طول عمر ویروس زگیل تناسلی و ویروس hpv

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

زگیل­ تناسلی خارجی (EGW) که کوندیلوماتا آکومیناتا (CA) نیز نامیده می­شود، شایع ترین بیماری ویروسی یافته شده در اجتماعات انسانی حال حاضر هستند که از طریق رابطه  جنسی منتقل می­گردند.

طول عمر ویروس hpv

در رابطه با طول عمر ویروس زگیل تناسلی پژوهشگران بر این باورند که عفونت اولیه به طور طبیعی گذراست و در 4 ماه نخست عفونت، تقریباً 30% زگیل­ ها به طور خود به خود فروکش می­کنند.

برآورد شده است که مشکل 20% دیگر طی 2 سال بعدی حل می­شود. با این وجود، میزان بهبودی درازمدت هم­چنان ناشناخته است. گمان می­شود که حتی با درمان­های مناسب، بیش­تر موارد زگیل­ تناسلی خارجی طی 3 ماه پس از عفونت دوباره عود کنند. عوامل افزاینده­ ی خطر دوام ویروس شامل ضعف ایمنی میزبان، عفونت هم­زمان ویروس اچ پی وی در مردان، تعداد زیاد شرکای جنسی، عفونت با گونه­ های پرخطر HPV و سن بالای بیمار هستند.

بر عکس، میزان موارد فروکش کردن خود به خودی، وابسته به وجود لنفوسیت­های CD4+ در لایه­ های میانی و بیرونی پوست است؛ این لنفوسیت­ها نقش مهمی را که سیستم ایمنی در تعیین چگونگی روند عفونت ویروسی بازی می­کند، تقویت می­کنند. علاوه بر این، گمان بر این است که در زمینه ­ای از عوامل خطرزای بالینی دیگر مانند بارداری، عفونت ماندگار می­تواند خطر پیش­رفت بدخیمی را افزایش دهد. بیش­تر موارد زگیل تناسلی خارجی را می­توان تنها بر اساس تاریخچه­ ی دقیق بالینی و معاینه­ ی فیزیکی تشخیص داد. در معاینه­ ی فیزیکی، ثبت یافته­ ها و وسعت درگیری ضایعات دارای اهمیت حیاتی است که در صورت نیاز، می­تواند با معاینه­ ی مهبل به وسیله­ ی اسپکولوم، آنوسکوپی با دقت بالا، سیگموئیدوسکوپی، کولپوسکوپی کامل شود.

در صورتی که عفونت مختصر یا مبهم باشد، می­توان از محلول 3% تا 5% اسید استیک (آزمایش استووایت) برای رنگ ­آمیزی ضایعات به رنگ سفید و نمایان ساختن آن­ها ، استفاده کرد. تقریباً هیچ­گاه برای تشخیص نیاز به بیوپسی نیست، با این وجود برای آسیب­های زگیل تناسلی پرخطر و دارای احتمال افزایش خطر بدخیمی، توصیه می­شود. این موضوع شامل مواردی است که عبارتند از:

  • افراد دارای ضعف ایمنی
  • افرادی که به درمان پاسخ نمی­دهند
  • آنانی که دارای ویژگی­ های غیرمعمول مانند زخم هستند
  • زگیل ­هایی که ظاهر آن­ها به سرعت تغییر می­کند یا ضایعه زگیلی به بافت زیرین چسبیده است، دیده­ می­شود.

جدیدترین اخبار زگیل تناسلی

تخمین زده می­شود که تنها در ایالات متحده­ ی آمریکا سالانه حدود 3 تا 6 میلیون ابتلا به زگیل تناسلی رخ می دهد، که تقریباً معادل 1% جمعیت فعال جنسی است. اثبات شده است که ابتلا به زگیل های تناسلی نتیجه­ مستقیم ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV است. گر چه زگیل ­های تناسلی خارجی در هر دو جنس رخ می­دهد، اما این واقعیت که 67% از جامعه­ مبتلایان را زنان تشکیل می­دهند این گمان را تقویت می­کند که احتمال بروز این بیماری در زنان اندکی بیش­تر است.

با این وجود، اطلاعاتی که اخیراً از بریتانیا به دست آمده نشان می دهد، مردان بیشتر از زنان به زگیل­ های تناسلی مبتلا شده­ اند خلاف این مطلب را نشان می­دهد. عفونت HPV که یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان دهانه ی رحم است، علاوه بر زگیل­ های تناسلی، با پیشرفت انواعی از بیماری های بدخیم و پیش ­بدخیم نواحی مقعدی-تناسلی و دهانی-حلقی در ارتباط است. این موضوع به بیان علت بار عظیمی که توسط HPV بر اقتصاد تحمیل شده است کمک می­کند، بطوریکه در سال 2004 در ایالات متحده با در نظر گرفتن هزینه ­های مستقیم درمان زگیل تناسلی و هزینه­ های ناشی از سرطان تهاجمی دهانه­ی رحم (وابسته به HPV) معادل 4 میلیارد دلار برآورد گردیده است.

در حال حاضر بیش از 160 گونه­ ی شناخته شده­ ی مجزا از HPV وجود دارد که 40 گونه از آن­ها می­توانند در ناحیه­ ی مقعدی-تناسلی عفونت ایجاد نمایند. گونه ­های کم­ خطر مانند گونه­ های 6 و 11 HPV شامل نژادهای ویروسی است که به ندرت موجب بروز سرطان­ های دهانه­ ی رحم می­شوند. به هر حال، عفونت با این ژنوتیپ ­ها علت 90% بیماری های زگیل تناسلی است. در مقابل، گونه­ های 16 و 18 HPV به شدت با رشد غیرطبیعی سلول­ های دهانه­ ی رحم، فرج، مهبل و مقعد همراه است و شواهد عفونت با این ژنوتیپ­ ها در 70% کارسینوماهای سلول سنگ­فرشی دهانه­ی رحم (SCC) یافت می­شود.

به همین علت، آن­ها به عنوان گونه­ ای پرخطر سرطان ­زا شناخته می­شوند. گونه ­های با خطر متوسط، مانند گونه ­های 29، 31، 33، 45، 51، 52، 56، 58 و 59 غالباً با رشد سلول های سنگ­فرشی جدید همراهند؛ به هر حال، گمان می­رود که در موارد نادر، دوره­ ی پیش­رفت بعضی از این گونه­ ها در جهت تبدیل به SCC دهانه­ ی رحمی، غیرفعال ­تر باشد. مبتلایان به سرطان ممکن است به طور هم­زمان، دچار عفونت با گونه ­های دیگر ویروس HPV نیز گردند، و ماهیت دقیق عفونت می­تواند علامت پیش­ آگهی مهمی برای سرطان دهانه­ رحم باشد. اگر چه، این موضوع نقش تعیین­ کننده ­ای در تشخیص و درمان زگیل تناسلی ندارد. در ادامه فیلم لیزر زگیل تناسلی آمده است.

همه ­گیر شناسی(اپیدمیولوژی)

بروز و شیوع عفونت HPV در 35 سال گذشته به شدت در حال افزایش بوده است. برآوردهای فعلی نشان می­دهد که احتمالاً حدود 20 میلیون آمریکایی به ویروس آلوده هستند و تقریباً سالانه 5/5 میلیون مورد ابتلای جدید در ایلات متحده گزارش می­شود. با توجه به این که خطر ابتلا به HPV با افزایش سن به شدت کاهش می­ یابد، تقریباً نیمی از موارد ابتلای جدید در جوانان با سن 15 تا 24 سال دیده می­شود. در حقیقت، تخمین زده می­شود که 75% تا 80% بزرگسالانی که از لحاظ جنسی فعال هستند، پیش از سن 50 سالگی به گونه­ ای از عفونت­های تناسلی HPV دچار می­گردند.

روند رو به افزایش HPV که در جمعیت جوان گزارش شده است می­تواند هم به روند رو به کاهش سن نخستین تماس جنسی، و هم به افزایش تعداد شرکای جنسی مربوط باشد. HPV به شدت مسری است و در درجه­ ی نخست از طریق رابطه­ ی جنسی منتقل می­شود که شامل تماس جنسی دهانی و مقعدی نیز می­ گردد.

در موارد بسیار نادر، انتقال عمودی و خود تلقیحی (ممکن است شخص ضایعه را نشناسد و مدام آن را دست‌کاری کند. با آلودگی دست می‌‌تواند ویروس را به جاهای دیگر بدن نیز منتقل کند) نیز می­تواند دلیل انتشار بیماری باشد. گمان می­شود که پس از تماس جنسی با فرد مبتلا به HPV، خطر ابتلا به ویروس و مشکلات فزاینده­ ی متعاقب آن مانند زگیل­های تناسلی، 75% باشد. در فعالان جنسی، میزان بالای انتقال به تنهایی منجر به خطر همیشگی ابتلا به زگیل­های تناسلی خارجی می­شود. هم­چنین، میزان ابتلا به زگیل­ تناسلی خارجی در افرادی که به طور مداوم دارای تماس­های جنسی محافظت نشده هستند، یا از داروهای خوراکی پیش­گیری از بارداری استفاده می­کنند، یا سابقه­ ی ابتلا به عفونت­هایی که از طریق جنسی منتقل می­گردند را دارند، یا دچار ضعف ایمنی هستند، می­ تواند بیش­تر هم باشد. فراموش نکنید که:

درمان قطعی زگیل تناسلی زنان به منظور پیشگیری از سرطان رحم ضروری است.

دوره زگیل تناسلی

پس از نخستین تماس با ویروس و آلودگی و پیش از ظهور علائم بالینی، HPV به دوره­ ی نهفتگی از 3 هفته تا 8 ماه نیاز دارد. به هر روی، این ویروس ­ها به طور میانگین 2 تا 3 ماه پس از نخستین تماس علائم خود را نشان می­دهند. به علاوه، این ویروس می تواند در میان سلول­های اپیتلیال، مدت طولانی­ تری غیرفعال بماند که منجر به عفونت­ های نهفته (تحت­ بالینی) می­گردد و ممکن است در تمام عمر فرد نمایان نشوند. گمان بر این است که میزان عفونت خاموش HPV در جوامع انسانی 40% باشد، که این عدد با مثبت شدن نمونه ­های ویروس در آزمایش DNA افراد غیربیمارِ دارای پوست ناحیه­ ی تناسلی ظاهراً سالم، به دست آمده است.

تظاهرات بالینی زگیل­ های تناسلی خارجی می­تواند بر اساس اندازه، تعداد و محل زگیل­ ها، بسیار متفاوت باشد. زگیل­ های تناسلی معمولا در بافت­ های مرطوب ناحیه­ ی مقعدی-تناسلی یافت می­شود، گر چه در برخی موارد پس از تماس جنسی دهانی با فرد آلوده، در دهان یا گلو نیز رشد می­کند. ظاهر زگیل ها می­تواند بسیار گوناگون باشد: از تخت تا گنبدی شکل، به شکل گل­ کلم یا ساقه­ دار. محیط یا ناحیه­ ی دور زگیل­ ها نیز می­تواند دارای رنگ و ظاهر متنوعی باشد که به تناوب سفید، صورتی، بنفش، قرمز یا قهوه­ ای، و از تخت تا مشبک یا برآمده گزارش شده ­اند.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

عکس واضح از زگیل تناسلی در زنان

بیمارانی که دارای زگیل­ های اندک هستند، معمولاً فاقد علامتند. تظاهرات اولیه­ ی زگیل­ های تناسلی خارجی معمولاً با بروز جوش­های کوچک و غیرقابل تشخیص 2-1 میلی­متریِ هم­رنگ گوشت، بر روی پوست آغاز می­شود؛ ممکن است این تظاهرات طی تمام دوره­ ی عفونت به همین شکل باقی بمانند، یا این که رشد نموده و قطرشان به چندین سانتی­متر برسد.

زگیل­ تناسلی می­تواند بدون علامت باشد به ویژه هنگامی که به تعداد کم یافت می­شود، با این حال، ضایعات زگیلی زیاد می­ توانند به ندرت دردناک بوده و یا همراه با ناراحتی شدید، حساسیت، سوزش و خارش باشند. به علاوه، زگیل­ های بزرگ در هنگام تماس ممکن است منشاء خون­ریزی و التهاب باشند که می­تواند در رابطه­ ی جنسی عادی، دفع یا زایمان ایجاد درد نماید.

زگیل تناسلی پرخطر

به طور معمول بدخیمی با گونه­ های پرخطر HPV مرتبط است، به ویژه گونه ­های 16 و 18؛ اگر چه در درگیری با گونه­ های کم­ خطر نیز دیده شده است. گمان می­شود کارسینومای زگیلی که کاملاً با SCC متفاوت است، با هر دو ژنوتیپ پرخطر و کم­ خطر همراه باشد. همان گونه که پیش از این گفته شد، عارضه دیگر عفونت­های HPV، افزایش خطر رشد بدخیمی است، به ویژه رشد غیرطبیعی سلول­های دهانه­ ی رحم و خطر درازمدت سرطان مهاجم. در حالی که در نهایت، اغلب عفونت­های HPV به طور خود به خود محو می شوند، یک­ سوم زگیل های تناسلی حاوی HPV پرخطر هستند و در 10% تا 20% زنانی که در معرض آن قرار دارند، عفونت­های سرطان­زای پایدار رشد می کند که با خطر بزرگ­تر پیش­رفت نئوپلاسم داخل اپیتلیالی دهانه­ی رحم (CIN) درجه II/III همراه است.

گمان بر این است که این علائم، آسیب­های پیش ­سرطانی باشند که اگر درمان نشوند، ممکن است منجر به بروز سرطان تهاجمی دهانه­ ی رحم گردند. سرطان آلت، که چندان شایع نیست، ارتباط متقابل محکمی را هم با عفونت پرخطر HPV و هم با سابقه­ ی زگیل های تناسلی خارجی ماندگار نشان می­دهد. در یک پژوهش شاهدی- موردی که بر روی 100 مرد مبتلا به سرطان آلت انجام شده نشان می دهد که در دارندگان پیشینه­ ی زگیل های تناسلی خارجی خطر سرطان آلت 9/5 بار در مقایسه با سایرین بیش­تر است.

طول عمر ویروس hpv خارج از بدن

طبق گفته یک متخصص اورولوژی، معمولاً انواع HPV که باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند، تنها دو تا سه ساعت در خارج از بدن انسان زنده می مانند. این متخصص بیان می کند که اگر ویروس در محیطی گرم و مرطوب باشد، می تواند بیش از یک روز زنده بماند. و همچنین اگر کسی با سطح آلوده تماس پوستی داشته باشد، ممکن است آلوده شود.

 

دکتر محمد جباری متخصص اورولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (139 امتیاز)
  • تصویر کاربر پردیس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین . این عکس ناحیه هستش و روی هردو لبیای ماژور دیده میشه
    .ممنون از راهنماییتون‌
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      این ضایعات زگیل تناسلی هستند. توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و در بعضا ریشه کنی آن می شود:
      • عدم اصلاح موهای ناحیه تناسلی با تیغ وترجیحا استفاده از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان پائین
      • نخاراندن ناحیه تناسلی
      • عدم خشک کردن ناحیه تناسلی با حوله بصورت مالشی
      • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      • کم کردن دفعات نزدیکی در صورت ابتلای همزمان شریک جنسی
      • قطع رابطه جنسی غیر ایمن
      • استفاده از کاندوم
      • چکاپ دوره ای توسط خود فرد و نیز پزشک با درشت نمایی مناسب
      • درمان سریع هر ضایعه جدید ترجیحا با روش های سریع الاثرتر مثل لیزر
      • تقویت سیستم ایمنی از طریق:
      o عدم استفاده از دخانیات و الکل
      o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه
      o استفاده از مکمل ها و آنتی اکسیدان ها
      o ورزش
  • تصویر کاربر Mj چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1031 مشاهده پرسش
    ☆☆☆Mj☆☆☆:
    1:شل بودن پوست بیضه و الت ..پوست بیضم شل هستش ولی دقیق نمیدونم طبیعی هست یا نه ولی حس میکنم یه ذره زیادی شله...پوست التم هم کش میاد راحت (در حالت عادی)
    2:وجود اپیدرم سیست در نزدیک کلاهک (ناحیه ختنه گاه)....یه سوراخ ریزه که وقتی فشارش میدی یه ماده سفید ازش در میاد .البته برا این موضوع به دکتر پوست مراجعه کردم گفت میتونی جراحی کنی ولی حتی اگه خودت هم خالیش کنی هیچ مشکلی برات پیش نمیاد...اینو گفتم .چونکه شاید به نظر شما در یکی از این موارد شاید ربط داشته باشه
    3:رویش مو تا نزدیکی ختنه گاه ...متاسفانه تنه التم مو رویش کرده که ا لحاظ روانی یکم اذیت میکنه ..با ژیلت هم تمیز میکنم ولی ظاهرا باعث زهیم تر شدنشون میشن...به نظرتون دارویی یا ماده ای هست که رویش مو در اون نقطه رو متوقف کنه؟
    4:ترک های ناحیه ختنه گاه و کلاهک الت (بدون زخم)....روی کلاهک التم و پوسته ختنه گاهه زیرش ترک برداشته که بعضی موقع ها پوستش به مقدار کم ریزش میکنه...به نظرتون مرطوب کننده ای چیزی نیست که یکم شفافش کنه و این ترک ها رو پر کنه
    5:زود انزالی.....متاسفانه در اثر خود ارضایی دچار زود انزالی شدید شدم....به گونه ای که به نظر خودم در (احتلام) تاثیر داره (اگه اشتباه ننوشته باشم)که باعث میشه نسبت به بقیه تو خواب بیشتر انزال بشم...لطف کنید اگه دارویی ماده ای چیزی هست برا این هم بهم توصیه کنید...ممنون ☆☆☆Mj☆☆☆:
    1:شل بودن پوست بیضه و الت ..پوست بیضم شل هستش ولی دقیق نمیدونم طبیعی هست یا نه ولی حس میکنم یه ذره زیادی شله...پوست التم هم کش میاد راحت (در حالت عادی)
    2:وجود اپیدرم سیست در نزدیک کلاهک (ناحیه ختنه گاه)....یه سوراخ ریزه که وقتی فشارش میدی یه ماده سفید ازش در میاد .البته برا این موضوع به دکتر پوست مراجعه کردم گفت میتونی جراحی کنی ولی حتی اگه خودت هم خالیش کنی هیچ مشکلی برات پیش نمیاد...اینو گفتم .چونکه شاید به نظر شما در یکی از این موارد شاید ربط داشته باشه
    3:رویش مو تا نزدیکی ختنه گاه ...متاسفانه تنه التم مو رویش کرده که ا لحاظ روانی یکم اذیت میکنه ..با ژیلت هم تمیز میکنم ولی ظاهرا باعث زهیم تر شدنشون میشن...به نظرتون دارویی یا ماده ای هست که رویش مو در اون نقطه رو متوقف کنه؟
    4:ترک های ناحیه ختنه گاه و کلاهک الت (بدون زخم)....روی کلاهک التم و پوسته ختنه گاهه زیرش ترک برداشته که بعضی موقع ها پوستش به مقدار کم ریزش میکنه...به نظرتون مرطوب کننده ای چیزی نیست که یکم شفافش کنه و این ترک ها رو پر کنه
    5:زود انزالی.....متاسفانه در اثر خود ارضایی دچار زود انزالی شدید شدم....به گونه ای که به نظر خودم در (احتلام) تاثیر داره (اگه اشتباه ننوشته باشم)که باعث میشه نسبت به بقیه تو خواب بیشتر انزال بشم...لطف کنید اگه دارویی ماده ای چیزی هست برا این هم بهم توصیه کنید...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      1:شل بودن پوست بیضه و الت ..پوست بیضم شل هستش ولی دقیق نمیدونم طبیعی هست یا نه ولی حس میکنم یه ذره زیادی شله...پوست التم هم کش میاد راحت (در حالت عادی)......................شل بودن کیسه بیضه و کش امدن ان طبیعی است.
      2:وجود اپیدرم سیست در نزدیک کلاهک (ناحیه ختنه گاه)....یه سوراخ ریزه که وقتی فشارش میدی یه ماده سفید ازش در میاد .البته برا این موضوع به دکتر پوست مراجعه کردم گفت میتونی جراحی کنی ولی حتی اگه خودت هم خالیش کنی هیچ مشکلی برات پیش نمیاد...اینو گفتم .چونکه شاید به نظر شما در یکی از این موارد شاید ربط داشته باشه...........با نظر متخصص پوست موافقم
      3:رویش مو تا نزدیکی ختنه گاه ...متاسفانه تنه التم مو رویش کرده که ا لحاظ روانی یکم اذیت میکنه ..با ژیلت هم تمیز میکنم ولی ظاهرا باعث زهیم تر شدنشون میشن...به نظرتون دارویی یا ماده ای هست که رویش مو در اون نقطه رو متوقف کنه؟..............................خیر دارویی و ماده ای برای این موضوع وجود ندارد
      4:ترک های ناحیه ختنه گاه و کلاهک الت (بدون زخم)....روی کلاهک التم و پوسته ختنه گاهه زیرش ترک برداشته که بعضی موقع ها پوستش به مقدار کم ریزش میکنه...به نظرتون مرطوب کننده ای چیزی نیست که یکم شفافش کنه و این ترک ها رو پر کنه.................از لوسیون بدن بچه بعد از استحمام استفاده کنید
      5:زود انزالی.....متاسفانه در اثر خود ارضایی دچار زود انزالی شدید شدم....به گونه ای که به نظر خودم در (احتلام) تاثیر داره (اگه اشتباه ننوشته باشم)که باعث میشه نسبت به بقیه تو خواب بیشتر انزال بشم...لطف کنید اگه دارویی ماده ای چیزی هست برا این هم بهم توصیه کنید...ممنون.........................اگر مجرد هستید زودانزالی معنایی ندارد و نیاز به دارو نیست و احتلام در خواب هم در افراد جوان و مجرد امری طبیعی است.
  • تصویر کاربر یحر دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 3087 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    ببخشید من یک بار دیگه هم مزاحمتون شده بودم
    نامزد من پارسال دچار زیگیل تناسلی شده بود ولی الان به مدت هفت ماهه که هیچ ضایعه ای نداره
    من در سدد هستم که واکسن گارداسیل بزنم ولی فعلا که نزدم رابطه ما فقط در حد مالش آلت تناسلی به هم. از روی لباس زیر هست
    قبلا ازتون سوال کرده بودن و فرموده بودین که این عمل موجب انتقال ویروس نمیشه
    اگر حین رابطه لباس زیر ایشون خیس شه چطور ؟ آیا در این حالت احتمال انتقال هست ؟
    آیا اگر لباس زیر من با ناحیه تناسلی ایشون برخورد داشته باشه شست و شو با پودر لباسشویی و سپس اتو کشی لباس در از بین رفتن ویروس کفایت میکنه یا اینکه کلا باید اون لباس رو دور بندازم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر حین رابطه لباس زیر ایشون خیس شه چطور ؟ آیا در این حالت احتمال انتقال هست ؟ ..............خیر
      آیا اگر لباس زیر من با ناحیه تناسلی ایشون برخورد داشته باشه شست و شو با پودر لباسشویی و سپس اتو کشی لباس در از بین رفتن ویروس کفایت میکنه یا اینکه کلا باید اون لباس رو دور بندازم ؟..........................خیر نیازی به دور انداختن لباس نیست ولی از مواد ضدعفونی لباس در هنگام شستشو نیز استفاده کنید.
    2. تصویر کاربر یحر چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      برای ضد عفونی کردن لباس شما چه چیزی رو پیشنهاد میکنید ؟
      شست و شو با مایع دستشویی برای لباس زیرخوبه؟
      آقای دکتر با توجه به اینکه من ۲۹ سالمه آیا واکسن برای من تاثیر مثبت داره ؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      برای ضد عفونی کردن لباس شما چه چیزی رو پیشنهاد میکنید ؟شست و شو با مایع دستشویی برای لباس زیرخوبه؟ .......................از داروخانه ها محلو ضد عفونی برای شستشوی لباس بگیرید
      آقای دکتر با توجه به اینکه من ۲۹ سالمه آیا واکسن برای من تاثیر مثبت داره ؟................................بله اگر چه سنی که تعیین شده تا ۲۶ سال هست ولی در برخی مقالات تا ۴۵ سالگی هم توصیه می شود.
    4. تصویر کاربر یحر شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      آقای دکتر عمر ویروس اچ پی وی روی وسایلی از قبیل گوشی موبایل چقدر است ؟
      روی پوست چقدر است ؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۹ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      در کل یک تا دو هفته بسته به تیپ ویروس
    6. تصویر کاربر یحر یکشنبه ۹ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      آقای دکتر روی سقف دهانم حدودا یک ماهه که چهارتا دانه ریز زده که یکی از اونها بعضی اوقات متورم میشه و یک بار هم همینی که متورم شده بود ترکید
      یکی هم زیر زبونم زده بود که چون دیدم حالت جوش کندمش و خون اومد و دیگه درنیومد
      در واقع حالت جوش یا تاول دارن
      هر چی عکس گرفتم کیفیت نداشت وگرنه براتون میفرستادم
      ممنون میشم راهنماییم کنید
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      این دونه هایی که شرح آن را فرمودید با زگیل هم خوانی ندارد و زگیل نیستند
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    جناب آقای دکتر جباری عزیز
    من 39 ساله و مجردم. قصد ازدواج دارم. به علت درد خفیف بیضه ها (که البته سالهاست دارم) و بالاتر بودن بیضه چپ به دکتر مراجعه کردم. تشخیص واریکوسل و انجام عمل دادند.ظاهرا هم سرعت حرکت اسپرمهام و هم کیفیتشون خیلی پایینه.
    به پیوست براتون آزمایش اسپرم و سونو رو می فرستم:

    1- آیا با توجه به نتیجه آزمایش و کیفیت و سرعت حرکت پایین اسپرمها، آیا من نابارورم و حتما باید عمل کنم یا اینکه نیازی به عمل نیست؟

    2- اگر جواب سوال اولم مثبته و از نظر شما باید عمل کنم؛ آیا میتونم فعلا صبر کنم تا بعد از ازدواج و وقتی مطمئن شدم ناباروری دارم اونوقت عمل کنم، یعنی تا اونموقع وضع واریکوسلم بدتر میشه و شانس باروریم پایین تر میاد؟ یا اینکه نه، شرایطم تغییر چندانی نمیکنه و تا اونموقع میتونم صبر کنم؟

    3-من به مدت چند سال فینستراید 1 میلی برای موهام مصرف میکردم که الان یکماهه قطعش کردم. آیا مصرف این قرص تاثیر بدی روی شرایطم داشته یا خیر؟ میتونم دوباره مصرفش کنم؟

    پیشاپیش از لطف و بزرگواری شما برای اینکه وقت میگذارید و جواب سوالهام رو میدید بینهایت سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      آزمایش ارسال نشده و همچنین خود گزارش سونوگرافی را هم ارسال کنید.
    2. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      با عرض سلام
      چشم دوباره مدارک رو ارسال میکنم.
      با تشکر
    3. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      مدارک
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      1- آیا با توجه به نتیجه آزمایش و کیفیت و سرعت حرکت پایین اسپرمها، آیا من نابارورم و حتما باید عمل کنم یا اینکه نیازی به عمل نیست؟............خیر شما نابارور نیستید و با توجه به قطر وریدی زیر ۲.۵ میلی به نظر من در حال حاضر نیاز به عمل ندارید
      3-من به مدت چند سال فینستراید 1 میلی برای موهام مصرف میکردم که الان یکماهه قطعش کردم. آیا مصرف این قرص تاثیر بدی روی شرایطم داشته یا خیر؟ میتونم دوباره مصرفش کنم؟...........................بله تا حدود کمی ممکن است تاثیر بگذارد ولی نه خیلی زیاد
    5. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      آقای دکتر جباری عزیز
      از لطف و راهنمایی هاتون بینهایت متشکرم.??
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهسا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1889 مشاهده پرسش
    سلام من دوچار انژیوکراتوم در ناحیه تناسلی شدم شدم که باوجود اینکه میدونم بدخیم نیستند ولی برای من مشکلاتی و ایجاد کردند مثل سوزش خارش و اینگه به هیچ عنوان نمیتونم موهای قسمت تناسلی خود را بزنم اگر از تیغ استفاده کنم خون ریزی میکنه و دیر بند میاد
    از کرمای موبر استفاده کنم بخاطر حساسیت های که به این کرم ها دارم نمیتونم استفاده کنم چند بار فریز کردم که اصلا من بهبودی تو این ندیدم فقط هزینه های الکی
    حالا سوالی که من از شما دارم اینکه
    1. باوجود این ضایعات من میتونم موهای الت تناسلی خود را لیزر کنم ؟ دوچار خون ریزی نمیشود؟
    2. گفتند با یکبار لیزر این ضایعات از بین میروند
    ایا لیزر این ضایعات درد دارد؟ نیازی به مراقبت دارد بعد از لیزر و اینکه در حین انجام کار خون ریزی میکنه؟
    3. چون نمیدونم باردار هستم یانه این لیزر را میشه در دوران بارداری انجام داد؟
    وسوال اخر. میشه لطفا ی راه حل برای کسانی که باردار هستند و به این مشکل دوچار هستند بفرمائید چگونه باید دراین دوران با این ضایعات کنار بیان مخصوصا که بزرگتر میشوند و برای اصلاح موهاشون چیکار بکنند چون در زایمان طبیعی باید حتما موهارو اصلاح کرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام

      1. باوجود این ضایعات من میتونم موهای الت تناسلی خود را لیزر کنم ؟ ..........بله
      دوچار خون ریزی نمیشود؟.............................خیر
      2. گفتند با یکبار لیزر این ضایعات از بین میروند
      ایا لیزر این ضایعات درد دارد؟ .............بیحس می شوند
      نیازی به مراقبت دارد بعد از لیزر؟............................فقط یه پماد ساده برای چند روز
      و اینکه در حین انجام کار خون ریزی میکنه؟..........................خیر
      3. چون نمیدونم باردار هستم یانه این لیزر را میشه در دوران بارداری انجام داد؟...............................بله لیزر در زمان بارداری بی خطر هست
      وسوال اخر. میشه لطفا ی راه حل برای کسانی که باردار هستند و به این مشکل دوچار هستند بفرمائید چگونه باید دراین دوران با این ضایعات کنار بیان مخصوصا که بزرگتر میشوند و برای اصلاح موهاشون چیکار بکنند چون در زایمان طبیعی باید حتما موهارو اصلاح کرد..............................ضایعات را لیزر کنید و از ماشین اصلاح سر اقایان برای اصلاح موها استفاده کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر س دوشنبه ۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،خسته نباشید و واقعا بابت اینکه اینقدر شما اهمییت میدین ممنون ...
    من از بچگی یک دونه ی کوچک روی آلت تناسلیم بود و البته یادم نمیاد از کی بود و حتی چه اندازه، ولی الان که 23 سالمه و 5 ساله با یک دختر در رابطه هستم و به ندرت توی همین سال اخیر رابطه ی oral با هم داشتیم(و البته با هیچکس دیگه نداشتم) ؛الان متوجه ازدیاد دانه ها روی آلتم شدم...مطمئنن از خانومم نگرفتم ولی شکل دانه ها با هم تفاوت دارن و من سه روز پیش به دکتر پوست مراجعه کردم و ایشون گفتن زگیل تناسلی هست و بیار بسوزونم ...من الان به شدت نگران این هستم که آیا اون رابطه های اورال که مثلا 2 ماه یه بار بوده، ممکنه در اثر برخورد آلت با دهان خانومم ،این بیماریو من به ایشون انتقال داده باشم؟؟؟و اینکه درمان سرما درمانی (کرایو تراپی) این بیماریو درمان می کنه؟؟اگه میشه بگین خودم باید چکار کنم؟خانومم باید چیکار کنه؟و اینکه در حال حاضر دانشجو هستم و تا 24 25 خرداد نمی تونم بیام برای ویزیت حضوری...این مدت کار خاصی راجع به بهبودی این بیماری می تونم انجام بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر نه شما و نه شریک جنسی تان به هیچ عنوان قبلا با کس گیری سکس نداته اید ضایعات مذکور زگیل نیستند. کرایوتراپی روی زگیل موثر است.
  • تصویر کاربر شيرپيا جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دکتر
    خسته نباشيد
    من پسرى 23 ساله و متاهل هستم
    8ماهى ميشه که متوجه شدم زگيل تناسلى دارم
    و يک بار هم سوزوندمشون
    ولى دوباره رشد کردن وتعدادشون خيل بيشتر شده
    روى آلتم که به صورت کامل مشخصه
    فک کنم روى بيضه هامم دوتا داشته باشم
    در مقعدمم احساس خارش و سوزش ميکنم
    و دوبار احساس برجستگى زير زير پوستى داشتم
    که دستکاريش کردم و کندمشون
    که بعدش خونريزى داشت
    ولى مطمعن نيستم زگيل باشه
    انحناى سمت چپ آلت هم دارم ولى در نزديکى مشکلى ايجاد نميکنه
    همسرمم به پزشک زنان مراجعه کرده
    و نمونه بردارى ام کرده و خوشبختانه مبتلا نبود
    از چه روشى زگيل هارو از بين ببرم
    و چکار کنم که به زنم انتقال ندهم
    از کاندوم هم نميتونم استفاده کنم
    اگه ميشه روش ديگه اى توصيه کنيد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهترین روش لیزر هست و تا درمان زگیل های موجود بهتره نزدیکی نداشته باشید
  • تصویر کاربر نیلوفر سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام من 21 ساله هستم و پارسال دچار تبخال تناسلی شدم البته با دارو خوب شدم و دیگه هم برام اتفاق نیفتاد دارم ازدواج میکنم میخواستم ببینم ممکنه تو آزمایش قبل از عقد که برای بیمارهای تناسلیه تاثیر بزاره و جوابش منفی بشه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر امکان ندارد
  • تصویر کاربر erfan جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 18 سال دارم و تا مدتی عمل خودارضایی می کردم حال از ضرر های این عمل آگاه شدم و دیگر این کار را انجام نمی دم .

    انتهای آلت تناسلی من یک قسمت پوستش روشن تر شده ( تقریبا سفید ) به حالت حلقه ای دور آلت رو گرفته ( زیر آلت نیست روی آن هست ) وقتی پوست رو تو دستم می گیرم تا لمس کنم انگار چند سنگ خیلی خیلی ریز زیر پوست آلت هست آیا مشکلی هست یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر مشکلی نیست
  • تصویر کاربر آرتین شنبه ۱۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    ممنون از اینکه وفتتون رو در اختیار من قرار دادید
    1)اگه زگیل تناسلی رو درمان نکنیم چه اتفاقی میافته؟
    2)داشتن زگیل تناسلی احتمال ابتلا به ایدز رو افزایش میده؟
    3)تماس جنسی با پسر 12 یا 11 ساله باعث انتقال ایدز میشه؟
    4)لکه های سفید پوستی رو آلت برای چیه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      )اگه زگیل تناسلی رو درمان نکنیم چه اتفاقی میافته؟ بعضی خودبخود بهبود می یابند برخی سایان سال همانطور می مانند درصد کمی به سرطان تبدیل می شوند ضمن اینکه باعث انقال به دیگران می شود
      2)داشتن زگیل تناسلی احتمال ابتلا به ایدز رو افزایش میده؟ خیر
      3)تماس جنسی با پسر 12 یا 11 ساله باعث انتقال ایدز میشه؟ بله
      4)لکه های سفید پوستی رو آلت برای چیه؟ بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط