اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان نعوظ با پروتز آلت تناسلی

در این مقاله مطالعه می کنید:

کاشت پروتز آلت تناسلی (penile prosthesis) به روش جراحی در درمان ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ به کار می رود و در بیمارانی درنظر گرفته می شود که به درمان های دارویی پاسخ نداده اند یا در افرادی کاربرد دارد که ترجیح می دهند برای برطرف کردن مشکل خود یک راه حل دائمی را انتخاب می کنند.

انواع ایمپلنت آلت

در حال حاضر دو نوع ایمپلنت آلت وجود دارد:

1) پروتزهای قابل باد کردن (inflatable):

این پروتز ها در فرم های دوتکه و سه تکه وجود دارند.

پروتز آلت

2) پروتزهای قابل انعطاف

پروتز آلت

اکثر بیماران پروتزهای قابل باد کردن سه تکه ای three-piece را ترجیح می دهند چرا که این نوع پروتز بیشتر می تواند نعوظ طبیعی را ایجاد کند. ولی پروتزهای دو تکه ای و پروتزهای انعطاف پذیر هم می توانند نعوظ قابل قبولی را ایجاد کنند. مطالعات نشان دادند که میزان رضایت مندی در کاشت پروتز آلت در مقایسه با دیگر روش های درمان ناتوانی جنسی بالا می باشد (92 تا 100 درصد رضایت مندی در بیمار و 91 تا 95 درصد رضایت مندی در شریک جنسی بیمار).

در مطالعه دیگری دیده شده که میزان نعوظ، انزال، ارگاسم (اوج لذت جنسی)، و رضایت مندی کلی جنسی بیمار یکسال بعد از کاشت پروتز، به طور قابل توجهی بالاتر بوده است. دو عارضه اصلی کاشت پروتز آلت عبارتست از بروز نقص مکانیکی در پروتز که منجر به اختلال در عملکرد آن می شود و دیگری بروز عفونت که می تواند منجر به خارج کردن پروتز از آلت شود.

به طور کلی کاشت پروتز یک راه حل جذاب و موثر در افرادی است که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند. شواهد علمی کافی وجود دارد که به دلیل اثربخشی، ایمنی و رضایتمندی بالا، این روش درمانی را به افرادی که به درمان های کمتر تهاجمی پاسخ نمی دهند توصیه می کند.

پروتز آلت

اگر چه در درمان اختلال نعوظ، بهتر آنست که شریک جنسی بیمار هم شرکت کند اما این امر همیشه امکان پذیر نیست. زمانی که تصمیم به کاشت پروتز آلت گرفته می شود مهم است که بیمار از دیگر درمان های موجود مثل دستگاه وکیوم، استفاده از پروستاگلاندین ها و تزریق اینتراکاورنوزال (تزریق به داخل آلت) و قرص هایی مثل سلدنافیل  تادالافیل و مزایا و معایب هرکدام آگاه باشد.

این بیماران یا به درمان های دارویی مثل سیلدنافیل جواب نداده اند یا کاندید مناسبی برای درمان های خوراکی نیستند. در افرادی که اختلال نعوظ آن ها موقعیتی است (یعنی در یک موقعیت خاص مشکل دارند و در دیگر مواقع نعوظ خوبی دارند)، افرادی که با همسر و شریک جنسی خود مشکل و اختلاف دارند، یا آنهایی که اختلال نعوظ آن ها بطور بالقوه برگشت پذیر هست نبایستی کاشت پروتز آلت انجام شود.

کاشت پروتز با بی حسی نخاعی یا بیهوشی عمومی انجام می شود. شدت و مدت زمان درد بعد از عمل متفاوت بوده و غالبا نیاز به مصرف مسکن ها به مدت حداقل یک هفته می باشد. بیمار باید بداند که پروتز آلت حالتی شبیه به نعوظ ایجاد می کند. در یک نوع از پروتزهای سه تکه ای هم طول و قطر آلت افزایش یافته و سفت می شود و اندازه آلت تناسلی مرد به اندازه ای نزدیک به نعوظ طبیعی می رسد اما در کل طول آلت کوتاه تر از حد نرمال حین نعوظ می باشد و سر آلت نیز دچار نعوظ نمی شود. اگر فردی می خواهد بداند که بعد از تعبیه پروتز طول نهایی آلت حین نعوظ چقدر می باشد بایستی بداند که میزان طولی که بعد از  کشیدن آلت در حالت شل ایجاد می شود می باشد.

اندازه آلت مرد

خیلی از مردان با اختلال نعوظ دارای میل جنسی طبیعی بوده و اکثرا ارگاسم (اوج لذت جنسی) و انزال طبیعی دارند. اگر این افراد قبل از کاشت پروتز طبیعی باشند بعد از عمل هم طبیعی خواهند بود ولی اگر مختل باشند بعد از کاشت پروتز هم مختل خواهند بود.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (108 امتیاز)
  • تصویر کاربر منصوره یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    با سلام و دورود، دختری ۷ ساله دارم. حدود یکسال پیش تکرر ادرار گرفت و هر ۴۰ دقیقه یکبار به دستشویی میرفت. آزمایش کشت ادرار و عکس رنگی هیچ مشکلی را نشان نداد. فقط سونوگرافی التهاب مثانه و ضخامت به اندازه ۴ میلی متر را نشان داد یک ماه داروی بلادونا مصرف کرد بهبود یافت، پس از شش ماه دوباره هر ۱/۵ ساعت یکبار به دستشویی میرفت و دوباره بیماری نه به شدت گذشته برگشت. یک ماه قرص detention مصرف کرد بهتر شد ولی الان همیشه چند قطره ادرار ازش بی اختیار خارج میشه و دو بار هم در حین تماشای کارتون شلوارش رو خیس کرد. خیلی نگران ام، ترا به خدا مرا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      با توجه به تکرار این قضیه نیاز هست که بررسی شوند ابتدا توصیه می کنم عکس رنگی از مثانه بگیرند و در مرحله دوم نوار مثانه انجام دهند تا از نظر اختلالات مثانه و مجرای ادراری ارزیابی دقیق صورت گیرد. ترجیحا بهتر است زیر نظر متخصص ارولوژی اطفال باشند
  • تصویر کاربر فربد دوشنبه ۴ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 59490 مشاهده پرسش
    سلام مجدد.من 36 37 سالمه و مجردم.خود ارضایی هم دارم و گاهی سکس هم میکنم ولی معمولا بعد از سکس یا خودارضایی ادرار میکنم که میله تخلیه بشه.معمولا با خوردن اب بطور طبیعی در روز 5 تا 8 بار ادرار میکنم.شبها موقع خواب بار اول میرم ادرار میکنم ولی همین که از دستشویی در میام دوباره احساس میکنم کامل تخلیه نشده و در میله ادرار مونده و میرم دستشویی اما بارهای بعد خیلی ضعیف و بعضی اوقات چند قطره میاد و تموم میشه(اونم با تمرکز کردن و زور زدن من) دو بار این کارو میکنم و میخوابم و تاصبح دیگه احساس ادرار ندارم.در طول روز هم گاهی بعد از اینکه ادرار میکنم احساس میکنم کامل تخلیه نشده و احساس میکنم دوباره باید برم دستشویی و گاهی هم میرم اما چند قطره میاد و اونم با تمرکز کردن من.دکتر اورولوژی آزمایش سونو و ادرار نوشت که عکسشو واستون میفرستم.حجم مثانه قبل تخلیه 310 و بعد از یکبار تخلیه 35 هست.تا جایی که یادم میادالان حدود 1 سالی هست اینجوری شدم.ابتدای ادرارم هم معمولا دوشاخه میشه و گاهی مدت زمان دوشاخه بودن بیشتر میشه(که بابت این دوشاخه شدن شک کرده بودم به وجود ضایعه زگیلی در داخل مجرا چون قبلا تجربه زگیل تناسلی رو داشتم که البته درمان کردم و هیچوقت در مجررا یا نزدیک مجرا هم نبودند) و بابت عدم وجود زگیل در مجرا تست پی سی آر از چند قطره اول ادرار که در صبح و در اولین ادرار گرفته میشه رو هم دادم که هنوز جوابش نیامده.البته وقتی نوک مجرا رو با انگشت نگه میدارم ادرارم دوشاخه نمیشه و بصورت یک شاخه خارج میشه.دکتر ارولوژم قرص ترازوسین 2 رو داده که هر 12 ساعت یه نصفه بخورم و گفت یک ماه بعد دوباره بیا.
    آیا من پروستاتم بزرگ شده؟مشکل از کجاست؟استرسه؟یا مثانه چه مشکلی داره؟چی باید بخورم و چی نخورم؟این برای همیشه هست و باید بهش عادت کنم یا مشکلی گذراست و میشه درست بشه؟آیا این همون پروستات در آقایونه که درمان قطعی نداره و در نهایت منجر به جراحی میشه؟آیا با گذر زمان شدیدتر هم میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      به نظر من شما مشکل خاصی ندارید و بی جهت حساس شده اید اینحالات کم و بیش در خیلی ها هست و اکر دیگران هم وسواس بخرح بدهند مثل شما خواهند بود
      لذا هر چه کمتر بهش توجه کنید بهتر است
    2. تصویر کاربر فربد یکشنبه ۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      چشم.ممنون از لطفتون.فقط اینکه در آزمایش سونو بعد از یکبار تخلیه 35 سی سی ادرار مونده اون چی؟
      الان قرصی رو که همکارتون داده رو مصرف کنم؟
      چی کنم که اون حالتهای ادراری واسم پیش نیاد(مخصوصا شب موقع خواب)
    3. تصویر کاربر فربد یکشنبه ۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اگه تمایل داری با هم شروع کنیم به ساخت دستگاهی جهت شناسایی ویروس اچ پی وی در پوست
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.
    فرق مثانه پرکار با مثانه عصبی چیه؟ مثانه عصبی چجوری مشخص میشه؟ با نوار مثانه ؟ میخوام ازش برای معافیت پزشکی استفاده کنم. ممنون میخوام ببینم اگه مثانه عصبی دارم ازش برای معافیت پزشکی استفاده کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      هر دو یک معنا می دهد و با نوار مثانه ( تست یورودینامیک) مشخص می شود
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۱ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید در آزمایش یک توده هیپراکو به ابعاد 9* 16 mm در کف مثانه و یک توده هیپراکو به ابعاد 12*18 mm و در دیواره سمت راست مثانه نیز یک توده به قطر 12 mm و حجم پروستات در حد 26 cm دیده شده سرطان از نوع بدخیمه یا خوش خیم درمانش چیه لطفا کمک کنید
    1. تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      میشه لطفا جواب بدید
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      تشخیص نوع آن براساس برداشتن ضایعات و نتیجه پاتولوژی است ولی معمولا بدخیم هستند و درمانش تراشیدن و برداشتن آنها از طریق مجرای ادراری و به روش بسته است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام خانم ۲۴ ساله ام که ۱۶ روز پیش زایمان طبیعی داشتم و بعد از زایمان دچار حبس ادرار شدم ، با توجه به جواب سونوگرافی ۳۸۰ سی سی باقیمانده ادرار دارم و عفونت ادراری هم ندارم ،پزشک متخصص با توجه به شیردهی نوزادم دارویی تجویز نکردند ،خواستم بدونم ایااین حبس ادراری به مرور زمان درمان میشه یا حتما باید دارو مصرف شه ؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      معمولا بتدریج برطرف می شود و 380 سی سی خیلی زیاد هست. بهتر است تست یورودینامیک انجام دهید و در روز حداقل ۴ نوبت برای تخلیه ادرار سوند نلاتون بزنید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید اقای دکتر من خود
    ارضایی میکنم و موقع خارج شدن اب منی من دستمو جلوش میگیرم و مانع از ریختنش میشم که امروز از خواب بیدار شدم رفتم حموم که کمی التم رو تکان دادم که ازش کمی خون زد بیرون و واقعا من ترسیدم و موقع ادرار احساس میکنم یه رگه سفید مانند مثل نخ از ادرارم خارج میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    آقای دکتر ممکنه آزمایش منو ملاحظه بفرمایین
    1. تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ببخشید فکر کنم کیفیت این تصویر بهتر باشه
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلاطبیعی است فقط حجمش کمه که احتمالا بخاطر شرایط ازمایشگاه بوده
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    باسلام.پسر چهار ساله ای دارم که در بدو تولد دچار هایپوسپادیاس بود و طی دو مرحله جراحی تازه مجرای ادرارش در پایین ترین قسمت آلتش قرار گرفته و یکی از بیضه هاش نیز داخل کیسه نبود که با جراحی اصلاح شد الان جراح معتقد است که هم آلت کوچک است و هم بیضه ها میخواستم ازتون بپرسم راهی وجود داره که آلت و بیضه هاش به اندازه طبیعی برسه در ضمن ایشان معتقدند به دلیل کوچکی بیضه ها قدرت باروری در آینده برایش وجو ندارد در پایان اندازه بیضه ها طبق آخرین سونوگرافی و میزان هورمون طبق آخرین آزمایش را خدممتون مینویسم .
    Fsh: 0823
    Lh: 039
    Testosteron: 0025
    بیضه راست 9*5 میلیمتر و بیضه چپ 12*6 میلیمتر
    اپیدیدیم و بیضه ها دارای اکوی هموژن و نرمال هستند
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      برای افزایش سایز بیضه ها و آلت تناسلی کاری نمی توان کرد.
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام ی دو روز هست به صورت لکه لکه منعی در طول روز از التم خارج میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      احتمال دارد عفونت داشته باشید بهتر است معاینه و در صورت عفونت ، انتی بیوتیک بگیرید
  • تصویر کاربر امیررضا شنبه ۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام می خواستم بپرسم اندازه الت من که 17 سالمه 11 12 سانته آیا این خوشایند است وجای بزرگ شدن در مرور زمان را دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      ۱۲ سانت نرمال هست و‌معمولا یعد از ۱۷ سالگی رشد چندانی نخواهد داشت مگر انکه بلوغ تان دیر شروع شده باشد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط