درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر
    من نامزد دارم و هنوز ازدواج نکردم اما مشکلی در عشق بازی داخل ماشین دارم که بعد از لمس کردن نامزدم در داخل ماشین و بوسیدن اون توانایی تاخیر در انزال خود رو ندارم و الان نگران این مساله هستم که این امر تبعد از ازدواج مشکل ساز نشه. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    قلبا از کمال توجه شما سپاسگزاریم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
  • تصویر کاربر نسی جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    دکتر سلام من یه ضایعه مثه خال گوشتی سفید رنگ نزدیک مقعد دارم البته خیلی نزدیک هم نه مطمئن نیستم که زگیل تناسلی است با نه چون رابطه مقعدی نداشتم چندین سال خواستم بدونم نظر شما چیه و اینکه شما لیزر برای خانوم ها هم انجام میدین؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام بدون معاینه نمیشه نظری داد
      بله لیزر خانم ها رو انجام‌ می دهم
  • تصویر کاربر مینا جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام. ببخشید من ازمایش دادم و فکر میکنم از نوع ۱۶و۱۸بود که دیروز یه ازمایش دیگه هم دادم که جواب دومی هنوز نیومده دیروز با لیزر زیگیلهایم را برداشت دکترم ایا برای درمان برای این نوع ویروس لیزری که دیروز کردن جوابگو هست یا باز باید از سرطان ترسید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام شما به تیپ ۷۴ و ۱۸ و‌۳۱ مبتلا هستید
      توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و بعضا ریشه کنی آن می شود:
      شعار ما: مراقب باشید، پیگیری کنید ولی نگران نباشید
      • برای زدودن موهای ناحیه تناسلی به هیچ عنوان از تیغ و مواد موبر استفاده نکنید. بجای ان از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان کم استفاده شود.
      • پرهیز از خاراندن ناحیه تناسلی
      • پرهیز از خشک کردن ناحیه تناسلی بصورت مالشی
      • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      • کاهش دفعات رابطه ی جنسی با همسر تا حذف کامل ضایعات
      • قطع رابطه ی جنسی غیر ایمن
      • استفاده از کاندوم در روابط جنسی
      • درمان همزمان هر دو شریک جنسی
      • معاینه ی دوره ای توسط خود بیمار و نیز پزشک با درشت نمایی و نور مناسب
      • درمان زودهنگام ضایعات جدید با روش های سریع الاثر مثل لیزر
      • تقویت سیستم ایمنی از طریق
      o عدم استعمال دخانیات
      o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه، چای سبز، لیموترش و میوه هایی که رنگدانه ی قرمز دارند.
      o استفاده از مکمل ها، ویتامین و آنتی اکسیدان ها مثل کپسول های پاور فیت و ایمیونس
      o ورزش
      o کاهش استرس
      • تزریق واکسن گارداسیل برای افراد بین 9 تا 45 سال
  • تصویر کاربر ححححححح یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،من گاهی اوقات بیضه چپم دردمیگیره احساس میکنم دردی ازکلیم میادتابیضم بیشترمواقع موقعیه که ادرارم میاددردمیگیره بعدادراردردش کمترمیشه زیادم ادرارمیکنم ولی مقدارادرارم کمه خیلی ادیت میشم علتش چیه دکتر ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.
    2. تصویر کاربر ححححححح یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      رفتم دکترمیگه هیچ مشکلی نداری سنودادم باازمایش یکم عفونت مثانه داستم پروستاتم 10میل بوداین یعنی پروستات دارم من
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رمضانی جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    من 15سال هست که با همسرم آشنا شدم که 6سال هست باهم ازدواج کردیم اما مشکلم سرد مزاجی هست ما تو دوران دوستیمون باهم رابطه داشتیم خیلی خوب بود اما سرد مزاجی از زمان ازدواج شروع شد دیگه میلی به همسرم ندارم تو زندگیم به مشکل خوردم حتی همسرم گاهی وقتا بهم شک میکنه که تو دورانه دوستیم خیلی خوب بودی اما الان سردی چرا اینجوری شدی.خلاصه من همسرمو خیلی دوست دارم حتی هر 2هفته 1بار هم که باهم رابطه برقرار میکنیم خیلی عالی هست اما تا رابطه بعدیمون خیلی طولانی میشه همسرم خیلی داغ و من خیلی سر خیلی ناراحتم زندگیم داره بهم میخوره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      سردمزلجی و کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط