درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر سينا یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشد
    ببخشيد من يه سوْال در باره بزرگي بيضه چپ نسبت به راست داشتم من الان ١٧سالمه و چند ساله كه بيضه چپم خيلي بزرگتر إز بيضه راستمه اما در موقع دراز كشيدن هم اندازه ميشن و در صورت لمس درد ندارند أيا أين چيه و دوماني داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      احتمالا فتق یا واریکوسل است و البته گاهی هم کاملا طبیعی ست اما برای تشخیص قطعی نیاز به معاینه هست
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    باسلام من جوانی 30ساله ام که حدود یکسال ازدواج کردم ودر نزدیکی و رابطه باهمسرم بی میلم هم خودم و هم خانومم از این مسئله رنج میبریم، من نمیتونم خواسته ی همسرمو براورده کنم لطفا به من کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بی میلی جنسی عل هورمونی یا روانی دارد لذا با مراجعه به ارولوژیست ابتدا بایستی از نظر جسمی و هورمونی بررسی شوید و اگر طبیعی بودید به روانپزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر کیانوش یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با عرض خسته نباشید خدمت شما

    آقای دکتر یه سوال دارم و اینکه در بیضه سمت چپم یک نقطه خیلی کوچک روی بیضه ام احساس میکنم،
    البته هیچ نوع دردی احساس نمیکنم و اندازه هر دو یکی و جایگاه هر دو یکسان است و فقط در بیضه چپم
    موجود می‌باشد و هیچ گونه درد احساس نمیکنم و در آخر 19 سال دارم ممنون میشم زود جواب بدید که آیا جای نگرانی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعید می دانم چیز مهمی باشد اما برای احتیاط می توانید سونوگرافی از بیضه دهید یا اینکه معاینه شوید
  • تصویر کاربر ح.رضائی پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    درود
    جناب دکتر جباری با تشکر از راهنمایی شما
    با توجه به سفارش شما برای گرفتن سونو گرافی و سیتی اسکن متاسفانه کلیه سمت چپ کوچک شده و از کار افتاده و کلیه راست دارای سنگ13 میل در حالب ایا با سنگ شکن کردن سنگ امکان فعال شدن کلیه چپ هم وجود دارد
    1. تصویر کاربر ح.رضائی پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      با توجه به اینکه در آزمایشات مشخص شد که پارا تیروئید فعال میباشد و کلیه سنگ کلسیم میسازد با درمان پارا تیروئید این امکان وجود دارد که دوباره کلیه فعال شود ؟
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام افایی دکتر خسته نباشید من یه چند وقتی دچار درد در بیضه شدم امروز که رفته بود سونگرافیی ازکلیه ومجاری ادرار گرفتن و گفتن هیچ مشکلی نداره وگفتن شاید عفونی شده یا باید به اولورزی گفتن برید من میخام بدونم ایا درد بیضه من مال چشی هست سرطان نباشه لطفا من را راهنمایی کنید مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم معاینه شوید اگرچه سرطان ها غالبا بدون درد هستند و نگران نباشید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط