درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات

در این مقاله مطالعه می کنید:

تقریباً تمام مردان در چند ماه اول پس از درمان سرطان پروستات، ممکن است تا حدودی اختلال نعوظ را تجربه کنند. با این حال، مردانی که دارای عصب های سالم هستند، طی یک سال پس از درمان به بهبودی زیادی دست پیدا می کنند.در ادامه، درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات را توضیح خواهیم داد.

وضعیت بیمار پس از عمل پروستاتکتومی جداسازی عصب چگونه است؟

حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از مردان، طی مدت یک سال پس از پروستاتکتومی و تقریباً ۳۰ تا ۶۰ درصد مردان طی مدت دو سال، به توانایی پیش از درمان خود بر می گردند. میزان بهبودی در افراد مختلف، متفاوت است که تا حد زیادی بستگی به جراح و میزان جداسازی عصب در زمان جراحی دارد.  

درمان نعوظ

پس از پرتو درمانی چه اتفاقی می افتد؟

تقریباً ۲۵ تا ۵۰% از مردانی که تحت رادیوتراپی داخلی قرار می گیرند و نیز ۵۰% از مردانی که پرتو درمانی خارجی استاندارد دریافت می کنند، اختلال نعوظ را تجربه خواهند کرد. پس از دو یا سه سال، تعداد کمی از این افراد به بهبودی زیادی دست می یابند ولی شرایط برخی از افراد به مرور زمان بدتر می شود. مردانی که تحت جراحی هایی با عوارض جانبی زیاد قرار می گیرند و یا توسط جراحانی عمل می شوند که مهارت کافی ندارند، شرایط بدتری خواهند داشت.

همچنین، مردان مبتلا به بیماری ها یا اختلالات دیگر (دیابت، مشکلات عروقی و …) که توانایی آنها برای حفظ نعوظ مختل می شود، مشکلات بیشتری در برگشتن به توانایی جنسی پیش از درمان، خواهند داشت. 

کنترل اختلال نعوظ به چه صورت است؟

به طور میانگین، حدود یک ساعت طول می کشد تا دارو ها اثر کنند و ماندگاری اثر بخشی آنها برای کمک به نعوظ از ۸ تا ۳۶ ساعت خواهد بود. تقریباً ۷۵ % از مردانی که تحت جراحی پروستاتکتومی جدا سازی عصب یا روش های پرتو درمانی دقیق تر قرار گرفته اند، گزارش کرده اند که پس از استفاده از دارو ها به طور موفقیت آمیزی مشکل نعوظ آنها برطرف شده است.

گرچه، افرادی که به علت آنژین یا سایر مشکلات قلبی دارو دریافت می کنند و یا مسدود کننده های آلفا مصرف می کنند، نمی توانند از این دارو ها استفاده کنند.

از چه داروهایی می توان بعنوان درمان های جایگزین استفاده کرد؟

مردانی که پس از درمان، توانایی نعوظ آنها بازیابی نمی شود، می توانند دارو های تزریقی را امتحان کنند. رایج ترین دارویی که برای این شرایط استفاده می شود، پروستاگلاندین می باشد.

دستگاه های مکانیکی چه کاری انجام می دهند؟

دستگاه انقباض وکیوم، به طور مکانیکی با استفاده از پمپ خلأ، جریان خون را وارد آلت تناسلی می کند. بستن یک حلقه ی پلاستیکی در پایه ی آلت تناسلی می تواند به حفظ حالت نعوظ کمک کند. حدود ۸۰% از مردان، این دستگاه را موفق اعلام کرده اند.    

درمان مشکل نعوظ بعد از جراحی پروستات

جراحی چگونه انجام می شود؟

برای درمان اختلال نعوظ، یک پروتز قابل باد کردن سه تکه ای، با جراحی درون آلت تناسلی قرار داده می شود. این پروتز از یک لوله ی پلاستیکی انعطاف پذیر نازک (که در امتداد طول آلت تناسلی قرار داده می شود)، یک ساختار بالون مانند کوچک (که با مایع پر می شود و به دیواره شکم متصل می شود) و یک دکمه (که درون کیسه بیضه قرار داده می شود) تشکیل شده است. در زمان دلخواه دکمه فشار داده می شود و مایع درون بالون وارد لوله ی پلاستیکی می شود. زمانی که لوله از مایع پر می شود، صاف می ایستد و آلت را با خود می کشد و حالت نعوظ ایجاد می کند.

با فرض اینکه این دستگاه ها به طور صحیح کار می کنند، اثربخشی این روش ۱۰۰% است و تقریباً ۷۰ درصد از مردان حتی بعد از گذشت ۱۰ سال هنوز هم از ایمپلنت های خود راضی هستند. از آنجا که این روش تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، برای مردانی که دچار مشکلات سلامتی دیگری هستند، گزینه ی مناسبی محسوب نمی شود.

اختلال نعوظ پس از پروستاتکتومی رادیکال چگونه است؟

تشخیص شامل پرسیدن سابقه ی مشکل جنسی، سابقه ی هر گونه بیماری، سابقه ی اختلال روانی، سابقه ی دارویی، معاینه ی فیزیکی و آزمایشات مناسب می شود. درمان پس از تشخیص درست انجام می شود و گزینه های درمانی مختلفی وجود دارند. گزینه های درمانی کم تهاجمی از داروهای خوراکی گرفته تا دارو هایی که مستقیماً به آلت تناسلی تزریق می شوند و استفاده از دستگاه وکیوم مکانیکی، متفاوت اند. درمان های تهاجمی شامل کاشت ایمپلنت یا جراحی عروق هستند. درمان روانشناختی در کنار درمان های دیگر، برای کنترل اختلال نعوظ بسیار مهم است.

اگر اختلال نعوظ بیمار مربوط به یک مشکل روانشناختی باشد، مشاوره با روانشناس توصیه می شود. برای مثال، مشکلات رابطه ای می توانند روی روابط جنسی تأثیر منفی داشته باشند. اختلال نعوظ پس از پروستاتکتومی رادیکال برای درمان سرطان پروستات موضعی، یکی از عوارض احتمالی شناخته شده ی این جراحی می باشد. با ظهور روش پروستاتکتومی رادیکال، بسیاری از مردان می توانند امیدوار باشند که توانایی نعوظ آنها برمی گردد. گرچه، حتی با وجود مهارت و تخصص بالا در انجام عمل پروستاتکتومی جداسازی عصب، بازیابی زود هنگام توانایی نعوظ طبیعی ممکن نیست.

اهمیت حفظ عملکرد نعوظ چیست؟

با توجه به تأثیر روش های درمانی مختلف سرطان پروستات روی کیفیت زندگی، بسیاری از بیماران برای حفظ توانایی نعوظ طبیعی اهمیت زیادی قائل هستند. این موضوع برای مردان جوان بسیار مهم است و با توجه به شرایط سنی آنها نسبت به افراد مسن تر، احتمال سالم ماندن عملکرد نعوظ در آنها بیشتر است. با این حال برای تمام مردانی که قبل از درمان، عملکرد نعوظ طبیعی دارند (بدون در نظر گرفتن سن آنها) حفظ عملکرد نعوظ پس از درمان، امکان پذیر است.

پس از پروستاتکتومی رادیکال، چه نتایجی انتظار می رود؟

پس از شناخت آناتومی پروستات و ساختارهای اطراف آن در دو دهه ی قبل، تغییرات در این روش جراحی، موجب نتایج چشمگیری شد. در رابطه با درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات باید گفت که در حال حاضر انتظار می رود که اکثر بیماران طی چند هفته بعد از عمل، توانایی فیزیکی خود را به طور کامل بازیابی کنند، در بیش از ۹۵% بیماران، بازگشت اختیار ادرار پس از چند ماه صورت می گیرد و بیشتر بیماران در عرض دو سال، به بهبود عملکرد نعوظ و توانایی برقراری رابطه جنسی دست پیدا می کنند.

چرا در حال حاضر نگرانی های روز افزونی در مورد اختلال نعوظ پس از پروستاتکتومی رادیکال وجود دارد؟

بعد از عمل پروستاتکتومی، فرایند بازیابی قوای جنسی پس از بهبودی عملکرد در نواحی دیگر صورت می گیرد. از اینرو، بیماران با طولانی شدن روند اختلال نعوظ، در مورد بازگشت قدرت جنسی خود دچار تردید می شوند.

چرا حتی پس از بهترین جراحی ها نیز فرایند بازیابی نعوظ طول می کشد؟

توضیحات زیادی در رابطه با پدیده تأخیر بازیابی عملکرد جنسی ارائه شده است، که برخی از آنها عبارتند از: کشش عصب که ممکن است در طول انقباض پروستات رخ دهد، آسیب حرارتی به بافت عصب ناشی از جریان الکتروکوآگولاتیو در حین برش جراحی، آسیب به بافت عصب در حین تلاش برای کنترل خونریزی جراحی و اثرات التهاب موضعی ناشی از جراحی.

چه چیزی باعث بهبود نعوظ پس از جراحی می شود؟

واضح ترین عامل بهبودی اختلال نعوظ پس از عمل، وضعیت توانایی جنسی فرد پیش از عمل است. برخی از مردان ممکن است با بالارفتن سن، دچار افت عملکرد جنسی شوند. بنابراین، اختلال نعوظ پس از جراحی با برخی از عوامل خطر پیشین مانند سن بالا، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت و سبک زندگی (مانند سیگار کشیدن، فعالیت فیزیکی) و مصرف دارو هایی مانند دارو های فشارخون (که دارای عوارض ضد نعوظ هستند) پیچیده تر می شود.

آیا روش های جراحی خاصی برای بهبود عملکرد نعوظ وجود دارد؟

در حال حاضر، چندین روش جراحی مختلف وجود دارد که شامل روش رتروپوبیک یا روش پرینه آل (شکمی) و نیز روش های لاپاروسکوپی به کمک دست یا با دستگاه می شوند. بحث های زیادی در مورد مزایا و معایب روش های جراحی مختلف وجود دارد. پیش از اظهار نظر در مورد موفقیت هر یک از این روش های جدید، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

آیا گزینه درمانی بهتری برای حفظ عملکرد نعوظ وجود دارد؟

علاوه بر درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات، علاقه ی روزافزون به پرتو درمانی لگن و براکی تراپی، به عنوان جایگزینی برای جراحی در نظر گرفته شده است و علت آن تا حدودی به دلیل احتمال اختلال نعوظ پس از جراحی می باشد. به طور واضح، جراحی با افت عملکرد نعوظ همراه است که با انجام پرتو درمانی این اتفاق رخ نمی دهد، گرچه، در بسیاری از افراد با مراقبت های مناسب پس از جراحی، بازیابی عملکرد نعوظ امکان پذیر است. در مقابل، پرتو درمانی به مرور زمان منجر به کاهش ناچیزی در عملکرد نعوظ می شود.

در حال حاضر چه روش هایی برای درمان اختلال نعوظ پس از پروستاتکتومی رادیکال وجود دارد؟

گزینه های درمانی شامل مداخلات فارماکولوژیک و غیر فارماکولوژیک می شوند. درمان های فارماکولوژی شامل مهارکننده های  PDE-5 خوراکی (سیلدنافیل [ویاگرا]، تادالافیل [سیالیس] و واردنافیل)، شیاف داخل پیشابراهی و تزریق به آلت تناسلی (پروستاگلاندین E1 و داروهای وازواکتیو) می شوند. درمان های غیر فارماکولوژیک شامل دستگاه های انقباض و ایمپلنت های آلت تناسلی (پروتز) می شوند.

آیا از “توانبخشی نعوظ” می توان برای بهبود میزان بازیابی عملکرد نعوظ استفاده کرد؟

یک راهکار عملی نسبتاً جدید مطرح شده است که پس از پروستاتکتومی رادیکال، تحریک جنسی اولیه و افزایش جریان خون به آلت تناسلی می تواند موجب سهولت بازگشت عملکرد نعوظ طبیعی و از سرگیری فعالیت جنسی بدون کمک پزشکی شود. به همین منظور علاقه به استفاده از مهارکننده های  PDE5 خوراکی بیشتر شده است. زیرا این روش غیر تهاجمی، آسان و تا حد زیادی قابل تحمل است.


دکتر محمد جباری متخصص ارولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (131 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمدی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    اولا یه تشکر ویژه باید خدمت عرض کنم و بگم دمت گرم بخدا خیلی داری ثواب میکنی خدا اینشالا عوضشو به خودت و خانوادت بده خیلی مردی
    من همونم که از محلول تی سی ا استفاده کردم واسه دوتا زگیا کوچیک داشتم خداشکر زخم امروز افتاد
    چند سوال داشتم
    اول اینکه جاش هنوز یکم حالت سوراخه باید هنوز محلول بزنم یا کافیه ؟
    بعد هم از الان به بعد باید چکار کنم که دیگه دچار نشم و برای برقراری رابطم باید چی کنم ایا مشکلی هست
    ممنون میشم توضیح کامل بدید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      اگر سوراخ شده ادامه ندهید. توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و در بعضا ریشه کنی آن می شود:
      • عدم اصلاح موهای ناحیه تناسلی با تیغ وترجیحا استفاده از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان پائین
      • نخاراندن ناحیه تناسلی
      • عدم خشک کردن ناحیه تناسلی با حوله بصورت مالشی
      • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      • کم کردن دفعات نزدیکی در صورت ابتلای همزمان شریک جنسی
      • قطع رابطه جنسی غیر ایمن
      • استفاده از کاندوم
      • چکاپ دوره ای توسط خود فرد و نیز پزشک با درشت نمایی مناسب
      • درمان سریع هر ضایعه جدید ترجیحا با روش های سریع الاثرتر مثل لیزر
      • تقویت سیستم ایمنی از طریق:
      o عدم استفاده از دخانیات و الکل
      o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه
      o استفاده از مکمل ها و آنتی اکسیدان ها
      o ورزش
  • تصویر کاربر محمدحسن شنبه ۱۶ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشین. دو هفته پیش خدمت رسیدم برای معاینه و مشاوره با جنابعالی. من استرس عدم نعوظ و نگهداری نعوظ در حین رابطه رو داشتم.جنابعالی بهم فرمودین یک نصف قرص ویزارسین یکساعت قبل رابطه بخورم. آقای دکتر فردای عروسی برای اولین بار وقتی خواستم رابطه برقرار کنم به محض انجام دخول آلت از حالت نعوظ خارج و شل میشد.به طوریکه حتی امکان دخول هم نبود. فرداش هم دوباره بعد کلی معاشقه همین مشکل تکرار شد.آقای دکتر از استرس و ناراحتی دو روز هست زندگیم مختل شده. خیلی حس بدی هست در اولین رابطه و سعی دوم حتی امکان دخول نباشه. اگر لازم باشه مجدد حضوری خدمت میرسم.کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر محمدحسن شنبه ۱۶ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      معذرت می‌خوام آقای دکتر من امر جنابعالی رو اجرا کردم.البته سیدنافیل ایرانی بود. برای رابطه دوم رفتم قرص ویزارسین ۱۰۰ گرفتم و نصفش رو یکساعت قبل رابطه خوردم اما انگار نه انگار. آنقدر ناراحت شدم که رفتم بعدش یه قرص کاملشو مجددخوردم ولی نه عوارضش سراغم اومد و نه حس نعوظ خوب پیدا کردم.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر انیتا دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من قبلا HPV 6 داشتم که واکسن گارداسیل زدم بعد از دو هفته به ازمایشگاه رفتم HPV 16نشان داد که خیلی از این اتفاق تعجب کردم ایا ممکنه به علت تاثیر واکسن باشه؟ ایا با توجه به این که 16 شده واکسن را ادامه بدهم؟ طی پاسخ قبلی به من گفته بودید علاوه بر خوردن بروکلی و سیر و.....AHCC را تهیه کنم ولی نمیدانم این قرص را از کجا تهیه کنم که اصل باشد و اصلش کجایی است اگر از سایت باید بگیرم لطفا معرفی کنید؟ ایا خورن قرص AHCC این ویروس را از بین میبرد من 42سالمه یا تا اخر عمر این ویروس را با خود دارم ؟ اقای دکتر در شیراز به من قرص ایمنوسیس وQ10وزینک داده اند که هر روز باید این سه تا را روزی یک عدد بخورم نمیدانم AHCC را باید با این قرص ها بخورم یا این قرص ها را دیگر قطع کنم؟ AHCC به تنهایی برای این بیماری کافی است؟ و چند ماه باید بخورم و تست مجدد بدهم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      اقای دکتر من قبلا HPV 6 داشتم که واکسن گارداسیل زدم بعد از دو هفته به ازمایشگاه رفتم HPV 16نشان داد که خیلی از این اتفاق تعجب کردم ایا ممکنه به علت تاثیر واکسن باشه؟.................خیر
      ایا با توجه به این که 16 شده واکسن را ادامه بدهم؟........برای دیگر انواعش بله
      طی پاسخ قبلی به من گفته بودید علاوه بر خوردن بروکلی و سیر و.....AHCC را تهیه کنم ولی نمیدانم این قرص را از کجا تهیه کنم که اصل باشد و اصلش کجایی است اگر از سایت باید بگیرم لطفا معرفی کنید؟................متاسفانه سایت معتبری را در این زمینه نمی شناسم
      ایا خورن قرص AHCC این ویروس را از بین میبرد من 42سالمه یا تا اخر عمر این ویروس را با خود دارم ؟........................نه بطور قع ولی احتمالش هست
      اقای دکتر در شیراز به من قرص ایمنوسیس وQ10وزینک داده اند که هر روز باید این سه تا را روزی یک عدد بخورم نمیدانم AHCC را باید با این قرص ها بخورم یا این قرص ها را دیگر قطع کنم؟........................ترجیحا قرص های فعلی را قطع نکنید.
      AHCC به تنهایی برای این بیماری کافی است؟ و چند ماه باید بخورم و تست مجدد بدهم؟.............۶ ماه
  • تصویر کاربر يلدا سه شنبه ۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    با سلام آقاي دكتر من از حدود 6 ماه قبل دو عدد ضايعه پوستي كوچك مسطح تقريباً گوشتي رنگ روي بدنم ايجاد شده. كه يكي از آنها روي كشاله ران و ديگري بالاي ناحيه تناسلي و زير شكم قرار دارند كه هيچ مشكلي برام ايجاد نكردن نه خارش و نه سوزش ميخواستم بدونم زگيل تناسلي هستند يا نه چند روز قبل هم يه عارضه پوستي حالت جوش مانند ولي نه از جنس جوش روي لبه قسمت مثلثي آلت تناسليم ايجاد شد كه متاسفانه با ژيلت زخم شد ولي هيچ نوع درد و خارش و سوزشي نداره.مي خواستم بدونم ممكنه اين ضايعات پوستي زگيل تناسلي باشند يا خير؟ پيشاپيش ممنون از پاسخ گوييتون زير شكم يك عدد كشاله ران هم يك عدد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      ظاهر این ضایعات به زگیل تناسلی نمی خورد ولی اگر رابطه ی غیر ایمن داشته اید بهتر است احتیاط کنید و ترجیحا از ژیلت استفاده نکنید.
    2. تصویر کاربر يلدا یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسخ گويي تون. دكتر شما مي دونيد اين ضايعات روي پوستم چيه خيلي ذهنم رو درگير كرده.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      هم می تواند خال باشد و هم کراتوز سبورئیک. برای تشخیص قطعی بایستی نمونه برداری کرد.
    4. تصویر کاربر يلدا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام و روز بخيرآقاي دكتر اين عكسي كه براتون ارسال كردم همون ضايعه پوستي كه گفتم جديداً ايجاد شده و من با ژيلت زخمي كردم .پس از چند روز زخمش خوب شده براتون عكسش رو مي فرستم چون با اون ضايعه قبلي يك شكل نيست. ممنون از پاسخگويي تون.
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      نظر دادن در باره ی این ضایعه و از روی عکس کمی سخته چون هنوز قرمز و ملتهب به نظر میرسد شاید آنژیوکراتوم باشد ولی بحث زگیل را هم باید مد نظر داشت بهتر است ۲ تا ۳ هفته بعد مجددا دیده شود.
    6. تصویر کاربر يلدا سه شنبه ۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون كه انقدر با حوصله و صبوري جواب ميديد آقاي دكتر??..
      فقط اينكه در طي اين مدت چطور بفهمم كه زگيله يا آنژيوكراتوم چه علايمي دارن؟ دارو و يا پمادي پيشنهاد مي كنيد جهت جلوگيري از تكثيرش؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      تشخیص براساس ظاهر و گاهی نمونه برداری است. جهت جلوگیری از تکثیرش بهتره از تیغ و ژیلت برای اصلاح استفاده نکنید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر farbod چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 860 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی دکتر.شما منو میشناسین.36 ساله و آقا هستم و خدمتتون هم رسیدم.با نصرف 6 7 لیوان مایعات حدود 8 9 بار دستشویی میرم.وقتی شب میخوابم تا صبح نمیرم دستشویی.بیشترین شکایت من از اینه که وقتی ادرار میکنم بعد از اتمام ادرار همچنان در دستشویی میشینم تا بتونم کامل تخلیش کنم و گاها تا 1 دقیقه میشینم و بعدش که از دستشویی خارج میشم کمی احساس ادرار و ماندن ادرار در میله دارم و مجبور میشم به خاطر این حس دوباره برم دستشویی اما بعدش در حد چند قطره یا خیلی کم و کم فشار ادرارم میاد و گاهی نگهش میدارم تا حس ادرارم بیشتر بشه و بعدش برم دستشویی البته اگه بعد لز دستشویی دراز بکشم این خس پررنگتره و وقتی در محل کارم هستم این حس کمی کمتره..راستش این حسو دوست ندارم و خواهشا واسم برطرف کنید.شکایت بعدیم از دوشاخه شدن ادرارمه که معمولا در 80 درصد مواقع و معمولا در ابتدای ادرارم اتفاق میفته و گاهی در انتهای ادارم هم دوشاخه میشه.حدود 1 ماهه قرص های فینوپروست 5 میلی گرم و تاوانکس و ترازوسین2 رو مصرف کردم و حدود 5 روز هم هست که ویسول 5 و ولتارن 50 رو مصرف میکنم اما تاثیری نکرده.آزمایش سونو هم 35 سی سی مانده ادرار نشون میده.آزمایش psa و free psa و عفونت هم دادم و منفی شد.جواب آزمایش سونو رو هم واستون ارسال میکنم.آزمایش حدود 1 ماه پیشhpv از چند قطره ادرار هم دادم و با تایپ 51 مثبت شده اما در ابتدای مجرا یا حتی کلاهک هرگز ضایعه نداشتم(خودتونم معاینه کردین و گفتین ندارم) و در حدود 3 سال پیش در زیر شکم و میله و ... ضایعه داشتم و درمان کردم و الان 3 ساله ضایعه ندارم.در هنگام ادرار درد،سوزش،خون، ندارم و لکه خونی هم در شورتم هرگز ندارم.و احساس خارش داخل مجرا هم ندارم.هم شما و هم بعضی از همکاراتون فرمودید که احتمال وجود ضایعه زگیل داخل مجرای من بعیده و سیستوسکپی و عکس رادیولوژی هم نیاز نیست.منم اطاعت کردم.الان یه خواهش دارم.تو رو خدا کاری کنید یا دارویی بدید یا قرصی بدید که من خوب بشم و اون دو مورد بالا که خدمتتون فرمودم رفع بشه.ممنون میشم.
    شما فرمودین آزمایش اچ پی وی در صورت نثبت شدن ارزشمنده.اما از نظر من و بطور منطقی آزمایش چند قطره اول ادرار چون یک مسیر برای عبور بیشتر نداره و نمونه گیری رندوم نیاز نداره هم مثبت و هم منفیش میتونه ارزشمند باشه.درسته؟
    با توجه به همه شرایطی که توضیح دادم به نظرتون نشکل دوشاخه شدن و احساس ماندن ادرار در من به چی مربوطه و چطوری رفع میشه؟؟؟ا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      به نظر من به وسواس شما بر می گرده و علت خاص دیگه ای نداره
    2. تصویر کاربر farbod سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      خسته نباشی.دکتر من اصلا و ابدا در حال حاضر نسبت به اچ پی دی وسواس ندارم.و اصلا واسه من مهم نیست و مطمن هستم که اگه فقط ویروس باشه ریشه کن میشه.اما من نمیدونم چرا دچار تکرار ادرارم.باور کن دستشویی میرم بعد از دستشویی احساس میکنم تخلیه نشده و مجبورم بشینم تا و صبر کنم و تمرکز کنم تا چند قطره بیاد و بعدشم که از دستشویی خارج میشم احساس میکنم بازم در میله و مخصوصا قسمت بالای میله ادرار مونده و اگه دوباره به دستشویی برگردم ا دراری خارج نمیشه یا اگه بشه در حد چند قطره و اونم با تمرکز و زوره.مثلا شب تا صبح که میخوابم و صبح که بیدار میشم احساس دستشویی شدیدی دادم اما میرم دستشویی به تناسب احساسی که دارم ادرار نمیکنم و کمتره.
      خوب خواهشم اینه شما یه قرصی دارویی چیزی بگید بخورم که این رفع بشه.الان من اولین شکایتم همین حس ماندن ادرار در میله بهد از ادرار کردنه که یه جورایی باعث تکرر شده .این حسم بیشتر در قسمت بالای میله هست.ممنونم.درضمن من شما رو در کل ایران به عنوان اورولوژیستی که در زمینه اچ می وی از همه بیشتر میدونه قبول دارم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      ممنون من هم منظورم اینه که احساس عدم تخلیه ادرار بیشتر یک وسواس فکری است چون مجرای ادراری هیچوقت خشک نیست و همیشه اندکی ادرار و/یا ترشحات غدد موجود در مجرای ادراری وجود دارد . استبرا صحیح با رعایت تمام ریزه کاری هاش این خیسی را به حداقل می رساند ولی صفر نمی کند لذا بیش از این اگر حسی وجود داشته باشد وسواس هست نه بیماری جسمی و دارویی هم براش وجود ندارد.
    4. تصویر کاربر farbod سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      بله.ممنونم دکتر جان.لخهدقبلا اینجوری نبودم.حالا در مورد دوشاخه شدن چطور؟و اینکه یک مقدار ادرار پاچش هم داره؟
      دکتر جان یعنی شما میگی اون داخل زگیل نیست؟
      من 2 ساله رابطه ندارم که ویروس وارد مجرا شده باشه.آزمایش مثبت شده.این مثبت شدن یعنی یا ویروس یا ضایعه هست.حالا من میگم اگه ویروس بود که در 6 ماه تا 1 سال به احتمال 70 درصد برطرف شده بود.منظورمو کامل متوجه میشید.ممنونم از وقتی که میزاری.به هدا 5 نفر دور ورم نگرانتر از من هستند و همراه با من ماسخهای شما رو بررسی میکنن و بر اساسش تصمیم میگیرند
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر اینقدر شما و اطرافیان تان نگران هستند از خود گذشتگی کنید و سیستوسکپی کنید با پذیرش ریسک انتشار ویروس
      بقیه هم دعاتون می کنند
    6. تصویر کاربر farbod سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      نه.از سیستوسکپی میترسم.کلا ارس وجودمو گرفته.همش احساس میکنم اونجا ضایعه ای هست و این علاءم مربوط به اونه.به خدا دیشب تا صبح کابوس دیدم.و کلا همش اشکم میاد.من به خدا یه غلطی کردم و اشتباهی کردم حالا 4 ساله ولم نمیکنه.کی باید خوب بشه.آخه اگه اون داخل ضایعه باشه که خوب شدنی نیست که.درمانشم که کار حضرت فیله.کی میخواد اون داخلو درمان کنه.من 2 ساله رابطه ندارم.اون داخل اگه ویروس بود که تا الان ریشه کن شده بود.دکتر من هیلی اذیتت میکنم.به خدا دستم به حایی بند نیست.تاثیر در زندگی و اطرافیانم گذاشتم.همش اشکام میاد.بدبخت شدم.به خدا بوبخت شدم.حاضرم تمام زندگیمو بدم اما خوب شم.به خدا قسم قلبم جسمم فکرمم و کلا همه جام درگیره.
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      بهت می گم برو روانپزشک گوش نمی کنی
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر