بهترین درمان بیماری لیکن اسکلروزیس

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیماری لیکن اسکلروزیس یک ضایعه ی التهابی پوست می باشد. بیشترین زمان وقوع بیماری لیکن اسکلروزیس در مردان بین سنین 30 تا 60 سال است. بیماری لیکن اسکلروزیس، در هر دو جنس می تواند بروز کند، اگرچه احتمال درگیری پوست ناحیه تناسلی در زنان بیشتر است. در زنان در دو پیک سنی قبل از بلوغ و بعد از یائسگی بیشتر دیده می شود. از علل احتمالی بروز بیماری لیکن اسکلروزیس عبارتنست از: عفونت، استعداد ژنتیکی، استرس اکسیداتیو و بیماری های خودایمنی.

تظاهر بالینی بیماری بصورت لکه های سفیدرنگ پوستی است که کلاهک آلت و پوست ناحیه ختنه را گرفتار می سازد. و بتدریج باعث تنگی مجرای ادراری می شود . بیماری لیکن اسکلروزیس در عکس رنگی مجرای ادراری بصورت تنگی مجرا به شکل اره ی دندانه دار دیده می شود.

 

تنگی مجرا

بیماری لیکن اسکلروزیس

در مورد ارتباط بیماری لیکن اسکلروزیس با بدخیمی های پوستی ناحیه تناسلی اتفاق نظر وجود ندارد. اگرچه این ارتباط در زنان بیشتر مشاهده شده است (حدود 3 تا 6 درصد) ولی درمردان این ارتباط بیشتر زیر سوال است.

درمان طبی

شامل استفاده از استروئیدها های موضعی یا تاکرولیموس موضعی (داروی کاهنده ی سیستم ایمنی) برای 6 تا 8 هفته همراه با مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. اگر در طی درمان علائم پوستی و مشکل ادراری بیمار رو به بهبود برود درمان را ادامه می دهیم.

درمان جراحی

شامل ختنه کردن ( در افرادی که ختنه نشده اند)، متسع کردن مرتب مجرای ادراری، برش سوراخ مجرای ادراری، و در موارد شدید ترمیم و باز سازی مجرای ادراری با استفاده از پیوند بافت مخاط دهان است.

جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (26 امتیاز)
  • تصویر کاربر ب سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشيد.
    دو روز قبل يه سوال پرسيدم. در جوابش شما هم سوال پرسيديد ولى پاسخ من ثبت نميشه. به همين خاطر مجددا ميفرستم:

    "من ٢4 سال سن دارم و حدود يك سال است كه مشكل نعوظ دارم. البته تا حدودى نعوظ دارم ولى به خوبى سال هاى قبل نيست و براى رسيدن به نعوظ كامل بايد بدنم را سفت كنم (همان طور كه براى سفت كردن بازو بايد فشار وارد كرد). آيا اين طبيعى است؟ و جالب اين جاست كه وقتى با دست فشار كمى به قسمت اخر آلتم وارد ميكنم سفت ميشود. در ضمن آلتم مقدارى انحنا به سمت چپ و پايين دارد ولى زياد نيست.
    به نظرتون مشكل چى ميتونه باشه؟
    آيا نياز به آزمايش هاى وريدى دارد؟"

    شما سوال كرديد "آيا خودارضايى داريد؟ اگر بله در هفته چند بار؟"

    هر روز يا هر دو روز يكبار خودارضايى ميكنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      اینحالت طبیعی نیست و علتش خودارضایی افراط گونه ی شماست که با ترک آن بتدریج بهبودی حاصل می شود
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1312 مشاهده پرسش
    جوانی 30 ساله هستم. آلت تناسلی من در بچگی ختنه نشده و نمی دانم چرا. می خواستم بدانم آیا الان می توانم ختنه انجام بدهم ودر صورت انجام به چه شکل باید عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      بله می توانید ختنه کنید. برای معاینه و گرفتن نوبت عمل بایستی حضورا مراجعه کنید
  • تصویر کاربر غلامرضا دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت شما بخیر.
    جوان 20 ساله ای هستم که طول آلت تناسلی ام 13 الی 14 سانتی متر هستش. احساس میکنم طول آلت تناسلی ام نسبت به سایر هم دوره ای هام کوچک هستشو از این ترس دارم در آینده دچار مشکل شوم.
    سوال بعدی من در رابطه با این هستش بعضا بیضه سمت راست من به سمت بالا میره و از کیسه خارج میشه و بعضا مجبورم با دست به سر جای قبلی اش برگردونم.
    سوال بعدی من در رابطه با خود ارضایی و رابطه جنسی هستش ایاتفاوتی دارند؟ ضرر داره یا خیر یک توضیح کامل بدید ممنون میشم.آیا خود ارضایی در اینده دچار مشکل میشه یا رابطه جنسی زیاد؟ و اینکهدر لاغری کمک میکنه؟
    چه موادی برا تقویت قوای جنسی کمک میکنه؟ آیا درسته بهترینش گوشت خروس هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      جوان 20 ساله ای هستم که طول آلت تناسلی ام 13 الی 14 سانتی متر هستش. احساس میکنم طول آلت تناسلی ام نسبت به سایر هم دوره ای هام کوچک هستشو از این ترس دارم در آینده دچار مشکل شوم................این سایز نرماله و مشکلی نخواهید داشت
      سوال بعدی من در رابطه با این هستش بعضا بیضه سمت راست من به سمت بالا میره و از کیسه خارج میشه و بعضا مجبورم با دست به سر جای قبلی اش برگردونم..............بدلیل اسپاسم طناب بیضه هست و مشکل و خطری ندارد
      سوال بعدی من در رابطه با خود ارضایی و رابطه جنسی هستش ایاتفاوتی دارند؟ ....................خیلی با هم متفاوت هستند. در رابطهی جنسی خیلی چیزها هست که در خودارضایی نیست
      ضرر داره یا خیر یک توضیح کامل بدید ممنون میشم...............خودارضایی عادت ارضای جنسی شما را تغییر می دهد
      آیا خود ارضایی در اینده دچار مشکل میشه یا رابطه جنسی زیاد؟..............خودارضایی
      و اینکهدر لاغری کمک میکنه؟ ......................بله
      چه موادی برا تقویت قوای جنسی کمک میکنه؟............غذاهایی که طبع گرم دارد
      آیا درسته بهترینش گوشت خروس هست؟............نشنیدم
  • تصویر کاربر نریمان‌ پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 821 مشاهده پرسش
    به علت محدودیت در تعداد پاسخ (سایت به من اجازه درج پاسخ جدید را نداد)، در سوال قبلی مجبور به درج دوباره سوال شدم: من هرگز در مقامی نیستم که بخوام به شما مطلب جدیدی یاد بدم و اگر از نوشته‌های من اینطور برداشت شده، پوزش می‌خواهم. اصرار من فقط بر این بود که صرفا به ادعای سازنده دارو بسنده نشود و باور کنید که من دچار توهم نشده‌ام. با توجه به اینکه مطالبی که یافت کرده‌ام، به زبان آلمانی (و نه انگلیسی) می‌باشند، سعی می‌کنم که تا 24 ساعت آینده بخشی از آنها را با ذکر منبع اینترنتی و هایلایت و ترجمه بخش‌های مهم برای شما به صورت فایل برای شما بفرستم. البته در این مطالب به صورت مستقیم (و اسما) به مورد نشت وریدی اشاره نشده، بلکه همانطور که عرض کردم به اختلال در نعوظ و ناتوانی جنسی مردان (و افسردگی و عدم توان تمرکز) به طور دائم و یا دراز‌مدت در مردانی که از این دارو استفاده کرده‌اند و بعد آن را قطع کرده‌اند، اشاره شده. آیا لازم است قبل ازآزمایش هورمنی، درخواست کنم که هورمنهای خاصی مورد آزمایش قرار بگیرند؟ اجازه دارم نتیجه آن آزمایش را برای شما بفرستم و از نظر شما نیز بهره‌مند شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      هورمون های جنسی که مهم ترین ان تستوسترون و پرولاکتین هست
    2. تصویر کاربر نریمان‌ سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با سلام مجدد. من امشب دو تا از مطالبی را که قبلا عرض کرده بودم ترجمه کردم و همراه منبع و متن اصلی برای شما می فرستم. البته مطالب فراوانی در اینترنت در این زمینه یافت می شوند، اما بنده به علت سرعت کم در امر ترجمه به دو مطلب بسنده کردم. خوشحال میشم اگر نظر تخصصی شما را در این زمینه بدونم.
      به طور کل سوال من این است که آیا امید به بهبود مشکلی که بیش از 7 سال است با آن دست و پنجه نرم میکنم هست یا خیر (چون اگر قرار بود اثرات جانبی از بین بروند، تا حالا از بین رفته بودند). اگر ایمیلی در اختیار من قرار بدید، می توانم تا چند روز آینده نتیجه آزمایش هورمنم را برای شما بفرستم.
      با سپاس
    3. تصویر کاربر نریمان‌ سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ظاهرا فایل ها در سایت آپلود نمی شوند.
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون از زحمتی که کشیدید ولی در هیچکدام از این مقالات این رابطه ی علت و معلولی و مکانیسم ماندگاری اثرات فیناستراید مشخص نشده لذا به نظر من بعنوان پزشک قابل استناد نیست البته این یه بحث علمی است و و من تعصبی روی این قضیه ندارم ولی قاعدتا بایستی مکانیسم ماندگاریش مشخص شود وگرنه شاید عوامل دیگری در بروز این مشکل دخیل باشند ولی به اشتباه به فیناسرتاید نسبت داده می شود.
      از طریق همین سایت می توانید از طریق همین سایت می توانید نتیجه ی آزمایشات را ارسال کنید در ضمن dihydrotestosterone را نیز اندازه گیری کنید
    5. تصویر کاربر نریمان‌ چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با سلام مجدد. من دامنه جستجوهای خود را برای علت و درمان مشکل خود جستو دادم و به مفهوم پست فیناستیراید سیندروم که فکر کنم ترجمه فارسی آن سندرم پس از فیناستراید باشد این مفهوم برای اثرات فیناستیراید بر روی بیمارانی که بعداز قطع این دارو دچار آن شده اند استفاده میشود. با توجه به اینکه این سندروم فقط چند سال است که شناخته شده، علم پزشکی هنوز جواب قطعی برای دلیل ماندگاری جوانب جانبی آن ندارد اما نظریه هایی وجود دارد که من سعی می کنم مقدار کوتاهی از آن را ترجمه کنم (البته با توجه به اینکه اصطلاحات پزشکی زیادی به کار رفته، برای من کار سختی است):
      از آنجایی که بیماران مبتلا به این مریضی اندازه هورمون تستوسترون آنها عادی و یا بیشتر از میانگین است و مقدار استروژن آنها عادی و یا کمتر از میانگین می باشد، اما هیپوگنادیسم در آنها دیده می شود، باعث می شود حدس زده شود که این بیماران به عدم حساسیت به آندروژن مبتلا شده اند. دلیل این وضعیت اینگونه می تواند باشد که کاهش هورمون دی اچ دی به 32 تا 94 درصد کمتر از حد عادی، در زمان استفاده از این دارو باعث می شود که حساسیت بیش از حد به گیرنده آندروژن اتفاق بی افتد. بعداز قطع این دارو مقدار دی اچ دی دوباره به حد عادی برمی گردد. این افزایش سریع هورمون دی اچ دی در عرض چند روز و همچنین حساسیت همزمان و بیش از حد به گیرنده آندروژن باعث می شود که تولید پروتئین بیش از اندازه سیگنال گیرنده آندروژن به وجود بیاید. این اتفاقا باعث به ودجود آمدن یک مکانیسم خود تنظیمی می شوند که تولید پروتئین سیگنال گیرنده آندروژن قطع می شود. از آنجایی که این قطع تولید دائمی است تغییر اپی ژنتیک احتمال میرود.

      منبع:
      https://de.wikipedia.org/wiki/Post-Finasteride_Syndrome

      تا امروز هیچ راهی برای درمان این بیماری یاقت نشده است. و من در فورومهای اینترنتی با پست افرادی برخود می کنم که بین 1 تا 14 سال است که از این بیماری رنج می برند.
      با جستوجوی این کلمه در اینترنت می تواند مطالب زیادی یافت کنید: post finasterid syndrom
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام مجدد
      ممنون از مطالبی که ارسال کردید نمی دونم چی بگم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    من با نامزدم حرف عادی میزنم التم بلند میشه
    اصلا وقتی میبینمش اینجوری میشم
    چطوری کنترل کنم این موضوع رو
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      این نشانه ی سلامت شماست و طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میرزا یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    حدود 2 ماه است دچار ادار خونی و عفونت هستم 3 بار به متخصص کلیه مراجعه نموده ام هر بار تعدادی داروهای ضد عفونت تجویز می نمایند با پایان یافتن دارو مجدد عوارض بیماری و تب و لرز شروع شده و مجدد در ادار خون می بینم چند سالی است دچار باقی ماندن ادرار در مجاری ادار هستم در سنوگرافی انجام داده هیچ سنگی در کلیه و مثانه مشاهده نشد اندازه پروستات 22 سی سی است خودم این درد را در انتهای مجاری ادار احساس می کنم نزدیک بیضه احساس می کنم یک لایه گوشتی در مجاری ادرار است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره عکس رنگی از مجرای ادراری بگیرید و سیستوسکوپی شوید
  • تصویر کاربر معز سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    پسر من دوسال دارد و سوراخ آلت تناسلی آن با توجه به تصویر به نظر من در موقعیت (coronal)

    قرار دارد وبه چند متخصص اورولوژی نشان داده ام هر کدام نظر خاصی دارن یکی می گوید مشکلی ندارد فقط برای زیبایی نیاز به عمل دارد ویکی می گوید 5 سال بعد عمل کنید ودیگری می گوید الان باید عمل شود وگرنه مشکل جنسی پیدا می کند سر در گم شده ام لطفا مرا راهنمایی کنید ؟ البته به گفته ی دکتر کمی انحراف دارد ؟ اگر عمل نشود مشکل جنسی پیدا می کند ؟ ختنه همنیست ؟ با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      هیپوسپادیاس را به سه دلیل توصیه به عمل می کنند:
      1. باروری و جایکزینی نطفه به انتهای مهبل زن
      2. مردانه ادرار کردن
      3. زیبایی که البته در ایران خیلی مفهومی ندارد
      با توجه به اینکه هیپوسپادیاس فرزندتان کرونال هست لذا خفیف بوده و با توجه به اینکه سه دلیل بالا در مورد فرزند شما جایگاهی ندارد لذا اگر عمل نکنید ایرادی به شما وارد نیست.
      بحث کجی و انحنای آلت مقوله ای جداست که بطور شایع با هیپوسپادیاس دیده می شود و اگر شدید باشد بطوریکه در مقاربت مشکل ایجاد کند نیاز به عمل دارد.
  • تصویر کاربر مانی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما.
    زاویه آلت در هنگام نعوظ با بدن مرد (قسمت بالا یا شکی) چگونه باید باشد. اگر آلت پس از نعوظ به با ناحیه شکمی زاویه کمی (تند حدود 45 درجه) داشته باشد غیر طبیغی است. در شمن در تصویر سعی شده زاویه ایجاد شذه نشان داده شود.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      مقداری را در جایی ذکر نکرده اند اگر برای مقاربت مشکلی ایجاد نکند نیاز به درمانی ندارد
  • تصویر کاربر سیاوش پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من پسر مجردی هستم 29ساله.چند وقتی است که خروج غیر ارادی ادرار دارم.دقیقا به این صورت است که بیضه من حالت جمع شدگی دارد و آلت تناسلی من هم به شدت جمع و کوچک میشود.همین علت سبب شده تا در روز هر از گاهی یک قطره از من خارج شود و حالت تکرر ادرار پیدا کنم.خواهش میکنم به من بگید این حالت که چند ماهی دارم عادی هست یا باید دکتر برم؟تقریبا در فصل سرما شروع شده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره به پزشک مراجعه و چک آپ شوید
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۳۱ خرداد ۵ تعداد بازدید: 896 مشاهده پرسش
    سلام. فرزند من یک و نیم سال و مبتلا به این عارضه می باشد. آیا این مشکل امکان گسنرش به کلیه ها و درگیر نمودن بخشهای دیگر سیستم تناسلی را دارد. زیرا تصمیم داریم در چهار سالگی جراحی را صورت دهیم. چون فعلا کودک نمیتواند حرف بزند و درد و ناراحتی خویش را بیان نماید. لطفا با پاسخ خود ما را از نگرانی برهانید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر این بیماری به دیگر بخش ها گسترش نمی یابد و جراحی در 4 سالگی آسیبی به بچه نمی زند
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط