اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر parsa جمعه ۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چندین ماه است هر چند وقت یک بار بصورت دوره ای زخم هایی اول مانند جوش چرکی بعد تاول مانند و بعد ترکیدگی بوجود میاد و گاهی خونریزی داره خواستم بدونم الان این تبخال تناسلییه یا چیز دیگه آیا خطر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    برامدگی شبیه جوش برروی بیضه بنده به وجود آمده اما کوچک نشانه چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر نادر جمعه ۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    روی کلاهک الت تناسلی من حدود 2 ماه میشه که یه عارضه مثل تاول ظاهر شده که نه درد داره نه خارش
    و قبلا هم یه زخم زیر کلاهک بود که الان پوست اون قسمت تیره تر هستش لطفا راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

    2. تصویر کاربر نادر پنجشنبه ۳ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      با سلام و خسته نباشید
      من با ربات ارتباط گرفتم با شما و عکس هم فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      این عارضه لیکن پلان هست . لیکن پلان یک بیماری التهابی نسبتاً شایع پوستی است و منشا آن خودایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن در طی این بیماری علیه بخش‌های طبیعی پوست خود فرد فعال می‌شوند.علت اصلی آن تاکنون ناشناخته باقی‌مانده است. این بیماری مسری نیست، یعنی از شخصی به شخص دیگر انتقال نمی‌یابد ولی استرس می‌تواند این بیماری را بدتر کند. لیکن پلان یک بیماری مزمن است اما در بسیاری از موارد طی دو سال کاملاً از بین می‌رود. در درمان این بیماری معمولاً از پمادهای موضعی کورتونی مثل کرم فلوئوسینولون استفاده می‌شود. یک شب در میان به مدت یک ماه کرم را فقط روی نواحی مبتلا بزنید و اگر کامل برطرف نشد بمدت 3 ماه روزهای دوشنبه و پنجشنبه از کرم استفاده کنید. در حد امکان سعی کنید کرم به پوست سالم اطراف ضایعات برخورد نکند. ویتامین آ-د همیشگی و هر روز بویژه بعد از استحمام و از صابون گلیسرین برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید.

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Kurosh چهارشنبه ۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من حدودا ۴ ماه پیش موقع اصلاح موهای ناحیه ی تناسلی از ماشین استفاده کردم و کمی پوستم زخم شد میخواستم ببینم آیا اینا زیگیل تناسلی هست یا خیر و امکان ابتلا از اصلاح کردن با وسیله ی مشترک هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      دکتر من حدودا ۴ ماه پیش موقع اصلاح موهای ناحیه ی تناسلی از ماشین استفاده کردم و کمی پوستم زخم شد میخواستم ببینم آیا اینا زیگیل تناسلی هست یا خیر ؟................بله زگیل هستند.
      و امکان ابتلا از اصلاح کردن با وسیله ی مشترک هست یا خیر؟.........................................بله امکانش هست

  • تصویر کاربر تیمور چهارشنبه ۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۱ ساله التم روی کلاهک پوسته پوسته و قرمز میشه و همچنین در بیضه شبها خارش هم دارم و پوسته پوسته میشن لطفا راهنمای فرمایید تشکر🙏
    1. تصویر کاربر تیمور یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتر میشه لطفا جواب بدین مرسی
    2. تصویر کاربر تیمور سه شنبه ۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتر چرا جواب نمیدین؟؟!!
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام احتمالا اگزما و آلرژی پوستی است. پماد هیدروکورتیزون بزنید هفته اول هر شب هفته دوم یک شب در میان و سپس دوشنبه و پنجشنبه ها برای 4 هفته و بعدش پنجشنبه ها برای 4 هفته دیگه. کرم مرطوب کننده همیشگی و هر روز بویژه بعد از استحمام و از صابون گلیسرین برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید.

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۵ خرداد ۵ تعداد بازدید: 926 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط