درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    اقای دکتر جوانی هستم 26 ساله و مجرد عمل فتخ کردم تو کودکی
    الان بیضه سمت راستم چند برابر بیضه چپم می باشد
    ایا خطرناک و مشکل افرین هست؟
    باتشکر فراوان
    امینی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم از بیضه ها سونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر نسیم چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    با سلام.
    لطفا دکتر خوب خانم جهت درمان زگیل تناسلی داخل واژن معرفی کنید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      متاسفانه کسی را در این زمینه نمی شناسم
  • تصویر کاربر اسماعیل چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام.من قبل از سکس ،همین که تمایل پیدا میکنم وآلتم بلند می شود کمی درد می گیرد و خوب می شود.الان 2 سال از عمل وازکتومی می گذرد واز ابتدا بهمین صورت بوده و هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      ربطی به وازکتومی ندارد
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گران قدر
    آقای دکتر نامزد من الان یک سال ونیمه که به تشخیص دکتر تو شهرمون زگیل تناسلی داره اما دوباره که اومده تهران و ازمایش داده و هردوبار تو ازمایشگاه نیلوفر و جواب منفی شد .اخه هر دوبار چطوری میشه ؟ اول یه دونه بود اما الان نزدیکای چهل تا شدن. دکتر نظر شما چیه؟ چطور ممکنه ؟ یعنی زگیل نیست؟ پس چیه؟ ممنون میشم جواب بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      تشخیص زگیل بر اساس معاینه بالینی است و فقط در موارد وجود شک آزمایش داده می شود. در صورت تمایل عکس بفرستید
  • تصویر کاربر ali چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر
    در آزمایش ادرار من مقدار کمی خون دیده شد (Weakly Positive) بود. ینی WBC 4-6 بود. گفتن جای نگرانی نیس اما برای محکم کاری گفتن از کلیه ها و مثانه و پروستات سونوگرافی بگیرم. الان نسخه ی ایشون توی عکس ضمیمه شده. اما سوال من اینه که پروستات چرا؟ سونوگرافی ای که ایشون نوشتن توی نسخه همون سونگرافی از پروستاتی هست که دستگاه وارد مقعد میشه؟؟؟ یا یه مدل دیگه س؟
    آخه من مشکل ادرار ندارم. 23 سالمه. نیازی نیس سوزن به پروستاتم بزنن
    میشه بگین چه نوع سونوگرافی ای توی نسخه ی من هست؟
    خواهشا بگین :|
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      سونوگرافی از طریق شکم است نه از راه مقعد و قرار هم نیست که سوزن زده شود در واقع سونوگرافی طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط