عوارض ختنه نوزادان چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

یک مطالعه ی تقریبا جهانی در ایالات متحده برای بررسی ختنه نوزادان پسر در هنگام تولد انجام شد. در حالی که در سال های اخیر تا حدودی ختنه کردن پسرها کم تر صورت می گیرد، اما هنوز هم یک شیوه ی رایج در این کشور است.

ختنه نوزادان

اکثریت قریب به اتفاق ختنه نوزادان بدون هیچ مشکلی انجام شده و آلت تناسلی دارای ظاهر و عملکرد نرمال می باشد. شایع ترین عوارض ختنه در سه دسته قرار می گیرند :

  • برداشت بیش از حد پوست
  • برداشت کم تر از حد پوست
  • چسبندگی پیش پوست (پره پوست) به سر آلت تناسلی

۱- برداشت بیش از حد پوست

خوشبختانه این عارضه یعنی برداشتن بیش از حد پوست در ختنه نوزادان امری بسیار نادر است، زیرا عارضه ایست که اصلاح آن سخت ترین کار است .متخصصان اطفال و سایر پزشکانی که نوزادان را ختنه می کنند به این امر آگاهی داشته و به همین علت در هنگام انجام این عمل همیشه مقداری پوست اضافه را باقی می گذارند (و اندازه گیری دقیق مقدار مناسب پوست قابل برداشت آن طور که به نظر می رسد آسان نیست).

حذف بیش از حد پوست در ختنه نوزادان می تواند منجر به تغییر شکل آلت تناسلی شده و برای بازسازی نیاز به پیوند بافت داشته باشد. چنین مواردی کاملا جدی بوده و نیاز به درمان توسط اورولوژیست اطفال که دارای تجربه ای گسترده در زمینه ی جراحی ترمیمی آلت تناسلی است ، دارند. حتی نتایج بعد از عمل نیز می توانند ایده آل نباشند.

۲- برداشت کم تر از حد پوست

شایع ترین عارضه برداشت کم پوست یا ختنه ی ناقص است. این عارضه تنها جنبه ی ظاهری دارد . یک ختنه ناقص باعث شده که آلت تناسلی نه ظاهر یک آلت طبیعی ختنه نشده و نه ظاهر یک آلت ختنه شده را داشته باشد، بلکه حالتی است مابین دو شکل فوق. این عارضه معمولاً بر روی عملکرد آلت تناسلی نیز تاثیر می گذارد. از آنجایی که پیش پوست باقی مانده (پره پوس) می تواند اسمگما (ترشحات غیر طبیعی) را تولید کند ، زمینه ی تحریک، عفونت و همچنین چسبندگی را فراهم خواهد ساخت.

۳- چسبندگی پیش پوست

چسبندگی پیش پوست معمولاً در زوائد آن است، اما حتی زمانی که ختنه به نوزادان صورت کامل انجام می شود نیز امکان ایجادآن وجود دارد. اگرچه بسیاری از این چسبندگی ها خفیف بوده و با رشد آلت تناسلی از بین خواهند رفت، اما بسیاری از آنها باید توسط یک متخصص اورولوژی مورد بررسی قرار گیرند. ساده ترین راه مقابله با چسبندگی پیش پوست در ختنه نوزادان از بین بردن آن ها به صورت دستی در مطب پزشکاست. در حالی که این کار برای کودک دردناک است، اما این درد بسیار کوتاه بوده و فقط چند ثانیه طول می کشد. حتی درد آلت تناسلی بعد از ختنه آن کم تر از درد واکسن است !

اورولوژیست سریعاً چسبندگی را در محل مناسب از بین برده و سپس یک پماد آنتی بیوتیکی چرب مثل یک ترکیب آنتی بیوتیک سه گانه بر روی موضع اعمال می کند. والدین موظفند که پماد ( یا حتی وازلین ) را چند بار در روز و به مدت چندین هفته بر سر آلت تناسلی کودک خود استعمال کرده تا از چسبندگی مجدد پوست ها جلوگیری کنند. هنگامی که این نواحی به طور کامل بهبود یابند، خطر چسبندگی مجدد به میزان قابل توجهی از بین می رود.

عوارض ختنه نوزاد

جراحی ترمیم

دلایل متعددی برای نیاز به انجام عمل جراحی ترمیمی توسط متخصص اورولوژی در اتاق عمل تحت بیهوشی عمومی وجود دارند :

  • چنانچه توزیع پیش پوست ناهموار و نامتقارن باشد، به طوری که قسمت اعظم پوست باقی مانده به طور قابل توجهی طویل تر از دیگر قسمت ها باشد، یا اگر میزان پوست برداشته نشده بسیار زیاد باشد، با نظر پزشکاورولوژیست جراحی مورد نیاز خواهد بود.
  • چنانچه چسبندگی پیش پوست به نقطه ای باشد که نتوان آن را به راحتی و با دست در کلینیک از بین برد، در صورت نیاز، به منظور کاهش چسبندگی، برداشت هرگونه پوست اضافی و به هم دوختن دوباره پوست ها ، باید عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام شود.
  • اینکه اگر تمیز نگه داشتن پوست اضافه از اسمگما بسیار دشوار باشد به طوری که باعث ایجاد سوزش و التهاب مکرر و عود کننده می شود، کودک کاندید مداخلات جراحی خواهد بود.
  •  
  • گاهی اوقات آلت تناسلی در داخل یکلایه ی چربی از ناحیه ی لگنی کودکقرار گرفته و پوشیده می شود. هلت این امر مادرزادی است و فقدان زاویه ایست که به صورت طبیعی بین پوست پنیس واسکروتوم در زیر آن و پوست پنیس و پوست پوبیس در بالای آن وجود دارد. اگر یک کودک ختنه نشود ، درطول زمان معمولاً از بین می رود. اما در یک بچه که ختنه شده، آلت تناسلی وی اغلب دچار چسبندگی و تحریک می شود. جراحی ترمیم آلت تناسلی دفن شده به مراتب دشوارتر و پیچیده تر از است و شامل بخیه زدن قاعده ی آلت تناسلی برای ثابت کردن پوست آن به بدنه ی آلت است.

دکتر محمد جباری متخصص ارولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3/5 - (33 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر و دوشنبه ۲۳ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    1)نطرتون راجع به اسمیت 2014 که میگه طول الت تا 25 سالگی تغییر میکنه و اندازه ان از 20 تا 25 سالگی 12.4+_1.6 است چیست؟
    2)چاقی موثر بر طول الت در صورت رفع چقدر تاثیر گذار است؟
    3)ایا نگرانی برای طول 11-12 با قطر 3.5 هست؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      نظرات در رفرنس های مختلف متفاوت است ولی بعید می دانم تا 25 سالگی رشد کند
      بسته به میزان چاقی و بافت چربی اطراف آلت ای میزان می تواند متغیر باشد
      11 تا 12 عالی نیست اما نرمال محسوب می شود
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر,من پسری 18 ساله هستم و کوچک ترین اندازه آلتم در حالت شل حدود 6 سانت میرسه - و حداکثر طول آلتم (خط کش رو که بغل آلتم میزارم از انتها تا سر آلت میشه 12 سانت-اگه خط کش رو بالا بزارم از ته آلت تا سر آلت میشه 11 سانت)آیا اندازه آلتم نرماله؟آیا تا دو-سه سال دیگه رشدی میکنه یا نه؟آیا برای نزدیکی مشکلی ندارم؟در ضمن من آلتم خیلی حساسه حتی با خوندن بعضی مطالب سایتتون هم آلتم تقریبا راست میشه!!! آیا این بده و غیر عادیه؟ضمنا قطر آلتم حدود 10 سانته.***تو رو خدا آقای دکتر میدونم زیاد سوال پرسیدم ولی جوابشونو بدید***منتظر هستم.تشکر از سایت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      آیا اندازه آلتم نرماله؟.......بله نرمال هست
      آیا تا دو-سه سال دیگه رشدی میکنه یا نه؟...........خیر در 17 سالگی رشدش متوقف می شود
      آیا برای نزدیکی مشکلی ندارم؟...................خیر
      در ضمن من آلتم خیلی حساسه حتی با خوندن بعضی مطالب سایتتون هم آلتم تقریبا راست میشه!!! آیا این بده و غیر عادیه؟............خیر طبیعی است
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام من سوالي رو با موضوع بيضه به شماره رهگيري 11f247 مطرح كردم و اسم و فاميلمو كامل نوشتم مي خواستم اگه ميشه اسم فاميلمو خذف كنيد يا اين سوالو در سايت نذارين لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اسم تان را اصلاح کردم
  • تصویر کاربر hossein پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.خسته نباشي.دکنر من ١٠روز پيش يه سوال کردم هنوز جواب ندادين.توروخدا جواب بدين دکتر.ميخام بدونم با برداشتن چربي هاي دور شکم چند سانت به طول الت اضافه ميشه؟عوارض نداره؟هزينش چقدره؟دوره نقاحتش؟دکتر قطرشو با پروتز ميشه کلفت کرد؟عوارضش چيه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بستگی به میزان چربی دارد به قطر نمی توان اضافه کرد
  • تصویر کاربر ashkan جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر بنده راجع به مشکلم قبلا از شما سوال کرده بودم که بعد از نزدیکی لکه ای که بیشتر به نظر می رسد خون مردگی باشد ( با توجه به حالت برجستگی زیر پوستی لکه مورد اشاره ) روی کلاهک آلتم ظاهر و اگر طی 4 روز نزدیکی نداشته باشیم محو میشود ولی بلافاصله بعد از نزدیکی مجدد دقیقاً در همون محل به همون شکل این لکه ظاهر میشه.
    شما جواب داده بودید که یک بیماری پوستی هست و دوباره بنده پرسیده بودم راه درمانش چیه که شما جواب ندادید
    ممنون میشم راه درمانش رو در صورت امکان راهی دارویی یا قرصی یا پمادی معرفی کنید که بنده از داروخانه بگیرم چون واقعاً روی مراجعه به پزشک رو ندارم.
    و محض اطلاع هم اگر ممکنه بفرمائید برای این مشکل به چه پزشکی باید مراجعه کنم
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      قرار شد وقتی لکه ظاهر می شود عکس واضح بگیرید و بفرستید
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر