علت و درمان دیر انزالی در مردان با دارو

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

دیر انزالی می تواند به دلیل بیماری های مزمن، جراحی ها و و عوارض ناخواسته داروها باشد. همچنین ممکن است به دلیل سوء استفاده از مواد، یا بیماری های روانی مثل افسردگی، اظطراب یا استرس باشد. علت، هرچه که باشد، درمان دیر انزالی در آقایان امکان پذیر است.

علت دیر ارضا شدن مرد چیست؟

در خیلی از موارد، دیر انزالی به دلیل ترکیبی از بیماری های جسمی و روانی ایجاد می شود.

علت جسمانی دیر انزالی مردان

  •  ▪️برخی نقایص بدو تولد که دستگاه باروری مردان را تحت تاثیر قرار می دهد.
  •  ▪️آسیب به عصب های لگنی که ارگاسم و لذت جنسی را کنترل می کنند.
  •  ▪️برخی عفونت های خاص، مثل عفونت دستگاه ادراری
  •  ▪️جراحی پروستات
  •  ▪️بیماری های سیستم عصبی، مثل نوروپاتی دیابتی، سکته مغزی یا آسیب به طناب نخاعی
  •  ▪️اختلالات هورمونی، مثل کم کاری تیروئید یا پائین بودن سطح تستوسترون
  • انزال رو به عقب، حالتی که در آن منی به جای خروج از آلت تناسلی ، به سمت عقب و به داخل مثانه می ریزد.

ناتوانی جنسی در مردان

علت روانی دیر انزالی

افسردگی، اضطراب یا برخی دیگر بیماری های روانی

✔ اختلال در روابط زناشویی ناشی از استرس، ارتباطات ضعیف یا دیگر مشکلاتی که در روابط زناشویی رخ می دهد

✔ اضطراب درباره ی عملکرد و کارایی خود شخص

✔ داشتن تصویر ذهنی نامناسب از خود

✔ تابوهای فرهنگی و مذهبی

✔ تفاوت بین واقعیت رابطه جنسی با یک شریک و توهمات جنسی

دلایل دارویی دیر انزالی

داروها و دیگر موادی که می توانند باعث دیر انزالی شوند عبارتند از:

  • ▪️بعضی از داروهای ضدافسردگی
  • ▪️برخی داروهای کنترل کننده فشار خون
  • ▪️برخی داروهای ادرار آور
  • ▪️بعضی داروهای اختلالات روانی
  • ▪️برخی داروهای کنترل کننده تشنج
  • ▪️الکل – بویژه مصرف خیلی زیاد آن ( سوء مصرف الکل یا الکلیسم ها)

برای برخی از مردان ، یک مشکل جسمی جزئی که موجب تاخیر در انزال می شود می تواند منجر به اضطراب در باره ی انزال در طول یک رابطه جنسی شود. در نتیجه همین اضطراب ممکن است تاخیر در انزال را بدتر کند.

درمان ناتوانی جنسی

درمان دیر انزالی به علت زمینه ای ایجاد کننده ی آن بستگی دارد، ممکن است نیاز به تجویز دارو یا تغییر دارویی باشد که در حال حاضر استفاده می کنید، گاه نیاز به مشاوره با روانپزشک دارید، یا اینکه بایستی سوء استفاده از الکل یا مواد غیر مخدر را ترک نمائید.

درمان روانی دیر انزالی

روان درمانی می تواند به درمان مشکلات روانی مثل افسردگی و اضطراب که باعث بروز دیرانزالي می شود کمک می کند. روان درمانی همچنین برای درمان مشکلات روانی که مستقیما روی توانایی انزال اثر می گذارند توصیه می شود.

قرص برای درمان دیر انزالی مردان

اگر دارویی مصرف می کنید که ممکن است باعث دیرانزالی شود، کاهش میزان مصرف یا تغییر دارو ممکن است مشکل را برطرف کند. گاهی اوقات تجویز دارو ممکن است به درمان دیر انزالی مردان کمک کند. هیچ دارویی نیست که بطور اختصاصی برای درمان دیرانزالی تائید شده باشد. داروهایی که برای درمان دیرانزالي بکار می رود اصولا برای درمان دیگر بیماری ها استفاده می شوند.

داروهایی که گاهی اوقات برای درمان دیرنزالی بکار می رود عبارتند از:

آمانتادین (که در درمان بیماری پارکینسون بکار می رود)

بوسپیرون ( که برای درمان اضطراب استفاده می شود)

سیپروهپتادین ( برای درمان آلرژی استفاده می شود)

درمان خانگی دیر انزالی مردان

از آنجایی که دیرانزالی اغلب ریشه در عوامل روانی، ارتباطی، یا مصرف داروها دارد، درمان‌های خانگی و غیردارویی که بر تغییر سبک زندگی و بهبود رابطه متمرکز هستند، نقش بسیار مهمی در مدیریت و بهبود آن دارند.

توجه: اگر دیر انزالی به تازگی و به صورت ناگهانی رخ داده، یا با علائم جسمی (مانند تغییر در میل جنسی، درد، یا ناتوانی در نعوظ) همراه است، ابتدا باید برای رد کردن علل پزشکی و دارویی (مانند دیابت، مشکلات هورمونی یا مصرف داروهای ضد افسردگی) به متخصص اورولوژی یا سکس‌تراپیست مراجعه کنید.

استفاده از لوسیون‌ها و روغن‌ها:

استفاده از ژل‌ها یا لوسیون‌های محرک و گرم‌کننده (غیر بی‌حس‌کننده) می‌تواند حساسیت را افزایش داده و به کوتاه‌تر شدن زمان انزال کمک کند. (برخلاف زودانزالی که در آن از مواد بی‌حس‌کننده استفاده می‌شود.)

کاهش اضطراب و فشار عملکرد:

اضطراب در مورد زمان انزال می‌تواند یک چرخه معیوب ایجاد کند که مشکل را بدتر می‌کند.

تکنیک حواس‌پرتی کنترل‌شده:

گاهی اوقات، تمرکز شدید بر روی تلاش برای انزال می‌تواند مانع شود. صحبت کردن درباره مسائل غیرجنسی در حین رابطه یا تمرکز نکردن بر روی انزال می‌تواند به کاهش فشار عصبی کمک کند.

تغییر محیط:

ایجاد فضایی راحت‌تر، استفاده از لباس‌های تحریک‌کننده یا موسیقی می‌تواند جو جنسی را تغییر داده و از یکنواختی روانی جلوگیری کند.

مدیریت استرس و خواب کافی:

استرس مزمن و کم‌خوابی باعث اختلال در تعادل هورمونی و عملکرد سیستم عصبی می‌شوند که هر دو می‌توانند دیر انزالی را تشدید کنند.

مدیتیشن (ذهن‌آگاهی):

تمرین روزانه ذهن‌آگاهی و تنفس عمیق، به کاهش اضطراب عمومی و اضطراب عملکرد جنسی کمک می‌کند.

ورزش منظم:

فعالیت بدنی، به ویژه ورزش‌های هوازی، به بهبود جریان خون در ناحیه تناسلی کمک کرده و سلامت روانی را ارتقا می‌دهد.

ترک الکل و مواد مخدر:

مصرف بیش از حد الکل یا مواد مخدر می‌تواند سیستم عصبی را تضعیف کرده و در فرآیند طبیعی انزال تداخل ایجاد کند. قطع مصرف یا کاهش شدید آن، اغلب به طور چشمگیری عملکرد جنسی را بهبود می‌بخشد.

تغییرات تغذیه‌ای و مکمل‌های طبیعی (طب سنتی):

در طب سنتی و تغییرات رژیم غذایی، تمرکز بر افزایش میل جنسی، انرژی و بهبود جریان خون است که می‌تواند به طور غیرمستقیم به انزال کمک کند.

اگرچه این مواد برای زودانزالی هم توصیه می‌شوند، اما هدف در دیر انزالی، افزایش انرژی و میل جنسی است که انزال را تسهیل می‌کند.

  • شکلات تلخ: سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد شیمیایی است که سطح سروتونین و دوپامین را تعدیل کرده و به کاهش استرس و افزایش برانگیختگی کمک می‌کند.

  • موز و غذاهای حاوی ویتامین B6: موز حاوی آنزیم بروملین و ویتامین B6 است که برای تنظیم هورمون تستوسترون مهم هستند.

  • زنجبیل و عسل: این ترکیب گرم‌کننده به افزایش گردش خون در ناحیه تناسلی و تقویت قوای جسمی کمک می‌کند. (می‌توانید هر شب قبل از خواب یک قاشق مرباخوری از ترکیب پودر زنجبیل و عسل میل کنید).

  • غذاهای دریایی و مغزها (زینک و منیزیم): این مواد معدنی برای تولید تستوسترون و عملکرد عصبی-عضلانی حیاتی هستند و کمبود آن‌ها می‌تواند قوای جنسی را تضعیف کند.

تمرینات کگل (Kegel Exercises)

تمرینات کگل که بیشتر برای درمان زودانزالی شناخته می‌شوند، می‌توانند به صورت کلی به تقویت عضلات کف لگن کمک کنند.

  • مکانیزم در انزال تأخیری: تقویت این عضلات به فرد کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر ارگاسم داشته باشد و احساسات جنسی را بهتر مدیریت و هدایت کند. (این تمرینات بیشتر بر کنترل تمرکز دارند، نه لزوماً تأخیر یا تسریع.)

  • روش انجام: عضلاتی را که برای قطع جریان ادرار استفاده می‌کنید، شناسایی کنید. آن‌ها را به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه منقبض کرده، سپس رها کنید. این کار را در ۳ نوبت ۱۰ تایی در طول روز تکرار کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.3/5 - (236 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام. ابتدا به خاطر وقتی که برای پاسخ به سوالات ما می گزارید تشکر میکنم
    اقای دکتر حدود دو ماه پیش در این بخش سوالی از شما پرسیدم
    https://drjabbari.com/faq//?read=g24u720
    بعد از این مشکل که حدود یه ماع ازش گذشت دوباره این مشکل برام پیش اومد و اینبار به متخصص مراجعه کردم . و بعد از پرسیدن سوالاتی مبنی بر ارسی بودن سنگ کلیه احتمال داد که سنگ در حالب من قرار داره و درحال دفع شدنه . با اینکه من هیچ دردی رو در ناحیه کلیه هام احساس نمیکردم و نمیکنم. چند قرض و کپسول رو برای من تجویز کرد . که فکر کنم به مرور زمان سنگ رو خرد میکنه.اما مجدا برای با سوم این مشکل پیش اومده اما فعلا با ادرار مشکل چندانی ندارم ولی فکر میکنم کمی ادرار در مجاری باقی مانده . چند روزی هست که احساس میکنم بیضه ها مشکل پیدا کرده بیشتر اوقاط حالت جمع شده دارند و کمی سفت شدند . گاهی اوقاط هم حالت افتاده دارند.ایا مشکل جدیدیه ؟؟؟؟ یا کلا مشکلم مربوط به این قضیه بوده ؟؟؟؟ ایا با مصرف داروها پزشک سنگها به کلی محو میشوند یا من ان ها رو هنگام دفع مشاهده میکنم ؟؟ و این که ایا سنگی که در حالب قرار دارد همچین مشکلاتی ایجاد میکنه ؟؟؟
    ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بابت سنگ که بدون سونوگرافی و احتمالا سی تی اسکن که نمی تون تشخیصی را مطرح کرد در مورد بیضه ها هم مشکلی وجود ندارد
  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر . ابتدا از وقتی که برای پاسخ به سوالات میگزارید از شما تشکر میکنم.
    حدود 2 ماه پیش این سوال و رو در این بخش ازتون پرسیدم
    https://drjabbari.com/faq/?read=g24u720
    بعد از راجعه به پزشک . ایشون "احتمال" سنگ کلیه رو دادن و گفتن سنگ در حالبم هست و دارم دفع میکنم در صورتی که من هیچ دردی در ناحیه کلیه ها نداشتم . و یه سری قرص و کپسول به من دادن اما الان باز 2 ماه میزره ولی من عصری از سنگ ندیدم . و دوباره این مشکل دو روزی هست برام به وجود اومده به طوری که گاهی وقت ها بیضه هام جمع شده هست و بعضی وقت ها هم فتاده. ایا این مشکل مربوط به بیضه هاست ؟؟؟؟؟؟
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    جناب دکتر بنده تیرماه عمل تنگی مجرا (اینترنال یورتروتومی با تیغ) برای رفع تنگی مجرای قدامی (ناحیه بولبار) انجام دادم و از اون موقع بمدت 1 روزی 3 یا 4 بار، بمدت یک ماه روزی دوبار و تا الان بمدت 2 ماه و 20 روز روزی یکبار سوند 16 رد میکنم.که برای اتمام دوره 6 ماهه، 1.5 ماه مانده . بعد از آن هم ابتدا 2 یا سه روز یکبار و در ادامه 5 روز تاهر هفته یکبار قصد سوند زدن دارم.اوایل منطقه تنگی بخوبی حس میشد (مثلا نوعی برآمدگی در مسیر سوند) اما حدود دو ماه است که احساس میکنم برطرف شده و مسیر روان تر شده است. سوال بنده این است
    1-آیا این برنامه را مناسب برای درمان میدانید؟
    2-آیا با وجود سوند زدنهای مناسب و با برنامه امکان عود تنگی هست؟ یا قطعا سوند مانع از رشد مجدد ناحیه فیبروز می گردد.
    متشکرم
    خدا یارتان باد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      1-آیا این برنامه را مناسب برای درمان میدانید؟...........بله
      2-آیا با وجود سوند زدنهای مناسب و با برنامه امکان عود تنگی هست؟ .............بله امکام عود هست
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    پسری 23 ساله هستم و مجرد
    مایع منی من به ندرت خارج میشه به طوری که تا به حال در خواب 5 یا 6 بار جنب شدم و خودارضایی هم انجام نمیدم
    آیا این طبیعی ست یا مشکلی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      طبیعی نیست ولی بیماری هم محسوب نمی شود
  • تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۲۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 676 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پسر 23 ساله هستم
    من 3 سال قبل سونوگرافی از بیضه انجام دادم که نوشته بود افزایش ضخامت اپیدیدم در دوطرف به خصوص سمته چپ دیده شد.اندازه ی بیضه نرمال بوده.توده ی فضاگیر هم نبوده.
    اخیرا که سونو داپلر انجام دادم نوشته بود چند توده ی کلسیفیه در کپسول بیضه ی چپ مشاهده شد که بزرگترین ان به قطر 3 میلیمتر میباشد به احتمال زیاد ضایعات عفونی یا گرانولوماتوز قدیمیه کلسیفیه میباشد.وضعیت اپدیدیم نرمال اندازه ی بیضه نرمال
    در اینترنت دیدم التهاب اپدیدم به خاطر روابط جنسیه محافظت نشدست من تاحالا هیچ رابطه ی جنسی نداشتم نمیدونم چرا التهاب اپیدیدم گرفتم.
    سونو دوم رو هم که انجام دادم دکتر میگفت عفونت بیضه داشتی قبلا .نمیدونم چه طوری این طوری شده من اصلا رابطه ی جنسی نداشاتم که این بلا بخواد سرم بیاد.
    چند تا سوال دارم لطفا پاسخ دهید
    1.فکر میکنید علت این عفونت چی بوده؟(التهاب اپیدیدم و توده های کلسیفیه)ممکنه به خودیه خود این اتفاقات افتاده باشه؟
    .2این توده های کلسیفیه جز کلسیفیکاسیون میکرولیتایزیس هست یا کلسیفیکاسیون غیر میکرولیتایز؟چون در اینترنت دیدم که تحقیقی که انجام دادن بین سرطان بیضه و ر بیضه ای که کلسیفیکاسیون میکرولیتایز رابطه وجود داره اما بین سرطان بیضه و سایر گونه های کلسیفیکاسیون ارتباطییدا نکردند.قبلا تحقیقش رو برای شما فرستاده بودم .مجدد هم در اخر سوال لینکه سایتی که مربوط به این تحقیق میشرو میزارم برای شما.
    یادمه 6 سال پیش که برای اولین برای اولین بار چکاپ سونو انجام دادم در سونو نوشته بود میکرولیتازیس مشاهده نشد ولی حالا این تودهه ای کلسیفیه دیده شده!علتش فکر میکنید چیه؟
    3.لطفا برداشت خود رو از وضعیت من بگید چه خطری من رو در اینده تحدید میکنه؟
    Department of Radiology, King's College Hospital, Denmark Hill, London, SE5 9RS, United Kingdom.
    The prevalence of all forms of scrotal and testicular calcification and their association with testicular tumour in a symptomatic paediatric and adult population was investigated. A retrospective study of all testicular ultrasound examinations performed at a single centre over a 5-year period was undertaken. All studies were performed by experienced operators, recorded in a standard method, using high-frequency linear array transducers (> or =10 MHz). All available images (95.2%) were reviewed by experienced operators, recording the location and type of scrotal and testicular calcification according to a pre-determined schedule. A total of 3,854 studies were reviewed on 3,477 patients (age range: 1 month to 91 years). In the adult group, 3,279 examinations were analysed. Prevalence of testicular microlithiasis (TM) was 2.0%, and the prevalence of other non-microlithiasis testicular calcification (non-TM calcification) was 1.7%. Testicular tumour was associated with TM (odds ratio 9.5, P<0.001) and non-TM calcification (odds ratio 11.4, P<0.001) but not with other types of scrotal calcification. A total of 198 paediatric examinations were analysed. Prevalence of TM was 2.0% and the prevalence of non-TM calcification was 0.5%. One tumour (lymphoma) was identified, with no associated calcification. This study confirms the reported association between TM and testicular tumour and finds a previously unreported association between non-TM calcification and testicular tumour.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16708217


    متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      قبلا در این مورد پاسخ داده ام بی خود نگران هستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام و احترام بر دکتر عزیز
    میخاستم بدون در کشورهای پیشرفته آیا درمانی برای رفع رگیل و یا احتمالا حذف ویروس وجود دارد یا خیر؟ممکن است احیانا دارویی در ایران نباشد که موثر است و فقط در خارج از کشور یافت شود؟لطف بفرمایید راهنمایی کنید..متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      شلام
      خیر الان ارتباطات علمی به روز می باشد و اگر درمان قطعی وجود داشته باشد حتما پزشکان ایرانی هم در جریان هستند گرچه دارو امکان دارد در ایران نباشد لذا هنوز دارویی برای ریشه کنی ویروس hpv وجود ندارد
  • تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. چند ماه پيش متوجه شدم در بغل ران و روی پوست بيضه چپ و زير بيضه نرسيه به مقعدم زگيل زده. با مراجعه به دکتر پوست و پس از معاينه با ليزر سوزانده شدند. پس از يکی دو ماه دوباره روی پوست بيضه راستم و يک مورد زير بيشه نرسيه به مقعد زگيل مشاهده کردم که با مراجعه به پزشک با دستگاه برقی انها را سوزاند. هر دو دکتر به من اصمينان خاطر دادند که منجر به سرطان نمی شود. خواستم نظر شما را بدانم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      غالب زگیل ها به سرطان تبدیل نمی شوند.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط