توده بیضه نشانه چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

عکس توده در بیضه به چه شکل است؟ علت به وجود آمدن کیست بیضه چیست؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.  توده بیضه یک وضعیت نسبتا شایع است که می تواند علل مختلفی داشته باشد. توده های بیضه ممکن است در مردان، پسران نوجوان یا کودکان رخ دهد و یک یا هر دو بیضه چپ و راست را درگیر کند. توده بیضه نشانه هایی از مشکلات مربوط به بیضه ها هستند و ممکن است ناشی از آسیب یا یک مشکل جدی پزشکی باشند. همه توده ها بیانگر سرطان بیضه نیستند.

اکثر توده ها به علت شرایط خوش خیم یا غیر سرطانی هستند و معمولا نیاز به درمان ندارند. با این حال، پزشک باید هر گونه تغییرات در بیضه ها، به خصوص توده یا تورم را بررسی کند. مطالعه ای که نشان دهنده مزایا یا آسیب در اثر معاینه بالینی بیضه باشد، وجود ندارد. انجام معاینات ماهانه بیضه در مردان یک موضوع بحث برانگیز است. با این حال، اگر متوجه چیزی غیرمعمول شدید، به پزشک برای معاینه بیضه مراجعه کنید تا مشکلات بالقوه سریعا درمان شوند. 

علائم توده بیضه

تقریبا تمام توده های بیضه موجب تورم و تغییر در بافت بیضه می شوند. علائم دیگر بسته به علت اصلی توده بیضه متفاوت است.

علت به وجود آمدن کیست بیضه

همانطور که ذکر شد کیست بیضه بسته علل بروز آن می تواند علائم متفاوتی داشته باشد. علل متعددی برای توده های بیضه وجود دارد که شامل آسیب، نقایص باروری، عفونت و سایر عوامل است. علل عمده وجود توده در بیضه عبارتند از:

– واریکوسل

واریکوسل
واریکوسل

شایع ترین نوع توده بیضه است. طبق کالج پزشکی Weill Cornell، در یک نفر از هر هفت مرد اتفاق می افتد. رگهای بزرگ شده در بیضه ها باعث توده واریکوسل می شوند و بعد از بلوغ بیشتر قابل توجه می شوند که به علت افزایش جریان خون در بیضه های کامل رشد کرده است.

به ندرت علائم ایجاد می کند. در صورت ایجاد علائم، بیضه آسیب دیده ممکن است سنگین تر از بیضه مقابل باشد یا توده ممکن است مانند یک کیسه کوچکی از کرم ها باشد.

– هیدروسل

تشکیل مایع در بیضه ها باعث هیدروسل می شود. در یک تا دو نفر از هر ۱۰۰ نوزاد پسر تازه متولد شده دیده می شود. نوزادان نارس خطر بالایی برای هیدروسل دارند. هیدروسل در نوزادان بدون درد است، اما در پسران و مردان مسن تر می تواند فشار شکمی ایجاد کند و همچنین باعث تورم قابل مشاهده بیضه ها می شود.

– کیست بیضه یا اسپرماتوسل

هیدروسل

کیست اپیدیدیمال زمانی اتفاق می افتد که لوله بلند و پیچ خورده در پشت بیضه ها به نام اپی دیدیم پر از مایع می شود و نمی تواند تخلیه شود. اگر حاوی اسپرم باشد، اسپرماتوسل گفته می شود. این فرم از توده بیضه بسیار رایج است و اغلب خود به خود برطرف می شود. کیست بیضه یا اسپرماتوسل معمولاً در اپیدیدیم رشد می کنند و اغلب بدون درد هستند. در برخی از مردان، یک بیضه ممکن است سنگین تر از حد طبیعی باشد.

– عفونت

ممکن است موجب درد بیضه ، تورم یا حساسیت در لمس در یک یا هر دو بیضه شود. همچنین می تواند باعث تب، تهوع و استفراغ شود.

– تورشن یا پیچ خوردگی بیضه

پیچ خوردگی بیضه

تورشن یا به علت پیچ خوردن بیضه ها ایجاد می شود که معمولا به علت آسیب یا تصادف است. این بیماری اغلب در پسران بین ۱۳ تا ۱۷ ساله اتفاق می افتد، اما می تواند مردان را در تمام سنین تحت تاثیر قرار دهد. یک اورژانس پزشکی است که نیازمند بررسی فوری و درمان است.

پیچ خوردگی بیضه گرچه می تواند خود به خود رخ دهد، اما معمولا به علت آسیب ایجاد می شود و اورژانس پزشکی است بسیار دردناک بوده و علائم زیر را دارد:

  •  •تب
  •  •تکرر ادرار
  •  •درد شکم
  •  •حالت تهوع
  •  •استفراغ
  •  •تورم اسکروتوم
  •  •موقعیت غیر طبیعی بیضه که ممکن است بالاتر از حد معمول یا زاویه دار باشد.

توده ی ناشی از سرطان بیضه می تواند علائم زیر را ایجاد کند:

✔️ درد مبهم در شکم یا کشاله ران

✔️ تورم یا حساسیت در سینه ها

✔️ سنگینی در اسکروتوم

✔️ تجمع ناگهانی مایع در اسکروتوم

سرطان بیضه

برخی از توده ها نشان دهنده رشد سرطان بیضه است. به طور مثال یک علت سفت شدن بیضه می تواند سرطان بیضه باشد. فقط پزشک می تواند تعیین کند که یک توده سرطانی است. به طور کلی سرطان بیضه رایج نیست، اما شایعترین نوع سرطان در مردان آمریکایی بین ۱۵ تا ۳۴ ساله است.

اپیدیدیمیت و ارکیت

اپیدیدیم ساختاری بالای بیضه است که اسپرم ذخیره می کند. اپیدیدیمیت التهاب اپیدیدیم است. عفونت باکتریایی اغلب باعث آن است که شامل برخی از عفونت های منتقل شونده از راه جنسی (STIs)، مانند گونوره یا کلامیدیا است. عفونت همچنین باعث ارکیت می شود که التهاب بیضه است. باکتری یا ویروس اوریون می تواند باعث عفونت شود.

فتق

فتق زمانی اتفاق می افتد که بخشی از روده از کشاله ران بیرون می آید و باعث بزرگ شدن اسکروتوم (کیسه بیضه) می شود.

تشخیص علت غده در بیضه

یکی از روش های معاینه غده یا توده داخل بیضه، معاینه فیزیکی است. در معاینه فیزیکی موارد زیر بررسی می شود:

  •  •اندازه هر بیضه
  •  •محل قرار گرفتن توده یا غده در بیضه
  •  •بررسی دردناک بودن بیضه در هنگام لمس کردن آن
  •  •سفت بودن یا نرم بودن بیضه.

توده های نرم ممکن است بر اثر هیدروسل یا عفونت ایجاد شده باشند اما توده های سفت ممکن است به علت سرطان بیضه یا موارد دیگری ایجاد شوند. تست عفونت از طریق آزمایش ادرار یک سوآب که مایع پیشابراه را از بدن خارج می کند انجام می شود. البته باید بدانیم هر توده ای در بیضه سرطان نیست و برای تعیین دقیق تر روش درمان ممکن است سونوگرافی نیز نیاز باشد.

عکس کیست بیضه

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.4/5 - (194 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 3روز از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ایمان شنبه ۳ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر عزیز 3 روز هست در بیضه سمت راست چسبیده به لوله خروجی بیضه یک توده دردناک هست. البته سونو دادم و گفت مشکلی نداره ولی چون ناحیه درد نشون ندادم از سونو مطمئن نیستم.
    درد آن بعضی مواقع در ناحیه شکم احساس میکنم .. با توجه به تعطیلات نوروز چه اقدامی انجام بدهم. با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر آرش شنبه ۳ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدر من 63 سالشه و 5 سال پیش جراحی پروستات داشتند.اما تو این 5 سال همچنان سوند بهشون وصله و ادرارشون رو نمیتونن کنترل کنن تو این 5 سال تحت نظر پزشکشون تو سنندج بودن و هر دوماه یکبار ویزیت میشن و آزمایش میدن اما باز هم psa پروستاتشون از حد نرمال بالاتره و باید واکسن Microrelin s.r 11.25mg رو بصورت ماهانه و یا سه ماهه بزنن.
    حالا جناب دکتر سوالم اینه که این واکسن Microrelin تا کی باید زده بشه و با عوارض پوکی استخوانی که داره چه باید کرد و آیا راه دیگه ای داره ؟ و چرا جراحی هم بعد از عمل تاثیری نداشته امکانش هست که بخوبی عمل نشده باشن؟همچنین آخرین آزمایش های psa و عکس استخوان رو پیوست کردم و لطف کنید نظرتون رو بفرمائید و ما رو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Alireza شنبه ۳ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام ووقت بخیر،جوانی24ساله هستم، دوماهیه که متوجه شدم روی بیضه سمت راست من یه دونه کوچیک اندازه دونه ماش ایجاد شده،که روی پوست نیست،روی خود بیضه هست.دونه شم یه کم سفته.خیلی میترسم.میشه بگید چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام بعد از انجام عکس رنگی مجرای ادرار کمی درد وسوزش داشتم ولی درد وسوزش ادامه داشته و بیشتر شد به صورتی سوزش به طور مداوم بود تا اینکه مراجعه کردم به پزشک وقتی عکس رو نگاه کرد گفت احتمالا به علت تنگی سر آلت که البته مطمئن نبود و تزریق با فشار ماده حاجب اینجوری شده برام فنازوپیریدین 100 و دیکلوفناک 25 یه کم بهترم سؤال من اینه تشخیص دکتر درسته یا من به ماده حاجب حساسیت دارم البته درحین تزریق ماده حاجب کمی احساس درد داشتم ونفر همراه من نمی تونست به خوبی ماده تزریق کنه چون نفر رادیولوژیست پشت دستگاه بود لطفا نظر خودتون رو بگید این سوزش تا کی طول می کشه چکار کنم میشه دارویی خورد که اثر ماده حاجب در مجرا رو از بین ببرد و یا مسکن قویتری بخورم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر یوسف دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من در بیضه چپم برامدگی زیر پوستی و بیرون بیضه احساس کردم . سونوگرافی دادم .دکتر سونوگراف گفتند که کیست هست 3 عدد یکی بزرگه دوتا دیگه کوچیک .
    سوال من اینه نیاز به عمل داره یا خود بخود درست میشه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر