پرسش و پاسخ در مورد زگیل تناسلی با دکتر جباری

در این مقاله مطالعه می کنید:

با توجه به معضلاتی که زگیل تناسلی به وجود می آورد، همواره سوال هایی مطرح می شود که نیاز به پاسخ دقیق و علمی دارند. در اینجا ما به تعدادی از این سوالات پاسخ می دهیم.در ادامه با پرسش و پاسخ زگیل تناسلی همراه ما باشید.

بیماری زگیل تناسلی چقدر شایع است؟

زگیل تناسلی شایع ترین بیماری است که از طریق جنسی منتقل می شود و اگرچه در ایران آمار دقیقی وجود ندارد ولی یکی از شایع ترین شکایاتی است که پزشکان بویژه ارولوژیست  و متخصصین زنان در مطب با آن برخورد دارند. در آمریکا از هر دو نفرفردی که از نظر جنسی فعال است یکی به این ویروس مبتلاست.

اگر شریک جنسی من به زگیل تناسلی مبتلاست چه آزمایشی  انجام دهد؟

در حال حاضر هیچ آزمایشی در دسترس نیست تا مشخص کند که آیا افراد به سرطان مرتبط با HPV مبتلا شده اند یا خیر. برخی پزشکان استفاده از تست پاپ اسمیر از ناحیه مقعدی را برای افراد هم جنس باز توصیه می کنند۲. ولی این توصیه مورد پذیرش همه ی پزشکان نیست چرا که بر خلاف زنان، برداشتن سلول های پیش بدخیم یا بدخیم  باعث کاهش میزان بروز سرطان در آن ها نمی شود. ولی در زنان انجام تست پاپ اسمیر بصورت دوره ای می تواند به تشخیص و درمان زود هنگام سرطان گردن رحم کمک کند.

زگیل تناسلی در مردان

در بیماران با سرطان مرتبط با HPV در ناحیه ی آلت، مقعد، گردن رحم و دهان درمان های متعددی شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی وجراحی مانند سرطان در دیگر نواحی بدن توصیه می شود. انتخاب شیوه ی درمانی براساس مشورتی است که بین شما و پزشک تان انجام می شود و به نوع سرطان و میزان پیشرفت آن بستگی دارد.

ابتلای به عفونت HPV چه معنی برای من و شریک جنسی ام دارد؟

حدود ۱۰۰ نوع ویروس زگیل تناسلی وجود دارد که اکثر آن ها علائمی ایجاد نکرده و بطور خودبخود از بین می روند. برخی از انواع HPV باعث بروز زگیل در ناحیه ی مقعد، ناحیه ی تناسلی و ران ها می شوند. این زگیل ها ممکن است ناراحت کننده بوده و با خارش یا بعضا خونریزی بهنگام تماس همراه باشند.

زنان مبتلا به عفونت HPV در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم هستند. لذا به این افراد توصیه می شود بصورت منظم وسالیانه از نظر احتمال بروز سلول های پیش بدخیمی و بدخیمی غربالگری شوند.

حدود ۴۰ نوع ویروس HPV می توانند از طریق جنسی منتقل شده و باعث سرطان دهان، مقعد، گردن رحم یا آلت شوند. شانس ابتلا به سرطان ناشی از عفونت HPV در مردان بسیار کمتر از زنان است. در مردانی که ختنه شده اند، خطر بروز سرطان آلت در کمترین حد خود قرار دارد.

اگرچه سرطان آلت ناشی از عفونت HPV  نسبتا نادر است ولی هر مردی که عفونت HPV دارد بایستی از نظر بروز هر گونه  تغییر فیزیکی در ناحیه تناسلی که می تواند با سرطان همراه باشد چک شود. در صورت بروز هر گونه تغییری در رنگ، شکل و ظاهر پوست آلت یا بروز هرگونه زخم باز یا رشد غیر طبیعی پوست بر روی تنه ی آلت تناسلی، بایستی به پزشک مراجعه کرد. سرطان های ناحیه انتهایی روده ممکن است هیچ گونه علامتی نداشته باشند. بلکه بصورت تغییر در عادت اجابت مزاج، درد هنگام دفع مدفوع، خارش مقعدی و ترشح غیر طبیعی از مقعد بروز کند. همه این تغییرات بایستی به پزشک اطلاع داده شود.

سرطان های ناشی از HPV غالبا در مردان هم جنس باز و با نقص سیستم ایمنی مثل افراد مبتلا به HIV و ایدز دیده می شود.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

زگیل تناسلی مرد

اگر من از شریک جنسی خود HPV بگیرم یعنی اینکه وی من را فریب داده است؟

ویروس HPV می تواند برای ماه ها تا سال ها بعد از تماس جنسی دهانی، واژینال یا مقعدی بصورت نهفته در بدن افراد باقی بماند. و بدون بروز هیچگونه علائم و نشانه های ظاهری ممکن است به شریک جنسی دیگری منتقل شود. بنابراین، انتقال ویروس HPV از شریک جنسی تان به شما لزوما به معنی رابطه ی جنسی اخیر و جدید شریک جنسی شما با فرد دیگری نیست.

وقتی هر دو شریک جنسی به زگیل تناسلی مبتلا هستند، مشکل بتوان گفت که کدام یک از آن ها ابتدا به ویروس HPV مبتلا شده است.افرا

بهترین درمان زگیل تناسلی چیست؟

اگر یکی از ما زگیل تناسلی داشته باشد بدین معناست که دیگری هم مبتلا شده است؟

بطور شایعی اگر یک نفر به ویروس HPV مبتلا باشد، عفونت به شریک جنسی وی نیز منتقل خواهد شد. احتمال انتقال عفونت زیاد هست زیرا همانطور که قبلا ذکر شد عفونت می تواند بدون بروز علائم و بصورت نهفته در فرد باشد. اگرچه ممکن است با گذشت زمان زگیل ها ظاهر شوند ولی طی دوران نهفتگی بیماری احتمالا به شریک جنسی منتقل شده است.

شانس انتقال با استفاده از کاندوم و نیز پرهیز از تماس جنسی در زمانی که زگیل ها وجود دارند و با چشم دیده می شوند کاهش می یابد. اکثر افراد مبتلا به عفونت HPV، دچار زگیل تناسلی یا سرطان نمی شوند، و چنین عفونت هایی به مرور زمان در طی زندگی برطرف می شود.

آیا پسران هم مثل دختران بایستی واکسن گارداسیل بزنند؟

پرسش و پاسخ درباره واکسن گارداسیل بسیار زیاد است. در این باره می توان گفت که، واکسن زگیل تناسلی در آمریکا فقط برای دختران و زنان بین ۹ تا ۲۶ سال توصیه می شود ولی در انگلیس علاوه بر زنان برای پسران ۹ تا ۱۵ سال هم توصیه می شود و در برخی کشورهای دیگر برای زنان ۹ تا ۲۶ سال و پسران ۹ تا ۲۱ سال توصیه شده است.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (32 امتیاز)
  • تصویر کاربر نوری سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    با سلام،

    آیا انحراف پای پرانتزی میتواند التهاب پروستات مزمن ایجاد کند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      خیر پای پرانتزی ارتباطی به پروستات و پروستاتیت مزمن ندارد
  • تصویر کاربر میرزا سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1127 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من یه مدت هستش ب بیماری پروستاتیت مبتلا شدم زمانی که از کپسول امنیک 0.4 میلی استفاد میکنم خوب میشم ولی مشکل گرفتگی بینی و آبریزش بینی و کمی سردرد پیدا کردم این از عوارض استفاد از کپسول هستش بنظر شما دارو رو ادامه بدم؟؟ کپسول دیگری هستش که خاصیت امنیک رو داشته باشه اما عوارض آبریزش بینی نداشته باشه معرفی کنید؟؟؟؟

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      از قرص ترازوسين ٢ ميلي مي توانيد استفاده كنيد
  • تصویر کاربر رسول سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    با سلام این مدت 6ماه هست ورزش بدنسازی انجام میدم بعد از مدتی در سمت چپ احساس ناراحتی از کمر کردم بعد از انجام سونوگرافی دو سنگ به ابعاد 2.5و2.7در سمت مشاهده شد و پروستات به انداز 43مشاهده شد آیا علت بزرگ شدن پروستات می تواند ورزش بدنسازی باشد در ضمن کراتین هم مصرف نمودم آیا ورزش بدنسازی را ادامه بدم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      سايز پروستات ربطي به ورزش نداشته و منعي براي ورزش نداريد.
  • تصویر کاربر ع دوشنبه ۱۹ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام من درد شديدي در سمت راست كمر(لگن) و زير شكم در سمت راست و حتي در قسمت داخلي رانم و بيضه راست دارم كه يك سال است كم و زياد ميشود. توانايي نغوظم را از دست داده ام و بايد با دست مالش دهم تا كمي نغوظ كند.پيش آب مني ديگر از آلتم خارج نميشود.حالت جسمي من به طور كم و زياد در اين يك سال مانند سرما خورده ها ميباشد.من هيچ گونه مشكل فكري يا افسردگي ندارم. و روحيات و زندگي عالي دارم. ٢٩ ساله ام. همه اينها يكدفعه بعد از يك عمل جراحي شروع شد و يك سال است ادامه دارد. آيا من پروستاتيت مزمن گرفته ام يا چه مريضي دارم؟ چكار كنم؟ به شما مراجعه كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      از آنجایی که یک دفعه از عمل اینطور شده اید یا به بیماری که بابت آن عمل شده اید ربط دارد یا به جراحی تان مرتبط هست یا اینکه آثار روانی جراحی هست
    2. تصویر کاربر ع شنبه ۱۷ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      آيا اين حالات نشانگر پروستاتيت نيست؟ كاملا مطمئنم كه هيچ گونه آثار رواني نيست چون به سكسولوژيست هم مراجعه كرده ام. و عمل من فقط واريكوسل سمت راست بوده.قبل از عمل در زمان شب و بيداري صبح ، كه در آن زمان هم رژي اسكن ( npt scan) ميگيرند كه مطمئن شوند روحي است يا نه، نغوظ شديدي داشتم و الان بسيار بسيار خفيف است.بيضه چپم كوچك است و قبلا عمل شده بود. راست كه عمل شد، اين درد ها و نداشتن نغوظ بعد از عمل شروع شد. لطفا تشخيص شما چيست و من چكار بايد انجام دهم؟ در ضمن بعد از عمل آلتم بسيار ورم كرده بود و محل عمل بسيار فرو رفتگي داشت. ديگر هم قادر نيستم با سفت كردن شكم بيضه راست را بالا بكشم و روي آن عضله ها كنترلي ندارم.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۹ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      دردتان ممکن است با پروستاتیت مرتبط باشد ولی ناتوانی جنسی ارتباطی به پروستاتیت ندارد. اگر در ریچی اسکن نعوظ شبانگاهی داشته اید بیانگر روانی بودن مشکل هست. توصیه می کنم سونوی بیضه ها و آزمایش هورمون های جنسی انجام دهید.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر قبلا پنجشنبه ۱۵ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با توجه به مدارک ارسالی عمل کنم یت فریز کنم ویا دارو گیاهی بخورم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      برای سرطان پروستات عمل چراحی درمان استاندارد طلایی است.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    روی الت تناسلی چندتا دونه زده و یه دونه هست که تکه با بقیه فرق داره زیر تنه الت تناسلی هست دونه ها اصلا شبیه عکسهای که شما یا تو اینترنت هست که زیگیل هست نیست نه خارش نه سوزش داره اصلا به 1 میلیمتر هم نمیرسه بنظر شما چیه اگه لازم باشه عکس هم ارسال میکنه ممنون میشم از راهنمایتنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      عکس بفرست
  • تصویر کاربر ل-ر پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    خانمی هستم 32 ساله سه ماه است که مبتلا به زگیل الت تناسلی شده ام به دکتر مراجعه کردم واز طریقه فریز کردن دکتر شروع به درمان کرد بعد مدتی با مشاهده یک زگیل بر روی دهانه رحم ارجاع داده شدم به دکتر متختصص زنان با انجام ازمایش پاپ اسمیر دکتر گفت نتیجه ازمایش خوب بوده و با نظر پزشک واکسن گارداسیل تزریق کردم سوالم از شما ایناست که این واکسن باعث خواهد شد از مبتلا شدم به نوع 16 و 18 و با عث خواهد شد که همسرم مبتلا نشود و میتونم با همسرم رابطه داشته باشم یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر به 16 و 18 مبتلا نیستید واکسن پیشگیری خواهد کرد. نه عدم ابتلای همسرتان البته اگر هنوز ازدواج نکرده اید ایشان هم بایستی واکسن بزنند
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    در مورد زگیل تناسلی دقیقا به چه متخصص هایی میشه مراجعه کرد؟ آیا همه متخصصان ارولوژی در این مورد اطلاعات دقیق دارند؟ و اینکه حتما معاینه آلت باید انجام شود؟ چون من به همین خاطر خجالت میکشم و به دکتر مراجعه نمیکنم.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      هم به متخصص پوست و هم ارولوزیست می توان مراجعه کرد و حتما بایستی معاینه از زگیل های مربوطه انجامشود مگر آنکه زگیل بر روی آلت تناسلی نباشد
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشد
    آقای دکتر همسرم 9 ماه قبل زگیل تناسلی داشتن و 3 ماه قبل جراحی کردن و 2 ماه پیش من آزمایش پاپ اسمیر و hpv pcr دادم منفی بوده ممکنه منفی کاذب باشه و اینکه با امکان انتقال بالا من مبتلا نشده باشم . ایا این ویروس در خون هم هست و امکان دادن خون به شخص دیگری نیست . باز هم نیاز هست آزمایش hpv را تکرار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      این ویروس در خون نیست و احتمال پاخ آزمایشگاهی منفی کاذب هست
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی