درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر مسلم شنبه ۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    آیا در هنگام رابطه جنسی برای لذت بیشتر و یا بچه دار شد باید آلت تناسلی به دهانه رحم برخورد کند یا نباید اصلا چنین اتفاقی بیافتد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      خیر الزامی نیست

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    خیلی ممنون اقای جباری که به سوال قبلم پاسخ دادین خسالم راحت شد ولی میشه بگین وقتی همزمان دو دخول به دو نفر میشه و بعد اون وقتی فرد فاعل نگیره مگه نمیشه که درون نقعد زحم سطحی باشه و دارای ایدز باشه و بعد روی پوست الت باقی بمونه ولی وارد بدن نشه ؟میشه دلیلشو یکمدمختصر بگین .از سایت دیگه هم پرسیدم جواب شما رو تکرار کردن ولی لطفا یکم بیشتر توضیح بدین برام .خیلی از شما متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام شما یقین دارید که حداقل یکی از آن دو‌نفر‌در آنزمان به ایدز مبتلا بوده؟

  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام خسته نباشید..
    سوال من مربوط به کد پرسش s98ze8170345
    من به صورت حضوری با آزمایش مثبت زگیل اومدم پیشتون شما بعد از معاینه فرمودید مولوسکوم هستن و آزمایش اشتباس.. ولی اینجا تو اون سوال گفتید ممکنه که یه نفر هم مولوسکوم داشته باشه هم زیگیل.میخواستم بدونم ممکنه یکی از ضایعات زگیل باشه..یکی دیگه مولوسکوم؟ به نظرتون نیازه من دوباره آزمایش بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      ضایعات در عکس و مواردی که من در معاینه دیدم همگی مولوسکوم بودند

      نیازی به آزمایش مجدد نیست

    2. تصویر کاربر نیما یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      واقعا ممنون آقای دکتر از وقتی که میذارید..
      آقای دکتر بعد از از بین بردن ضایعات رابطه جنسی بدون دخول موردی نداره؟
      و یه سوال دیگه اینکه مشروبات الکلی ربطی داره به روند درمان؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      واقعا ممنون آقای دکتر از وقتی که میذارید..
      آقای دکتر بعد از از بین بردن ضایعات رابطه جنسی بدون دخول موردی نداره؟ .......................................مورد داره
      و یه سوال دیگه اینکه مشروبات الکلی ربطی داره به روند درمان؟............خیر

    4. تصویر کاربر نیما دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسخگوییتون وقت شما بخیر و خسته نباشید
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      موفق باشید

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    برای مشکل زود انزالی چکار باید کرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

  • تصویر کاربر پگاه یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان این که من الان ۱ سال و ۳ماه که از رابطه سطحیم گذشته زگیل نزدم تا الان یعنی ویروس پرخطر دارم که زگیل نمیزنم؟ اگه ویروس دفع بشه بازم منتقل میکنه؟ من چند ماه دیگه می خوام ازدواج کنم میترسم منتقل کنم طرف مقابلم واکسن بزنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام
      دکتر جان این که من الان ۱ سال و ۳ماه که از رابطه سطحیم گذشته زگیل نزدم تا الان یعنی ویروس پرخطر دارم که زگیل نمیزنم؟ ....................الزاما زگیل نزدن بدین معنا نیست باید ببینی پارتنرت به ظاهر چیزی داشته یا خیر

      اگه ویروس دفع بشه بازم منتقل میکنه؟.........................خیر
      من چند ماه دیگه می خوام ازدواج کنم میترسم منتقل کنم طرف مقابلم واکسن بزنه؟................بزنه خیلی بهتره

    2. تصویر کاربر پگاه شنبه ۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      اره ۲ تا زگیل داشت .این که زگیل داشت یعنی پرخطر نیست؟ من چطوری می تونم بفهمم که ویروس دارم یا نه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      غالبا ویروس های ‌ر خطر بصورت زگیل خود را مشان نمیدهند البته همیشه اینطور نیست

      میشه از سطوح مشکوک نمونه گیری کرد البته چندان قابل اعتماد نیست

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط