درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    هسرم تعداد اسپرمهاش بار اول که آزمایش داد 7 میلیون بود وحرکت خیلی ضعیف باردوم 3میلیون شده دکتر آزمایش هورمون نوشت تشخیص دادن هورمونهاش ضعیفه ودوره شش ماهه آمپول کارما اچ ام جی تحویز کردن میخواستم بدونم آیا با این آمپولا درمان میشه ویا اینکه درمان دیگه ای داره ممنون میشم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      نمیشه قطعی گفت که با این دارو قطعا درمان می شود ولی اگر در نهایت به بارداری منجر نشود بایستی IVF انجام دهید.

  • تصویر کاربر معین چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خسته نباشید این بیماری چون درمان قطعی نداره و بسیار استرس و اضطراب رو با خودش برای بیمار به ارمغان میاره پس بالطبع سوالات بیمارانی همچون من از جنابعالی مدام تکرار میشه و بسیار ممنون و متشکرم از پاسخگویی با صبر و حوصله جنابعالی
    سوال بنده اینکه میگن در نود درصد بیماران طی دو سال این ویروس از بدن دفع میشه و از طرفی شاید نیمی از این بیماران متاهل باشند و وجود ویروسزدر هر دو هم همسر و هم شوهر وجود داشته باشه و از طرفی با هم رابطه دارند و شما در پیامهای قبلی فرمودید اگر همسر منفی باشه و شوهر مثبت و بالعکس باز هم احتمال وجود همون تایپ ویروس وجود داره با توجه به این موضوع یعنی احتمال دفع بسیار پایین هستش چون دایما رابطه سکس در متاهلین هست و از طرفی مقالات به نود درصد احتمال دفع معتقد هستند و این دو موضوع بسیار با هم در تناقض هستش و من الان حدود یکسال هست متوجه این موضوع نمیشم و سرتاسر برام ابهام داره چطور ممکنه نود درصد دفع کنن و نیمی بیشتر متاهل باشن در دنیا و باز در مواجه با تایپ مبتلا هم بشن؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      این بیماری ابهامات زیادی دارد و این موضوعی که شما مطرح کردید نیز یکی از همین ابهامات هست.

  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر جباری. خسته نباشید امیدوارم همیشه سالم و موفق باشید.
    حسینی هستم اهل کرمان که ماه گذشته خدمت شما جراحی شدم. آقای دکتر من ده روز پیش تست یوروفلومتری در کرمان انجام دادم ( خیلی اتفاقی در یکی از بیمارستان های کرمان با مبلغ ناچیزی تست را انجام دادم) که پیوست کردم.
    ببخشید آقای دکتر میخواستم بدونم باید ادرار کردنم چطوری باشه که طبیعی بنظر بیاد. آخه من حس میکنم برخی مواقع بخصوص صبح زود که از خواب بلند میشم یکم آزاد نیست.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      تست یوروفلومتری شما کاملا طبیعی و عالی است. به نظر من شما وسواس دارید و بی جهت اصرار دارید که خود را بیمار بپندارید و این برای شما در آینده می تواند در دیگر موارد زندگی مشکل ساز باشد.

  • تصویر کاربر جهانگیری چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    من ۳۲ ساله واریگوسل گرید ۱ دارم.حدود یک ماهه که درد شدیدی در بیضه و کشاله ران دارم.ایا این درد به دلیل واریگوسل است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      واریکوسل گرید ۱ خیلی بندرت با عث درد آنهم درد شدیدبا انتشار به کشاله ران می شود.

  • تصویر کاربر رها چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام،رفتم دکتر زنان،بعدازمعاینه گفتن زگیل دارم،پاپ اسمیر وآزمایش اچ پی وی دادم،منتظرم جوابم،چند روز پیش از محلول پودوفلین توسط دکتر استفاده کردم،الان بدنم رو نگاه کردم نسبت به قبل سطح بیشتری نسبت به قبل شبیه برفک سفید شده،لطفا راهنمایی کنید علتش چیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیصی را مطرح کنم.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط