جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    با سلام ممنون که به سوال قبلی من جواب دادید ؟ من پیش دکتر متخصص رفتم به دو علت یکی درد پهلو یکی تند به تند به توالت رفتن ایشان گفت درد پهلو به خاطر سنگریزه کوچکی است که از کلیه رد شده؟ قرص باکلوفن 10 داده من متوجه شدم این قرص خیلی عوارض داره مصرفش درست است؟ ایشان افلوکساسین200 ، نیتروفورانتویین و rowatinex داده من نگران مصرف دارو هستم لطفا راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره سوال جدید را دنباله سوال قبل مطرح نمائید تا با توجه به تعدد سوالات من حضور ذهن داشته باشم
  • تصویر کاربر سکینه جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با سلام من تند به تند به توالت میروم پیش دکتر متخصص رفتم اروفلومتری هم انجام دادم دکتر گفت مقداری گرفتگی مجرا ی ادراری دارم باید با آندوسکوپی بازش کنه در ضمن التهاب و ورم مثانه هم دارم میخواستم بدونم آیا آندوسکوپی عوارضی دارد؟ میشه با دارو فقط حلش کرد؟ دکتر مقداری دارو نوشته و گفته غیر اینها باید آندوسکوپی هم انجام دهم در ضمن پهلوهایم مقداری درد میکنه چطور میتونم مطمئن بشم کلیه هایم مشکلی نداره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      آیا آندوسکوپی عوارضی دارد؟............................خیر
      میشه با دارو فقط حلش کرد؟ ........................براساس اروفلومتری نمی توان گفت که شما حتما تنگی مجرا دارید ولی می توان احتمالش را داد
      دکتر مقداری دارو نوشته و گفته غیر اینها باید آندوسکوپی هم انجام دهم در ضمن پهلوهایم مقداری درد میکنه چطور میتونم مطمئن بشم کلیه هایم مشکلی نداره ؟ با سونوگرافی و آزمایش خون
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما.
    میخواستم بپرسم که من خیلی وقته از کوچیکی تنگی مجاری ادرار دارم و الان که بزرگ شدم بلاخره رفتم دکتر و تصمیم بر این شد که عمل کنم.
    یادمه قبل زا این بازم سوال پرسیدم ازتون و گفتم یکبار کاملا ادرار من تو این همه سال قطع شده و کاملا نیامده که به اشتباه سوند زدن و بعد از چند روز خون امدن کاملا ادرار من میومد.
    الان دوباره این حالت برای من پیش اومده و ادرار من خیلی ضعیفه و مکرر میرم دستشویی و به نوعی قطع شده.
    برای بیمارانی مثل من تو این شرایط بهترین راه چیه؟
    دارویی جهت رفع تنگی و تسهیل ادرار نیست؟ راهکاری جهت برگشت به حالتی که ادرار میومد با این که سوزش داشت ولی کامل میومد و مثل این اینقدر ضعیف نبود نیست؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      ابتدا بایستی عکس رنگی از مجرای ادراری بگیید ا محل ، طول و شدت تنگی مشخص تا براساس ان بهترین نحوه درمان مشخص شود
    2. تصویر کاربر محسن شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      درسته بنده این کارها رو کردم.
      عکس رنگی گرفتم و حتی سیستوسکپی بدون عمل unoperation رو هم انجام دادم تا کاملا مشخص بشه.تصمیم بر این شده که عمل انجام بشه و اون تکه تنگی رو بردارن.و دو سر رو به هم پیوند بزنن. ولی قبل از رسیدن وقت عمل دچار مشکل زیر شدم:
      قبلا در کل با اینکه سوزش داشتم ولی ادرارم خوب بود و فشار خوبی داشت و مثانه تخلیه میشد ولی دیروز کلا ادرارم بند اومد و به صورت قطره ای شد.میخواستم ازتون بپرسم چیکار کنم که به حالت اول بر گرده تا زمان عمل برسه!! که با سرچی تو نت و دکتر رفتم به نتیجه زیر رسیدم که جواب داد شاید به درد کسی بخوره! به این صورت بود که با اب ولرم الت رو میشستم حین ادرار و همچنین موقع تخلیه به ارامی روی مثانه کم کم فشار میاوردم و کمی با الت هم ور میرفتم.و در اخر قرص tamsulosin-hci رو خوردم که به مدت چندین ساعت بعد مشکلم کاملا حل شد.و ادرارم دارای فشار خوبی هست.
      انشاالله که تا نوبت عملم ادرارم بند نیاد دیگه.
      و سوال جدیدم اینه که نحوه نشستن رو صنولی یا... هم میتونه مجاری تنگ رو بدتر کنه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام نه تاثیری نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام و احترام بر دکتر عزیز
    میخاستم بدون در کشورهای پیشرفته آیا درمانی برای رفع رگیل و یا احتمالا حذف ویروس وجود دارد یا خیر؟ممکن است احیانا دارویی در ایران نباشد که موثر است و فقط در خارج از کشور یافت شود؟لطف بفرمایید راهنمایی کنید..متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      شلام
      خیر الان ارتباطات علمی به روز می باشد و اگر درمان قطعی وجود داشته باشد حتما پزشکان ایرانی هم در جریان هستند گرچه دارو امکان دارد در ایران نباشد لذا هنوز دارویی برای ریشه کنی ویروس hpv وجود ندارد
  • تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. چند ماه پيش متوجه شدم در بغل ران و روی پوست بيضه چپ و زير بيضه نرسيه به مقعدم زگيل زده. با مراجعه به دکتر پوست و پس از معاينه با ليزر سوزانده شدند. پس از يکی دو ماه دوباره روی پوست بيضه راستم و يک مورد زير بيشه نرسيه به مقعد زگيل مشاهده کردم که با مراجعه به پزشک با دستگاه برقی انها را سوزاند. هر دو دکتر به من اصمينان خاطر دادند که منجر به سرطان نمی شود. خواستم نظر شما را بدانم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      غالب زگیل ها به سرطان تبدیل نمی شوند.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط