درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام، حدود 8 سال پیش، رابطه جنسی داشتم، که دخولی صورت نگرفت و صرفا مالشی بود. اما از کاندوم استفاده نکردم. با توجه به این مسایل، آیا این ضایعات، زگیل تناسلی ست؟ درضمن بنده قبلا بخاطر بیماری کلیوی و مجاری ادراری، بخش تحتانی آلت تناسلی رو عمل کردم، و الان نمیدونم که ضایعه، بخاطر علامت بخیه هست یا بخاطر زگیل تناسلی. ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    جوان 27 ساله هستم. در چند مورد دچار ناپایداری نغوظ در رابطه شدم که پی در پی آلت از حالت نغوظ خارج می‌شود. لطفا بفرمایید برای حل مشکل چه راهکاری هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعيد چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با درود و خسته نباشيد
    ٣5 سالِ هستم
    قندخون دارم و از انسولين استفاده مي كنم
    چند ماهي هست كه متوجه پيروني شده ام

    يك ماه هم هست كه تحت نظر دكتر ويتامين e و modacine 1
    استفاده مي كنم
    فعلا كه تغييري در سايز پلاك و نرم شدنش مشاهده نكردم

    خيلي نگران هستم و استرس دارم كه كامل برطرف ميشه يا نه؛
    تحقيق كردم
    مثل اينكه با ( شوك ويوتراپي ) گفتند كه برطرف ميشه؛
    خواستم نظر جناب دكتر رو جويا بشم ...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نقوی چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    با سلام من ماه ۸ بارداری هستم یکی دو ماه قبل بارداری متوجه ضایعه گوشتی به رنگ پوستم تو ناحیه پرینه شدم که تو چند ماه بارداری هم هیچ تغییری نکرده بود توجه نکردم تا اینکه به دکتر زنان نشون دادم گفتن زگیله البته به حالت شک بعد به متخصص پوست برا کرایو معرفی کردن رفتم و کرایو کردن و گفتن یه ریزشم کنار یکی از لبهای واژنمه اونم کرایو کردن و تو این سه هفته هیچ اثری ازشون نیست اما دیروز تو کشاله ران متوجه یه خال گوشتی مانند ریز قه وه ای شدم که نمیدونم اونم زگیله یا نه میخواستم عکسشو ببینید و نظرتونو بگید،و اینکه با تقویت سیستم ایمنی بدنم و با توجه به اینکه ۳۵ سالمه این ویروس از بدنم میتونه دفع بشه و همسرمم خودشونو چک کردن و اثاری از زگیل ندارن لازمه ازمایش خاصی بدن یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر هادي چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    ايا دارو و راه موثري براي درمان زودانزالي وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط