یوریناسین برای چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

قرص یوریناسین برای چیست؟ یوریناسین با اسم ژنریک سولیفناسین Solifenacin و نام تجاری  Vesicare شناخته می شود.این دارو برای کاهش اسپاسم عضلات مثانه و دستگاه ادراری تجویز می گردد و به همین دلیل برای درمان علائم مثانه بیش فعال و تحریک پذیر مانند تکرر ادرار، فوریت در ادرار و بی اختیاری ادراری (قرص بی اختیاری ادرار) استفاده می شود.

درمان بی اختیاری ادرار

در چه مواردی نباید از یوریناسین استفاده کرد؟

✔️ در افرادی که مبتلا به بیماری چشمی آب سیاه یا همان گلوکوم هستند.


✔️ انسداد دستگاه گوارش (معده یا روده)


✔️ در افرادی که احتباس ادراری دارند و قادر به ادرار کردن نیستند.


✔️ گلوکوم یا آب سیاه چشم با زاویه باریک که کنترل نشده باشد


✔️ اختلال در معده که باعث تاخیر در تخلیه معده می شود


✔️ اگر قادر به ادرار کردن نیستید


✔️ قبل از استفاده از یوریناسین، اگر دچار گلوکوم، بیماری کبدی، بیماری کلیوی، انسداد معده یا روده یا سابقه سندرم QT طولانی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.


✔️ در طی زمانی که از یوریناسین استفاده می کنید، از کاهش آب بدن و بالا رفتن بیش از حد دمای بدن حین ورزش یا قرار گرفتن در هوای گرم اجتناب کنید. یوریناسین می تواند باعث کاهش تعریق شده و به همین دلیل ممکن است فرد را  مستعد ابتلا به سکته قلبی کند.


✔️ یوریناسین ممکن است باعث تاری دید شود و توان فکر کردن یا واکنش های شما را مختل کند. لذا اگر رانندگی می کنید، یا کاری انجام می دهید که نیاز به هوشیاری و دیدن با وضوح کامل دارد، بایستی مراقب باشید.


اگر حین مصرف یوریناسین دچار عوارض جدی زیر شدید، استفاده از دارو را متوقف و با پزشک خود تماس بگیرید:

  •  پوست گرم و خشک
  •  تشنگی شدید
  •  درد شدید معده یا یبوست
  • درد یا سوزش در هنگام ادرار کردن
  •  احتباس ادراری

بسیاری از داروهای دیگر وجود دارند که می توانند با یوریناسین واکنش نشان دهند. لذا به دکتر خود در مورد داروهایی که مصرف می کنید، اطلاع دهید. این داروها شامل داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی است. داروهای جدید را بدون مشورت کردن با پزشک خود شروع نکنید. یک لیست از تمام داروهایی که استفاده می کنید را همراه خود داشته باشید و آن را به هر پزشکی که شما را ویزیت می کند، نشان دهید.

برای اطمینان از بی خطر بودن یوریناسین برای شما، در صورت ابتلا به هر کدام از موارد زیر به پزشک خود اطلاع دهید:

گلوکوم یا آب سیاه

✔️ گلوکوم یا آب سیاه چشم

✔️ بیماری کبدی

✔️ بیماری کلیوی

✔️ مشکل در تخلیه مثانه (یا جریان ضعیف ادرار)

✔️ هضم آهسته

✔️ انسداد در معده یا روده

✔️ سابقه سندرم QT طولانی

عوارض یوریناسین برای جنین چیست؟

در مورد آن بایوریناسین برای  جنین اطلاعی در دست نیست. لذا در صورتی که باردار هستید یا درحال اقدام کردن برای بارداری می باشید، قبل از تجویز و مصرف قرص پزشک خود مشورت کنید. در مورد عبور یوریناسین از شیر مادر یا ضرر آن برای کودک شیرخوار اطلاعی در دست نیست؛ لذا در طول دوران شیردهی نبایستی از این دارو استفاده شود. مصرف یوریناسین  برای افراد کمتر از  ۱۸ سال توصیه نمی شود.

بیشتر بدانید:

عکس زگیل تناسلی در مردان

طرز مصرف قرص یوریناسین چگونه است؟

سیالیس (تادالافیل)

یوریناسین را دقیقا مطابق با توصیه و تجویز پزشک خود مصرف کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از زمانی که برای شما توصیه شده است، مصرف نکنید. یوریناسین معمولا یک بار در روز با یا بدون غذا مصرف می شود.

این دارو را با آب مصرف کنید.

از تکه تکه کردن قرص، جویدن یا شکستن آن پرهیز کنید و آن را بصورت قرص کامل مصرف کنید.

دارو را در دمای اتاق و دور از گرما و رطوبت، نگهداری کنید.

اطلاعات دوز مصرفی یوریناسین ۵ و ۱۰

دوز معمول یوریناسین برای کنترل بی اختیاری ادرار و تکرر ادرار در بزرگسالان ۵ میلی گرم در روز می باشد. این دوز حداکثر تا ۱۰ میلی گرم در روز براساس میزان کاهش علائم و صلاح ید پزشک معالج می تواند افزایش یابد. یوریناسین بصورت قرص و در اشکال ۵ و ۱۰ میلی گرمی می باشد.

اگر یک نوبت مصرف قرص فراموش شد، چه بایستی کرد؟

در هر زمانی که در همان روز به یادتان می افتد، دوز فراموش شده را مصرف کنید. دوز بعدی خود را طبق روال قبل در زمان منظم در روزهای بعد استفاده کنید. از استفاده کردن دوز فراموش شده در روز بعد و بصورت دو دوز همزمان با هم پرهیز کنید.

عوارض جانبی یوریناسین چیست؟

درد معده

در صورتی که علائم واکنش آلرژیک به یوریناسین  را پیدا کردید، حتما با اورژانس تماس بگیرید. این علائم شامل کهیر، سخت نفس کشیدن، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو می باشد. در صورت بروز موارد زیر مصرف دارو را متوقف و  با پزشک خود تماس بگیرید:

  • درد شدید معده، یا یبوست به مدت ۳ روز یا بیشتر
  • درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
  • گیجی، بروز توهمات
  • تغییرات دید، درد چشم، یا دیدن هاله در اطراف چراغ
  • کم شدن یا قطع کامل ادرار
  • نشانه های کم آبی  شامل: احساس تشنگی یا گرمای شدید، عدم ادرار کردن، تعریق شدید یا پوست گرم و خشک
  • نشانه های پتاسیم بالا شامل حالت تهوع، ضربان قلب آهسته یا غیرعادی، ضعف، از دست دادن حرکت
  • واکنش شدید پوستی شامل تب، گلودرد، تورم در صورت یا زبان، سوزش چشم، درد پوستی و بدنبال آن بثورات پوستی قرمز یا بنفش که به خصوص در صورت یا بخش بالایی تنه ظاهر می شوند و موجب پوسته پوسته شدن و تاول می شوند.

عوارض شایع یوریناسین شامل موارد زیر است:

✔️ تاری دید

✔️ دهان خشک

✔️ یبوست

✔️ درد یا سوزش هنگام ادرار کردن

چه داروهای دیگری بر روی یوریناسین تاثیر می گذارند؟

بسیاری از داروها می توانند با یوریناسین واکنش نشان دهند که به برخی از آن ها در زیر اشاره شده است:

✔️  ایماتینیب imatinib


✔️  نفازودون nefazodone

✔️  آنتی بیوتیک ها شامل کلاریترومایسین، تلیترومایسین


✔️  داروی ضد قارچی شامل ایتراکونازول، کتوکونازول، پوساکونازول، ووریکونازول


✔️  داروهای قلبی یا فشار خون شامل نیکاردیپین، کینیدین


✔️  داروهای ضد ویروسی برای درمان هپاتیت یا اچ آی وی / ایدز شامل اتازنایوار atazanavir ، بوسپرویر boceprevir، کوبی سیستات cobicistat، دلاویریدین delavirdine، افاویرنز efavirenz، fosamprenavir، ایندیناویر indinavir، nelfinavir, ritonavir, saquinavir, telaprevir


✔️  داروهای تشنج شامل کاربامازپین، فنیتوئین


✔️  داروی سل شامل ایزونیازید، ریفامپین

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و  فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (415 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    مجروح جنگی چند نوبت یورترو پلاستی انجام داده‌ام هر ده روز سوندمیزنم سوزش ادرار ندارم سونوگرافی کلیه چگونه لازم میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      متوجه سوال تان از اینکه "سونوگرافی کلیه چگونه لازم می شود" نشدم لطفا بیشتر توضیح دهید
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب .پسری دارم به سن دوسال وهفت ماهه .در دوران جنینی با سونو گرافی مشخص شد که دارلی هیدرونفروز دوطرفه با قطر قدامی خلفی لگنچه کلیه راست وچپ به ترتیب ۷و۷٬۵ ومثانه متسع ....ده روز بعد از تولد با انجام رادیو گرافی نتیجه این بود: vu reflex دوطرفه با گرید ۴در سمت راست وگرید ۳در سمت چپ ...یکسال بعد دوباره سونو انجام دادیم نتیجه این بود :ابعاد وضخامت پارانشیم کلیه ها نرمال -اکوزنیسیته وافتراق کورتیکو مدولاری کلیه راست وچپ نرمال قطر قدامی خلفی پلویس کلیه راست ۶٬۷ وکلیه چپ ۷٬۲ ..اتساع خفیف در سیستم پلویسیکال کلیه راست وچپ دیده میشود که بیشتر مطرح کننده vureflex است ...دوروز پیش هم سونو گرفتیم که نتیجه این بود:قطر قدامی خ پ کلیه راست ۱۳ وکلیه چپ ۱۱میلیمتر است اتساع خفیف در سیستم پلویکالیسیل کلیه راست وچپ دیده میشود که بیشتر مطرح کننده تنگی «خفیف» حالب است .طول کلیه راست ۷۳وکلیه چپ ۷۵ میلیمتر وضخامت پارانشیم کلیه راست وچپ هردو ۸میلیمتر میباشد قطر قدامی کلیه راست ۱۳وچپ ۱۱میلیمتر است ....دوبار هم در مرکز پزشکی هسته ای عکس رنگی گرفتیم سال قبل دکتر شاه حیدری فرمودند که نسبت به سال اول تولدش از آن چیزی که انتظار داشتیم بهبودی بهتر بوده ونیازی به جراحی ندارد وفقط سفالکسین رو هرشب باید بخوره ....هر دوماه هم آزمایش کشت ادرار گرفتیم وخداروشکر عفونت نداشته .حالا با توجه به نتیجه گزارش سونوگرافی دوروز پیش که عرض کردم آیا نیاز به جراحی داره یانه ..ضمنا به دستور پزشک معالج جناب دکتر یوسفی یکماهه که سفالکسین هم دیگه بهش نمیدیم چون گفتن دیگه عفونت نمیکنه وهفته اول تولد هم ختنه شد. ممنون بابت لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      به نظر بنده با توجه به نبود عفونت و سیر رو به بهبودی ، در حال حاضر مسیر خوبی را طی کرده است با اینحال توصیه می کنم توسط یکی از همکاران فوق تخصص ارولوژی اطفال مثل جناب آقای دکتر محبوبی هم ویزیت و با ایشان نیز مشورت شود.
      آدرس مطب دکتر محبوبی : تهران -شریعتی بالاتر از ظفر - جنب بیمارستان ایران مهر - کوچه میری - ساختمان پزشکان جهان مهر - واحد 13
      شماره تماس مطب دکتر محبوبی : 02122647749 جهت نوبت دهی
  • تصویر کاربر مصطفي چهارشنبه ۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    تغيير رنگ اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم آزمایش اسپرم انجام دهید
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    Reza Yousefi, [13.03.17 16:59] با سلام و احترام من 39 سال سن دارم مدت 10 ماه هست از درد مقعد پرینیوم گاها باسن و کشاله ران گزگز و سوزن سوزن شدن پاها و بعضی وقت ها صورت همچنین درد در بیضه ها رنج می برم به کرات همکاران شما بنده را معاینه کرده اند دکتر نیک فلاح ، دکتر نوروزی، ... ظاهرا تشخیص آنها پروستاتیت غیرباکتریال است که داروهای روتین آن تجویز شده است نکته جالب در مورد بنده این است که من هیچ مشکل ادراری ندارم ، از ابتدا تا الان نه تکرر نه سوزش نه ترشح آزمایشات ادرار من عفونی بودن سیستم ادراری من را تایید نکرده است بخاطر این موضوع مسئله فتق (هرنی) و کنترل دیسک کمر را انجام داده ام ولی چیزی نبوده در واقع من از نظر فیزیولوژیکی هیچ مشکلی ندارم من فقط درد دارم دوره کامل انواع و اقسام آنتی بیوتیک را نیز به نحو احسن انجام داده ام سونوی پروستات اندازه کاملا طبیعی و حتی کوچکتر از رده سنی من را نشان میدهد در حال حاضر قرص ترازوسین و لایریکا مصرف می کنم که از نظر خودم بی تاثیر است اما بنا به توصیه پزشکان مصرف می کنم دردها حالت سینوسی دارند یه روز زیاد یه روز اندک لیکن بطور کلی کیفیت زندگی من را پایین آورده اند فقط یه نکته بنظرم می رسه که بگم و اونم اینکه 6 سال پیش در جلسه ای به اجبار نشستم و نتونستم برم دستشویی و احتباس ادرار در مثانه داشتم که مدتی باعث درد مثانه شد ولی بعد از مدتی برطرف شد آقای دکتر معنای سندروم را می دانم می دانم که دلیل این بیماری واضح نیست و قاعدتا درمانش هم کاملا روشن نیست آقای دکتر من سواد انگلیسی دارم و مقالات و مطالب متعدد راجع به این بیماری خوانده ام از شما سئوال دارم و انتظارم اینست شفاف جواب بدین اولا آیا این بیماری روزی ختم به خیر خواهد شد یا نه تا آخر عمر با من خواهد ماند؟ ثانیا اگر بیماری داشته اید که مانند بوده و درمان شده ممکنه خواهش کنم روش و مدت درمانتان را بگویید؟ من در حال حاضر در حال طب سوزنی هستم حداقل کم خطر است و می گویند سودمند آیا تایید می فرمایید؟ در یکی از مقالات پزشکی اروپایی درمان ترماتراپی با امواج مایکروویو را بهترین روش دانسته اند نظرتان چیست و آیا در تهران و ایران وجود دارد؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      از آنجاييكه صورت و پاها هم گاه دچار مشكل مي شود به نظر ميرسد مشكل شما فراتر از يك پروستاتيت مزمن غير باكتريال باشد. با طب سوزني موافقم. جايي رو نمي شناسم كه ترموتراپي يا مايكروويو تو ايران انجام دهند. به نظرم بهتره فكر منشاهاي عصبي هم باشيد چون مشكل شما در منطقه اي فراتر از منطقه ي مرتبط با پروستات است.
  • تصویر کاربر مهران دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    آیا نابجا بودن سوراخ آلت تناسلی در بزرگسالان قابل عمل جراحی هست؟اگر هست تاچه سنی میشوعمل کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      قابل جراحي بودنش در هر سني امكانپذير هست گرچه بهترين سن در كودكي است
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر