اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر امیرعلی جمعه ۲ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر.من چندین ساله این جوش هارو روی آلت تناسلیم دارم و کم و زیاد میشه ولی کاملا از بین نمیره و نمیدونم چیه هستن اگر ممکن هست راهنمایی کنم در صورت جدی بودن مشکل به مطب مراجعه کنم.حدالامکان تجویز خونگی کنیم مطب اومدن برام مشکله.پیشاپیش ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام این زائده ها غدد فوردایس هستند که بافت طبیعی پوست ناحیه تناسلی بوده و قابل برطرف شدن نیستند.

    2. تصویر کاربر امیرعلی پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)
      آیا باعث مشکل در رشد و ارتباط جنسی در آینده نمیشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)

      خیر مشکلی ایجاد نمی کند

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Hasan پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام. وقت خوش.
    من ۳۹ سالم هست. زمانی که خیلی طولانی، آلت رو تحریک می‌کنم (بدون اینکه به انزال برسم) یه مدت بعدش احساس ادرار شدید می‌کنم که هنگام تخلیه، همراه با سوزش نوک الت هست. در مدت شاید ۲۰ دقیقه بعدش، دو تا سه بار دیگه به صورت اضطراری، نیاز به تخلیه ادرار پیدا میکنم که همرته بت سوزش و درد در نوم الت هست. سوزش در حدود نیم تا یک ساعت بعد، از بین میره و تا زمانی که دوباره به این صورت، طولانی تحریک نشه (شاید یک هفته بعد) این حالت اتفاق نمی‌افته و مشکلی در تخلیه هم ندارم.
    ممنون می‌شم بفرمایید باید چی کار کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      اینحالت بدلیل التهاب پروستات و یا تحریکات عصبی است که رخ می دهد شاید بهترین کار این باشد که تحریکات طولانی بدون انزال نداشته اشید

  • تصویر کاربر Y.n پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر من مشکل زود انزالی دارمو کار من از افکار درمانی گذشته.گفتم قرصی و پمادی و چیز خاصی وجود داره که مشکل منو حل کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

  • تصویر کاربر س دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    در دوره دبيرستان به فردي از پشت به بيضه هاي من ضربه ضد و درد شدي گرفت
    ميخواستم بپرسم ضربه چه قدر باشه باعث عقيمي ميشه ؟
    سوال دوم وقتي ضربه ميخوره و باعث عقيمي ميشه همان موقع اتفاق به خصوصي رخ ميدهد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      به شدت ضربه و میزان آسیب بستگی داره اگر بخواهی بدونی تاثیری داشته یا نه باید ازمایش اسپرم بدهید

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مادرزادی آلتم به سمت چپ است والت من ازبیخ کج است میخواستم بدونم ایاعمل جراحی میخوادواقعادیگه اعتمادبه نفس ندارم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس در حالت نعوظ بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۴ خرداد ۵ تعداد بازدید: 926 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط