درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر اسماعیل یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 754 مشاهده پرسش
    با سلام پدر عزیز بنده 78 سال دارند مبتلا به کنسر پروستات . بعد از کموتراپی درمان بادیفرلین ادامه داشت .سال گذشته psa روند صعودی گرفت و درمان با الیگارد و زایتیگا ادامه پیدا کرد. یکماه پیش متاسفانه psa دوباره روند صعودی گرفت و به 20 رسید.درمان پیشنهادی امپول الیگارد و کپسول اکستندی بود.ده روزی هست اکستندی مصرف میشه و عوارض زیاد این دارو از لحاظ جسمی و روحی کاملا پدر بنده رو دچار مشکل جدی کرده. فشار.سرگیجه. ضعف عضلانی . بی اشتهایی .تنگی نفس.خستگی . بیقراری شدید . انرژی خیلی کم و ...
    ازمایش ایشون قبل از اکستندی psa = 20 و تستسترون کمتر از 0.05 بودولی بسیار اکتیوو با حال عمومی خوبی بودند.چه توصیه میفرمائید ؟
    سپاسگزار ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      به نظر میاد به این دارو حساسیت دارند و البته بخشی هم از عوارض دارویی است اکستندی داروی خیلی خوبی است ولی اگر بخواهید درمان را تغییر دهید بایستی به سراغ شیمی درمانی بروید که آن هم عوارض خاص خود را دارد ولی شاید برای ایشان بهتر از اکستندی  باشد. در این زمینه با انکولوژیست هم مشورت کنید.

  • تصویر کاربر نگار یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    من دو روز هست که این هارو میبینم و سوزش دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      من در این عکس ها مورد غیر طبیعی مشاهده نمی کنم اگر مورد خاصی مد نظرتان هست مجدد در ادامه همین سوال عکس ارسال کنید و دور مورد مدنظرتان خط بکشید

  • تصویر کاربر امید جمعه ۳ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید
    بنده وهمسرم دچار زگیل روی آلت تناسلی هستیم .درابتدا خیلی ریزبود وچندبار هنگام نظافت باتیغ بریده شد کمی خون آمد وپس ازگذاشتن دستمال خونش بندآمد.بعد زیاد وبزرگترشدند بطوریکه الان به حدود ۲۰عدددرانتهای روی آلت و چندعددکوچک سمت چپ هست که تصویرش راارسال میکنم.
    به تازگی افرادی به عنوان درمان گانادرما وحشت زیادی بین مردم انداخته اند که عمل ولیزر فایده ندارد واینهاتبدیل به سرطان وایدز میشود .تجربه ۱۰۰درصد وراه اصلی درمان را بفرمایید.
    باتقدیروتشکرازشما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام

      در برخورد با زگیل تناسلی دو بحث مطرح هست یکی از بین بردن زگیل های موجود که خوب سریعترین روش و با کمترین میزان عود لیزر CO2 است. موضوع دیگر پاکسازی ویروس از بدن هست که هنوز هیچ داروی ضد ویروسی برای HPV ساخته نشده است. تنها توصیه ای که می شود تقویت سیستم ایمنی بدن هست که مهم ترین آن پرهیز از دخانیات و استرس می باشد. دراین میان ویتامین ها و موادی که خاصیت آنتی اکسیدان دارند هم به تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال پاکسازی ویروس از بدن کمک می کنند. ولی هنوز تاثیر هیچ دارو یا مکملی به عنوان درمان قطعی این بیماری به اثبات نرسیده است.

  • تصویر کاربر امین جمعه ۳ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 672 مشاهده پرسش
    آقای دکتر ممنون از پاسختون
    یه سوال دیگه داشتم،شما گفتین با توجه به عکس آلت من با جراحی کوتاه تر خواهد شد
    میخواستم بدونم با توجه به دو‌روش جراحی
    آیا امکانش هست با روش افزایش سایز ناحیه چپ (قسمت انحراف) آلتم صافتر بشه که اینجور از سایز کم نشه ؟؟؟یا اینکه از پروتز استفاده بشه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام

      پروتز آلت را کوچک می کند. در روش دیگر هم امکان آسیب به بافت آلت و ناتوانی جنسی وجود دارد لذا کم عارضه ترین روش همین روشی است که آلت در آن کوتاه می شود.

  • تصویر کاربر گلاره پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام دختر 22ساله ام ابتدا روی التم دونه های کوچک درآوردم که خیلی خارش داشتن با ژیلت کشیدن زخم شدن و خون ریزی گرفتن دکتر رفتم بهم پماد تریامسیکورت دادن که خوب شدن حالا چند وقت پیش موقع گرفتن موهای زائد متوجه این دانه های قهوه ای شدم که برآمدگی ندارن فقط کنار واژنم خیلی خیلی کم برآمده هستن طوری که با دست کشیدن روشون برامدگیشون مشخص نمیشه و خیلی کم دور واژنم خارش دارد میخواستم بدونم زگیل هستن و درمانش چیست پماد رو میزنم کم رنگ تر میشن و اینکه چه داری به بهبودی کمک میکند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      کیفیت عکس برای تشخیص و قضاوت مناسب نیست. لطفا در همین بخش عکس مجدد با وضوح بهتر ارسال کنید. بطوریکه دانه های قهوه ای با شفافیت بیشتری دیده شود

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط