درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام مجدد،،اقای دکتر من قبلا عکس فرستادم گفتید فوردایس هس ولی الان شکلش اینطوری شده همش میترسم زگیل باشه ،،چیکارش کنم که بره واقعا رو اعصابم تاثیر گذاشته😔
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      قضاوت از روی این عکس امکانپذیر نیست بهتره معاینه شوید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام شرمنده مزاحم میشم چند روز پیش به بیضم ضربه خورد الان خیلی باد کرده سنوگرافی رفتم گفتن ب بیضت اسیبی وارد نشده ولی خونریزی کردی الان باید چ کاری انجام بدم؟
    من چند وقت دیگه مسابقات اسیای دارم از تمرینام خیلی عقب افتادم ایا داروی هست ک مصرف کنم بادش زودتر بخوابه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      دارویی نیست باید صبر کنید تا بتدریج جذب شود و برطرف شود

  • تصویر کاربر لیلی یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من مبتلا به زگیل تناسلی نوع ۳۱ و ۳۳ هستم. شریک جنسی من هم قطعا همین نوع رو میگیره یا ممکنه به نوع دیگه‌ای مبتلا بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      قطعا همین نوع را می گیرد ولی گاه ممکنه شما انواع دیگری را هم داشته باشید که در آزمایش مشخص نشده و در پارتنر تان مشخص می شود

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یک پسر 2 ساله دارم که الان دو روز میشه موقع ادرار گریه میکنه یا احساس درد میکنه دلیلش چیه تا الان چنین مشکلی نداشت در ضمن ختنه هم کردم.بعدش موقع هم ادرارها درد نداره گاهی زیاد گاهی کم در کل متغیره. لطفا راهنمایی کنید.هنوز پیش دکتری نبردم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      باید هم معاینه شود و هم آزمایش ادرار بدهد

  • تصویر کاربر پران یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    امکان داره بفرماییداسیدسالیسیلکو به چ شکل میتونم روی زگیلام استفاده کنم؟روزی چن بار؟قبلا هم عکس زگیل براتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      روزی 2 بار با گوش پاک کن

      هر بار میزنید 5 دقیقه صبر کنید تا خشک شود

      دورش هم وازلین بزنید

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط