علت و درمان دیر انزالی در مردان با دارو

در این مقاله مطالعه می کنید:

دیر انزالی می تواند به دلیل بیماری های مزمن، جراحی ها و و عوارض ناخواسته داروها باشد. همچنین ممکن است به دلیل سوء استفاده از مواد، یا بیماری های روانی مثل افسردگی، اظطراب یا استرس باشد. علت، هرچه که باشد، درمان دیر انزالی در آقایان امکان پذیر است.

دلیل دیر انزالی مردان چیست؟

در خیلی از موارد، دیر انزالی به دلیل ترکیبی از بیماری های جسمی و روانی ایجاد می شود.

علت جسمانی دیر انزالی مردان

  • برخی نقایص بدو تولد که دستگاه باروری مردان را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • آسیب به عصب های لگنی که ارگاسم و لذت جنسی را کنترل می کنند.
  • برخی عفونت های خاص، مثل عفونت دستگاه ادراری
  • جراحی پروستات
  • بیماری های سیستم عصبی، مثل نوروپاتی دیابتی، سکته مغزی یا آسیب به طناب نخاعی
  • اختلالات هورمونی، مثل کم کاری تیروئید یا پائین بودن سطح تستوسترون
  • انزال رو به عقب، حالتی که در آن منی به جای خروج از آلت تناسلی ، به سمت عقب و به داخل مثانه می ریزد.

ناتوانی جنسی در مردان

علت روانی دیر انزالی

  • افسردگی، اضطراب یا برخی دیگر بیماری های روانی
  • اختلال در روابط زناشویی ناشی از استرس، ارتباطات ضعیف یا دیگر مشکلاتی که در روابط زناشویی رخ می دهد
  • اضطراب درباره ی عملکرد و کارایی خود شخص
  • داشتن تصویر ذهنی نامناسب از خود
  • تابوهای فرهنگی و مذهبی
  • تفاوت بین واقعیت رابطه جنسی با یک شریک و توهمات جنسی

دلایل دارویی دیر انزالی

داروها و دیگر موادی که می توانند باعث دیر انزالی شوند عبارتند از:

  • بعضی از داروهای ضدافسردگی
  • برخی داروهای کنترل کننده فشار خون
  • برخی داروهای ادرار آور
  • بعضی داروهای اختلالات روانی
  • برخی داروهای کنترل کننده تشنج
  • الکل – بویژه مصرف خیلی زیاد آن ( سوء مصرف الکل یا الکلیسم ها)

برای برخی از مردان ، یک مشکل جسمی جزئی که موجب تاخیر در انزال می شود می تواند منجر به اضطراب در باره ی انزال در طول یک رابطه جنسی شود. در نتیجه همین اضطراب ممکن است تاخیر در انزال را بدتر کند.

درمان ناتوانی جنسی

درمان دیر انزالی به علت زمینه ای ایجاد کننده ی آن بستگی دارد، ممکن است نیاز به تجویز دارو یا تغییر دارویی باشد که در حال حاضر استفاده می کنید، گاه نیاز به مشاوره با روانپزشک دارید، یا اینکه بایستی سوء استفاده از الکل یا مواد غیر مخدر را ترک نمائید.

دارو برای دیر ارضا شدن اقایان

اگر دارویی مصرف می کنید که ممکن است باعث دیرانزالی شود، کاهش میزان مصرف یا تغییر دارو ممکن است مشکل را برطرف کند. گاهی اوقات تجویز دارو ممکن است به حل مشکل شما کمک کند.

هیچ دارویی نیست که بطور اختصاصی برای درمان دیرانزالی تائید شده باشد. داروهایی که برای درمان دیرانزالی بکار می رود اصولا برای درمان دیگر بیماری ها استفاده می شوند.

داروهایی که گاهی اوقات برای درمان دیرنزالی بکار می رود عبارتند از:

آمانتادین (که در درمان بیماری پارکینسون بکار می رود)

بوسپیرون ( که برای درمان اضطراب استفاده می شود)

سیپروهپتادین ( برای درمان آلرژی استفاده می شود)

درمان روانی دیر انزالی

روان درمانی می تواند به درمان مشکلات روانی مثل افسردگی و اضطراب که باعث بروز دیرانزالی می شود کمک می کند. روان درمانی همچنین برای درمان مشکلات روانی که مستقیما روی توانایی انزال اثر می گذارند توصیه می شود.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.3/5 - (223 امتیاز)
  • تصویر کاربر Mohamad شنبه ۱۸ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام دكتر عزيز من پدرم ٦٥سالشون مشكل بزرگي خوشخيم پروستات دارند اندازه پروستاتشون ٨٨گرم هست وقتي به متخصص مراجعه كرديم گفتن كه بايد عمل جراحي بشن قرار بر عمل گذاشته شد اما پدرم بعلت مشكل قلبي كه داشتند نميتونستن بيهوش بشن قرار بر عمل بي حسي بود ولي تَو اتاق عمل وقتي ميخواستن بي حسي كنند بدنشون جواب نداده بنظر شما راه و چاره ايي هست كه ما انجام بديم وَيَا با دارو ميتونيم نگه داريم در حال حاضر مشكلشون تكرر ادرار هست ممنون ميشم راهنمايي كنيد مرسي از لطفتون از شيراز هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      اطلاعات برای پاسخگویی مناسب کافی نیست. صرف بزرگ بودن پروستات جراحی الزامی نیست
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام
    من اخیرا سونوگرای کردم که توش جمله ی((پروستات با اکوی periuretral کاهش یافته رویت شد ))نوشته بود که تو سونوگرای های قبلیم نبود ،خواستم ببینم این جمله به چه معنی است؟
    قبل از سونوگرافی به درخواست پزشک از نشستن در اب گرم استفاده کرده بودم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      معناش اينه كه مشكلي نيست بيشتر از اين ميشه بحث علمي
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۷ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    خیلی خلاصه مشکلاتم را بیان می کنم خواهشا خواهشا راهنماییم کنید...
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب آقای دکتر و تشکر بابت وب سایت خوبتون و همچنین وقتی که در اختیار ما می گذارید...بنده مردی 26 ساله هستم که حدود 9 ماهه که گرفتار مشکلات کلیه و دفع ادرار هستم از درد خفیف کلیه که هر از گاهی اتفاق می افتاد شروع شد تا اینکه بعد از مدتی دچار گیر ادرار می شدم و تا اینکه اواخر مرداد ماه امسال بعد از گیر ادرار شدید، از آن به بعد دچار تکرر ادرار، زور زدن برای دفع ادرار، قطره ای شروع شدن ادرار، احساس خالی نشدن مثانه به طور کامل و ... شدم تا الآن پیش 7 تا متخصص و فوق تخصص رفتم و انواع آزمایشات ادرار و کشت و سیتولوژی و غیره دادم و انواع داروهای: Roatexin,هیدروکلروتیازید, داکسی سایکلین, آزیترومایسین, پرازوسین، پروستاتان، کوتریماکسازول و ... رو مصرف کردم تا ااینکه یکی از متخصصین بهم گفت باید سیستوسکوپی انجام بدم...این عمل رو انجام دادم و نتیجشو براتون ضمیمه می کنم...من روز یکشنبه هفته قبل این عمل رو انجام دادم و از روز دوشنبه داروهای دکتر که به ترتیب:
    Tavanex(صبح ها)Baclofen(ظهر بعد ناهار)Tamsolusine(شبها موقع خواب)بود رو مصرف کردم ...روز سه شنبه و چهارشنبه حالم نسبتا خوب بود تا اینکه از روز پنج شنبه دوباره مشکلاتم شروع شد تا جایی که مجبور شدم به دلیل دسترسی نداشتن به دکتری که عملم کرده بود(به دلیل دوری مسافت)پیش متخصص دیگه ای رفتم و ایشون گفتن قرص Finoprost رو صبح ها مصرف کنم...از روز یکشنبه دارم این قرص رو هم علاوه بر قرص های خودم می خورم ولی باز هم تغییر محسوسی در حالم نداشته...راستش دیگه دارم کلافه می شم ...از اواخر مراداد که مشکلم جدی تر شد همش از ترس دفع نشدن ادرارم خیلی کم آب و مایعات دیگه می خورم...الآن که روزانه فقط به خوردن 4 لیوان آب با قرصام بسنده می کنم می ترسم به خاطر این مشکلم که زیاد آب نمی خورم دچار مشکلات کلیه بشم و ...
    آیا خوردن یا نخوردن آب و مایعات دیگه می تونه مشکل من رو بدتر کنه منظورم اینه که آیا پروستاتیت ربطی به آب خوردن یا نخوردن داره؟
    گاهی اوقات موقع ادرار کردن ذره های سیاهرنگی داخل ادرارم وجد داره که نمی دونم چیه...
    خواهشا راهنمایی بفرمایید...آخه من هنوز یک سال نیست که رفتم سر کار و می ترسم این دستشویی رفتن های زیادی کار دستم بده و موقعیت شغلی به خطر بیفته تو این اوضاع کاری...
    خواهشا درباره پرهیز غذایی و همچنین ورزش هایی که می تونن مفید باشن هم راهنمایی بفرمایید...ممنون از این همه حوصله ای که به خرج می دین...اجرتون با مادر سادات حضرت زهرا(س)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      مصرف مایعات کمک کننده هست و پرهیز از ادویه جات و قهوه کمک کننده هستو توصیه می کنم تست یورودینامیک هم انجام دهید. شنا و جکوزی می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد
  • تصویر کاربر نوری شنبه ۴ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    پدرم چندین سال قبل عمل پروستات انجام داد .... اما به نظرم خوب نبوده .... در کنار مشکل بواسیر ایشان الان چند ماهی است که زیاد دستشویی میروند ومدت زیادی در آنجا میمانند و موقع برگشت وقتی دستشون رو که میخواهند بشورند دوباره میروند و باز هم میمانند ... در کنار این که از آن اول تا اخر همش هم آب را باز نگه میدارند ... گاهی شده 45 دقیقه تا یکساعت در دستشویی میمانند .... خیلی سخت است هم برای خودش و هم برای ما .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم نوار مثانه و عکس رنگی از مجرای ادراری بگیرند تا علت مشخص شود البته اگر دیابتی باشند یا مشکلی در سیستم عصبی داشتته باشند حداقل بخشی از مشکل مربوط به این بیماری ها می باشد. تنگی مجرا و مثانه ی عصبی هم از دیگر علل ست. برخی موارد قابل درمان بوده و برخی موارد بطور کامل قابل درمان نیست.
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    خدمت شما عرض کنم چند ماهی است از لحاظ دفع ادرار مشکل دارم با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش خون psa خونم 3/8 و اندازه حجم پروستات 42cc رویت شد پزشک داروی پروترال و قطره پروستاتان تجویز کرد . بعد از اتمام داروها دوباره تست خون وادرار و سنوگرافی انجام دادم که به این شرح می باشد :psa(cl) 2/5 و f.psa 0/4 وf.psa/psa ratioe16 است . و در مورد سنوگرافی پروستات به ابعاد 38*44*55 میلیمتر با حدود 48 سی سی بوده و لوب مدیان پروستات به کف مثانه نسبتاً بالج شده است و پس از تخلیه مثانه رزیدوی ادراری در حدود 73 سی سی مشاهده شده است . حال با توجه به این توضیحات لطفاً بفرمایید آیا این مشکل احتیاج به عمل جراحی دارد . با توجه به اینکه بنده به متخصص اورولوژی دسترسی ندارم خواهشمندم راهنمایی های لازم را مبذول فرمایید که باید چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر علايم ادراري ازاردهنده اي نداريد بهتر است پروترال را ادامه دهيد جراحي الزامي نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. چند ماه پيش متوجه شدم در بغل ران و روی پوست بيضه چپ و زير بيضه نرسيه به مقعدم زگيل زده. با مراجعه به دکتر پوست و پس از معاينه با ليزر سوزانده شدند. پس از يکی دو ماه دوباره روی پوست بيضه راستم و يک مورد زير بيشه نرسيه به مقعد زگيل مشاهده کردم که با مراجعه به پزشک با دستگاه برقی انها را سوزاند. هر دو دکتر به من اصمينان خاطر دادند که منجر به سرطان نمی شود. خواستم نظر شما را بدانم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      غالب زگیل ها به سرطان تبدیل نمی شوند.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی