انحنای آلت تناسلی و راه های درمان آن

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

انحنای آلت تناسلی (Penile Curvature or Peyronie’s disease) مشکلی نادر است. در مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته است، یک مطالعه میزان وقوع آن را حدود 1% و مطالعه دیگری این بیماری را شایعتر دانسته و میزان شیوع آن را 4 تا 10 درصد گزارش کرده و علت آن را نیز مشخص نکرده است. در یک مطالعه دیگر نیز علت آن را نقص در رشته های کلاژن ذکر کرده اند.

در ارزیابی بیمار، گرفتن شرح حالی از سوابق جنسی و پزشکی برای تشخیص کافی است. معاینه آلت تناسلی حین نعوظ تشخیص را مسجل می کند. عملکرد نعوظ معمولا نرمال است اما در خمیدگی های شدید ممکن است نعوظ هم مختل شود. تنها درمان انحنای مادرزادی آلت، جراحی است که در هر زمانی از بلوغ قابل انجام است. روش های جراحی آن مشابه بیماری پیرونی است که در بخش بعدی به آن پرداخته خواهد شد.

انحنای آلت

بیماری پیرونی Peyronie’s disease

میزان شیوع بیماری پیرونی بین 0.4 تا 9 درصد بوده و علت آن ناشناخته است. ولیکن صدمات و ضربات عروقی جزیی تکرار شونده (repetitive microvascular injury or trauma) به دیواره اجسام غاری آلت، پذیرفته ترین فرضیه ایست که در مورد علت این بیماری مطرح شده است. بیماری پیرونی با یک فرایند التهابی شروع می شود. این التهاب حاد طولانی، باعث جایگزینی بافت نگهدارنده (connective tissue) طبیعی توسط یک پلاک فیبروتیک غیر قابل انعطاف می شود.

تشکیل پلاک می تواند باعث ایجاد خمیدگی و انحنا شود و در صورتی که انحنا شدید باشد ممکن است مانع دخول آلت به داخل واژن (مهبل) شود. شایع ترین بیماری ها و عوامل خطری که به همراه این بیماری دیده می شوند عبارتند از دیابت، بالا بودن فشار خون، اختلالات چربی، گرفتگی عروق قلبی، اختلالات نعوظ، سیگار، و مصرف زیاد الکل. بیماری Dupuytren’s contracture در افرادی که بیماری پیرونی دارند شایع تر است.

بیماری پیرونی می تواند یک بیماری مزمن یا پیشرونده باشد. این بیماری دو فاز دارد. فاز اول همان فاز التهاب حاد است که ممکن است با درد در حالتی که آلت شل است یا نعوظ دارد بروز کند و با یک ندول یا پلاک نرم و انحنای آلت آشکار می شود. در فاز دوم یا فاز فیبروتیک، یک پلاک سفت قابل لمس که می تواند در آن رسوب کلسیم دیده شود (Calcification) بروز می کند که در این فاز بیماری انتظار می رود بیماری ثبات یافته و پیشروی آن قطع شود.

با گذشت زمان انحنای آلت در 30 تا 50 درصد بیماران بدتر می شود، در 47 تا 67 درصد بیماران انحنا تغییری نکرده و  در 3 تا 13 درصد بیماران بهبود خود بخود رخ می دهد. بهبود در انحنای آلت معمولا در مراحل ابتدایی بیماری رخ می دهد تا در فاز نهایی بیماری (یعنی زمانی که پلاک تشکیل شده و کلسیفیکاسیون متراکم تشکیل شده است). در 90 درصد بیماران درد با گذشت زمان و معمولا در 12 ماه اول بعد از شروع بیماری برطرف می شود.

این بیماری علاوه بر ایجاد تغییر در عملکرد و فیزیولوژی آلت، باعث پریشانی در مردان شده به طوری که 48 درصد آقایان دچار افسردگی خفیف تا متوسط شده و آنان را جهت بررسی و درمان به سمت ارولوژیست سوق می دهد.

بیماری پیرونی

درمان های غیر جراحی

درمان های غیرجراحی اصولا در بیمارانی توصیه می شود که در مراحل اولیه و فاز حاد بیماری هستند، یعنی در زمانی که تازه علائم ظاهر شده و پلاک ایجاد شده نرم و غیرمتراکم بوده و هنوز کلسیفیکاسیون (رسوب کلسیم در بافت) رخ نداده است. درمان های غیرجراحی شامل داروهای خوراکی، تزریق به داخل پلاک و درمان های موضعی می باشد. درمان های غیر جراحی در فاز مزمن و ثبات یافته بیماری نقشی ندارد. هیچ داروی مشخصی توسط انجمن پزشکی اروپا برای درمان بیماری پیرونی تائید نشده است. فقط داروی potassium para-aminobenzoate یا همان (Potaba) توسط FDA آمریکا برای درمان بیماری پیرونی “احتمالا موثر” شناخته شده است.

با توجه به اینکه نتایج مطالعات بر روی درمان های غیر جراحی بیماری پیرونی اغلب متناقض می باشد لذا توصیه به درمان های غیر جراحی مشکل می باشد.

درمان های خوراکی شامل موارد زیر است:

☑️ Vitamin E مطالعات اثر بخشی این دارو را در انحنا و سایز پلاک نشان ندادند.

☑️ Potassium para-aminobenzoate (Potaba) بر روی تسکین درد در استفاده یک دوره 12 ماهه اثر داشته و از پیشرفت انحنای آلت جلوگیری می کند و سایز پلاک را شاید کاهش دهد ولی روی کاهش انحنای آلت که از قبل بوجود آمده اثری ندارد.

☑️ Tamoxifen

☑️ Colchicine

☑️ Acetyl esters of carnitine

☑️ Pentoxifylline

درمان غیر جراحی انحنای آلت

درمان های تزریق داخل ضایعه (پلاک) شامل موارد زیر است:

☑️ Steroids

☑️ Verapamil

☑️ Clostridial collagenase

☑️ Interferon

درمان های موضعی شامل موارد زیر می باشد:

☑️ Verapamil

☑️ Iontophoresis

☑️ Extracorporeal shock wave lithotripsy (SWL)

☑️ Traction devices

☑️ Vacuum devices

جمع بندی توصیه های درمان های غیر جراحی بیماری پیرونی

درمان های غیر جراحی اساسا برای درمان بیمارانی که در فاز اولیه بیماری هستند توصیه می شود. این روش در بیمارانی انتخاب می شود که برای جراحی مناسب نیستند یا در مواقعی که جراحی توسط بیمار مورد پذیرش قرار نمی گیرد.

توصیه های درمان های غیر جراحی بیماری پیرونی

درمان خوراکی با POTABA ممکن است باعث کاهش قابل توجه در اندازه پلاک و درد آلت شده و از پیشروی انحنای آلت پیشگیری کند.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) وراپامیل منجر به کاهش قابل توجه انحنای آلت و حجم پلاک می شود.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) کلستریدیال کلاژناز (clostridial collagenase) ممکن است باعث کاهش قابل توجهی در زاویه انحراف آلت، پهنا و طول آلت شود.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) اینترفرون ممکن است باعث بهبود انحنای آلت، سایز و تراکم پلاک و درد شود.

ژل وراپامیل 15% ممکن است باعث بهبود انحنای آلت و سایز پلاک شود.

درمان با امواج ماوراء صوت (ESWL) تاثیری در بهبود انحنا و سایز پلاک ندارند و نبایستی برای این منظور استفاده شوند اما ممکن است برای درد آلت سودمند باشند.

وسایلی که آلت را در حالت کشش قرار می دهند و همچنین وکیوم ممکن است انحنا را کاهش و طول آلت را افزایش دهند.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) توسط استروئید ها (کورتن)، کاهش قابل توجهی در انحنای آلت، سایز پلاک یا درد آلت ایجاد نمی کند.

درمان های خوراکی با ویتامین E و تاموکسیفن کاهش قابل توجهی در انحنای آلت، سایز پلاک یادرد ایجاد نمی کنند و برای این منظور نبایستی استفاده شوند.

دیگر درمان های خوراکی (استرهای استیل، کارنیتین، پنتوکسی فیلین) توصیه نمی شوند.

انحنای آلت تناسلی مردان

درمان جراحی انحنای آلت

اگرچه درمان های غیر جراحی برای بیماری پیرونی ( انحنای آلت غیر مادرزادی) نعوظ دردناک را بهبود می بخشند، ولی فقط درصد کمی از بیماران مجددا صاحب آلت صافی خواهند شد. هدف از جراحی تصحیح انحنای آلت تناسلی و ایجاد یک مقاربت و رابطه جنسی لذت بخش می باشد. جراحی فقط در بیمارانی توصیه می شود که حداقل 3 ماه از زمان تثبیت بیماری پیرونی (یعنی زمانی که انحنای آلت دیگر افزایش نمی یابد) گذشته باشد، اگرچه بعضی پزشکان یک دوره 6 تا 12 ماه انتظار بعد از تثبیت بیماری را توصیه می کنند.

اهداف و خطرات جراحی بایستی برای بیمار توضیح داده شود بطوری که بیمار بتواند یک تصمیم آگاهانه بگیرد. موضوعاتی که بایستی بیمار از آن ها مطلع باشد شامل خطر احتمال کوتاه شدن آلت، احتمال اختلال در نعوظ، احتمال گزگز آلت تناسلی، احتمال عود مجدد انحنا، احتمال لمس بخیه های زیر پوست می باشد.

دو نوع اصلی جراحی ترمیمی برای انحنای آلت مادرزادی و بیماری پیرونی(انحنای آلت غیر مادرزادی) وجود دارد:

1) روشی که در آن آلت تناسلی کوتاه تر می شود.در این روش ترمیم بر روی بخش محدب آلت انجام می شود.

2) روشی که در آن آلت تناسلی بزرگ تر می شود. در این روش ترمیم بر روی بخش مقعر آلت انجام می شود و نیاز به گرافت و استفاده از بافت پیوندی می باشد.

درمان انحنای آلت تناسلی

در افرادی که علاوه بر بیماری پیرونی، اختلال در نعوظ هم دارند که به درمان های دارویی پاسخ نداده است علاوه بر تصحیح جراحی انحنا، بایستی برایشان پروتز هم تعبیه نمود. انتخاب مناسب ترین روش جراحی به عواملی همچون طول آلت، شدت انحنا و وضعیت عملکرد نعوظ بستگی دارد. انتظار بیمار قبل از جراحی نیز بایستی مد نظر باشد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.3/5 - (279 امتیاز)
  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 20 سالمه ازدواجم کردم مشکل زودانزالی دارم اینم عرض کنم ک از اوایل زندگیم تا چندماهی خوب بودم ممکنه 4یا5 دقه طول میکشید ولی الان چند مدته ک مشکل زودانزالی و نعوظ کم برام پیش اومده قرص سیلدنافیل یاهمان ویاگرا100میلی و تادالافیل خلاصه چند نمونه امتحان کردم مدتی خوب بودن بعدش عوارض نشون دادن ترک دادم عوارضش سردرد بیش ازحد شدید بعداز مصرف قرصو داشتم برا همین کنار گذاشتم من قبلا این سوالم کردم ولی متاسفانه کد رهگیریمو یادم رفت یادداشت کنم لطفا راهنماییم کنیدباتشکر از سایت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    من ۱۸ سالمه هنگام نعوظ آلت تناسلی درد دارم و فکر میکنم علتش تا کردن آلت تناسلی هنگام نعوظ بوده. وقتی نعوظ کامل میشه و چند دقیقه میگذره اون دردش کم تر میشه و در حالت بدون نعوظ یا شل هم درد ندارم. الان نزدیک به یک هفته اینجوری شدم و قبلا این مشکل رو نداشتم. لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    وقت بخخیر ، دکتر من 27 سالمه متاسفانه چند وقته وقتی که از لحاظ جنسی تحریک میشم و ارضا نمیشم هم ادرارم دیر میاد و هم مثانم درد میگیره خیلی پیگیری کردم ولی نتیجه نگرفتم، اخرش بهم گفتن طبیعیه حساس نشو نگران پروستاتم هستم ، ادرارم هم موقع شروع و پایانش دوشاخص، خوب میشم هر از گاهی باز دو باره این اتفاق میوفته، انتی بیوتیک مصرف کردم و باکلوفن به مدت یک ماه ، ممنون میشم راهنمایی کنید آزمایشاتمم پیوسته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      اینحالت بدلیل اسپاسم هست و تنها راهش اینه که وقتی تحریک میشی سعی کنی با انزال خاتمه دهید

    2. تصویر کاربر امین سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      ممنون از جوابدهی شما، دکتر جان آزمایشات منو دیدید؟ مشکلی نداشت؟ تورم پروستات ندارم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      همه چیز نرماله

    4. تصویر کاربر امین چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      ببخشيد باز مزاحم ميشم دكتر كن از ديشب كلا ادرارم نمياد حتي با فشار بزور چند قطره ، والا از دكتراي اينجا اصلا نتيجه نگرفتم خوزستانم لطفا يه راهي جلوم بزارين ،اين مشكل ادراري خيلي اذيت ميكنه؟ دوستم پزشكه گفت تامسولوسين كمك ميكنه وليراه درمان نيست ؟
      دكتر ممكنه تنگي مجاري گرفته باشم ؟اين حالت هم هميشگي نيست مقطعي مياد و ميره ازمايشاتم ك فرستادم خدمتتون
      ببخشيد طولاني شد ممنون ميشم راهنمايي كنيد
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      به نظر من عصبیه و شاید داروهای اعصاب بهتر اثر کند

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شهناز دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    همسرم چند ماه هست دچار درد از ناحیه بیضه راست و کشاله ران شده موقعی که رویه صندلی میشینند میگه درد دارم و دچار بیماری باباسیل هم میباشند و معده شان ناراحته نمیدونم برایش چیکارکنم؟ به گفته ی خود ایشان زمانی این اتفاق افتاده که مایع منی خارج نشده و از همون زمان درد شروع شده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر دل سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. چند روز پیش حین رابطه جنسی دهانی متوجه شدم میان آلت تناسلی و مقعد شریک جنسیم تو تا زگیل هست. خیلی نگران شدم و 3 روز پیش آزمایش اچ پی وی دادم و الان منتظرم تا جوابش آماده شه. مسئله ی دیگه ای ک هست من خودم حدود 3 سال پیش متوجه دو تا زگیل در ناحیه مقعدم شدم که با روش co2 از بین رفتن و دیگه برنگشتن. دکترم ازم نخواست نمونه برداری کنم یا آزمایش خاصی بدم ولی الان نگرانم ک نکنه از اونموقع مبتلا بودم یا اگه این آزمایش نشون بده مبتلا ب ویروسی هستم از کجا بفهمم مال قدیمه یا جدیدا مبتلا شدم؟ این سوال برام خیلی مهمه. من در سه سال گذشته رابطه ای نداشتم ولی جدیدا با شریک جنسیم هم رابطه ی دهانی و هم مقعدی داشتم و بسیار نگرانم ک مبتلا شده باشم. ممنون میشم منو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      نمونه گیری از کجات گرفتی؟

    2. تصویر کاربر دل دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام مجدد. نمونه گیری از داخل واژن(یا شاید دهانه رحم) که توسط دکتر زنان انجام شد. توی برگه ی آزمایشم نوشته HPV PCR FULL. ایشون اول میخواستن پاپ اسمیر هم انجام بدن ولی چون امکان پاره شدن پرده ی بکارت وجود داشت، گفتن اگر جواب HPV مثبت بود، بعدش با وسایل مخصوص برات پاپ اسمیر انجام میدم. میشه بگید اگه مثبت باشه چه اقداماتی باید انجام بدم و چه جوری میتونم بفهمم تازه مبتلا شدم یا احیانا از قبل این ویروس در بدنم وجود داشته؟ پیشاپیش بسیار ممنونم از راهنمایی تون.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام برای من کمی جای سوال و تعجبه

      اگر پرده ی بکارت شما سالم هست یعنی سکس واژینال نداشتید پس نمونه گیری از داخل واژن چه معنایی دارد؟!

      در سکس جدید هم سکس دهانی و مقعدی داشتید پس باز هم پاسخ نمونه گیری از داخل واژن را نمیشه به رابطه ی جدید نسبت داد چون جایی مبتلا می شود که در معرض  تماس جنسی واقع شده

    4. تصویر کاربر دل سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      دکتر زنان به من گفت تماس با پوست اون ناحیه از بدن ایشون ک زگیل داشته (اطراف مقعد) هم ممکنه باعث انتقال ویروس شده باشه. سکس واژینال داشتم ولی دخول کامل نبوده و پرده بکارت من کامل پاره نشده و بخشی از اون آسیب دیده که اون هم با کاندوم بوده و اندام جنسیمون در حد مالش تماس مستقیم داشته. ولی سکس دهانی و مقعدی کاندوم نبوده. دکتر زنان گفتن که ممکنه پارگی بیشتر پیش بیاد با پاپ اسمیر و براشون مسئولیت داره. آقای دکتر یعنی میفرمائید این جوابی که من میگیرم معتبر نیست و ربطی به رابطمون نداره؟ باید از داخل مقعد نمونه برداری صورت میگرفته؟ ببخشید طولانی شد.
    5. تصویر کاربر دل سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام آقای دکتر. در جوابم نوع 43 مثبت بود. میدونم کم خطره ولی من باید چه کار کنم؟ واکسن بزنم؟ میشه جواب اینکه آیا ممکنه از 3 سال قبل این ویروس در بدن من مونده باشه رو هم بفرمائيد؟ و آیا نمونه برداری از مقعد هم لازمه؟ ممکنه انواع بیشتری از ویروس از طریق مقعد به من منتقل شده باشه که با تست قبلی که از دهانه رحم بوده مشخص نشده باشه؟ به نظرتون تست پاپ اسمیر هم بدم؟ واقعا ممنونم که وقت میذارید و راهنمایی میکنید.
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      اگر اجازه دهید مشاوره حضوری داشته باشیم چون حجم سوالات زیاده

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر reihan پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 771 مشاهده پرسش
    سلام من خانم مجرد هستم با سي سال سن كه داراي ميوم در بخش شكمي رحم ميباشم دوره هاي بسيار دردناك داشته و خستگي مفرط با مراجعه به دكتر اين ها را دليل ميوم نميداند از شما سوال داشتم ايا براي بارداري مشكل ايجاد ميشود و ايا دوره. هاي دردناكم و خستگي از علل ميوم ميباشد با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      سوال شما در حیطه تخصصی متخصص زنان می باشد
  • تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام
    من 19 سال سن دارم و میخواهم بدانم آیا سایز آلت در حالت شل 5 و در حالت نعوظ 13 سانت نرمال است یا نه؟ اگر نه روشی برای افزایش سایز معرفی نمایید.
    بنده از مشکل زود ارضایی نیز رنج میبرم. آیا به خاطر خود ارضایی میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      13 نرمال هست و زود ارضایی ارتباطی با خودارضایی ندارد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام. در پاسخ به سوالت افراد مختلف فرموده اید که آلت اکثر افراد انحراف (بیشتر به سمت چپ) دارد و اگر در رابطه مشکلی ایجاد نکند (زاویه ی کمتر از 30 درجه) نیازی به عمل جراحی ندارد. دستگاهی به نام device extender در سایت ها تبلیغ می شود که ادعا می کنند می تواند: 1- طول و قطر آلت را زیاد کند. 2- انحراف آلت را کم کند یا از میان ببرد.
    آیا به نظر شما این دو ادعا صحیح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      تاثیرش خیلی کم هست و خیلی اوقات بی تاثیر
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 748 مشاهده پرسش
    باسلام. دکتر من به دستور شما دستگاه وکیوم گرفتم اما روش استفاده از اون رو بلد نیستم اگر ممکن برام روش کار با وکیوم رو برام بفرستین. من مشکل کوچکی آلت دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      روش استفاده از وکیوم را در سایت گروه مهندسی پزشکی همراه مطالعه کنید و اگر نبود با کارشناسان آن مشورت نمائید فقط یادتان باشد زیاده روی نکنید چون کشش زیاد آسیب می رساند
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط