میکروپنیس در کودکان

در این مقاله مطالعه می کنید:

اندازه طبیعی اندام تناسلی کودکان چقدر است؟ اگر طول آلت تناسلی کمتر از مقدار تعیین شده باشد، به آن میکروپنیس میگوییم. در این مقاله به بررسی کوچکی اندام تناسلی یا میکروپنیس در کودکان میپردازیم و علائم، روش تشخیص و درمان آن را مطرح می کنیم.


میکروپنیس در کودکان

میکروپنیس در واقع همان کوچکی آلت تناسلی تعریف می شود.اندازه اندام تناسلی کودکان چقدر است؟ طول طبیعی آلت تناسلی نوزاد پسر بین ۲.۸ تا ۴.۲ سانتی متر (۱.۱ – ۱.۶ اینچ) و اندازه ی محیط آن معمولا ۰.۹ تا ۱.۳ سانتی متر (۰.۳۵ تا ۰.۵ اینچ) است. برای اندازه گیری آلت تناسلی، آن را کشیده و در این شرایط طول آلت را اندازه گیری می کنند. اگر طول آلت تناسلی کمتر از ۱.۹ سانتی متر (۰.۷۵ اینچ) باشد، به آن میکروپنیس می گویند.

میکروپنیس در کودکان

عوامل ایجادکننده میکروپنیس در کودکان

میکروپنیس معمولا به دنبال یک اختلال هورمونی اتفاق می افتد. غیر طبیعی بودن سطح هورمون ها، سبب رشد غیرطبیعی اندام های جنسی می گردد. اختلالاتی مانند مشکلات غده ی هیپوفیز یا هیپوتالاموس می توانند باعث کوچکی آلت تناسلی شوند.

علائم میکروپنیس در کودکان

شایع ترین علامت میکروپنیس، اندازه ی آلت تناسلی کودک در حالت کشیده است اگر کمتر از ۱.۹ سانتی متر باشد. برخی علائم به شکل شرایط دیگر ظاهر میشوند. برای تشخیص درست این بیماری، حتما به متخصص ارولوژی مراجعه کنید.

تشخیص میکروپنیس در کودکان

پزشک در مورد علائم و تاریخچه ی بیماری کودک از شما سوال خواهد کرد. بهترین راه برای تشخیص، معاینه ی فیزیکی آلت تناسلی کودک شما است که شامل اندازه گیری دقیق آلت تناسلی کودک می باشد. همچنین ممکن است آزمایش خون یا دیگر آزمایش ها برای بررسی اختلالات هورمونی، تجویز شود.

درمان میکروپنیس در کودکان

درمان کوچک بودن اندام تناسلی کودکان، بستگی به علائم، سن و سلامت عمومی کودک دارد. بر این اساس جهت انجام دقیق روند درمان کودک به یکی از دو متخصص زیر می بایست مراجعه نماید:

فوق تخصص اورولوژی

کار این پزشک تمرکز بر مشکلات دستگاه ادراری و تناسلی مردانه در کودکان دارد.

فوق تخصص غدد

کار این متخصص در زمینه مشکلات هورمونی در کودکان است. ممکن است هورمون درمانی برای بعضی از کودکان استفاده شود، که می تواند باعث رشد آلت تناسلی در کودکان شود. در بعضی موارد ممکن است کودک شما حتی نیاز به جراحی داشته باشد. حتما قبل از انتخاب هر نوع درمانی، با پزشکان کودک خود در مورد خطرات، مزایا و عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید.

عوارض احتمالی میکروپنیس در کودکان

در برخی موارد، کودک مبتلا به میکروپنیس ممکن است تعداد اسپرم کمی داشته باشد. این موضوع می تواند باعث ناباروری یا کاهش احتمال باروری شود.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

 
تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.1/5 - (77 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ساره شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر خسته نباشيد
    من و شريك جنسيم تمام رابطه هامون با كاندوم بوده چند روزه پيش متوجه دو تا دونه ى ريز رو آلتش شديم كه دكتر تشخيص زگيل داده دقيقا جايي هست كه با كاندوم پوشيده ميشه به نظرتون با اين تفاسير بازم امكان آلوده شدن من هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عسگرى شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام پدر من ديروز بدون دليل در ادرار خودشون خون ديدن اول به صورت لخته بوده بعد يواش يواش رقيق شده و از امروز صبح قطع شده و ادرار رنگ معمولى داشته. ميخواستم ببينم علتش چى ميتونه باشه؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1143 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت به خیر. خسته نباشید. سوالی داشتم درباره مادرم.
    مادرم 62 سالش هست و حدود 5-6 سال هست که سیستم کنترل ادرارش ضعیف شده و مثلا از خوردن چایی و مایعات زیاد هراس داره بطوریکه اگه رعایت نکنه ممکنه شب توی خواب دچار بی اختیاری ادرار بشه. البته با سونوگرافی از مثانه و مجاری ادرارش مشخص شده که هیچ مشکل خاصی از جمله افتادگی مثانه و غیره نداره و یه مدت ورزشهایی که روی تقویت مثانه و عضلات موجود در لگن هست رو انجام میداد ولی موثر واقع نشده. حدود 10 روز پیش شیراز پیش یه دکتر جراح و متخصص مجاری ادراری رفت و گفته بود مشکل خاصی نداری و فقط دو نوع قرص به نامهای "ویسول" و "تولرین" براش تجویز کرده و گفته باید اینا رو مصرف کنی اگه جواب نداد باید چند سال ادامه بدی و البته ظاهرا مادرم یکی از این دو قرص رو داره مصرف میکنه ولی اون یکی رو نه. (حقیقتا یادم رفته ازش بپرسم که کدوم یکی رو تو این چند روز مصرف میکرده). نکته ای که باید بگم اینه که مادرم سال 93 به دلیل سرطان سینه در تهران جراحی کرد و خدا را شکر الآن خوبه ولی قرص تاموکسیفن رو داره مصرف میکنه به همراه کلسیکر برای جلوگیری از پوکی استخوان. ضمن اینکه قرص دلتیازوم هم برای فشار میخوره و همچنین به دلیل کم کاری تیروئید قرص لووتیروکسین رو هم چند سال هست که مصرف میکنه. به همین خاطر میترسه از اینکه اون دو تا قرص مربوط به کنترل ادرار رو هر دوتاش مصرف کنه و یه وقت با قرص تیروئید و یا دلتیازوم و یا تاموکسیفن تداخل کنه. لذا فقط یکی از اون دو تا قرص کنترل ادرار رو میخوره. حالا مساله ای که داره اینه که اولا این قرص کنترل ادرار هنوز تاثیر چندانی نداشته و خیلی موثر نبوده و دیگه اینکه تمامی قرصهایی که مصرف میکنه باعث یبوست میشه. سوالم اینه که با این تفاسیر راه حل موثر کنترل ادرارش چی هست؟ آیا به جراحی نیاز هست؟ و دیگه اینکه قرص های ویسول و تولرین موثر هستند یا خیر؟ آیا هر دو رو مصرف بکنه یا ممکنه با قرص های دیگه تداخل کنن؟ ممنون میشم راهنمایی کنید چون واقعا کلافه شده و حتی از بابت کنترل ادرارش اینقدر نگرانه که نکنه برای مکه رفتن که احتمالا سال آینده باشه اذیتش کنه و مشکل ساز بشه. خواهش میکنم یه راه حل جامع بهم بگید و اگه نیاز هست حضوری بیاد خدمتتون بفرمایید تا اینکارو بکنیم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما ببخشید من الان حدود یک سال است که مواد مخدر رو ترک کردم ولی هنگام نزدیکی زود شل میشه واگرهم سفت میشه زود انزالی بهم دست میده خواهشن کمکم کنید چون خیلی دارم اذیت میشم باتشکر ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
      برای سفت شدن آلت هم تادالافیل ۱۰ میلی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 93 مشاهده پرسش
    به صورت اتفاقی وبا لمس بیضه متوجه شدم که توده ای کوچکتر از بیضه هم در کیسه بیضه وجود داره بدون هیچ علامتی و دردی با وارسی دقیق تراحساس کردم غده ازبین رفت زیر دستم نگرانم وحساس شدم که این توده چه بوده ؟؟؟
    برای رفتن به چکاپ باید سونوگراف مراجعه کنم یا اینکه نیاز. نیست،؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اگر در حال حاضر مشکلی ندارید نیازی نیست ولی اگر باز توده ای هویدا شد حتما سونو بدهید
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      جناب دکتر دوباره متوجه شدم که تودی ای هستش . بنده سونو. انجام دادم گفتن که توده ای نیست و. انتی بیوتیک دادن دکتر. که تا دو. هفته رفع میشه اگر نشد. عمل جراحی سرپایی داره تخلیه میکنیم اما اگه احتمالا هیدروسل هست و. طبق اونچیزی که میگن هیدروسل تجمع اب هستش پس چرا من احساس میکنم که این توده اصلا چسبیده به بیضه نیست فقط انگار به کیسه بیضه وصل هست و مثل توده میمونه یک طرف بیضه هم روی پوست کیسه بیضه به حالت کبودی میزنه خیلی نگرانم اما دکتر میگه سونوی من نشون میده این توده ی خطرناکی نیست و کلا از. لحاظ ظاهر کیسه هم مشخص هست
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر