بیضه نزول نکرده

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیضه نزول نکرده یکی از شایع‌ترین اختلالات مادرزادی در نوزادان پسر است که عدم توجه به آن می‌تواند آینده باروری و سلامت جنسی کودک را با مخاطرات جدی مواجه کند. این وضعیت که معمولاً در بدو تولد توسط پزشک شناسایی می‌شود، در صورتی که تا ماه های اول زندگی به طور خودبه‌خودی برطرف نشود، نیازمند مداخله تخصصی است. تشخیص دقیق و به موقع توسط دکتر محمد جباری متخصص اورولوژی کلید اصلی پیشگیری از عوارضی همچون ناباروری و بدخیمی در سنین بزرگسالی است.

بیضه نزول نکرده چیست؟

در دوران جنینی، بیضه‌ها در داخل شکم تشکیل شده و در ماه‌های آخر بارداری مسیر کانال کشاله ران را طی کرده و وارد کیسه بیضه می‌شوند. بیضه نزول نکرده زمانی رخ می‌دهد که این فرآیند تکاملی متوقف شده و یک یا هر دو بیضه در مسیر شکم یا کانال کشاله ران باقی بمانند. این عارضه در نوزادان نارس بسیار شایع‌تر است. تشخیص صحیح این مورد از «بیضه بالارونده» که ناشی از رفلکس‌های عضلانی است، بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

چه عواملی باعث ایجاد بیضه نزول نکرده می ‌شود؟

علت دقیق این عارضه هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی، سلامت مادر و عوامل محیطی در آن نقش دارند:

  • زایمان زودرس: شایع‌ترین عامل، تولد نوزاد پیش از تکمل دوره مهاجرت بیضه‌ها است.

  • وزن کم هنگام تولد: نوزادانی که با وزن پایین متولد می‌شوند بیشتر در معرض این مشکل هستند.

  • اختلالات هورمونی: کمبود هورمون‌های جنینی که محرک حرکت بیضه‌ها هستند.

  • عوامل محیطی: قرار گرفتن مادر در معرض برخی سموم دفع آفات یا مصرف دخانیات در دوران بارداری.

تحقیقات نشان می‌دهد که تعامل پیچیده بین هورمون‌ها، عوامل ژنتیکی و ساختارهای آناتومیک مسیر نزول بیضه را هدایت می‌کند. هرگونه اختلال در این سیگنال‌های هورمونی در اواخر بارداری می‌تواند منجر به توقف بیضه در مسیر غیرطبیعی شود. به نقل از: National Institutes of Health

 

بیضه نزول نکرده

تشخیص بیضه نزول نکرده در بزرگسالان

برخلاف تصور، برخی افراد تازه در بزرگسالی متوجه این مشکل می‌شوند. در این سنین، اگر بیضه در داخل شکم مانده باشد، به دلیل خطر بالای بدخیمی، معمولاً توصیه به خارج کردن آن می‌شود، مگر اینکه بیضه کاملاً سالم و قابل انتقال به کیسه باشد.

پیامدهای بیضه نزول نکرده

منطق درمان بیضه نزول نکرده پیشگیری از عوارض بالقوه آن است. رایج ترین مشکلات در ارتباط با عدم نزول بیضه شامل تومور بیضه، ناباروری، تورشن بیضه (پیچ خوردن بیضه به دور طناب خود) و فتق مغبنی می باشد.

-سرطان بیضه

به خوبی اثبات شده است که در مردان با سابقه بیضه نزول نکرده نسبت به افراد عادی میزان بروز سرطان بیضه بالاتر از حد انتظار است. در حالی که احتمال میزان ابتلا به سرطان بیضه در گذشته احتمالا دست بالا تخمین زده شده است، بروز ابتلا به سرطان بیضه در میان مردان مبتلا به بیضه نزول نکرده تقریبا یک در 1000 تا یک در 2500 می باشد. اگرچه خطر ابتلا نسبت به جمعیت عمومی به طور معنی داری بالاتر است (یک در 100000)، ولی این سطح از خطر باعث نمی شود تا به درمان های رادیکال، مانند حذف تمام بیضه داخل شکمی را روی بیاوریم.

حدود 20 درصد از تومورهای بیضه در مردان با بیضه نزول نکرده یک طرفه، در بیضه سمت مقابل که به طور طبیعی نزول کرده است رخ می دهد؛ این یافته، از مخالفت با حذف بی رویه بیضه نزول نکرده پشتیبانی می کند. نهان بیضگی و سرطان بیضه نیز ممکن است تظاهراتی از اختلال ژنتیکی بیضه باشند، بنابراین،  بروز سرطان در بیضه نزول نکرده ممکن است به دلیل محل غیر طبیعی بیضه و نزول نکردن آن نباشد. اگر چه اثبات نشده است که orchiopexy و پائین آوردن بیضه با جراحی، خطر ابتلا به سرطان بیضه را کاهش می دهد، ولی به سهولت تشخیص زود هنگام سرطان بیضه از طریق خودآزمایی بیضه کمک می کند.

خستگی در رابطه جنسی

-ناباروری

به عنوان یک گروه، مردانی که بیضه نزول نکرده داشته اند کاهش تعداد اسپرم، اسپرم با کیفیت پائین تر و میزان باروری پایین تری نسبت به مردان با بیضه ها نزول کرده نرمال داشته اند. احتمال ناباروری با نهان بیضگی دو طرفه و بالا بودن سن در زمان orchiopexy،(پائین آوردن بیضه با جراحی) افزایش می یابد. اختلال در تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) ممکن است تا حدی به علت زمینه ی ناهنجاری های ژنتیکی ایجاد شود که خطر ابتلا به سرطان بیضه را نیز می تواند افزایش دهد. به همین دلیل، ممکن است اختلال در تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) از طریق مداخله جراحی و پائین آوردن بیضه به طور کامل برگشت پذیر نباشد.

بر خلاف خطر ابتلا به سرطان بیضه، به نظر می رسد مزیت  orchiopexy (پائین آوردن بیضه با جراحی) زود هنگام، حفظ باروری می باشد. از طریق بیوپسی بیضه در زمان orchiopexy ، نشان داده شده است که تراکم سلول های تولید کننده اسپرم(ژرم سل) با گذشت زمان کاهش می یابد، و این اتفاق از اوایل یک سالگی شروع می شود. به همین دلیل، درمان بیضه نزول نکرده از اوایل شش ماهگی توصیه می شود و بایستی قبل از سن دو سالگی حتما انجام شده باشد.

-پیچ خوردگی بیضه و فتق مغبنی

اگرچه شواهد کمی وجود دارد، ولی تصور می شود میزان بروز چرخش بیضه در بیضه های نزول نکرده بالاتر از بیضه های نزول کرده به داخل کیسه بیضه (اسکروتوم) می باشد. پیچ خوردگی بیضه نزول نکرده اغلب با بروز تومور بیضه همراه است، که احتمالا به دلیل افزایش وزن بیضه  و بهم ریختگی ابعاد آن می باشد. پیچ خوردگی بیضه داخل شکمی ممکن است به صورت درد حاد شکم  تظاهر کند.بیضه غیر قابل لمس در معاینه فیزیکی سرنخی برای تشخیص در این حالت است، اما اغلب چرخش بیضه تنها در زمان باز کردن و اکتشاف شکم تشخیص داده می شود. در صورت وجود فتق مغبنی همراه با بیضه نزول نکرده ، ترمیم فتق همزمان با orchiopexy (پائین آوردن بیضه با جراحی) ضروری است.

بیضه های نزول نکرده چه زمانی بروز می کنند؟

اکثر بیضه های نزول نکرده در حال حاضر در بدو تولد بروز می کند. تا یک سوم نوزادان پسر زودرس و 3 تا 5 درصد از نوزادان پسر ترم (نوزادانی که به هنگام به دنیا آمده اند) با بیضه نزول نکرده متولد می شوند. در سه ماهگی، میزان بروز به 0.8 درصد کاهش می یابد، بین سه ماهگی و بزرگسالی، میزان بروز نهان بیضگی تغییر نمی کند. انتظار و عدم اقدام درمانی گزینه مناسبی نیست چرا که عدم نزول بیضه واقعی به ندرت خود به خود پس از سه ماهگی نزول می یابد. گهگاه، بیضه ها که در اوایل دوران کودکی در موقعیت کیسه بیضه (اسکروتوم) مشاهده شده است “صعود” کرده و در واقع به بیضه نزول نکرده تبدیل می شوند.

در حالی که پزشکان در گذشته بر این باور بودند که این یافته ها نشان دهنده خطا در معاینه فیزیکی اولیه بوده است، ولی در حال حاضر صعود بیضه  پدیده ای است که به خوبی به اثبات رسیده است. این پدیده در کودکان بزرگتر رخ می دهد. صعود بیضه در کودکان بزرگتر احتمالا نشان دهنده بیضه نابجا است.

نهان بیضگی را بر اساس یافته های فیزیکی و یافته های حین عمل می توان طبقه بندی کرد: (1) عدم نزول بیضه واقعی (شامل داخل شکمی، در ناحیه حلقه داخلی کانال مغبنی و بیضه داخل کانال مغبنی)، که در طول مسیر طبیعی نزول وجود دارد و یک gubernaculum نرمال؛ (2) بیضه نابجا، که یک gubernacular غیر طبیعی دارد؛ و (3) بیضه تحریک پذیر یا انقباض پذیر  retractile testicles، که در واقع بیضه نزول کرده است ولی به دلیل تحریک پذیری و انقباض عضلات طناب بیضه، بیضه مرتبا بالا می رود.

مهم ترین دسته ای که هنگام معاینه فیزیکی بیضه بایستی تشخیص داده شد  بیضه تحریک پذیر یا انقباض پذیر  retractile testicles است، زیرا هیچ درمان هورمونی یا درمان جراحی برای این بیماری مورد نیاز نیست. در حال حاضر حدود 20 درصد از نوزادانی که با نهان بیضگی مراجعه می کنندحداقل یک بیضه غیر قابل لمس دارند. از طریق معاینه حین جراحی، در حدود نیمی از بیضه های غیر قابل لمس داخل شکمی بوده، در حالی که بقیه موارد بیضه غیر قابل لمس محو و ناپدید شده و یا تحلیل رفته اند. تصور می شود بیضه محو شده به دلیل چرخش داخل رحمی بیضه ایجاد می شود.

عکس بیضه نزول نکرده

درد بیضه چگونه است؟

درد بیضه ممکن است در هر دو بیضه یا یکی از آنها احساس شود و بسته به دوره زمانی، می‌تواند شدید، نیمه‌شدید یا مزمن باشد.

عوارض جدی عدم درمان بیضه پنهان

اگر این عارضه در زمان مناسب (معمولاً قبل از ۱۸ ماهگی) درمان نشود، خطرات زیر فرد را تهدید می‌کند:

  • ناباروری: بیضه‌ها برای تولید اسپرم به دمایی کمتر از دمای بدن نیاز دارند.
  • سرطان بیضه: خطر ابتلا به تومورهای بیضه در افرادی که سابقه بیضه نزول نکرده دارند، بیشتر است.
  • فتق کشاله ران: معمولاً با این وضعیت همراه است.
  • پیچ خوردگی بیضه: به دلیل عدم استقرار درست، احتمال چرخش و قطع خون‌رسانی وجود دارد.

جراحی ارکیدوپکسی یک عمل ایمن با نرخ موفقیت بالای ۹۵ درصد است. انجام این عمل در سنین پایین خطر ابتلا به سرطان بیضه در بزرگسالی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و شانس باروری طبیعی را حفظ می‌کند. به نقل از: Urology Care Foundation

تفاوت بیضه نزول نکرده با بیضه بالارونده

بسیاری از والدین این دو مورد را اشتباه می‌گیرند. در بیضه بالارونده، بیضه ابتدا در جای خود قرار دارد اما به دلیل رفلکس‌های عضلانی قوی به سمت بالا کشیده می‌شود. اما در بیضه نزول نکرده، بیضه از ابتدا در مسیر شکم یا کانال کشاله ران متوقف شده است.

بیشتر موارد بیضه نزول نکرده به صورت خودبه‌خودی تا سن سه ماهگی اصلاح می‌شوند. اگر این اتفاق نیفتد، مداخله جراحی برای حفظ سلامت سلول‌های تولیدکننده اسپرم ضروری است، زیرا دمای بالای داخل بدن می‌تواند به بافت بیضه آسیب بزند. به نقل از: Mayo Clinic

عکس بیضه نزول نکرده نوزاد

عکس بیضه نزول نکرده نوزاد

درمان بیضه نزول نکرده

درمان قطعی باید ترجیحاً بین ۶ تا ۱۸ ماهگی انجام شود. جراحی ارکیدوپکسی معمولاً به صورت سرپایی انجام شده و کودک همان روز ترخیص می‌شود.

  • مراحل درمان: ابتدا محل دقیق بیضه با معاینه یا سونوگرافی مشخص می‌شود. سپس از طریق یک برش کوچک در کشاله ران، جراح بیضه را آزاد کرده و در جایگاه اصلی مستقر می‌کند.

  • مراقبت‌های بعد از عمل: طبق داده‌های سرچ کنسول شما، سوالات زیادی درباره «تورم بعد از عمل» وجود دارد؛ این تورم طبیعی بوده و ظرف چند هفته از بین می‌رود.

انجام عمل جراحی پیش از دوسالگی به شدت توصیه می‌شود، زیرا مطالعات طولانی‌مدت ثابت کرده‌اند که حفظ بیضه در دمای پایین‌تر کیسه بیضه، شانس تولید اسپرم با کیفیت در بزرگسالی را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌دهد. به نقل از: American Urological Association

تشخیص و درمان زود هنگام بیضه نزول نکرده به حفظ باروری و بهبود تشخیص زودهنگام بدخیمی بیضه کمک می کند. معاینه فیزیکی بیضه می تواند مشکل باشد، لذا در صورتی که نتوان بیضه را در کیسه بیضه لمس کرد حتما بایستی با ارولوژیست مشاوره شود. عدم اقدام درمانی فراتر از یک سال اول عمر توصیه نمی شود زیرا تاخیر در درمان، میزان موفقیت جراحی را کاهش می دهد و احتمالا باعث اختلال در روند تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) می شود. در شش ماهگی، بیماران مبتلا به بیضه نزول نکرده(Undescended testes or Cryptorchidism)باید توسط یک اورولوژیست برای تشخیص و درمان مورد بررسی قرار گیرد. ارجاع زود هنگام به ارولوژیست برای بیضه های غیر قابل لمس دو طرفه در نوزاد یا برای هر کودک با بیماری هیپوسپادیاس (پائین بودن سوراخ خروج ادرار از محل طبیعی خود) و عدم نزول بیضه ها به صورت همزمان ضروری می باشد. درمان بیضه نزول نکرده بایستی بین سن شش ماه تا دو سال انجام شود که درمان شامل هورمون درمانی و یا درمان جراحی می باشد.

موفقیت درمان در هر دو نوع درمان بستگی به موقعیت بیضه ها در هنگام تشخیص دارد. اگرچه جراحی و orchiopexy (پائین آوردن بیضه) بیماران از ابتلا به بدخیمی بیضه محافظت نمی کند، اما این کار به تشخیص زود هنگام بدخیمی بیضه از طریق خودآزمایی بیضه (معاینه بیضه توسط خود) کمک می کند. نهان بیضگی، یا عدم نزول بیضه، معمولا در طی معاینه نوزاد تشخیص داده می شود. تشخیص این بیماری، شناسایی سندرم های همراه، ارزیابی تشخیصی مناسب و ارجاع به موقع برای درمان جراحی توسط اورولوژیست گام های مهمی در جلوگیری از عواقب نامطلوب است.

مقایسه درمان‌های جراحی و غیرجراحی برای بیضه نزول نکرده

انتخاب روش درمان بر اساس سن نوزاد و موقعیت بیضه انجام می‌شود:

  1. درمان غیرجراحی (هورمون‌درمانی): در گذشته استفاده از تزریق هورمون برای تحریک نزول بیضه رایج بود. اما امروزه مشخص شده که این روش نرخ موفقیت پایینی دارد و ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.

  2. درمان جراحی (ارکیدوپکسی): این روش استاندارد طلایی درمان است. در این عمل، بیضه به آرامی به داخل کیسه هدایت و فیکس می‌شود.

    • مزیت جراحی: موفقیت بالای ۹۵ درصد، امکان معاینه مستقیم بیضه و پیشگیری قطعی از پیچ‌خوردگی.

معاینه بیضه

سوالات متداول

۱. آیا درمان دارویی یا هورمونی موثر است؟ تزریق هورمون در موارد بسیار محدودی ممکن است کمک کند، اما امروزه جراحی به عنوان روش قطعی و اولویت اول شناخته می‌شود.

۲. اگر فقط یک بیضه نزول نکرده باشد، فرد نابارور می‌شود؟ خیر، معمولاً یک بیضه سالم برای باروری کافی است، اما ریسک‌های دیگر مانند سرطان همچنان برای بیضه پنهان وجود دارد.

۳. هزینه عمل بیضه نزول نکرده چقدر است؟ هزینه بسته به یک‌طرفه یا دوطرفه بودن و مرکز جراحی متفاوت است.

  1. 4. مدت استراحت بعد از عمل در کودکان چقدر است؟

معمولاً کودک پس از یک هفته می‌تواند به فعالیت‌های عادی بازگردد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.7/5 - (38 امتیاز)
  • تصویر کاربر الهام شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    با توجه به عکس سونو که میفرستم میخواستم نطرتون رو بفرمایید و اینکه این واریکوسل گریدش چیست..و بعد جراحی چقدر احتمال بارداری وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      عکسی که ارسال نشده ولی گریدینگ را ارولوژیست ها براساس معاینه انجام می دهند و با جراحی حداکثر ۵۰ درصد احتمال بارداری هست
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 726 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام خدمت جناب دکتر عزیز وگرانقدر.
    ما در این درگاه نه پی حشمت وجاه آمده ایم/از بد حادثه اینجا به پناه آمده ایم.

    چند بار درحین ورزش(طناب زدن) در پایین شکم سمت چپ احساس درد داشتم به گونه ایی که احساس پارگی در زیر شکم احساس کردم،به فاصله زمانی کوتاه به صورت ناگهانی در بیضه چپ احساس درد مبهم داشتم فرم بیضه چپ نسبت بیضه راست تغییر کرد که میتوان به افقی شدن بیضه چپ ووجود یک برآمدگی کاملا مشخص در پشت بیضه چپ اشاره کرد،که ماند رگ تورم یافته هست یا اینکه درزیر رگها یک چیز ورم پیدا کرده وباعث نمایان وبالا امدن رگ ها شده در زمان نشستن روی زمین یا صندلی به گمانم با فشار امدن به این ناحیه احساس درد و ورم بیضه میکنم و در برخی مواقع حین دوش گرفتن حتی با انجام مراقبت برجستگی پشت بیضه نسبت به زمان عادی محسوس تر وبیشتر مبشود،در اوایل دردی مثل تیر کشیدن در ناحیه شرمگاهی طرف چپ داشتم.
    شایان ذکر است در سطح کناری بیضه چپ متمایل به پشت بیضه جدا از برامدگی پشت بیضه یک برجستگی وجود دارد که حساس به لمس می باشد.
    در اویل احساس سنگینی در ناحیه بیضه چپ داشتم که در حال حاضر دیگر چنین موردی احساس نمیشود.
    چندی پیش در ناحیه کشاله ران و پایین شکم وکمر ولگن درد داشتم که همگی رفع شده اند.در حال حاضربا وجود علایم فوق الذکر رگهای کنارکشاله ران وناحیه شرمگاهی متورم هستند وقابل لمس و هنگام فشارتا حدودی دردناک هستند. وعمده درد طناب بالای بیضه چپ هست.درحین اجابت مزاج یک برامدگی در بالای بیضه چپ دیده میشد وهمچنین بعد از اجابت مزاج درزیر شکم وطناب بیضه چپ درد دارم. در اویل تابستان با احساس درد فورا به پزشک مراجعه کردم وبا معرفی ایشان به سونوگرافی مراجعه کردم
    که جواب به شرح زیر می باشد
    بیضه ها دارای سایز واکوی پارانشیمال نرمال می باشند.شواهدی ازتوده یا ضایعات فضا گیر درآنها رویت نمیشود هیدروسل خفیف در هردوسمت دیده میشود.درحال حاضرشواهدی دال بروجود واریکوسل وهرنی اسکروتال مشهودنیست.هرچنداتساع کمی درشبکه پمپینی فرم هردوسمت دیده میشود ولی در حاضر اتساع درحد واندازه تعریف شده جهت واریکوسل نیست.دراسکروتوم چپ یک ناحیه کلسیفیه به سایز تقریبی 4میلی متر دیده میشود(اسکرولیت)درحال حاضر شواهدی از هرنی اینگوینال درسمت چپ دیده نمی شود.
    مجدد در اواخر تابستان با ادامه علایم به پزشک متخصص دیگرمراجعه و دومرتبه به سونوگرافی نزد دکتری دیگر مراجعه نمودم که جواب سونوگرافی به شرح زیر میباشد سایز واندازه بیضه ها نرمال و طبیعی هیدروسل جزیی در ناحیه چپ واپیدیم نرمال و طبیعی.
    دکتر متخصص برایم انتی بیوتیک تجویز کرد که حالم بهتر شد دیگر هنگام راه رفتن و نشستن کوتاه مدت درد چندانی ندارم اما هنوز علایم ذکر شده پا برجا هستند .
    با مداوم بودن علایم برای بار سوم به بهترین جراح داخلی مراجعه نمودم وایشان گفتند در پشت بیضه چپ التهاب و ورم هست و تشخیص من اپیدیمیت و اسپرماتوسل هست و معرفی به سو نوگرافی نمودند
    که جواب سونوگرافی سوم به شرح زیر میباشد
    بیضه راست وچپ دارای ابعاد و اکوی طبیعی می باشند
    کانونی اکوژن باسایه خلفی به قطر تقریبی 5میلی متر درون اسکروتوم سمت چپ دیده میشود که بیانگر scrotal sand میباشد.مقدارجزیی هیدروسل به حجم تقریبی 10میلی متر درمجاورت بیضه سمت چپ رویت شد.واریکوسل درحد خفیف درمجاورت بیضه سمت چپ دیده میشود بطوریکه قطر وریدهای شبکه پمپنیفرم درحالت مانوروالسالوا درحدود3میلی متر می باشد در حال حاضر با مصرف کلی انتی بیوتیک خوراکی وتزریقی هم چنان علایم همانندروز اول باقی هست.بعضی اوقات غده لنفاوی کشاله ران سمت چپ با لمس دردناک میشود
    چندسوال ازمحضر جنابعالی دارم؛
    بنده 30ساله هستم برآمدگی پشت بیضه و دیواره بیضه که هردودر معاینه قابل لمس ورویت هستند،(اما درسونوگرافی اشاره ایی به انها نشده )چه می باشند
    آیا ممکنه سرطان بیضه باشه؟؟؟؟
    ایا ممکنه این برآمدگی ها تومر باشند ودرآینده تهاجمی بشوند؟؟؟؟سرطان بیضه ازخارج وسطح بیضه به داخل انتشار میابدیا از داخل به خارج؟؟؟ممکنه این برآمدگی ها تومور در کانال اسپرم باشند ؟؟؟،،
    درسونوگرافی اول کلسیفیه حدود4میلی متر بود اما در سونوگرافی سوم 5میلی متر گزارش شد؟؟؟ایا بزرگتر شده؟؟؟؟
    با دکتر صحبت کردم گفتند بافت کلسیفیه در مجاورت بیضه داخل آب هست،آیا ممکنه این بافت کلسیفیه به بافت بیضه اسیب بزنه؟؟؟؟ کیسه بیضه چپ حساس به لمس هست و موقعی که نواحی از آن لمس میشود طناب بیضه تا شکم درد خفیف دارد و از سمت جلو شکم انتشار پیدا میکندبه پهلو چپ،وهمچنین در پایین کمر هم انتشار می یابد؟؟؟؟ پوست کیسه بیضه از بالا(سمت کشاله ران) به پایین (رو به بیضه)پهن و ضخیم شده است،آیا طبیعی می باشد؟؟؟؟ عاجزانه خواهشمندم با مطالعه شرح حال بنده ،چناچه موردوتوصیه ایی هست به بنده بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام. من ۱۵ سال دارم و دستگاه تناسلی من در اندازه ی ۹سانتی قرار داره
    میخوام بدونم این اندازه در این سن نرمال هست یا نه وایا بیشتر هم رشدمیکنه یانه و حتی تا چند سالگی رشد میکنه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    طبق تجویز پزشک محلول پودوفیلین 20درصد رو 2بار و به فاصله یک روز روی ضایعات استفاده کردم, یک لایه از پوست ناحیه خشک شده و جدا شده ولی زیرش هنوز آثاری از زگیل هست. تا چه زمانی و با چه فاصله زمانی از محلول استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    آیا خود ارضایی فایده ایی هم داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما
    من 41 سالم هست و تقریبا از جوانی بیضه هام کوچک بود و فکر میکنم به خاطر همین مسله تعداد اسپرم کم بود که برای بچه دار شدن مجبور به شدم به رویان مراجعه کنم و از طریق ivf این کار انجام شد و خدا رو شکر این مشکل حل شد.
    اما جدیدا احساس میکنم بیضه سمت راستم کاملا کوچکتر از قبل شده و با ضربه های خیلی کوچک یا جابه جای دچار درد میشه تقریبا تمایلات جنسیم هم کمتر شده.
    میخواستم بدونم واقعا امکان کوچکتر شدن بیضه به مرور زمان هست و این مشکل با شرایط سن من خطرناک هست و نیاز به چکاپ دارد.
    ضمنا من از نوجوانی اضافه وزن هم داشتم
    ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      میخواستم بدونم واقعا امکان کوچکتر شدن بیضه به مرور زمان هست؟.............در موارد نادری بله

      و این مشکل با شرایط سن من خطرناک هست و نیاز به چکاپ دارد.............خطرناک نیست ولی نیاز به چکاپ دارد

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر چند روزی بیضه سمت راستم همراه یا کشاله ران کمر دردخفیفی دارم و همچنین در ناحیه مثانه درضمن ورزش فوتسال انجام میدم سنم 46 ساله یه حالت سنگینی در بیضهام دارم ممنون میشم راهنمایی کنید از رشت
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام
    درخصوص سندرم کالمن تا سن 41 سالگی تستوسترن مصرف می کردم الان به مدت 6 ماه hmg+hcgهر هفته دو بار تزریق عضلانی دارم که در آزمایش میزان تستوسترن و fsh در رنج نرمال است اما lh کم است ودر آزمایش سمن اسپرم تولید نمی شود نظردکتر این است که بیضه تکامل نیافته وقادر به تولید اسپرم نیست چون دیر اقدام به درمان برای ناباروری نموده ام آیا به درمان با hcg+ hmg ادامه دهم یا روش دیگری هم وجود دارد
    کلومفین سیترات آیا موثر است
    اگر بیضه تکامل نیافته چرا تستوسترن تولید می کند امکان دارد با ادامه درمان اسپرم هم تولید کند
    در صورت امکان مفصل توضیح دهید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      به نظر من درمان را می توان ۱۲ تا۱۸ ماه ادامه داد

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر...۲۲ سالمه در بیضه سمت راست گاهی اوقات درد شدیدی داشتم در حدی که نمیشد اصلا لمس کردشون.سونوگرافی و آزمایش اسپرم هم دادم.در کشاله ران نیز یک برامدگی سفتی پدید اومده و
    دکتر احساس میکنم بیضه های کوچیکی دارم که از بعد روانی اذیتم میکنه.
    ممنون میشم ک نظری بدین.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بیضه ها سایز مناسبی دارد ولی واریکوسل دارید و کمی شکل نرمال اسپرم  ها پایین تر از حد نرمال هست. بهتر است برای درمان به ارولوژیست مراجعه کنید شاید نیاز به جراحی باشد

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط