درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر ساغر یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام.تقریبا پارسال فهمیدم hpvدارم اونموقع چندتا خال روی بدنم بود برای درمانش کاری نکردم ولی بعد سقط جنین دوماهم از بین رفت.ولی تو دهانه رحمم حسش میکنم.نمیدونم الان باید چیکار کنم نگرانم.مخصوصا اینکه درمانی هم انجام ندادم راهنماییم میکنید که الان چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      اولین قدم معاینه و تشخیص خال هایی که می گویید هست
  • تصویر کاربر مهنازشکیبا یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    دراین عکس زگیل مشاهده میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      خیر
  • تصویر کاربر تانی یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید؛ دو روزی میشه که ضایعه ایی در واژنم دیدم ولی از قبلش خارش و درد داشتم امکانش هست زگیل باشه؟😭😢
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم.
  • تصویر کاربر مهنازشکیبا یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترخانم 26 ساله هستم تازگی متوجه زگیل درمنطقه واژنم شدم تست اچ پی وی انجام دادم و مثبت بود وبه نوع 45 اچ پی وی مبتلاشدم
    1_نوع 45 پرخطره؟
    2_برای باردارشدن مشکلی ایجاد میکنه یاخیر؟
    3_زگیل ها رو باید درمان کنم؟
    4_ چه روش هایی رو برای درمان زگیل پیشنهاد میکنید غیراز لیزر؟
    ممنون از راهنمایی تون امکان خوب شدن و ازبین رفتن زگیل ها به صورت خود به خودی هست؟ وچقدر طول میکشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر A یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    دو روزی میشه در حالت نعوظ پایین آلت ‌قسمت چپ زیر شکم انگار دردی مانند گرفتی رگ دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط