جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر سلام دوشنبه ۲۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام
    من دختری بیست و هشت ساله هستم که تقریبا یک هفته متوجه شدم که زگیل تناسلی در مقعد (داخل و روی سوراخ) و چند عدد دهانه ی واژن
    به پزشک زنان مراجع کردم تشخیص دادن و من لیزر سی او تو انجام دادم
    گفتن تا جایی که تونستن و دیدن رو لیزر کردن
    من دو روز بعد اولین واکسن گارداسیل رو زدم و در حال مصرف دارو هستم
    ایا ممکنه با وجود اینا من سرطان دهانه رحم گرفته باشم؟ یا بگیرم؟
    اگر توی ازمایش کولونوسکوپی تشخیص بدن که هنوزم داخل تر دارم باید عمل کنم؟
    من به خاطر داشتن پرده بکارت نتونستم تستش رو بدم ممکنه به داخل تر سرایت کرده باشه؟
    ایا با وجود درمان باز هم مباید رابطه داشته باشیم...؟چون من توی دوران عقد هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Arman سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من از دیشب متوجه یه دونه ضایعه پوستی کوچک شدم ایا زگیل هست یا نه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      عکس واضح بفرستید

  • تصویر کاربر دریا سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دختری مجرد هستم که هیچ رابطه جنسی با کسی نداشتم و دیروز متوجه یه خال یه میلیمتری نزدیک کشاله م شدم.فکر کنم خیلی وقته دارمش اما از ترسم الان شک پیدا کردم.میخواستم بدونم تمام خال های تناسلی زگیل هستن؟یعنی امکان نداره خال باشه؟چون من هیچ تماسی با فرد مبتلا نداشتم ولی از غصه الان دارم دق میکنم...لطفا راهنماییم کنید.ضمنا خالی که ازش گفتم بسیار شبیه خاله و یه کوچولو هم برجسته ست به رنگ قهوه ای کمرنگ
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      میخواستم بدونم تمام خال های تناسلی زگیل هستن؟................................خیر

      یعنی امکان نداره خال باشه؟.................................به احتمال قریب به یقین زگیل نیست

      چون من هیچ تماسی با فرد مبتلا نداشتم ولی از غصه الان دارم دق میکنم...لطفا راهنماییم کنید.ضمنا خالی که ازش گفتم بسیار شبیه خاله و یه کوچولو هم برجسته ست به رنگ قهوه ای کمرنگ...........................به نظر من زیل نیست

  • تصویر کاربر Ma سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    پسرم دچار پیچ خوردگی بیضه شد ولی
    اورژانس بعد از سونو بعلت تشخیص شن کلیه باعث شد بعد از پنج روز , بیمارستانی دیگر تشخیص بده
    که فورا اتاق عمل بردن و بیضه ی چپش رو برداشتن تا دو ماه تحت نظر دکتر بود
    سوالم خدمتتون اینه که مشکلی براش نداره یک بیضه ,در ضمن با عرض معذرت الان ترشحات منی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      با یک بیضه سالم هم میشه فعالیت جنسی داشت و هم قدرت باروری

      بابت ترشح بهتره پزشک معالج شان معاینه کنند

  • تصویر کاربر Ali سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    من جدیدن خبلی زود الزال شدم.جدیدنم التم راست نمیشه یعنی چند دقیقه راست میشه زود میخوابه چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر Ali شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      چواب چی شد ؟؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ مرداد ۵ تعداد بازدید: 957 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط