درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    با سلام
    برای اختلال نعوظ مردی که دیابت دارد و مسن هست ایا ژل لوبریکانتی که تا حدودی برای ماساژ ناحیه مناسب باشد هست اگر هست معرفی کنید
    ایشون سیلدا فیل و قرص تستوسترون هم به تازگی مصرف میکند .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)

      سلام 

      متوجه منظورتان نشدم 

  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    ببخشید دکتر سوال داشتم میخواستم ببینم میشه عکس بفرستم .جنابعالی تشخیص بدید ببینم دچار زگیل هستم یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)

      سلام بفرستید 

  • تصویر کاربر نیلو پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    من الان نزدیک ساله یه خال های گوشتی روی ران ودور واژن ومقعد هست ولی خیلی برزگ نیستن دو جلسه کرایو انجام دادم ولی گفتم کرایو فقط سطحی این ویروسو برمیداره ولی باز بعد مدتی برمیگرده ؟
    بنظرتون ادامه بدم یا ن
    وایا قرص یا دارو خاصی برای ریشه کن چشچدن از داخل بدنو نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)

      سلام خال گوشتی هستند یا زگیل تناسلی ؟

  • تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر این زائده و من تازه متوجه شدم ایا زگیل هست؟ و این که کنار زبانمم از خیلی سال پیش زائده این شکلی دارم که کاملا بی تغییر بوده البته اینم نه درد داره نه چیزی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)

      سلام 

      خیر زگیل تناسلی نیست نگران نباشید 

  • تصویر کاربر Ahmad پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    چند وقته لکه های قهوه ای رنگ یا بنفش رنگ روی آلت یا بیضه دیده میشه 1ماهه کم و بیش پماد کلیتورومازول و تتراسایکلین میزنم ولی تاثیری نداشته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا در حد امکان بتوانم کمک تان کنم.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط