جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر رامین دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    پارگی پوست ودرد سره الت
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      عکسی ارسال نشده است
    2. تصویر کاربر رامین دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر جان پس لطفا یک راه دیگر برای ارسال عکس بگین چون چندین بار تلاش کردم و نمیشه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      راه دیگری نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایمان دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . با توجه به عکس ارسالی آیا با عمل درست میشه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      عکسی ضمیه نمی باشد
  • تصویر کاربر بهداد چهارشنبه ۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر من مريض شما هستم كه عكس مجرا انجام دادم و مشكلات برايم ايجاد شد. در حال حاضر مشكلات زير را دارم:
    1-بعضي مواقع در مجرايم احساس خارش دارم.
    2-ادرارم پيچ ميخورد و كج ميشود و دوشاخه ميشود .
    3-بعضي مواقع با لمس مجرا با دست احساس خارش ميكنم.
    4-بعضي مواقع كه نشسته ام در مجرايم احساس ناراحتي و سوزش ميكنم معمولا هر روز اين اتفاق مي افتد. بعضي روزها كمتر.
    5- هميشه هنگامي كا آلتم را با دست تحريك ميكنم در آلتم احساس خارش ميكنم.
    نمي دانم چه كنم اين علايم بيش از يك سال و نيم است با من است و بعضي مواقع بهتر است بعضي مواقع بد تر. يك بار هم كه آزمايش دادم در ادرارم بطور ميكروسكپي خون بود كه آنتي بيوتيك تجويز فرمويديد كه پس از مصرف آزمايش دادم و مشكلي نداشت.
    مي ترسم كه علايم بدتر شود و تنگي بيشتري ايجاد شود چون علايم خارش مجرا و دو شاخه شدن ادرار را دارم مي ترسم وضعيتم بدتر شود .به نظرتان چه كاري انجام دهم؟
    خدا به شما خير بده بنده رو راهنمايي كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظر من تا زمانی که مشکل تان جدی نشده است نیاز به اقدام خاصی نیست با اینحال اگر هنوز خیلی وسواس دارید می توانید سیستوسکپی انجام دهید
    2. تصویر کاربر بهداد دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشكر . آيا براي اين خارش و احساس ناراحتي دارو مصرف كنم تا جنبه پيشگيري از تنگي بيشتر داشته باشد؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه نیازی به مصرف دارو نیست فقط مایعات بیشتر مصرف کنید
    4. تصویر کاربر بهداد سه شنبه ۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنونم دكتر عزيز. اين سوال رو هم مرحمت كنيد كه اگر بخواهم بجاي سيستوسكپي با استفاده از سوند (سوند 18 فرموديد) تست كنم (خدمت شما بيايم ) كه تنگي ابتداي مجرا وجود دارد يا نه ، آيا اينكار هيچگونه ضرري براي مجرا نداره؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ضرری ندارد اما از آنجا که شما وسواسی هستید شاید باز از نظر ذهنی شما را اذیت کند
    6. تصویر کاربر بهداد چهارشنبه ۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنونم جناب دكتر راستش اگر جريان ادرار اينطور پخش نميشد و خارش و ناراحتي برايم پيش نميامد فكر نميكردم انجام عكس برايم تنگي بوجود آورده و پيگيري نميكردم. متشكرم از راهنمايي هاتون.
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      موفق باشید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر رامین دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    1.با سلام اقای دکتر.من چند مدته پیش دارای ترکی بر دوره سر التم شدم وبعد از مدتی هم دارای سوزش ادرار شدم وبعد از مراجعه به پزشک رفع شد اما الان سره التم را که میگیریم و فشار میدهم حالتی بین سوزش ودرد دارد و موقعه سگس هم همینجور است دوباره به پزشک مراجعه کردم که گفتن بخاطر مقداری که دوره التم بنفش شده ماله قارچ است ولی بعد از 1هفته مصرف دارو و کرم هنوز تغیری نشده.لطفا کمکم کنید.
    2.دکتر جان اگر لازم است عکس هم برایتان بفرستم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      عکس بفرستید
    2. تصویر کاربر رامین دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام.چشم دکتر جان.ولی از کجا؟اینجا گزینشو نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      در بخش پرسش و پاسخ بخشی برای بارگذاری عکس دارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام دوباره
    پیرو سوال قبلیم (کد سوال قبلی r64u314093 )
    چرا پس بیضه من این طوری میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      چرایی آن مشخص نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۰ شهریور ۵ تعداد بازدید: 975 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط