درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام عرض میکنم خدمت دکتر جباری عزیز
    من چند سالی هست که وقتی می خوام از لب تاپ استفاده کنم اونو روی پاهام میزارم و ساعت ها باهاش کار میکنم.امروز در سایتی خوندم که این کار میتونه موجب ناباروری بشه . آیا این موضوع درسته و اگه اره من چکار باید بکنم.
    سنم 20 هست.
    پیوست(سایتی که مطلبو خوندم):سایت نمناک با موضوع گذاشتن لب تاب روی پا باعث ناباروری در مردان می شود.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      اشعه ها و اموج بی تاثیر نیستند
      ولی به این معنی نیستمه حتما باعث ناباروری‌می شود
  • تصویر کاربر علي جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام ...خسته نباشيد ...من يك سال پيش ويروس hpv نوع ٦ گرفتم چند بار كرايو كردم تقريبأ ٣ ماه است ديگه عود نكرده ممكنه ويروس از بين رفته باشه ؟با آزمايش مشخص ميشه ويروس هست يا از بين رفته ؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      مشخص نیست که از بین رفته یا خیر در مورد نمونه گیری در مردان اصولا ازمایشی برای تشخیص این ویروس وجود داره بنام HPV PCR
      ولی نکته اش اینجاست که از خون نمونه نمی گیرند بلکه از جایی که مشکوک هستند یا از محلی که حائز اهمیت هست نمونه می گیرند. در حال حاضر تنها جایی که از نظر علمی توصیه به نمونه برداری میشه دهانه رحم در زنان هست.
      لذا اگر قرار باشد در مردان نمونه گیری شود بایستی به 2 پرسش پاسخ داد:
      1. از کجای دستگاه تناسلی مردان نمونه گیری کرد؟ از پوست ناحیه تناسلی؟، از ابتدای مجرای ادراری؟، ازاول ادرار؟، از منی؟ یا از همه جا؟. گرچه خیلی از پزشکان این کار را می کنند ولی پایه علمی ندارد و اصولی نیست.
      2. اگر تست مثبت شد قدم بعدی چیست؟..................پاسخ اینه که قدم بعدی وجود ندارد و فقط به یه نفر یه مارک بیماری زدیم. در صورتیکه در زنان اگر تست مثبت باشد و نوع ویروس پر خطر باشد توصیه به کولپوسکوپی میشه و بعدشم اقادامت دیگر بعد براساس نتیجه کولپوسکوپی
      من خودم فقط از ضایعات مشکوک که نمی دانم زگیل هست یا خیر و برای اثبات ماهیت ضایعه و یا اینکه شکلش به نوع پرخطر شبیه باشه نمونه می گیرم و برای آزمایشگاه ارسال می کنم.
  • تصویر کاربر آرسام جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    من چندوقتي هست بعد از رابطه جنسيم چند زگيل روي آلت و كشاله ران در آوردم ك هي بيشتر و بزرگتر شدن
    اهميت ندادم و براي درمان اقدامي نكردم
    الان به جز اونا روي آلتم و كلاهك آلتم پوستش قرمز شده و هنگام رابطه سوزناك ميشه و بدتر ميشه ك رنگش قرمز مونده و يكيش ك زير كلاهك آلتم هست زخم شده و خيلي هم درد ميكنه ك ي چيزاي سفيد مثل عفونت روش مشاهده ميشه
    بايد چكار كنم براي زگيل و زخم ها
    مچكرم راهنماييم كنيد خيلي نگرانم
    ٣٠ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    من و همسرم که هردو نابینا هستیم، حدود 5ماه پیشبرای بچه دار شدن پیش شما آمدیم. قبل از آن بعلت نداشتن بلوغ جنسی ناشی از مشکلات غده هیپوفیز تحت نظر دکتر غدد بودم. و ایشان به من قرص لووتیروکسین و پردنیزولون و قطره مینیرین (برای بیماری دیابت بی مزه) و همچنین آمپول هاش سیجی میدادند که شما هاش ام جی هم ه آن اضافه کردید.
    حالا حدود دو ماه است که هر چند وقت یک بار (بویژه شبها( پشت پای چپم شل میشود و بشدت اذیتم میکند و باید محکم ماساژش بدهم تا کمتر اذیتم کند. و هرچه بیشتر میگذرد زمان و محدوده‌ی این حالت بیشتر میشود وحتی به دست هم می‌رسد وهرشب وحتی در طول روز و تغریبا دایما این حالت را دارم.
    میخواهم بدانم ممکن است این حالت از عوارض داروهای هورمونی و یا بعلت مصرف همزمان آنها با داروهای دیگرباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام نمیتونم بطور یقین خدمت تان عرض کنم از عوارض دارویی که نیست مگر بدلیل تداخل دارویی باشد
    2. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام ممنون
    3. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام حالا بنظرتان چکار کنم؟ بیایم مطب یا آزمایش بدهم؟ دکتر برایم چکاپ نوشته
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      به نظرم در این مورد نظر پزشک غدد را هم جویا شوید البته با قطع دارو موافق نیستم

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر من آلت تناسلی پنهان دارم، طول آلتم 9 سانتی متره، اگه عمل کنم به اضافه رباط سوسپنسوری هزینه عمل چقدره خدمت شما؟ بیمه تامین اجتماعی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط