اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

همه چیز درباره سنگ های ادراری (2)

در این مقاله مطالعه می کنید:

تسکین درد در بیماران با سنگ های ادراری، اولین اقدام در بیماران با حمله حاد درد کلیه می باشد که از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای این منظور استفاده می شود.

درمان بیماران با درد ناشی از سنگ های ادراری

درمان بیماران با درد ناشی از سنگ های ادراری به شرح زیر است:

1) تسکین درد ناشی از سنگ های ادراری

تسکین درد اولین اقدام در بیماران با حمله حاد درد کلیه می باشد. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) در تسکین درد حاد سنگ کلیه مؤثر بوده و اثربخشی آن در تسکین درد بهتر از مخدرها می باشد. بیمارانی که (NSAIDs) مصرف می کنند در کوتاه مدت کمتر به مسکن بیش تر نیاز پیدا می کنند. از داروهای (NSAIDs) می توان به دیکلوفناک، ایندومتاسین، ایبوپروفن، پیروکسیکام اشاره کرد.

مخدرها به ویژه پتیدیندر مقایسه با داروهای (NSAIDs) با میزان بالایی از بروز تهوع همراه بوده نیاز به مسکن بعدی در آن ها بیشتر است لذا در صورت استفاده از پتیدین بهتر است از پتیدین استفاده نکرد.

دارو برای درمان سنگ ادراری

2) پیشگیری از بروز مجدد درد ناشی از سنگ های ادراری

اولین قدم مراجعه به متخصص ارولوژیست است. اکثر سنگ های حالب خودبخود دفع می شوند. برای بیماران با سنگ حالب که انتظار می رود سنگ خودبه خود دفع شود، قرص یا شیاف (NSAIDs) (مثلا دیکلوفناک سدیم 100 تا 150 میلی گرم در روز به مدت 3 تا 10 روز) می تواند التهاب و خطر عود درد را کاهش دهد. اگرچه دیکلوفناک در بیمارانی که به کاهش عملکرد کلیه مبتلا هستند، می تواند کارکرد کلیه را تحت تاثیر قرار دهد ولی در بیماران با عملکرد طبیعی کلیه تاثیر سویی ندارد. خط دوم درمان مخدرهایی مثل مورفین، پنتازوسین و ترامادول می باشد. خط سوم درمان داروهای ضد اسپاسم هست که می توان به صورت تزریقی تجویز نمود.

در صورت عدم تسکین درد با مسکن ها، درناژ با استنت گذاری حالب یا درناژ از کلیه، یا برداشتن سنگ قدم بعدی می باشد که این کار توسط یک متخصص ارولوژیست انجام می شود.

3) درمان عفونت در کلیه ای که توسط سنگ مسدود شده است

بروز عفونت در کلیه ای که به هر دلیلی از جمله سنگ مسدود شده است یک اورژانس می باشد. رفع اورژانسی انسداد برای پیشگیری از عفونت در کلیه ای که به دنبال سنگ دچار هیدرونفروز و تورم کلیه شده است (یک طرفه یا دو طرفه) ضروری می باشد.

#رفع انسداد

در حال حاضر دو روش برای رفع انسداد ناشی از سنگ های ادراری وجود دارد:

  • اول قرار دادن کاتتر در حال(مجرای ادراری که کلیه را به مثانه متصل می کند)
  • دوم قرار دادن کاتتر از طریق پوست به داخل کلیه

بعد از رفع اورژانسی انسداد در کلیه عفونی، بایستی نمونه ادرار را برای آزمایش و کشت ارسال و آنتی بیوتیک مناسب برای بیمار شروع گردد.

سنگ های ادراری

رهایی از سنگ های ادراری

در یک متاآنالیز بر روی 328 بیمار با سنگ های کمتر از 10 میلی متر احتمال دفع خودبخودی سنگ براساس جدول زیر به دست آمده است.

سایز سنگ

احتمال دفع سنگ/ مدت زمان احتمال دفع سنگ

کوچک تر از 5 میلی متر

68%

بزرگ تر از 5 میلی متر

47%

کوچکتر از 2 میلی متر

31 روز

بین 2 تا 4 میلی متر

40 روز

بزرگ تر از 4 تا 6 میلی متر

39 روز

95 درصد سنگ های ادراری تا 4 میلی متر ظرف 40 روز دفع می شوند. توصیه می شود در بیمارانی که اخیرا دچار سنگ حالب کوچک تر از 10 میلی متر شده اند در صورتی که درمان و برداشتن سنگ با سنگ شکن در بیمار به تشخیص ارولوژیست الزامی نباشد، تحت نظر گرفتن با ارزیابی دوره ای می تواند یک روش مطلوب باشد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (57 امتیاز)
  • تصویر کاربر سید سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با سلام من 43 سال دارم و از کودکی بیضه راستم نسبت به چپ بزرگتره و موقعی که هوا کمی سرد میشود بیضه هام میاد بالاتر یعنی بالای دستگاه تناسلی و از این بابت خیلی اذیت میشم بعد بیضه راستم درد میکنه به دکتر هم مراجعه کردم و سونوگرافی کرده ولی چیزی نشون نداده ممنون میشم راهنمایی بفرمائید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بیضه ی شما تحریک پذیر هست بعبارتی عضلات طناب بیضه به سرما و برخی تحریکات دیگر پاسخ داده و اسپاسم پیدا می کند و بیضه را بالا می کشد و کاریش هم نمیشه کرد. درد بیضه گاه منشاش از بیضه نیست و ممکن است از کمر نیز باشد لذا بهتر است توسط متخصص مغز و  اعصاب نیز ویزیت شوید و اگر باز هم هنوز درد از بین نرفت به متخصص درد مراجعه تا عصب مربوطه را بلوک کند.

  • تصویر کاربر سیدرضا سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن یکی ازبیضه هم پایین اومدم وکمی درد دارم میشه راهنمایی کنیدممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر نازنین چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    درمورد واکسن گارداسیل 4 و 9 میخواستم بپرسم کدوم واکسن اثربخشی بیشتری داره با توجه به اینکه گارداسیل 9 تیپ های بیشتری رو محافظت میکنه اما اثربخشی و مدت زمان ایمنیش مشخص نیست؟
    من تیپ 6 و 11 رو دارم و میخوام واکسن رو تزریق کنم ایا این واکسن عوارضی مثل ام اس و.. داره بخاطر ترکیبات الومینیومیش؟ و زدن واکسن باعث میشه بخاطر انتی بادی ها نوع 6 و 11 من زودتر خوب شه ؟
    امکانش هست بدتر بشم؟
    ایا گارداسیل 9 در ایران هست؟
    شما کدوم رو برای من پیشنهاد میکنید با توجه به اینکه من و همسرم تا بحال شریک جنسی دیگری نداشته ایم هیچکدوممون.؟
    ایا شوهرم هم واکسن رو تزریق کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      واکسن برای افراد متاهل پایبند به اصول اخلاقی و حریم خانواده توصیه نمیشه و لزومی ندارد.

      واکسن گارداسیل ۹ را توصیه می کنم . اگر آلرژی به محتویات واکسن نداشته باشید مشکل جدی دیگری رخ نخواهد داد.

      نیازی نیست همسرتان واکسن بزنند.

      در ایران بطور رسمی گارداسیل ۹ نیست.

      واکسن تاثیر چندانی در بهبودی ضایعات موجود ندارد و باعث بدتر شدن آن هم نمی شود.

    2. تصویر کاربر نازنین سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      بابت پاسخدهی ممنونم اقای دکتر.
      من زاعده مشخصی ندارم وفکر کردم شاید بخاطر انتی بادی هایی که بدن در اثر واکسن تولید میکنه ممکنه زودتر خوب بشم.این درسته؟
      اگر فعلا درمانمون رو تا نگاتیو شدن دنبال کنیم وبعدا واکسن رو تزریق کنیم بهتر نیست؟
      شوهرم در معاینه زاعده های مشکوک رو گفتین زگیل نیست و آزمایش هم دادن در ازمایشگاه بهداد که نتیجه منفی بود.
      (البته از حمامش فقط 27 ساعت گذشته بود نه 48 ساعت وتست فقط از مناطقی بود که معمولا زیر کاندوم هست و تماسی نداره + بیضه ها و ابتدای داخل مجرای ادرار و از خود ادرار نبود)بنظرتون منفی بودن تستش قابل اعتماد هست با توجه به اینکه ما در90 درصد مواقع از کاندوم استفاده کردیم؟
      بعد از طی دوره درمان از کجا مطمین بشیم که هردو واقعا نگاتیو شدیم چون تست اقایون فقط از نواحی مشکوکه نه دهان و....چون ما الان سکس نداریم و میترسم بعد از نگاتیو شدنم از همسرم بگیرم؟واکسن باعث میشه دوباره نگیرم؟

      ما یکماهه هردومون داریم پاورفیت و روزانه 5 گرم شیتاکه و مقدار مناسبی سبزیجات میخوریم بعلاوه ویتامین سی و اسید فولیک و از امروز روزانه یه قرص ایموننس میخوریم.
      البته ما 5 ساله که ازدواج کردیم و من واقعا نمیدونم ازچه موقع و کجا این ویروسو گرفتم احتمال میدم از سالن لیزر موی زائد حدود 9 ماه قبل گرفته باشم بدلیل تماس سری دستگاه با لبه واژنم .
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      من زاعده مشخصی ندارم وفکر کردم شاید بخاطر انتی بادی هایی که بدن در اثر واکسن تولید میکنه ممکنه زودتر خوب بشم.این درسته؟.........................خیر
      اگر فعلا درمانمون رو تا نگاتیو شدن دنبال کنیم وبعدا واکسن رو تزریق کنیم بهتر نیست؟..............................ایرادی ندارد
      شوهرم در معاینه زاعده های مشکوک رو گفتین زگیل نیست و آزمایش هم دادن در ازمایشگاه بهداد که نتیجه منفی بود.
      (البته از حمامش فقط 27 ساعت گذشته بود نه 48 ساعت وتست فقط از مناطقی بود که معمولا زیر کاندوم هست و تماسی نداره + بیضه ها و ابتدای داخل مجرای ادرار و از خود ادرار نبود)بنظرتون منفی بودن تستش قابل اعتماد هست با توجه به اینکه ما در90 درصد مواقع از کاندوم استفاده کردیم؟.....................اصولا در مردان نیازی به ازمایش نیست
      بعد از طی دوره درمان از کجا مطمین بشیم که هردو واقعا نگاتیو شدیم چون تست اقایون فقط از نواحی مشکوکه نه دهان و....چون ما الان سکس نداریم و میترسم بعد از نگاتیو شدنم از همسرم بگیرم؟واکسن باعث میشه دوباره نگیرم؟.............................بله واکسن از ابتلای مجدد جلوگیری می کند.

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آزاده دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.. واکسن کی باید بزنم؟ درطول درمان میشه زد یا بعد از درمان؟درچندمرحله باید زد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      واکسن کی باید بزنم؟..............در هر زمانی میشه واکسن زد در ۳ مرحلهی صفر، ۲ و ۶ ماه زده می شود. در حین درمان هم میشه زده

  • تصویر کاربر فرشید دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام بعرض خسته نباشید من 10سال است ک عمل کثیف خودارضایی رو انجام میدم میخاسم ببینم من عقیم شدم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      برای اطلاع از وضعیت باروری بایستی آزمایش اسپرم انجام دهید

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با سلام.خلاصه مشکلی که دارم اینه که چند روز پیش متوجه وجود خون در ادرار خود شدم به این صورت که پس از قطع ادرار به اندازه ی 5 یا 6 قطره خون از من خارج شد.این وضعیت تا 2 بار مراجعه به سرویس بهداشتی ادامه داشت و سپس قطع شد و بنده دیگر اهمیتی ندادم، چون احتمال دفع شن از کلیه می دادم(با اینکه سابقه نداشتم) تا اینکه پس از 3 روز دوباره به این مشکل دچار شدم.با توجه به اینکه خون پس از ادرار می آید و با ادرار مخلوط نیست،لطفا با مشاوره خود بنده را کمک نماییدکه آیا مشکل جدی است یا خیر(با توجه به این که تابحال مشکل کلیوی و مثانه ای نداشته ام) با تشکر از محضر شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خونی که منشا آن کلیه یا مثانه باشد با ادرار مخلوط می شود و در نتیجه کل ادرار خونی می شود اما خونی که در انتهای ادرار می آید منشا آن از پروستات می باشد. لذا احتمال عفونت و التهاب پروستات معمولا مطرح می باشد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    اقای دکتر من 2هفتس ک فهمیدم سنگ کلیه دارم و دقیقا از زمانی ک این درد سراغم اومده مقدار منی که ازم میاد خیلی کم شده و رنگشم تغییر کرده.میخواستم ببینم به سنگ کلیه ام مربوط میشه یا ربطی نداره
    پیشاپیش تشکر میکنم از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      سنگ کلیه ربطی به منی و رنگ آن ندارد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام.خدمت شما.دکتر من در بیضه چپم یه لایه پوستی 1×1 مبینم که وقتی به پوست بیضه دان نزدیکش میکنم سیاهه..شبیه لخته شدن خون که روی بیضه سمت چپم سواره...جای نگرانی هست یا نه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام بدون رویت ضایعه مذکور و معاینه نمی توان نظری داد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط