همه چیز درباره سنگ های ادراری (۲)

در این مقاله مطالعه می کنید:

تسکین درد در بیماران با سنگ های ادراری، اولین اقدام در بیماران با حمله حاد درد کلیه می باشد که از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای این منظور استفاده می شود.

درمان بیماران با درد ناشی از سنگ های ادراری

درمان بیماران با درد ناشی از سنگ های ادراری به شرح زیر است:

۱) تسکین درد ناشی از سنگ های ادراری

تسکین درد اولین اقدام در بیماران با حمله حاد درد کلیه می باشد. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) در تسکین درد حاد سنگ کلیه مؤثر بوده و اثربخشی آن در تسکین درد بهتر از مخدرها می باشد. بیمارانی که (NSAIDs) مصرف می کنند در کوتاه مدت کمتر به مسکن بیش تر نیاز پیدا می کنند. از داروهای (NSAIDs) می توان به دیکلوفناک، ایندومتاسین، ایبوپروفن، پیروکسیکام اشاره کرد.

مخدرها به ویژه پتیدیندر مقایسه با داروهای (NSAIDs) با میزان بالایی از بروز تهوع همراه بوده نیاز به مسکن بعدی در آن ها بیشتر است لذا در صورت استفاده از پتیدین بهتر است از پتیدین استفاده نکرد.

دارو برای درمان سنگ ادراری

۲) پیشگیری از بروز مجدد درد ناشی از سنگ های ادراری

اولین قدم مراجعه به متخصص ارولوژیست است. اکثر سنگ های حالب خودبخود دفع می شوند. برای بیماران با سنگ حالب که انتظار می رود سنگ خودبه خود دفع شود، قرص یا شیاف (NSAIDs) (مثلا دیکلوفناک سدیم ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی گرم در روز به مدت ۳ تا ۱۰ روز) می تواند التهاب و خطر عود درد را کاهش دهد. اگرچه دیکلوفناک در بیمارانی که به کاهش عملکرد کلیه مبتلا هستند، می تواند کارکرد کلیه را تحت تاثیر قرار دهد ولی در بیماران با عملکرد طبیعی کلیه تاثیر سویی ندارد. خط دوم درمان مخدرهایی مثل مورفین، پنتازوسین و ترامادول می باشد. خط سوم درمان داروهای ضد اسپاسم هست که می توان به صورت تزریقی تجویز نمود.

در صورت عدم تسکین درد با مسکن ها، درناژ با استنت گذاری حالب یا درناژ از کلیه، یا برداشتن سنگ قدم بعدی می باشد که این کار توسط یک متخصص ارولوژیست انجام می شود.

۳) درمان عفونت در کلیه ای که توسط سنگ مسدود شده است

بروز عفونت در کلیه ای که به هر دلیلی از جمله سنگ مسدود شده است یک اورژانس می باشد. رفع اورژانسی انسداد برای پیشگیری از عفونت در کلیه ای که به دنبال سنگ دچار هیدرونفروز و تورم کلیه شده است (یک طرفه یا دو طرفه) ضروری می باشد.

#رفع انسداد

در حال حاضر دو روش برای رفع انسداد ناشی از سنگ های ادراری وجود دارد:

  • اول قرار دادن کاتتر در حال(مجرای ادراری که کلیه را به مثانه متصل می کند)
  • دوم قرار دادن کاتتر از طریق پوست به داخل کلیه

بعد از رفع اورژانسی انسداد در کلیه عفونی، بایستی نمونه ادرار را برای آزمایش و کشت ارسال و آنتی بیوتیک مناسب برای بیمار شروع گردد.

سنگ های ادراری

رهایی از سنگ های ادراری

در یک متاآنالیز بر روی ۳۲۸ بیمار با سنگ های کمتر از ۱۰ میلی متر احتمال دفع خودبخودی سنگ براساس جدول زیر به دست آمده است.

سایز سنگ

احتمال دفع سنگ/ مدت زمان احتمال دفع سنگ

کوچک تر از ۵ میلی متر

۶۸%

بزرگ تر از ۵ میلی متر

۴۷%

کوچکتر از ۲ میلی متر

۳۱ روز

بین ۲ تا ۴ میلی متر

۴۰ روز

بزرگ تر از ۴ تا ۶ میلی متر

۳۹ روز

۹۵ درصد سنگ های ادراری تا ۴ میلی متر ظرف ۴۰ روز دفع می شوند. توصیه می شود در بیمارانی که اخیرا دچار سنگ حالب کوچک تر از ۱۰ میلی متر شده اند در صورتی که درمان و برداشتن سنگ با سنگ شکن در بیمار به تشخیص ارولوژیست الزامی نباشد، تحت نظر گرفتن با ارزیابی دوره ای می تواند یک روش مطلوب باشد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام .20،سالمه .پسرم .
    6ساله خودارضایی دارم
    هنگام رفلکس انزال همیشه جلوی خروج منی را میگرفتم ّّ(با نگه داشتن کلاهکّ)
    اما تازگیا هنگام انزال لذت ندارم و ماهیچه ام انقباض قوی ندارد تا لذت ببرم
    حالا چند سوال پیش میاد که لطفا جداگانه پاسخ دهید:
    1)برای اینکه خوب بشم و به حالت سالم برگردم چ کنم؟
    2)آیا لازم هست تستی دهم که نشان دهد سالم هستم و جلوگیری از خروج بهم آسیب زده و اگر هست چه تستی است؟
    3)حالا برای خوب شدن چ کنکمو چه ورزشی؟
    4ّ)آیا نیاز هست حضوری بیام
    5)آیا مشکل من بخاطر جلوگیری از خروج است
    نکته :فقط همین مشکل عدم لذت حین انزال را دارم و بقیه موارد عالی است
    5ماه اینطوری شدم و چ کنم،انقباض قوی شود و لذت ببرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      مشکل شما بخاطر خودارضایی و جلوگیری از خروج منی بوده است و با ترک خودارضایی بتدریج برطرف خواهد شد
    2. تصویر کاربر احمد سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      دکتر جان خیالم راحت باشد که خوب میشم ؟
      اگر نیاز باشه حضوری بیام ؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      انشاالله که خوب می شوید. برای مراجعه حضوری به تمایل خودتان بستگی دارد
    4. تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      متشکر از زحمات شما .
      ایشالله که خوب بشم
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      انشاالله
      موفق باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر م جوانی 38 ساله هستم که بدلیل درد در ناحیه بیضه به پزشک مراجعه کردم و پزشک دستور به سونوگرافی و یک آزمایش خون دادند پس از سنوگرافی کلیه و مثانه و پروستات و بیضه ها گفته شد که مبتلا به واریکوسل گرید 3 شدید در سمت چپ و گرید 3 در بیضه سمت راست شده ام به قطر 4و 2 میلیمتر همچنین گفته شد اندازه پروستات حدود 36 سی سی است و گفته شده دچار التهاب -عفونی شده است هنوز جواب آزمایش خون را نگرفته ام به نظر شما با این اطلاعات سونوگرافی امکان درمان این مشکل که حدود 5 سال است مرا اذیت می کند هست و علت چیست که بعضی اوقات اصلا درد ندارم اما بعضی اوقات به مدت چند هفته درد و ناراحتی دارم آیا علت عفونت است و این درد چه بعد از چند ماه دوباره برمی گردد چه آنتی بیوتیکی برای درمان مناسب این مشکل پیشنهاد میکنید با سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      پروستاتیت یا همان التهای یا عفونت پروستات علل متعدد م یتواند داشته باشد مثل عفونت منتقله ناشی از رابطه جنسی تا خیلی علل دیگر. که می تواند در نواحی مختلف از جمله درد بیضه ایجاد کند و معمولا به آنتی بیوتیک ها جواب می دهد البته احتمال عود وجود دارد البته واریکوسل هممی تواند منجر به درد شود. لذا کیفیت درد در تشخیص می تواند کمک کننده باشد
  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    با سلام
    من دیشب سوال پرسیدم و ممنونم از اینکه زود ج دادین و کد سوالم e56u714178بود که جواب دادین بعیده ک انجام بشه و توی بعضی سایت ها نوشته با پروتز یا تزریق چربی شدنی است یا اگر راهی برای افزایش سایز هست لطفا راهنماییم کنید..
    ضمنا شش سانت جزو ناتوانی جنسی محسوب میشه توی محاکم قضایی؟هیچ مشکلی جز کوتاهی الت ندارم.
    ممنون و متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      اندازه آلت تناسلی تابع ژنتیک و ارث می باشد و کمتر تحت تاثیر عوامل محیطی می باشد . موضوعی که می تواند در روابط جنسی تاثیر بگذارد سایز آلت در حالت نعوظ می باشد اگر چه برخی از مردان تمایل دارند که حتی در حالت شل نیز آلت تناسلی بزرگی داشته باشند اما به دلیل جمع شدن آلت یا زیاد بودن چربی زیر شکم (ناحیه شرمگاهی) آلت کوچک به نظر می رسد اگر چه در واقع اینطور نبوده و این دسته از افراد بیشتر آلت پنهان دارند. اندازه گیری طول آلت در حالت کشیده شده با دست یا در حالت نعوظ و از محل اتصال آلت به استخوان شرمگاهی لگن (به نام سمفیز پوبیس) و در حالی که چربی را به عقب می رانید تا سر آلت تناسلی می باشد. محیط آلت در حالت نعوظ و از قسمت میانی آن اندازه گیری می شود.
      حداقل اندازه طول آلت در حالت کشیده 9 سانتیمتر گزارش شده است و حداقل محیط آلت در حالت نعوظ 8 سانتیمتر می باشد. البته این اعداد تقریبی بوده و بدیهی است در جوامع و نژادهای گوناگون می تواند متغیر باشد.
      وقتی صحبت از افزایش سایز آلت می شود سه روش کلی به ذهن می رسد:
      1. داروها اعم از قرص، کپسول، کرم ها و انواع آمپول ها که در شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی و هر از چندگاهی با اسامی جدید و بسته بندی های اغوا کننده تبلیغ می شود و بر تاثیر پذیری صد در صدی آن تاکید می کنند. بایستی گفت تا کنون هیچ دارویی که قادر باشد سایز آلت را افزایش دهند شناخته نشده و در مراکز علمی و آکادمیک و به دور از تبلیغات تجاری هنوز دارویی ساخته نشده تا بتواند باعث افزایش سایز آلت تناسلی بوسیله دارو شود.
      2. روش های کششی مثل استفاده از اکستندرها و کشنده هایی مثل لارجرباکس، استفاده از وکیوم و استفاده از تمرینات پنیمور. در مورد تاثیر روش های کششی و میزان این تاثیر و ماندگاری آن اختلاف نظر وجود دارد بعضی مقلات بر اثر بخشی آن و برخی بر بی اثر بودنش گزارشاتی ارائه داده اند اما به نظر می رسد که این روش ها اگر هم موثر باشند در نهایت رضایت فرد را فراهم نمی کند ضمن اینکه استفاده افراطی و نادرست از این روش ها می تواند مضر و آسیب رسان به بافت های اسفنجی آلت و عروق و اعصاب آن باشد.
      3. روش های جراحی. هنوز روش استانداردی که مورد قبول و پذیرش همه جراحان باشد وجود ندارد و علت آن عوارض زیاد جراحی و اثربخشی کم آن است. در حال حاضر شایع ترین و کم عارضه ترین روش برای افزایش طول آلت تناسلی قطع لیگمان ساسپنسوری است. در این روش حدود 2 سانت به سایز آلت افزوده می شود و عوارض آن شامل احتمال آسیب به عروق و اعصاب آلت و در نتیجه اختلال در سفتی و نعوظ و همچنین بد شکل شدن محل جراحی در بالای آلت می باشد. برای افزایش قطر آلت هم از تزریق چربی یا آلوگرافت استفاده می شود که به دلیل عوارض زیاد تقریبا مترود شده و کمتر جراحی حاضر است خطرات آنرا بپذیرد و عوارض آن بقدری است که خیلی اوقات منجر به جراحی مجدد وتخلیه مواد کاشته شده در اطراف آلت می شود.
      اطلاعی از محاکم قضایی ندارم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با سلام ،آقای دکتر من حدود یک ماه پیش کیسه بیضه ام تورم کرد و درد گرفته بود وبه دکتر مراجعه کردم ودارو واسم نوشت وسونوگرافی انجام دادم که گفته بود اندازه بیضه ها طبیعی ست و واریکوسل و هیدروسل مشاهده نشد بعد اون ماجرا درد بیضه ام کم کم خوب شد ولی گه گداری درد میگیره و من نگرانم سرطان نباشه 19 سالمه ویه سوال دیگه اینکه بالای بیضه چپم یعنی داخل کیسه یه توده کوچیکی میخواستم بدونم آیا واسه ساختمان کیسه بیضه ست یا یه توموره ،درد از سمت بیضه راستمه ممنون سریع تر جواب بدین استرس گرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم توسط ارولوژیست معاینه شوید
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام یه مدتی خود ارضایی داشتم و رابطه ام با همسرم خیلی کم شده است و میلی برایم نمانده است به پزشک مراجعه کردم برایم آزمایش نوشته ،انجام داده ام
    لطفا جواب آزمایشم را تفسیر کنید
    F.S.H:19.5
    L.H:2.4
    Prolactin:7.4
    Testosteron:487
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بهتر است range نرمال آزمایشات را هم بنویسید چون می تواند متفاوت باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    با سلام.خلاصه مشکلی که دارم اینه که چند روز پیش متوجه وجود خون در ادرار خود شدم به این صورت که پس از قطع ادرار به اندازه ی 5 یا 6 قطره خون از من خارج شد.این وضعیت تا 2 بار مراجعه به سرویس بهداشتی ادامه داشت و سپس قطع شد و بنده دیگر اهمیتی ندادم، چون احتمال دفع شن از کلیه می دادم(با اینکه سابقه نداشتم) تا اینکه پس از 3 روز دوباره به این مشکل دچار شدم.با توجه به اینکه خون پس از ادرار می آید و با ادرار مخلوط نیست،لطفا با مشاوره خود بنده را کمک نماییدکه آیا مشکل جدی است یا خیر(با توجه به این که تابحال مشکل کلیوی و مثانه ای نداشته ام) با تشکر از محضر شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خونی که منشا آن کلیه یا مثانه باشد با ادرار مخلوط می شود و در نتیجه کل ادرار خونی می شود اما خونی که در انتهای ادرار می آید منشا آن از پروستات می باشد. لذا احتمال عفونت و التهاب پروستات معمولا مطرح می باشد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    اقای دکتر من 2هفتس ک فهمیدم سنگ کلیه دارم و دقیقا از زمانی ک این درد سراغم اومده مقدار منی که ازم میاد خیلی کم شده و رنگشم تغییر کرده.میخواستم ببینم به سنگ کلیه ام مربوط میشه یا ربطی نداره
    پیشاپیش تشکر میکنم از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      سنگ کلیه ربطی به منی و رنگ آن ندارد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام.خدمت شما.دکتر من در بیضه چپم یه لایه پوستی 1×1 مبینم که وقتی به پوست بیضه دان نزدیکش میکنم سیاهه..شبیه لخته شدن خون که روی بیضه سمت چپم سواره...جای نگرانی هست یا نه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام بدون رویت ضایعه مذکور و معاینه نمی توان نظری داد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی