درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    می خواستم بدونم این ویروس اچ پی وی در چه مکان های پوستی ای هست. چون تو کل مقالات تو اینترنت فقط نوشته ناحیه تناسلی حالا این ناحیه شامل چه بخش هایی میشه. مثلا کلا باسن و .. هم شامل میشه یا فقط در همون ناحیه تناسلی هست.
    ممنون از وقتی که می گذارید!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      از ناف به پایین تا ناحیه تناسای و کشاله ران و کبیسه بیضه ها و اطراف مقعد و باسن
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام دکتر دکتر التم قبلا همیشه درد میکرد ولی بعده یک ماه بهتر شد دکتر ارزاع میشم التم دیگه درد شدید رگ زیر التم دکتر درحدیه که ادمو روانی میکنه دکتر سلکسب و گایاپانتین اصلا جواب نمیده دکتر سینو گرفتم از الت مشکلی نداره دکتر انگار میسوزه و رگش درد شدید هر دقیقه دستشویی دکتر گفتن مال اعصابه ولی خاستم نظر تو بدونم و برا درد مسکن یا اسپری برا شب نمیزاره بخابم ممنون میشم بعد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ستایش پنجشنبه ۲۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    با سلام..من سنگ حالب چپ6 میلی دارم یک سانتی uvj... هرچه که ورزش کردم ومایعات مصرف کردم و دارو مصرف کردم فایده نداشته...چیزی ندیدم که دفع بشه.الان دوروزه که کمر درد دارم . در ناحیه لگن وکشاله ران هم گاهی احساس درد دارم... ناحیه تناسلی هم احساس سوزش و داغی دارم وتکرر ادرار هم دارم..الان باید چکار کنم واقعا خسته شدم دیگه از طرفی هم دوس ندارم عمل جراحی انجام بدم...با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عليرضا یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    سلام دكتر من بعد مراجعه به دكتر فهميدم كه روي آلتم چسبيده به بدن پيروني دارم دكتر گفت درمان حتمي نداره دكتر من خيلي نگرانم 26سال دارم درضمن آلت من از اول به طرف بالا نعوذ پيدا ميكنه آيا درمان حتمي دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      بروز پیرونی در سن ۲۶ سالگی خیلی بعید هست شاید در تشخیص اشتباهی رخ داده باشد بهتر است توسط پزشک دیگری نیز معاینه شوید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام. آیا زگیل تناسلی نوع ۱۶ هم باعث ایجاد زگیل میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      غالبا خیر ولی در برخی موارد نادر بله می شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط