درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    واریکوسل 1 سلام وایکوسل1بدون جراحی درمان میشه یا نه باید عمل شه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مژگان پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما سوال من اینه که منو همسرم هردو مبتلا به زیگیل تناسلی شدیم ولی با توجه به ازمایش وتست خداروشکر نوع بی خطرشه .اما مشکلی که بینمون بوجود اومده اینه که نمیدونیم کدوممون اول مبتلا شدیم واین درحالیه که هیچ کدوم هیچ شریک جنسی نداریم وحتی تموم جاهایی که میریم چه آرایشگاه یا اپلاسیون همه معتبر هستن .پس چطور به این بیماری مبتلا شدیم واز کجا بدونیم کدوممون اول مبتلا شده لطفا راهنماییم کنین چون باعث شده کلا رابطمون خراب بشه واینکه هردو درمان شدیم با لیزر ولی اگه تو خونمون باشه چه کار باید بکنیم که کلا از بین بره این ویروس .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ماه پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر روز بخیر. من ۲۷ سالمه و یک سال هست که ازدواج کردم. همسر من مدتی پیش چند تا زگیل خیلی ریز روی آلتش زد. که فریز کرد. بدون اینکه نمونه برداری بشه از زگیل چون دکترشون گفتن اینا نمیتونه خطرناک باشه. نمیدونیم که تو اون تایم ابتلا رابطه محافظت نشده داشتیم یا خیر. من خوندم که این ویروس دهان مقعد و واژن رو مبتلا میکنه. به تازگی تست پاپ اسمیر دادم و منتظر جوابش هستم ولی می خوام بدونم برای اینکه مقعد و دهانم آلوده نباشه، چه من چه همسرم، باید چکار کنیم؟؟ واکسن هم هنوز نزدیم. همسرم 30 سالشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من سال 95 سونوگرافی بیضه دادم بیضه راستم 39*19 میلمیتر بود بیضه چپم 33*19 الان من 22 سال دارم میخواستم ببینم نرماله بیضه های من ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید.همسر من ۴۳ ساله ست.شک به سرطان پروستات دادن نمونه گیری شد جوابش اومده ولی نتونستم جوابشو ارسال کنم نمیدونم چرا erorمیده.با دکتر داخلی مشورت کردم توده بدخیم دیده شده سمت چپ پروستات درگیره.گلیسون هم نوشته 4+4(8/10)یعنی سرطان تهاجمیه ؟امکان داره به نقاط متاستاز داده باشه؟؟ توروخدا کمکم کنیداخه تو این سن چرا باید دچار این دردبشه تو فامیل درجه یک اصلا کسی نبوده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط