درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر Ehsansarraf پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    با سلام.
    من ١٤ سال دارم ومتوجه شدم كه يك توده در بالاي بيضه ي چپم وجود دارد.
    آيا اين طبيعي است يا خير؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای پاسخ دقیق نیاز به معاینه هست. توصیه می کنم با یکی از والدین به ارولوژیست برای معاینه مراجعه کنید.
  • تصویر کاربر محمدجوادعباسی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتر من بچه تبریز هستم.الت من 12 س است التم خوب راست نمیشه.ازدواج کردم پش خانم خجالت میشم.کمک کنین 25 سال دارم .یکی هم از وکی یوم استفاده می کنم .والی جواب نگرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بایستی به ارلوژیست شهرتان مراجعه تا بررسی و دارو استفاده کنید مثل قرص تادالافیل 10 یا 20 میلی البته اگر بیماری قلبی ندارید.
  • تصویر کاربر ابوالفضل شنبه ۱۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    من حدود 15 روز متوجه شدم زگیل تناسلی دارم خیلی نگران شدم به پزشک متخصص پوست مراجعه کرده ام دوتا سوال دارم
    1- ایا درمان قطعی وجود ارد
    2- مدت درمان چقدر است
    3-ایادرمان لیزرا راتوصیه می فرمایید یانجماد خیلی
    خیلی متکرم از لطف تان اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- برای ضایعات احتمالی پنهان درمانی نیست.
      2- درمان ضایعات موجود بستگی به انتخاب روش درمان دارد.
      3- هر دو روش مناسب هستند لیزر در یک جلسه درمان می شوند ولی انجماد گاهی نیاز به بیش از یک جلسه درمان دارد
    2. تصویر کاربر ابوالفضل شنبه ۱۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام آقای دکتر. من بر روی تنه آلت تناسلی خود 3 تا 4 زگیل بسیار ریز دارم و شدیدا خارش داشته . آیا این زگیل همین زگیل آلت تناسلی است؟چون زگیل بنده با عکسها متفاوت است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرحسین پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    باسلام
    من حدود 4سال پیش واریکوسل گرید 1 داشته ام و عمل کردم ولی با این حال همچنان بیضه چپ من بزرگ تر از حالت عادی است
    میخواستم بدانم آیا راهی برای تشدید آن به گرید 3 برای روز معاینه برای معافیت از خدمت وجود دارد یا خیر؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر راهی نیست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام منمون از سایت خوبتون ما گروهی از بچه های ts هستیم که پیش دکتر توکلی در مشهد عمل کردیم ایشون کلیتوریس ما رو بزرگتر کردن وچربی تزیق کردن اما خیلی کوچیکه در حد 6 سانت ظاهر زشتی داره لطفا بگید ما چکار میتونیم بکنیم و چه عملی انجام بدیم که الت بزرگتر داشته باشیم ما هنوز پروتز بیضه نذاشتیم میخایم اول التمون به اندازه نرمال برسه عمل فالوپلاسی هزینهش چقدره وچه کسی تو ایران انجام میده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      عمل فالوپلاستی حس جنسی خاصی به شما نمی دهید و فقط یک چیز ظاهری است با دردسرهای زیاد لذا ماتیوپلاستی گرچه سایز بالایی نمی دهد اما خیلی بهتر از فالوپلاستی است.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط