معاینه بیضه

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیضه چیست? بیضه اندام تناسلی مرد است که تولید اسپرم و هورمون تستوسترون را به عهده دارد. آنها در کیسه بیضه در زیر آلت تناسلی قرار دارند. قبل از معاینه بیضه ها باید با اجزای بیضه آشنا شد. معاینه بیضه توسط خود چیست و چرا باید مردان آن را انجام دهد؟ معاینه بیضه (Testicular Self Examination) توسط خود یک راه ساده و موثر برای تشخیص زود هنگام علائم و نشانه های سرطان بیضه توسط مردان است. در ایالات متحده، سرطان بیضه شایع ترین بدخیمی در میان مردان 20 تا 40 ساله است و دومین سرطان شایع بعد از سرطان خون در مردان در سن 15 تا 19 سالگی هست. اگر سرطان بیضه را زود درمان کنیم، یکی از قابل درمان ترین انواع سرطان است.

بیضه

اسکروتوم چیست؟

اسکروتوم کیسه ای است که بیضه ها در آن قرار می گیرند. این کیسه به واسطه عضلاتی که در دیواره آن قرار دارد وظیفه حفظ دمای مناسب بیضه ها را به عهده دارد تا بیضه ها بتوانند در مناسب ترین دما، بهترین عملکرد یعنی تولید هورمون تستوسترون و تولید اسپرم را انجام دهند. با گرم شدن دما عضلات شل و کیسه بیضه بزرگ و آویزان شده تا بیضه ها را از بدن دور کند و در سرما و استرس عضلات اسکروتوم منقبض و کوچک شده تا بیضه ها را به بدن نزدیک کند. بدین طریق دمای بیضه ها تنظیم می شود.

عوامل خطر برای سرطان بیضه

1) شواهدی وجود دارد که خطر ابتلا به سرطان بیضه در مردانی که بیضه نزول نکرده دارند (نهان بیضگی) به طور معمول بالاتر است. این بدان معناست که در طول رشد در دوران جنینی و ابتدای کودکی بیضه ها از شکم به داخل کیسه بیضه حرکت نکرده است. به همین دلیل برای اصلاح این مشکل، جراحی در سن یک سالگی توصیه می شود.

مردان مبتلا به بیضه نزول نکرده (نهان بیضگی) چهار تا شش برابر بیشتر احتمال دارد تا ابتلا به سرطان بیضه در آن ها تشخیص داده شود، اما خطر نسبی (RR) در افرادی که قبل از بلوغ، بیضه خود را عمل کرده و به داخل کیسه بیضه آورده اند (ارکیوپکسی) به 2 تا 3 می رسد. 

2)پیشینه نژادی / قومی یک مرد می تواند یکی دیگر از عوامل خطر باشد. دلیل تفاوت در میزان بروز سرطان بیضه در نژادها و قومیت های مختلف ناشناخته است و همچنان نیاز به تحقیق دارد.

سایر عوامل خطرساز برای سرطان بیضه عبارتند از:

3) سابقه خانوادگی

4) سرطان بیضه دیگر

عکس بیضه سالم و ناسالم
عکس بیضه سالم و ناسالم

از کجا بفهمیم بیضه ها سالم هستند؟

معاینه بیضه توسط خود عملی ساده است و می تواند به سرعت تبدیل به بخشی از کارهای روزمره شما شود. شما همچنین می توانید از شریک جنسی تان بخواهید که او این کار را برای شما انجام دهد.

☑ هر یک از بیضه ها به طور جداگانه معاینه کنید.

☑ برای معاینه بهتر می توانید در جلوی آینه این کار را انجام دهید گرچه این کار الزامی نیست.

☑ با استفاده از هر دو دست، شست خود را در جلوی بیضه و انگشتان اشاره و میانی دست خود را در زیر و پشت بیضه قرار هید. بعد به آرامی با لغزاندن انگشتان بر روی پوست کیسه بیضه و در سراسر بیضه آنرا لمس کنید. سعی کنید بیضه را مالش ندهید.

☑ تمام سطح بیضه را لمس و بررسی کنید. سطح بیضه ها باید صاف، بدون توده و  احساس درد یا حساسیت باشد.

☑ هر دو سمت بیضه ها نزدیک به اپیدیدیم را لمس کنید. اپیدیدیم یک لوله کاما شکل(ویرگول شکل) و طناب مانند است که محل ذخیره و حمل و نقل اسپرم می باشد و بصورت عمودی در سطح پشتی و تا حدودی بالای بیضه قرار دارد. برجستگی و “توده” اپیدیدیم را با توده غیر طبیعی بیضه اشتباه نگیرید. توده های سرطانی معمولا در جلوی بیضه یافت می شود. اگر شما مطمئن نیستید، اگر توده ای که لمس می کنید اپیدیدیم هست یا توده بیضه، توصیه می شود توسط ارولوژیست معاینه شوید.

معاینه بیضه توسط خود بایستی یک بار در ماه پس از یک حمام آب گرم و دوش گرفتن انجام شود.

نکات قابل توجه در معاینه بیضه توسط خود فرد

  توده یا ندول کوچک، سخت و بدون درد در بیضه

  بزرگ شدن بیضه ها و یا احساس سنگینی اضافی در بیضه

تغییر در احساس بیضه  یا در قوام آن

درد مبهم در پایین شکم یا کشاله ران

توده در بیضه

شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟

گرما باعث می شود که پوست کیسه بیضه (اسکروتوم) شل شده، و در این هنگام پیدا کردن هر چیز غیر معمول در بیضه ها آسان تر است. این روش به خودی خود ساده است و فقط چند دقیقه زمان می برد.

برای جلوگیری از فراموش کردن زمان معاینه ماهیانه، انتخاب یک تاریخ در ماه مثل تاریخ تولد خود و یا اول هر ماه می تواند به شما کمک کند. انجام معاینه بیضه توسط خود به صورت منظم به شما اجازه خواهد داد که با اندازه و حس بیضه های خود آشنا شده و به شما کمک می کند هر گونه تغییر را سریع تشخیص دهید.

 

معاینه کردن بیضه

علت بالا رفتن بیضه در بزرگسالان

یکسان نبودن اندازه ی بیضه ها و پایین و بالا بودن بیضه ها (هم سطح نبودن بیضه ها) و کمی جلو عقب بودن بیضه ها نسبت به یکدیگر برای یک مرد امری طبیعی است. کیسه بیضه تنظیم حرارت بیضه ها را به عهده دارد به طوری که در گرما با شل شدن کیسه بیضه، باعث دور شدن بیضه از بدن می شود و در سرما با انقباض کیسه بیضه، باعث کشیده شدن بیضه ها و نزدیک شدن آنها به بدن می شود. این تنظیم دما برای تولید اسپرم لازم و ضروری است.

سه بیضه داشتن به چه معنی است؟

هر انسان مذکری بطور معمول دو بیضه دارد اگرچه در مواردی مثل عدم نزول بیضه یا نهان بیضگی، امکان نبود یک یا هر دو بیضه در کیسه بیضه (اسکروتوم) وجود دارد ولی هیچگاه در انسان مذکر سه بیضه وجود ندارد. برخی از افراد توده هایی که در بالای بیضه قرار دارند را با بیضه اشتباه گرفته و تصور می کنند که سه بیضه دارند در صورتی که این تصور اشتباه بوده و غالبا توده ای که بعنوان بیضه سوم لمس می کنند، کیست اپیدیدم یا اسپرماتوسل می باشد.

بیضه بزرگ نشانه چیست؟

توده ها همیشه سرطانی نیستند. با این حال، اگر شما متوجه توده، بزرگ شدن، حساسیت هنگام لمس و یا دیگر تغییرات غیر قابل توضیح در بیضه خود شدید، حتما به ارولوژیست مراجعه کنید. این تغییر ممکن است نشانه ای از عفونت در بیضه (اپیدیدیمیت یا ارکیت) یا تورشن بیضه (وضعیتی که در آن طناب بیضه در داخل کیسه بیضه چرخیده و منجر به قطع جریان خون می شود) باشد. در صورت عدم درمان ظرف مدت حداکثر 6 ساعت، این مشکل باعث از بین رفتن بافت بیضه می شود.

اگر برای شما تشخیص ابتلا به سرطان بیضه داده شود، خبر خوب آن است که اگر سرطان های بیضه را زود و در مراحل اولیه تشخیص و درمان کنیم بیش از 95٪ قابل درمان بوده و بیمار اصطلاحا شفا می یابد. با این حال، اگر تشخیص و درمان سرطان بیضه به تاخیر بیفتد ممکن است به سرعت گسترش یابد.

سرطان بیضه تقریبا همیشه فقط در یکی از بیضه ها رخ می دهد. تنهادر 2٪ از مردان مبتلا به سرطان بیضه، تومور در بیضه دیگر نیز رخ می دهد. درمان سرطان بیضه به طور معمول مستلزم عمل جراحی و برداشتن بیضه مبتلا می باشد. در حالی که این فکر باعث می شود بسیاری از مردان نگران شوند، ولی مطمئن باشید که یک بیضه سالم برای عملکرد جنسی و باروری کافی است.

بیشتر بخوانید: آیا عوارض عمل واریکوسل جدی است؟

آیا نیاز به معاینه بیضه توسط پزشک هست؟

توصیه می شود که مردان سالم زیر 40 سال هر 1 تا 2 سال توسط پزشک معاینه شوند.

شما می توانید از مقاله زیر نیز استفاده کنید:

درمان سرطان بیضه

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.7/5 - (267 امتیاز)
  • تصویر کاربر آرش شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام، خسته نباشید، جلالی هستم و شنبه خدمتتون بودم برای بیماری، بیماری من مشکوک به زگیل تناسلی بود و قرار شد آزمایش بدم که جوابشو خدمتتون میارم، ولی قرار شد در صورت زدن جوش جدید اولش عکس بگیرم که خدمتتون میفرستم الان، فقط میخاستم ببینم با این عکس هم امکان تشخیص هست؟ در ضمن پمادی دادید به اسم موپیروسین و قرار شد بزنم درصورت عارضه جدید، خاستم مطمئن بشم برای استفاده از این پماد، تشکر میکنم تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر الف شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام، من کمتر از ۱ ماه پیش با مراجعه به متخصص از طریق کوتر زگیل های مقعدی خودم را سوزاندم ولی هنوز یه سری زائده شبیه به زگیل اما به رنگ خیلی تیره رو در همون ناحیه میتونم ببینم، میخواستم بدونم که آیا امکانش هست زگیل های جدید به این سرعت پدیدار بشن یا برگردن؟ یا اینکه این زائده ها فقط باقی مونده اثرات زگیل های قبلی بعد از سوزانده شدن هستن و از بین میرن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بله امکانش هست که زگیل های جدید با این سرعت رشد کنند

  • تصویر کاربر ساسان شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام و درود جناب دکتر
    سوالم کمی طولانی هست اگر صلاح دوستید بفرمایید حضورا به مطبتون مراجعه کنم .
    من 25 سالم هر و بعد از هر بار ارضا شدن ضعف شدید بدنی پیدا میکنم از چشم درد گرفته تا سوزش چشم کمر درد و پادرد و زانو درد و ....... خیلی اذیت میشم نمیدونم باید چه کاری بکنم تا جاییم که تونستم تغذیمو خوب کردم و چکاپ کامل هم دادم همه چیم استاندارد بود
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      به نظرم ریشه ی این مشکل بیشتر جنبه عصبی داشته باشد و بایستی با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید

  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 12290 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر بنده جوان 28 ساله می باشم که با داشتن درد خفیف در زیر شکم که اغلب به دلیل عدم خروج منی بود مواجه شده و بعد از مراجعه به پزشک آزمایش اولیه انجام شد و قسمت مربوط به خون همه در رنج مناسب بوده و همچنین ESR 1hr برای بازه 2-20 برابر 4 بود اما R.B.Chpf برابر با 3-2 بوده که به همین جهت تشخیص اولیه سنگ کلیه بوده و سونو برای قسمت های کلیه مثانه و همچنین بیضه ها نوشته شده است.
    نتیجه سونوگرافی بصورت زیر بوده است:

    کلیه ها: هر دو سایت، سایز ، حدود و اکوی کورتیکال یکنواخت دارند. افتراق کورتیکومدولاری و PCS دو طرف در حد طبیعی است. سنگ یا هیدرونفروز مشاهده نشد.

    مثانه: حجم و جدال نرمال دارد. عارضه فوکال پاتولوژیک در آن دیده نشد.

    تستیکولها:
    هر دو سایت سایز و حدود نرمال دارند.
    میکروکلسیفیکاسیونهای پراکنده در طرفین مشهود است. اپیدیدم چپ نرمال است. کانون کیستیک (5*4mm) در ناحیه اپیدیدم راست دیده شد. علائم هیدروسیل یا واریکوسیل مشهود نیست.

    که پس از سونو فوق آزمایش LDH و HCG و Alpha pheton protein(ECL) در خواست شده و نتایج بصورت زیر آمده است:
    LDH.................363(Result) 480(reference range)

    Beta HCG................0.21(Result) Non Pregnant: 0-15 , suspicious: 16-25 , Pregnant up to 25

    Alpha pheton protein(ECL)................ 2.54(result) up to 5.5

    با نتایج مذکور پزشک متخصص تکرار مجدد آمایش را برای 7 ماه دیگر در خواست کرده است.
    ضمن تشکر از پاسخگویی با اجازه تان می خواستم بدانم تا مسیر درستی را پیش رو بگیرم تا خدا نخواسته در آینده مشکلی ایجاد نشود.
    1- آقای دکتر این که میگن سرطان میشه چی؟
    -2-««««««««« دلیل تشکیل میکروکلسیفیکاسیونهای پراکنده تو ناحیه بیضه چیه و چیکار کنم که رسوب این شن ریزه ها از بین برود یا لااقل برای آینده بیشتر از این نشود؟ آیا در صورت ازدیاد این شن ریزه ها در سالهای عاطی راه حل و درمانی وجود دارد که منجر به مسائل خطرناک نگردد؟؟؟؟؟»»»»»»»»»»
    3-دلیل درخواست پزشک متخصص برای تکرار مجدد آمایش را برای 7 ماه دیگر در خواست؟(ایا موضوع خطرناکی است که باید دوباره آزمایش بدهم یا یک چکاب معمولی سالیانه است)؟ 4- آیا محدودیت غذایی خاصی دارد؟
    5-آیا با نتایج مذکور مجموعه دستگاه تناسلی من عملکرد درست همانند یک فرد طبیعی را دارا است؟
    6- چه محدودیت هایی ایجاد کرده و باید آن را باید رعایت کنم؟
    (لازم به ذکر است بخاطر تغذیه (که اغلب بصورت مواد پروتئینی مثل بلدرچین تخم مرغ لوبیا سیب زمینی و عدم مصرف چربیجات بوده اما میزان غذا زیاد است... ) و ورزشی که انجام می دهم متعاقب با آن فراوانی مایع منی را در خود احساس میکنم اما اغلب اوقات چه در حالت استمناع و چه در حالت خواب از خروج مایع منی جلوگیری می کنم که اغلب با کمی درد همراه است و پس از مدتی آرام می شود )
    آیا مشکلی ایجاد کرده است؟ چون تصمیم به ترکه هر چی سریعتر این عمل دارم حال می خواستم ببینم با نتایج فوق تا العان مشکلی ایجاد نکرده باشد.
    موارد فوق بسیار مرا نگران کرده بگونه ای که 10 روز نه ورزش میکنم و نه غذایی میخورم و وزنم از 76 کیلو به 71 کیلو رسیده و این موضوع ذهنم را بشدت درگیر کرده و ترسیده ام. صرفا درخواستم این بوده که بصورت واقع بینانه اگر چیز مهمی نیس پاسخی بدهید که خیالم راحت شود و زندگی معمولی خود را از سر بگیرم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      میکروکلسیفیکاسیون خطری ندارد و ریسک سرطان را بالا نمی برد و نیازی به پیگیر هر چندماه ندارد و علتش مشخص نیست و از دست شما هم کاری بر نمیاد و مشکلی ایجاد نمی کند. البته به شما هم مثل بقیه مردان توصیه می شود که ماهانه بیضه های خود را معاینه کنید.

    2. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
      بسیار متشکرم آقای دکتر از پاسخگویی دقیقتان و امیدوارم در پناه خداوند همیشه موفق باشید

      فقط یه سوال با در نظر گرفتن ازمایش و سونوگرافی فوق مجموعه عملکرد مجاری ادراری و دستگاه تناسلی (شامل کلیه ها مثانه پروستات آلت و بیضه ها) در حال حاظر در سلامت بوده و عملکرد مناسب و مطلوبی داشته است؟
      و اینکه دکتر جباری عزیز تو سوال یکی از دوستان با مشکل مشابه (وجود کلسیفیته تو بیضه) فرمودین این مشکل میتونه ناشی از وجود التهاب یا عفونت باشه که در این صورت در کنار حفظ مساعل بهداشتی، ورزش و تعریق ناشی از آن نمی تواند موجب حذف این رسوباتت گردد؟ (همانند رسوبات موجود در کلیه ها)
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بیدار شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر جباری
    اینجانب 57 ساله حدود یک سال است قرص اوپاس مصرف می کنم ولی متاسفانه حالت نعوذ را از دست داده ام می خواستم ببینم مسیر در مانی دیگری جهت این مطلب میتوانم دنبال کنم یا این حالت طبیعی درمان است وچاره ای جز تحمل نیست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیدرضا سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن یکی ازبیضه هم پایین اومدم وکمی درد دارم میشه راهنمایی کنیدممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید
    بنده ۲۰ سالم هست دوسه روزی هست که بیضه هام درد میگیره یه چیزی کوچک هم تو کیسه بیضه هست
    خواستم ببینم مشکلی خاص هست یانه ممنون از راهنمایی اتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۷ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    این مطلب رو در دفترم نوشته اند میشه برام بخونید و بگین چکارای باید انجام شود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۷ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      نوشته سونوگرافی بیضه ها و کشاله ران. نوعی عکس برداری از بیضه ها ست و بایستی به سونوگرافی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مینا چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. خسته نباشید. پسر بچه سه ساله دارم وقتی دستشویی میره و من تمیزش میکنم احساس میکنم و مشاهده میکنم که یک گردی اضافی دارند. بالای بیضه چپشون. نگرانم نکنه مشکلی داشته باشند. ممنون میشم اگه راهنمایی کنید. سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بعید می دانم موضوع نگران کننده ای باشد هیدروسل یا اسپرماتوسل محتمل ترین تشخیص ها هستند که هیچکدام خطرناک نیستند ولی برای تشخیص دقیق توصیه می کنم سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید.

  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    دکتر بیضه سمت راستم کوچک تر از چپه
    التم چن وقتی هس که از ۱۵ به یازده سانت تغییر پیدا کزده و من چاق نیستم
    تو این چن وقت ک کوچیک شده
    سفتم شده
    ایا عقیم شدم!؟؟؟
    ۱۹ سالمه
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      این علائم عقیمی نیست با اینحال توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط