بهترین درمان بیماری لیکن اسکلروزیس

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیماری لیکن اسکلروزیس یک ضایعه ی التهابی پوست می باشد. بیشترین زمان وقوع بیماری لیکن اسکلروزیس در مردان بین سنین ۳۰ تا ۶۰ سال است. بیماری لیکن اسکلروزیس، در هر دو جنس می تواند بروز کند، اگرچه احتمال درگیری پوست ناحیه تناسلی در زنان بیشتر است. در زنان در دو پیک سنی قبل از بلوغ و بعد از یائسگی بیشتر دیده می شود. از علل احتمالی بروز بیماری لیکن اسکلروزیس عبارتنست از: عفونت، استعداد ژنتیکی، استرس اکسیداتیو و بیماری های خودایمنی.

تظاهر بالینی بیماری بصورت لکه های سفیدرنگ پوستی است که کلاهک آلت و پوست ناحیه ختنه را گرفتار می سازد. و بتدریج باعث تنگی مجرای ادراری می شود . بیماری لیکن اسکلروزیس در عکس رنگی مجرای ادراری بصورت تنگی مجرا به شکل اره ی دندانه دار دیده می شود.

 

تنگی مجرا

بیماری لیکن اسکلروزیس

در مورد ارتباط بیماری لیکن اسکلروزیس با بدخیمی های پوستی ناحیه تناسلی اتفاق نظر وجود ندارد. اگرچه این ارتباط در زنان بیشتر مشاهده شده است (حدود ۳ تا ۶ درصد) ولی درمردان این ارتباط بیشتر زیر سوال است.

درمان طبی

شامل استفاده از استروئیدها های موضعی یا تاکرولیموس موضعی (داروی کاهنده ی سیستم ایمنی) برای ۶ تا ۸ هفته همراه با مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. اگر در طی درمان علائم پوستی و مشکل ادراری بیمار رو به بهبود برود درمان را ادامه می دهیم.

درمان جراحی

شامل ختنه کردن ( در افرادی که ختنه نشده اند)، متسع کردن مرتب مجرای ادراری، برش سوراخ مجرای ادراری، و در موارد شدید ترمیم و باز سازی مجرای ادراری با استفاده از پیوند بافت مخاط دهان است.

جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (20 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر هادى شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    با سلام
    به پزشك مراجعه كردم بابت وجود ذره اي اندازه نخود روي بيضه چپ با معاينه گفتن با قرص برطرف ميشه و سونو گرافي نوشتن
    بعد از سونو توده كوچك در بيضه چپ ديده شد كه دكتر ازمايش تومور ماركر تجويز كردن هنوز جواب ازمايش نگرفتم
    خيلي نگرانم بابت سرطان
    لطفا راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      توده ی کوچک به اندازه نخود بعید است سرطان باشد بویژه اگر بیرون از بیضه باشد با اینحال انجام اقدامات تشخیصی شرط عقل هست و بهتر است انجام شود.
  • تصویر کاربر سید جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، وقت بخیر ، من 40 ساله هستم . از بدو تولد مشکل دارم .محل خروج ادرار من از زیر آلت بوده در سن 9 سالگی عمل کردم و تقریبا از همان موقع تا الان مشکل تنگی مجاری اداری دارم و طبق نظر پزشکان در بابل رفتم ، اظهار داشتند که تنگی در 2 قسمت لوله مجاری می باشد و چندین بار عمل سیستوسکپی را انجام دادم ولی متاسفانه هیچ فایده ای ندارد و پزشکان معتقد بودند که در حال حاضر باید با همین وضع به زندگی خود ادامه دهم و کاری از دست آنان ساخته نیست . سوال این است با توجه به علم امروز آیا می شود محل تنگی را از بین برد و مشکل من حل شود یا نه ؟ در ضمن من به دلیل تنگی مجاری ادرای و ضعیف بودن اسپرم ، دچار مشکلات نازایی هم هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      برای ارائه پاسخ دقیق به شما نیاز به معاینه و همچنین عکس رنگی مجرای ادرای است تا براساس طول، محل و شدت تنگی بتوان نظر دقیقی درباره نحوه ی درمان تنگی مجرا نظر داد.
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. الان من نزدیک به 6 سال هستش که وقتی ادرار می کنم اگر راه بروم و با پاهامو موقع دراز کشیدن به هم نزدیک کنم چند قطره ادرار ازم خارج میشه که این قضیه دیگه واقعا کلافم کرده. از دکتری پرسیدم گفت موقع ادرار قطع و وصل کن ولی باز هم تأثیری نداشت. بعضی ها میگن سرطان پروستات هستش. ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      این علائم ربطی به سرطان پروستات ندارد. علل متعددی می تواند داشته باشد مثل ضعف در دریچه ی خروجی مثانه و دیورتیکول مجرا (اتساع بخشی از مجرای ادراری که ادرار در آن جمع می شود).
      توصیه می کنم استبراء کنید و ورزش دراز - نشست انجام دهید و اگر این کار ها را مداوم انجام دادید و بعد از ۳ ماه بهبودی نداشتید بایستی عکس رنگس از مجرای ادراری بگیرید.
  • تصویر کاربر حمیدرضا دوشنبه ۱۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    با سلام من دچار بیماری پیرونی هستم و حدود 6ماه هست که اتقاقی از طریق اینترنت متوجه شدم این بیماریو دارم.یعنی قبلا هم بوده .البته قبل از اینکه متوجه بشم خوب سکس هم داشتم .و با کمی شلی الت سکسمو انجام میدادم .بعد از اینکه متوجه شدم بدتر شده .سنم حدوده 40ساله و مجردم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      تشخیص پیرونی را خودتان گذاشته اید یا پزشک؟
      چه ویژگی هایی به نفع پیرونی دارید؟
    2. تصویر کاربر حمیدرضا شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      من در زمان دانشجویی دچاره شکستگی شده بودم ولی اما نمی دونستم چی هست حدوده 20سال پیش یعنی توده سفتی در التم از همون موقع به وجود اومد .عوارضشم نمی دونستم بعد یه مدتیه اتفاقی متوجه شدم .و از وقتی متوجه شدم التم حالت نعوظشو نگه نمی داره چون قبلا من نعوظو داستم البته یکم شل بود ولی الان همون حالتو باید دایم تحریک بشم تا نعوظشو حفظ کنه. البته ناگفته نماند که من استمنا می کنم به مقداره زیاد و طولانی حالا نمی دونم مشکل واقعا چیه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      توصیه می کنم سونوگرافی رنگی از بافت آلت و عروق آن انجام دهید تا ماهیت بیماری و شدت ان مشخص شود و سپس براساس آن نوع درمان ارائه کردد
    4. تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      باعرض معذرت یه سوال داشتم می خواستم بدونم این بیماری بعد از مرحله سوم که تثبیت می شود. ایا باز هم ماهیت پیشرونده داره یا نه ممنونم
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      خیر مگر اینکه دچار ضربه ی مجدد شود
    6. تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      اقای دکتر با عرض معذرت اگر پیرونی باشه و حدود20ساله گذشته باشه ایا درمان قطعی وجود داره .تا اونجایی که میدونم بعد از تثبیت درمان قطعی نداره . به جز پروتز.البته من عمل جنسی می تونم انجام بدم .
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      خیر درمان قطعی ندارد و پروتز هم مناسب شرایط شما نیست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    کیست بیضه سمت چپ 2.5 سانت است میخواستم در مورد متوقف کردن رشد کیست سوال کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      راهی برای توقف رشد کیست وجود ندارد و در خیلی از افراد سالیان سال و حتی تا آخر عمر رشدش متوقف می ماند
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر