درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر پژمان پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشی
    حدوو ۳ روزه درد در ناحیه چپ شکمی تا بیضه چپ احساس میکنم که میگیره و بعد ۱ یاعت ول میکنه با کمپرس اب گرم و مسکن البته به سنگ کلیه مشکوک بودم که سونوگرافی هم کردم ولی گفتن حالب و کلیت التهاب داسته که نشانه دفعه سنگ و الان سنگی نیست (در روز اول خون ریزی در ادرار هم داشتم) ولی هنوز در ناحیه چپ شکم به صورت ۱ باره درد شروع به زیاد شدن میشه و تخم چپ نیز بزرگتر میشه که با کمپرس و انزال بهبود پیدا میکنه میخواستم بدونم عواقب بعد دفعه سنگه یا مربوط به بیضس و نیاز به مراجع مجدد به پزشک داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      این علائم ربطی به دفع سنگ ندارد. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما من چند سال اعتیاد داشتم و در همان دوران مشکل نعوذ پیدا کردم الان مدت ۱۲ سال هست که پاکم هیچگونه مواد وسیگار ومشروبی مصرف نمیکنم ولی بعد از گذشت دوازده سال هنوز این مشکل را دارم وهیچ نعوذی ندارم و برای رابطه باید از قرص استفاده کنم واین قرصا برای من خیلی ناراحت کننده هستن میخواستم بدونم میشه باجراحی وعمل این مشکل من حل بشه باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      خیر متاسفانه راهکار جراحی ندارد

  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    می خواستم بدونم این عارضه که روی پوست من بوجود اومده ایا زگیل هست یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام با توجه به کیفیت نامناسب عکس، قابل قضاوت نیست

  • تصویر کاربر sama پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر. چندو روزی هست که ادرار دردناک و خونی همراه با لخته داشتم آزمایش ادرارم حاوی دفع پروتیئن بود و سونوگرافی حاوی چند کانون اکوژن در مثانه و تشخیص سیستست.میخواستم بدونم علتش چی میتونه باشه.چون من بارها درد مثانه و سوزش ادرار داشتم و سونوگرافی و ازمایش ادرارم مشکلی نداشت و تشخیص استرس میدادن.آیا علتش استرسه؟چون من مشکل استرس دارم و هروقت ناراحت میشدم و استرس میگرفتم مثانه درد و سوزش ادرار میگیرم.آیا استرس میتونه در گذر زمان باعث آُسیب به مثانه و ادرار خونی بشه؟چون چندین ساله درگیر مشکل مثانه هستم و آزمایشاتم خوب بودن.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      اگر چه استرتس ممکنه سوزش و درد ایجاد کنه ولی باعث خونریزی و دفع لخته نمی شود.

  • تصویر کاربر محدثه پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    با سلام
    من دوسه باری هست که با نامزدم نزدیکی دارم بعد توی اولین سکس متوجه دونه های ریز نسبتا بزرگ روی بیضه هاش شدم ..فردای اون روز لای پای من (قسمت بین کشاله ران و آلت تناسلیم ، یا همون خط شورت ) پر از دونه شده تا الان اینجوری نشده بودم خیلی نگرانم ک چ اتفاقی سرم افتاده و چیشده ؟؟باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳ مرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      در صورت تماسل عکس واضح بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط