درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر هامون سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام 39 سال سن دارم. میل جنسی، توان جنسی و نعوذ به شدت کاهش پیدا کرده. باید پیش چه متخصصی برم و چه مشکلاتی ممکن است داشته باشم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      کم توانیو‌کم‌میلی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من سایز آلتم کوتاه هست و خمیدگی زیادی به سمت راست داره که گفتن باید برای اصلاح خمیدگی عمل بشم. اما بابت عوارض عمل خیلی نگرانم. مثلا میترسم اعصاب اون ناحیه درست عمل نکنه و اینکه میترسم آلتم کوتاهتر بشه. من آلتم الان خیلی کوتاهتر از میانگینه و حتی شک دارم که میکروپنیس هست یا نه. میترسم به مشکل بخورم. طی این جراحی تقریبا چند میلی متر از آلت (در حالت کشیدگی) کم میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر babak سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    سلام من بابک هستم . 13سالمه و چند ماه دیگه هم میرم تو14سال.درحالت خوابیده التم 3سانته ولی در حالت نعوذ به8 سانت میرسه .میخواستم بدونم اندازه ی التم خوبه یا نه؟ یه سوال دیگم دارم که تا حداقل چند سال دیگه التم رشد میکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      برای این سن خوبه
      تا ۱۷ سالگی‌رشد می‌کنه
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    خسته نباشید اقای دکتر یکی از دوستهای من از ۳سال قبل چند تا زگیل مانند در اطراف الت تناسلی داشته که از یک ماه قبل به این ور تعداد انها زیاد شده است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و بعضا ریشه کنی آن می شود:
      شعار ما: مراقب باشید، پیگیری کنید ولی نگران نباشید
      • برای زدودن موهای ناحیه تناسلی به هیچ عنوان از تیغ و مواد موبر استفاده نکنید. بجای ان از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان کم استفاده شود.
      • پرهیز از خاراندن ناحیه تناسلی
      • پرهیز از خشک کردن ناحیه تناسلی بصورت مالشی
      • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      • کاهش دفعات رابطه ی جنسی با همسر تا حذف کامل ضایعات
      • قطع رابطه ی جنسی غیر ایمن
      • استفاده از کاندوم در روابط جنسی
      • درمان همزمان هر دو شریک جنسی
      • معاینه ی دوره ای توسط خود بیمار و نیز پزشک با درشت نمایی و نور مناسب
      • درمان زودهنگام ضایعات جدید با روش های سریع الاثر مثل لیزر
      • تقویت سیستم ایمنی از طریق
      o عدم استعمال دخانیات
      o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه، چای سبز، لیموترش و میوه هایی که رنگدانه ی قرمز دارند.
      o استفاده از مکمل ها، ویتامین و آنتی اکسیدان ها مثل کپسول های پاور فیت و ایمیونس
      o ورزش
      o کاهش استرس
      • تزریق واکسن گارداسیل برای افراد بین 9 تا 45 سال
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    حدود 25 روز پیش سیستسکوپی انجام دادم که مشخص شد تنگی مجرا داشتم و یک هفته سوند فولی داشتم و بعد از اون هم روزی دوبار سوند یکبار مصرف میزنم ولی پس از گذشت 25 روز هنوز اطراف کلاهک و ختنه گاه آلتم تیر می‌کشه و سوزش و گهگاه خارش داره که نگرانم کرده ، میخواستم بدونم این مشکلات تا چند روز می‌تونه طبیعی باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط