درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر کیان جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، بنده چند وقتی هست برروی ختنه گاهم حالت جوش زده است می خواستم ببینم این به چه معناست، البته برروی کلاهک آلت هم یه حالت ضایعه قرمز رنگ بود که الان روبه بهبود هست. ممنون میشم راهنمایی فرمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      برخی غدد فوردایس هستند که متورم می شوند و برخی التهاب پوستی است. در هر دو حالت بیماری نیست و گاهی رخ می دهد.

    2. تصویر کاربر کیان جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ممنون از شما 🙏
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام باشید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر چندین ساله بعد دفع ادار کامل چند قطره خودبخود خارج میشه نه سوزش نه تکرر نه درد هیچی ندارم چندین بارم رفتم متخصص گفتن مشکلی نداری سونو وآزمایش انجام دادم خوب بوده میشه خواهشا کمک کنین راهنماییم کنین بعضی دکترا گفتن مجاری ادرار تنگه شاید بخاطر اون باشه وپدرم مشکل پروستات داشت البته حاد نبود ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      اگر فشار جریان ادرار طبیعی است تنگی مجرا ندارید. من توصیه می کنم استبرا کنید و تمرین کگل یا بعبارتی ورزش عضلات کف لگن انجام دهید

  • تصویر کاربر علی، شنبه ۳۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام
    ببخشید تازگی دیدم که دقیقا زیر کلاهک آلتم در ناحیه پوست ختنه گاه سمت راست زیر پوست و درون رگ یمت راست چندتا غده س انگار که بهم چسبیدن و وقتی، فشار میدم این غده رو دقیقا تو همون جا منتهی سمت چپش درد میگیره.. تو حالت تحریک این غده ها بزرگتر میشن و بیشتر ب چشم میان
    خیلی نگرانم ی دفعه ظاهر شده لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      این ترمبوفلبیت هست یعنی خون در وریدهای سطحی لخته شده است. بیماری نیست و خطری ندارد و چندین ماه طول می کشه تا خوب بشه و درمانی ندارد. معمولا در اثر نعوظ های طولانی ایجاد می شود

    2. تصویر کاربر علی، جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      به رود انزال بودنم ربطی نداره؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      خیر ربطی نداره

    4. تصویر کاربر علی، شنبه ۳۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      برای زودانزالی کاری نیست که انجام بدم درست بشه؟ اذیت میشم اینجوری
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

       زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

    6. تصویر کاربر علی، شنبه ۳۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      دلیل بوجود امدنش چی، هست
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      دلیلش مشخص نیست. بعضا ارثی است و بعضا بدلیل استرس ولی خیلی اوقات علت نامشخص دارد

    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام احمدهستم۳۰سالم دوسال هست که بیضه سمت چپم بایک اشاره کوچک بعضی وقت دردمیکنه ویک چیزی مثل لوله داخلش بهش وصل ولی نمیدونم شایدقبلا درد داشتم العان خیلی روش حساس شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      معمولا بدلیل التهاب یا عفونت اپیدیدیم ایجاد میشه، یا اسپرماتوسل. البته بهتره معاینه شوید و‌سونوگرافی انجام دهید. ولی میشه یه دوره ۳ هفته ای قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ و‌کپسول سلکسیب ۱۰۰ هر ۱۲ ساعت استفاده کنید

  • تصویر کاربر غزاله جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر. داخل واژن من زائده های رشته ای به رنگ گوشت دراومده که با عکسایی که از زگیل دیدم فرق داره. رشته ها با گوش پاک کن از هم جدا میشن.۲ماه هست که عفونت دارم ولی هیچ بویی نداره. بقیه سطح داخلی واژنم هم کاملا دونه های ریزی زده. رفتم دکتر تشخیص زگیل داد ولی آزمایش ندادم که مطمئن بشم. محلول پودوفیلین ۲۵ برام نوشتن که ۵ بار تا حالا مصرف کردم. رشته ها کوتا شدن ولی از بین نرفتن. محلول باعث سوزش و درد زیادی میشه. چرا عفونتم از بین نمیره. این زائده ها چی هستن. خیلی ترسیدم. چون دهانه واژنم شکلش عوض شده.من ۵ ماه هست که به خطر هورمون مردانه (مقدار کمی بالا بود) و موهای زائد اسپیرونولاکتون مصرف میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      این‌ها زگیل نیستند وستیبولارپاپیلوماتوز هستند خطری نداشته و‌نیازی به درمان ندارند. ترشحات هم شاید عفونت نباشند

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط